בבקשה תקראו, ותגיבו בהמוניכם.

מצטרפת לסקר

וכמובן גם לפורום הזה. אז ככה: 1. שלושת הספרים האהובים עליי - הו, זה קשה. קראתי כל כך הרבה ספרים שאהבתי, איך מתוכם אפשר לציין שלושה? ובכלל אם עכשיו אני אחליט שאני אוהבת ספר מסויים יותר מכל ספר אחר, זה לא בהכרח אומר שזה הספר שהכי אהוב עליי בכלל, אלא שהוא הכי מתאים לי כרגע. טוב, די עם הפלסף... עכשיו אני קוראת את הספר "פרא" של גבי ניצן ולמרות שעוד לא סיימתי לקרוא אותו אני כבר יכולה להגיד שהוא אחד היפים ביותר שקראתי. לפני זה קראתי גם את הספר שלו "באדולינה" שמאוד אהבתי גם אותו כמובן. עוד ספר שהטביע בי את חותמו הוא כמובן הספר "האלכימאי" של פאולו קואלו. וכן, אני יודעת שזה נדוש, אבל אלה הספרים שאני אוהבת. 2. סופר/ת אהוב/ה עליי - טוב, גם זה משתנה מעת לעת. בתקופת התיכון אהבתי את הסופרת וי.סי. אנדרוס ("פרחים בעליית הגג") ובלעתי בשקיקה ובתאבון גובר והולך את הספרים החולניים שלה.
. היום אני יכולה להגיד שהסופרים שאני אוהבת הם גבי ניצן ופאולו קואלו שבעצם סגנון הכתיבה שלהם מאוד דומה (וזה כבר עונה על השאלה השלישית). חוץ מזה יש סופר נוסף שאני אוהבת בשם קן פולט ושהספר הראשון שלו שקראתי היה "מקום ושמו חופש". הספרים שלו מרתקים ועוצרי נשימה. עקרונית אני אוהבת ספרים כאלה שיש מסר מאחוריהם ושאפשר ללמוד מהם משהו לחיים. נטע

anva

New member
"ספרות נשים" (?!)

ראשית, תודה על התגובות המעניינות. אכן כוונתי היתה לז´אנר החדש שניתן לכנותו "ספרות נשים/ נשית". אבל בתור תומכת גדולה ביצירה נשית, בקידום מעמד האישה וכו´ - אני רוצה לציין שייתכן וספרים מסוג זה ייכתבו גם על ידי גברים. התופעה היא רחבה יותר ונוגעת לכל עולם האומנות- למשל לתיאטרון וסוג המחזות המועלים בארץ בתקופה האחרונה. חלקם, כמו הספרות, נגועים ב"צהבהבות" יותר מאשר בכישרון אומנותי (ישנן דוגמאות למכביר- אם כי אזהר מלהכליל!). לכך סיבות שונות; בין היתר הרצון להגיע למכנה משותף רחב ככל הניתן- לעתים על חשבון איכויות ואמירה אומנותית אמיתית ונוקבת. לדוגמא: התאכזבתי מאוד לאחרונה, לא מהספר אלא מדרך שווקו האגרסיבית ברדיו (הוצאת ידיעות אחרונות, זה מתבקש...) - של ורד מוסנזון: "הבטחתי לספר לך הכל". אם לא הייתי מכירה את ספרי השירה הקודמים של יוצרת מופלאה זו - הייתי בטוחה שמדובר בעוד ספר צהבהב ושטחי. כמה חבל שהיא הסכימה למסחור שכזה! מצד שני, היות והכתיבה הנה מקור פרנסה אכזב למדי, קשה להלין על מהלך שכזה. במיוחד בתקופת המיתון בה אנו נמצאים. אבל כאן נכנס דיון אחר לגמרי לגבי עירוב האומנות בתחום המסחרי... אולי נדון בו בהזדמנות...

נעה גל

New member
ספרים שאני אוהבת...

