בבקשה תקראו, ותגיבו בהמוניכם.

taya

New member
בבקשה תקראו, ותגיבו בהמוניכם.

בואו ותענו על סקר קטנטן, בשביל היכרות קצרה בין חברי הפורום הצעיר, וסתם בשביל שיהיה מעניין. * ציינו את שלושת הספרים האהובים עליכם. (נכון, זה קשה, אבל תנסו, או שתכתבו לפי המצב רוח). * ציינו את הסופר/ת האהוב/ה עליכם. * ציינו את הז´אנר המועדף עליכם. רק שלוש שאלות בסיסיות בשביל הכיר את הרגלי הקריאה של משתתפי הפורום. אני כבר עונה בעצמי.

scarlet moon

New member
בתשובה לשאלתך../images/Emo119.gif

שלום! טוב, זה ממש קשה לחשוב על שלושה ספרים שהכי אהבתי...... מממ... אהה.. אוקיי, אני מניחה שאני אצטרך להחליט- קודם כל "הנסיך הקטן" של אנטואן דה סנט אכזופרי, שזה אחד הספרים הכי חכמים ומדהימים שקראתי ואני מתחברת אליו נורא. יש גם את "עולמה של סופי" של יוסטיין גורדר, ספר מצוין שלמדתי ממנו המון על פילוסופיה ועל החיים בכלל... עוד אחד שמאד אהבתי היה "בעל זבוב". ספר קשה ומזעזע, חכם וחזק כלכך! די, אני לא יכולה-- יש עוד מלא ספרים שאני מתה עליהם, אז בקצרה- "יש ילדים זיגזג", "מישהו לרוץ איתו", "נשים קטנות", "סיפור אהבה","זכרונותיה של גיישה", "1984", "אלה תולדות", "האלכימאי", "הארי פוטר", "התפסן בשדה השיפון", "מאה שנים של בדידות", "אחד מרעננה", הספרים של ג´.ר.ר טולקין, ועוד מלא............ הסופר/ת האהובה עליי?.. אהה... גם זה שאלה קשה. לדויד גרוסמן יש הרבה דברים שאהבתי. וגם יוסטיין גורדר ("עולמה של סופי", "מאיה", "סוד הקלפים")... הז´אנר המועדף עליי?... לא יודעת, זה דיי מגוון... אפשר להסיק מהספרים שאני אוהבת.. וזה בתשובה לשאלתך.
סקרלט

byron

New member
שאלה קשה

לבחור שלושה ספרים? רק שלושה לאחר מחשבה אני אבחר את אלה שלא רק אהבתי אלא משכו אותי הלאה: 1. אורי - אסתר שטרייט וורצל קראתי אותו מאז כיתה ג´ לפחות עשרים פעם. והוא בהחלט משך אותי לקרוא עוד. אני מאוד אוהב את הגיבורים, ומעשיהם. 2. ההוביט - כולם אוהבים את שר הטבעות אבל ההוביט יותר טבעי יותר פשוט יותר מושך הלאה 3. בית כברות לחיות (סטיבן קינג)- (שגיאת הכתיב במקור) הספר הכי מפחיד שקראתי, למרות שזה היה כשהייתי בן 12. אפילו סגרתי אותו באמצע מפחד. הספר שהוכיח לי כי אפשר לקבל מספר כל כך הרבה. הסופר האהוב אלי כנראה סטיבן קינג למרות שלאחרונה הוא מתדרדר. הסופר היחיד שיכול לכתוב "שקיעה מוזהבת" ולגרום לך להרגיש אותה. אוקי הערכתי מדי אז ביי

Bolo

New member
אוקיי,

1. שקיעה וסיפורים אחרים, מחר כפול 9, אנוכי הרובוט, בארץ הרובוטים, אין פה איש פרט - אייזיק אסימוב (סיפורים קצרים של אייזיק אסימוב) 2. ג´יני - דאגלס פרסטון 3. הרפתקאות פלה בלי-זנב - יוסטה קנוטסון - ספר הילדים האהוב עלי
סופר\ת? אייזיק אסימוב - אבל רק הסיפורים הקצרים שלו, אני לא אוהבת את הרומנים הארוכים שלו - הסיפורים הקצרים, לעומת זאת, הם פשוט גאוניים.

אושר מ

New member
זאת שאלה ממש קשה.

