בבקשה תקראו, ותגיבו בהמוניכם.

אושר מ

New member
מסכימה. יש המון ספרים טובים

שנותנים "בעיטה בבטן". צריך למצוא אותם.

ציפי ג

New member
יש מאות שאהבתי

אבל אחד מיוחד הוא ספרו של הרב סבתו אמת מארץ תצמח, על קהילת חלב. סופרים: ג´ין אוסטין. מילן קונדרה. אריך קסטנר. ז´אנר? לא מד"ב. כל השאר פתוח לבדיקה

שקמי

New member
אם כבר חלב -

אז יש עוד קובץ סיפורים טוב על הקהילה שם - אחותי כלה, של אמנון שמוש. לא את כל הסיפורים אהבתי, רק את הראשונים על חלב. וגם הספר שני של סבתו (תיאום כוונות) מצוין, אפילו שאת הראשון אהבתי יותר. הספר השני מדבר על מלחמת יום כפור, הוא בהחלט יודע לכתוב.

dani09

New member
תשובתי-

1. העולם על פי גארפ 2.חכי לי ר 3.חוות החיות הסופר המועדף הוא ולא אחר: סטפן קינג,יש לי את כל הספרים שלו שיצאו בעברית.גם בשמו האחר ריצ´רד בקמן.

עינת

New member
העולם על פי גארפ

ואוו,קראתי לפני שנים ועדיין זכורה לי התחושה שסיימתי אותו. אח"כ גם רצתי לקות אותו...(כן אני מאלה שספר טוב שקראתי חייב להיות אצלי בבית...)

מור~

New member
טוב אז... ../images/Emo15.gif

אני כבר כתבתי לכם על ספרים שאהבתי. -משהו לרוץ איתו ודרך אגב, מישהו קרא את הספר "ספר הדיקדוק הפנימי" ? זה גם של דויד גרוסמן. סופר שאני אוהבת, זה ארז רונן, אומנם לא מוכר, אבל תכנסו לאתר שהמלצתי עליו וחפשו אותו תחת השם של יוצרים. הוא מדהים. אני גם אוהבת ספרים פילוסופיים שנותנים הרבה חומר למחשבה. וגם, אני מאוד מאוד אוהבת את הספרים של יהונתן גפן, ויש לי ספר אחד שלו להמליץ לכם :יום אחד, ככה מתחילים כל הסיפורים שענת אוהבת במיוחד" , זה ספר שיוציא מכם את הילד שבכם. וגם... תקראו את הסידרה על ארץ נרנייה, אחד הספרים המוצלחים ביותר בסידרה הוא "האריה המכשפה וארון הבגדים" אז עד לפעם הבאה. בי ביי מור

Danial***

New member
ספרי ילדים

"סיפורים שענת אוהבת במיוחד" הוא באמת ספר מצוין שמחזיר אותך לילדות
ספרי ילדים שקראת שהיית קטן הם הספרים הכי נעימים בעולם - יש בהם משהו שנוסך בך הרגשה של חמימות ובטחון כמו שהרגשת שהיית קטן... אם יהונתן גפן אז "ילד הכרובית" הוא ספר ילדים פשוט מצוין, אבל לילדים קצת יותר גדולים מ"סיפורים שענת אוהבת במיוחד" ועוד ספר ילדים שאני אוהבת במויוחד ואני ממש יכולה לשמוע בדמיון שלי את אמא שלי קוראת לי אותו לפני השינה הוא "ספור מביצה" של דורון נשר.

Velouria

New member
סופר? עוד לא..

אני לא חושבת שארז רונן כתב ספרים, אבל בהחלט יש לו עתיד... עוד יוצר מומלץ מאותו אתר הוא עמוס בר - שווה בדיקה.

עופר ב.ה

New member
אני קראתי מספר סיפורים

שלו לפני כשלוש שנים (העביר בכיתה, לא בבמה חדשה, שאני לא ממש אוהב). לא קולע לטעם שלי אבל הרבה אנשים חושבים שהוא כן מוכשר.