בלי ספק, מקום ראשון, "הסיפור שאינו נגמר" של מיכאל אנדה "הסיפור העצוב שלא יימאן על ארנדירה התמה וסבתה האכזרית" של גבריאל גארסיה מארקס "הבטחה עם שחר" של רומן גארי ויש גם את "חבורת הקן כחול" של ח.מ. לובטו שהוא הספר שליווה אותי כל ילדותי. סופרים אהובים: גארסיה מארקס, ג´ראלד דארל (בספריו הראשונים), מיכאל אנדה (עכשיו אני עושה השלמות ע"י קריאת עוד ספרים שלו), רומן גארי ויש עוד הרבה... זה מה שעולה לי כרגע לראש. אני חייבת להוסיף שבשנים האחרונות אני חשה במצוקה קשה בכל הנוגע לספרי קריאה... אני קוראת ושום ספר לא יושב לי "בול" כמו שהיה לי פעם בנעורי...

ציפי ג

New member
איזו אנחה נפלטה מפי

למקרא הבטחה עם שחר, זה ועפיפונים, וכלב לבן, בקיצור ברשימת הסופרים שלי רומן גארי/ אמיל אז´אר בהחלט קיים.

zimes

New member
כלב לבן.בהחלט צריך לחזור אליו.

קראתי אותו בתיכון, ומתישהו אח"כ. מהספרים שלא נמצאים שעשיריה של אף אחד אחר (לא שיש לי עשיריה כזו). ו - צפי - ברכות על המינוי! אני ממש מתפעלת מהזמן שאת מוצאת להכל.

אררר.... חברי פורום הארי פוטר יסקלו

אותי... הנה הספרים: סדרת רומח הדרקון. סדרת נרניה. המדריך לטרמפיסט והמשכיו. וחייבים להכניס פה את שבט דוב המערות... אין לי סופר/ת שאני ממש אוהבת... יותר לפי ספרים וז´אנרים... (אם מדברים על זה, בסטימצקי בנס-ציונה יש הנחה ענקית על סדרת הספרים "כישור הזמן", רק 49 לספר...) אני אוהבת את הז´אנרים פנטסיה ומדע בדיוני (מדע בדיוני קליל בלבד!!!)

אושר מ

New member
לא חשבתי על שבט דוב המערות בתור

פנטזיה או מד"ב. אלא בתור סתם רומן, רומן היסטורי. מה מהמד"ב מצאת בו?

תשובות

לא יודעת אם זה ייצג אותי אבל הנה: * סופר אהוב- *זאנר אהוב- אני סה"כ אוהבת הרבה זאנרים ואני חושבת שאני בין הבודדות שאוהבות גם קצת מתח.. * ספרים אהובים - מהזאנר של ספרי מתח אהבתי את הספרים של קלייב קאסלר.. נכון שיש פעמים שאתה מרגיש שהספר חוזר על ספרים קודמים אבל בכל זאת אני אוהבת אותם.. * נהנתי מספר די חדש (שאין לו לדעתי הרבה תהודה..) "אמא נכנסה לארון" ספר קצת מוזר אבל מתוק מאד.. * וספר אחרון שעלה לי לראש (יש לי עוד אלפי ספרים
) זה מלכוד 22 קראתי אותו לראשונה בתיכון ושנאתי אותו מהשניה הראשונה.. אח"כ די בטעות לקחתי אותו בשנה השנייה באוניברסיטה ולא עזבתי אותו ופשוט התאהבתי בו (איזה מזל שהחלטתי לקרא אותו בשנית..) צחקתי כמעט כל הספר ופשוט הוקסמתי ממנו יש עוד אלפי ספרים שאהבתי וכנ"ל לגבי סופרים

לאה_מ

New member
שלוש שאלות ממש קשות!

אני בטוחה שאני לא יכולה למנות שלושה ספרים או סופר אחד. אבל ננסה: האומן ומרגריטה / מיכאיל בולגאקוב שנת מותו של ריקרדו ריש / ז´וזה סאראמאגו (אני מתלבטת אם לא להחליף ב"תולדות המצור על ליסבון" שלו. איך זה שאף אחד עוד לא הזכיר אותו?) והיום איננו כלה / צ´ינגיס אייטמטוב מילכוד 22 / ג´וזף הלר התפסן בשדה השיפון / סאלינג´ר (ובאותה מידה שלושת הספרים האחרים שלו. איזה בזבוז שסופר כזה כותב דברים שלעולם לא יפורסמו!) מאה שנים של בדידות / גבריאל גרסייה מארקס ובז´אנר ספרי הילדות הנוסטלגיים: הסיפור שאינו נגמר / מיכאל אנדה 35 במאי / אריך קסטנר מחניים / פרנץ מולנר יש עוד כל כך הרבה, שזה פשוט פשע לסיים כאן. והז´אנר - אין ז´אנר מסויים, רק שיהיה כתוב טוב, כי אין לי סבלנות לכתיבה גרועה.