אני גם די נמנעת מלענות על דברים כאלה בדר"כ. אבל בשביל הפורום בחיתוליו - אני אוהבת המון ספים. את "מילכוד 22" הענק, את "גאווה ודעה קדומה" של ג´יין אוסטין, את "החלקיקים האלמנטריים" מישל וולבאק. יש עוד המון, אבל כתבתי את השלושה האלה כדי שתבינו שאין דיכוי שאני יכולה לענות על השאלה השניה והשלישית. (אגב גל אם לא קראת את החלקיקים האלמנטריים, רוץ לספריה). עוד ספרים? האמן ומרגריטה, חמסין וציפורים משוגעות, ספר נפלא לדעתי, ספרי ילדות כמו הסיפור שאינו נגמר וכל סדרת האסופית. מד"ב, חולי הראשון, האחרים הרסו. אמבר. מה שקראתי מהסדרה. טולקין כמובן. מלחמות הרימום של ברין. ספרות קלאסית, אני מתה על ג´יין אוסטין. אני עוד יותר אוהבת את שייקספיר שכל ספר שלא אני טורחת לקרוא גם באנגלית (זה משפר את האנגלית פלאים) גם דיקנס מצויין. אני אוהב את הסידרה מיתוסים. סדרה נפלאה.. ישראלים אני פחות אוהבת אבל בכל זאת. אתי רן שיש לה ספר אחד שנקרא "לך אף פעם לא יהיו חיים טובים" לדעתי היא מצויינת. אני מחכה לספר הבא. וגם אביגור רותם. לא סובלת ספרות "נשים" למיניה כמו מיכל שלו וכאלה. פשוט יותר מידי בבת אחת. וגל - אין צורך לרדת על הברכיים. על כל הספרים שכתבתי אני אפרט בעתיד...

galahead

New member
רק תוספת קטנה

(אינ לא ממש מתכוון לזה איך שזה יצא, אז אני מתנצל מראש...) אושר - בשבילך לא ´כפת לי לרדת על הברכיים... :)

אושר מ

New member
היי. לא צריך להגזים. כבר נתתי לך

נשיקה אחת היום...אבל הנה עוד אחת
אבל אם כך, בבקשה תענה לי על השאלה על הקוונטים.

Danial***

New member
תשובות:

1. הסיפור שאינו נגמר - מיכאל אנדה. ללא ספק הספר הכי נפלא שנכתב אי פעם (לדעתי
). 2. בורות - לואיס סצ´ר. המלצתי עליו כאן. אני חושבת שהוא פשוט ספר נפלא. 3. פוליאנה - אלינור ה. פורטר. מאז שהייתי ממש קטנה וקראתי את הספר פעם ראשונה הערצתי את פוליאנה. ספר ההמשך "פוליאנה וג´ימי" הוא גם כן ממש נפלא. ויש עוד מלא ספרים שאני אוהבת, במלא ז´אנרים - אין שום ז´אנר שאני יכולה לומר שהוא האהוב עלי. כנ"ל לגבי סופרים.

galahead

New member
אם לא אכפת לך, אני לא אענה לזה

כי יש לי בעייה עם להתחייב (ועוד בכתב) לשאלות שכאלה. מה שאני כן אגיד הוא שמותיהם של שלושת הסופרים שהם לטעמי גאוני ספרות בלתי מעורערים של המאה ה- 20: בורחס, טולקין וקפקא (הסדר הוא א"ב...:)) אין צורך להגיב לי פה, כי אני מתכוון בעתיד לפתוח על זה שירשור והתגובות המסכימות או הנזעמות יהיו מוזמנות שם ... יאללה ביי, גל

Velouria

New member
בואו נראה...

בתור שלושת הפייבוריטס הייתי בוחרת את 1984, חוכמת הבייגלה, והתפסן בשדה השיפון. גם מישהו לרוץ איתו יכול להצטרף. וזה לפי מצב רוח! יש לי הרגשה שהשמטתי משהו, זה עוד יחזור אליי.. וחוכמת הבייגלה צריך לעבור קריאה שנייה בשביל להגיע למעמד של ספר אהוב, אבל שיישאר שם.. יהיה נחמד לשמוע מה עוד אנשים חשבו על הספר הזה.. תביעו דעה. סופר אהוב? דאגלס אדאמס, פשוט היה לי כוח להשקיע בו, הוא אף פעם לא מאכזב.. ובקשר לז´אנר אני לא יודעת.. קודם אני צריכה ללמוד להגדיר ז´אנרים.. (בגלל שהפורום עוד בחיתוליו אני מוותרת על הודעת היכרות... בכל מקרה, פורום נחמד יש לכם. מי מנהל?)

עינת

New member
ואוו שלושה?../images/Emo6.gif

יש כ"כ הרבה יותר משלושה....וכל אחד מהם שייך לתקופה בחיים,מצב רוח ועוד כל מיני משתנים... אשת אל המטבח/אמי טאן (כבר הזכרתי כאן) האי של ארתורו/ אלזה מורנטה השחף /ריצ´ארד באך יו,כבר נגמר לי? כי רציתי להוסיף גם את מאדם בובארי מאת פלובר,וסוזנה הבוכיה של אלונה קמחי,והאדמה הטובה של פרל בוק ,והמאהב של א.ב יהושוע ו...ו... ו... כבר ברור לכולם שאין כאן ז´אנר או סופר/ת מועדפים נכון? הבחירה שלי נעשת בדרך כלל בדרך של לקחת את הספר ליד לקרוא כמה משפטים ראשונים ו...לרוב אני כבר יודעת אם אקרא אותו או לא.

ויקי.ש.

New member
נכון להיום...

1. בתאווה לחיים-הספר האהוב עליי, פשוט מדהים על בן אדם מדהים. אפילו ירדו לי דמעות במקומות מסויימים. 2. אלה תולדות-אני בטוחה שרובכם המכריע קרא ופשוט אין מה להוסיף על כל מה שכבר נאמר. בנוסף אני מאוד אוהבת את המחזה "המלט" קראתי אותו הרבה פעמים, את ספריה האחרים של אלזה מורנטה, את טימבוקטו של פול אוסטר(נזכרתי מהודעה אחרת...) מאוד אהבתי את "ספר הדקדוק הפנימי" וגם את "מישהו לרוץ איתו" ו"שתהיי לי הסכין"...אוף, טוב, דיי, זה לא יגמר אם לא אשים לזה קץ בזה הרגע! כעיקרון אין לי סופר אהוב, אלזה מורנטה מקסימה, אלבר קאמי יוצא מן הכלל, גרוסמן כותב נהדר(רק שאני מתרחקת מספריו הפוליטיים...) וכו´ וכו´ וכו´... ג´אנר-אני אוהבת הרבה ג´אנרים, אבל אני לא מתקרבת למדע בדיוני וספרים פוליטיים. זהו, ויקי

taya

New member
הגיע תורי.

גם לי קשה, מה אתם חושבים ? :) שלושה ספרים, נכון לעכשיו - * חמדת / טוני מוריסון. * מילכוד 22 / ג´וזף הלר. * סוזנה הבוכיה / אלונה קמחי. אני לא מקורית במיוחד, אבל את שלושת הספרים האלה קראתי לאחרונה, ועל שלושתם אני לא יכולה להפסיק לדבר. סופר יהיה דאלאס אדמס (כמובן), הראשון שגרם לי לקרוא במקום ללכת לבית ספר. ז´אנר.. זה קשה. אני חושבת שאפילו אני, יוצרת הסקר, אוותר בנקודה הזאת. אני רק אציין שנעים לי מאוד לקרוא סיפרות ריאליסטית, ומצד שני גם מדע בדיוני (ואולי חטאתי בקצת פנטסיה).

metal_slug

New member
שלושת הגדולים שלי:

1)Domain, ג´יימס הרברט 2)דרקון אדום, תומאס הריס 3)"זה", סטיפן קינג לא ממש יודע מי הסופר האהוב עלי, אבל נראה לי שזה קינג. יש בספרים שלו משהו, לא יודע מה, אבל אני מת עליהם והז´אנר האהוב עלי הוא פנטזיה

עופר ב.ה

New member
זה קשה, אבל

שני ספרים שבאמת מאוד השפיעו עלי הם הדבר (קאמי) ולהבדיל, חמדת (טוני מוריסון).

שקמי

New member
שלוש היו תמיד אהבותי.......

כעלה נידף - מילטון סטיינברג - ההגדרה של סוחף זה על הספר הזה. היום כמעט מצאתי אותו בספריה המרכזית, הלכתי ברעד וחלחלה לעבר המדף...קיויתי למצוא אותו שם ושבזה יסתיימו חיפושי אחריו.....אך לא.....גם שם הוא לא היה....רק חלק ב´ שלו, שאותו כבר יש לי..הספר מגולל את חייו של אלישע בן אבויה, בצורה הכי מדהימה שיש. גריפין וסאבין, פנקסה של סאבין - ניק בנטוק, אמנם זה לא סיפורת, אבל זה עדיין ספר מעורר מחשבה. נותן השראה בעיקר. את השלישי אני אשאיר לספר המתחלף של כל חודש... ז´אנר מועדף? מה זה ז´אנר בכלל? הרבה ספרי שירה יש לי על המדף, וביקורת על שירה, וסיפורת. אלה נחשבים לז´אנרים? סופר מועדף זה כבר מעבר ליכלתיי....אין לי מושג, אני פחות מתייחסת לסופר מסוים אלא ליצירה ספציפית. חוץ מלאה גולדברג, כמובן, שהיא ה יוצרת בשבילי.

כתבתי הודעה....

והווינדואס אקספלורר שלי התחרפן לגמרי ושום דבר לא נשלח אז אני אכתוב שוב: קשה לי להגיד מה הספר האהוב עליי כי אפילו שאני קוראת הרבה ספרים ורבים מהם מענינים ונחמדים אין אף אחד שהותיר אצלי רושם עמוק(איזה מילים,אה?) ושאני יכולה להרשות לעצמי להגדיר אותו כספר האהוב עליי, מצטערת... וגם אין לי סופר אהוב...בערך מאותה סיבה. אבל אני, כמו טאיה, גם אוהבת ספרים ריאליסטיים ולא אוהבת פנטסיה ומדע בדיוני... לה לה לה לה

שקמי

New member
כנראה שתטצרכי להמשיך

לקרוא עד שתמצאי ספר שכן יטמע אצלך.

למעלה