אושר מ

New member
"תולדות המצור על ליסבון" וז´וז´ה

סאראמגו בעצמו כבר הוזכר כאן ביום הראשון...כנראה בגלל זה. והרשימה שלך נהדרת. ממש יפה. אריך קסטנר, אני נורא אוהבת את אורה הכפולה. ספר היחיד שלו שהכרתי בתור ילדה. רק לא מזמן התחלתי לקרוא את כל האחרים. היתה לי ילדות עשוקה

*עבריה

New member
ואוו קשה קשה

שלושה סופרים בלבד.?? כבר הזכירו זאת לפני, אבל בהחלט יש לתקופות בחיים השפעה רבה על הרגלי הקריאה, ואצלי זה גם הנסיון ל"נצל" את ספרי החברים לפני שאני "נוגעת" באלו שלי. (בכלל האובססיה של קניית ספרים, אפילו שיונחו להם על מדף עד שתורם יגיע, או לחילופין ספרים שחייבים אבל ממש חייבים לקנות ואפילו לחייך ולדעת שהם שלי. טוב, טוב נתחיל עם הנרי מילר, סופר ענק שנתון למחלוקות רבות (סקסוס, נקסוס פלקסוס, חוג הסרטן וכו). אריך קסטנר, שבלעדיו הייתה הילדות חסרת דמיונות. דוסטויובסקי - איך כבר נגמרו השלוש??? מה עם "לב המאפליה" של קונארד? מה עם הסופרים הישראלים שלנו? אולי השאלה הייתה צריכה להתחלק בן סופרי חוץ לסופרים שלנו??

_יובלל_

New member
תשובה

ספרים: 1. עפיפונים / רומן גארי 2. מאה שנים של בדידות / גבריאל גארסיה מארקס 3. האמן ומרגריטה / בולגאקוב סופר: כמובן שמחברי הספרים מלמעלה, אבל אני גם ממש אוהב את סלמאן רושדי, ומשתדל לקרוא כל דבר שהוא כתב. ז´אנר: לא יודע. אבל נראה לי שיש מכנה משותף לשלושת הספרים שציינתי ולסלמאן רושדי - וזה גם כולל את ספרי מאיר שלו, ועוד - ספרים שהם פסיפס שמשלב המון סיפורים, דמיון ומציאות מתערבבים, והמון הומור. יש לזה שם??

hunky@dory

New member
אז ככה

שלושת הספרים האהובים העולם של אתמול סטפן צוויג אנטישמיות , ואללהלה גולגלתא ואושוויץ של פרופ שלמה גיוא שוהם סאמרהיל של א. ס. ניל סופר אהוב סטפן צויג חוצמזה קפפא , בלזק, מילן קונדרה, מיכאל אנדה, אדואר סעיד , וגם גרישם גאנרים אהובים ככה קודם כל ספרי צדק ומשפט מתח ספרים עלילתיים שמכילים משהו פוליטי או משפטי ספרי משפט כמו חיים ה כוהן המשפט או כמו אמנון שטרסנוב צדק תחת אש או כמו פליציה לנגר בדרכי שלי ספרי אקטואליה ומדע המדינה כמו יגעל עילם כמו על דמוקרטיה וציות כמו ספרות של המכון הישראלי למדוקרטיה ספרי הסטוריה כמו של סטפן צוויג כמו של תום שגב ספרי אקטואליה ופוליטקיה ישראלית ספרי הגות למיניהם - הגות מדינית כמו שלמה אבינרי הרעיון הציוני לגווניו כמו פוקו אהובי יקירי נשמתי כמו ג´ורג´ אורוול וספרי החובה שלו נו גם קפקא יכול להכנס כאן אפילו ספרות של האגודה לזכויות האזרח עם פסקי דין ספרות אוטוביוגרפית שכרוכה בהסטוריה של העם היהודי למשל דן בן אמוץ שזה ספר מופת על ההיסטוריה הציונית הפלמחית וכל הקטע המיני שם הסתכם בשני עמודים כמו ותסלחו לי ספרות על הקמת מדינת ישראל זה מרתק לאללה אחד הספרים הכי נוסטלגים זה הו עיר הו אם על הקמת תל אביב העיר העברית הראשונה ... לספר הזה יש ריח אני נשבעת לכם ספרות - בעיקר מחקרית שעוסקת בשואה אך גם עלילתית ספרי האוניברסטיה המשודרת ... עלילות שהתרחשו בצל משטר כיבוש או דיכוי יש ספר אחד מקסים יאנושק - סיפור חיים שמסופר מזווית של אם פולניה (אבל אסלית מפולין לא יהודיה פולניה ) על בנה - תם יודעים זרוע בקורות פולין תחת המשפר הסובייטי כתוב יד אומן יאללה נתתי מספיק דוגמאות ענבל

צומפי_2

New member
ככה:

כמעיין המתגבר. יש ילדים זיג- זג. ליצני החצר. ז´אנר- לא מד"ב. ספרי שירה- זה אחלה.

הבחירות שלי

1. תמונתו של דוריאן גריי - אוסקר וילד 2. הגלים - וירג´יניה וולף 3. חמדת - טוני מוריסון אין לי רק סופר אהוב אחד. חוץ מאלה המוזכרים למעלה יש גם את מארק טווין ובישראל מאיר שלו. ז´אנר? לא יודעת איך קוראים למה שאני אוהבת לקרוא. ספרות טובה?

Erez-S

New member
ושלי (שהיא גם ההודעה הראשונה שלי)

אגב, השם הוא זמני. כנראה. הספרים האהובים עלי: מילכוד 22 התפסן בשדה השיפון זכרון דברים וגם: אולי "עיין ערך: ´אהבה´", "המשפט", סדרת "המדריך" ועוד. סופר: כנראה קפקא. ז´אנר: אני לא אוהב הגדרות, אבל העיקר שיהיה ריאליסטי. אני יחסית מתעב ספרי מד"ב ופנטזיה למעט סדרת "המדריך" שהיא יוצאת דופן מפני שהיא שנונה ומצחיקה, שאלו הדברים שמשכו אותי בספרים האלו).

ההמון עונה

שלושת הספרים האהובים עלי הם 1.דברי ימי מנזר, סראמגו 2.אהבה בימי כולרה,גרסיה מארקס. 3.ציפור כלא, קורט וונגוט. יו קשה למצוא סופר אחד כי זה משתנה כל תקופה ותקופה, אבל בכל זאת סראמאגו הוא האלוף. ספרות יפה זה ז´אנר? יאאלה ביי ובהצלחה

Nagini Potter

New member
היי!!

קוראים לי יעל, ובאתי לפורום כדי לראות אם אפשר לפרסם פה סיפור שכתבתי.... ניסיתי לפרסם אותו בפורום שירה וספרות, אבל זה ממש לא הסגנון שלהם (הסגנון שלהם זה דכאוני מוות), אז חשבתי שאולי אני אנסה פה..... אני אשאר כאן כמה זמן ואז אני אחליט אם אני מתאימה לסגנון של הפורום הזה............ טוב, אניוואי: *שלושה ספרים: הארי פוטר (דהה), הסיפור שאינו נגמר (הסרט היה רצח המוני!!), ואנימורפס (גם הסדרה היתה רצח בדם קר). בטח הבנתם כבר שאני לא אוהבת גרסאות מסך של ספרים..... *אין לי ממש סופר אהוב........... אני בוחרת ספרים לפי השם, אם נשמע לי מעניין, או לפי המלצה. אני מעדיפה לקרוא סדרות, כי אז אני לא חייבת להפרד מהדמויות שאני אוהבת, אני קוראת עליהן עוד ספר. *הז´אנר המועדף עליי הוא פנטזיה, אבל כבר קראתי הרבה ספרים מכל הז´אנרים, כך שאני לא מקובעת במקום. מקווה שההודעה לא ארוכה מדי!! Nagini Potter

למעלה