-מתכדרת

New member
אושר וולוריה!!!!!!!!!!!!../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אושר!!! איך לכל השדים הצלחת עם החלקיקים?? גם ידיד שלי הצליח לקרוא אותו... צל"ש לכם.. אני התיאשתי אחרי עשרה עמודים.. וולוריה, בדיוק התכונתי לכתוב שהשניים שלי הם התפסן, הספר שהגביר את המודעות העצמית שלי בהמווון, וקראתי אותו בכיתה ח´ בעברית ובכיתה ט´ באנגלית. (אני בכיתה י´). הספר השני הוא 1984, שזעזע אותי בצורה איומה. קראתי אותו בכיתה ז´ או ח´, ומאז נפקחו עיני לרווחה... אני כ"כ שמחה על הפורום הזה..
מתכדרת

אושר מ

New member
החלקיקים האלמנטריים

ספר לא קל בהחלט. אבל לדעתי, ספר שיש לקרוא (מי חיפשה את הבעיטה בבטן?). אולי כדאי לך לחכות. אני אמנם לא מבוגרת ממך בהרבה, אבל יכול להיות שהשנתיים האלה הן משמעותיות. תני לו עוד ניסיון, ספר נפלא באמת. אני מקווה שעוד אנשים פה יקראו אותו, כי אני חושבת שממש צריך לדבר עליו. באשר ל 1984 - קראת את חוות החיות? הוא אמנם קצת פחות קשה, אבל מעביר את המסר, למי שפתוח למסרים, בצורה טובה ביותר. ולאנשים כמונו (צעירים כמובן) אני בהחלט יכולה להגיד לקרוא גם את איין ראנד, שאמנם אני כבר עברתי את השלב הזה, אבל הוא שלב שצריך לעבור. ואם איין ראנד, רוב הספרים שלה הם ענקיים. אני הייתי הולכת הפוך. יש לה ספר אחד באורך של פחות ממאה עמודים שנקרא "המנון". הוא מצויין ומעביר את המסר בצורה מצויינת. אה - בריכה הבאה...

שאלות קשות

טוב לבחור שלושה ספרים שהכי אהבתי אני לא בטוחה שזה אפשרי, אז אני סתפ אצין בסדר אקראי לחלוטין כמה שממש אהבתי - שבט דוב המערות -ג´ין מ. אואל לא בלי בתי - בטי מחמודי ערפילי אבלון - ו.ס.אנדרוס הארי פוטר - ג.ק.רולינג מדריך הטרמפיסט לגלאקסיה - דוגלאס אדאמס סיפור אהבה - אריך סגל טוב אני יכולה להמשיך את הרשימה הזאת עוד שעות אז אני אפסיק כרגע. הסופרים האהובים עלי גם יש הרבה חלקם כתבו את הספרים שציינתי. אין ז´´אנר ספציפי שאני הכי אוהבת. אני אוהבת הרבה ז´אנרים שונים.

anva

New member
לא עמדתי בפיתוי...

ואיך אוהב ספרים אמיתי לא ינצל הזדמנות לכתוב על ספרים שאהב?... שלושת הגדולים בעיני (הסדר לא מחייב): 1) הומו פאבר- מקס פריש. 2) אהבה בימי כולרה - גבריאל גרסייה מראקס. 3) ביקור הגברת הזקנה - מחזה מאת פרידריך דירנמט. אני אוהבת מאוד מחזות... אבל גם ספרות יפה - מקור ומתורגם. אני לא סובלת אבל ממש לא סובלת את ז´אנר הסופרים לרגע שצצים כמו פטריות אחר הגשם בזמן האחרון - כל עקידות התמר, שבע אימהות, ארבע קושיות וכו´... אני נאמנה לספרות הקלאסית הישנה ולספרות החדשה - האיכותית. ויש כזו: ע"ע "הכלה המשחררת" של א.ב. יהושוע. חדש חדש ונפלא. זה הכל לבינתיים...

עופר ב.ה

New member
איך תבחיני בין

סופרים חדשים שצצים לרגע לבין סופרים חדשים וכשרוניים, שעשויים להפוך במשך השנים לממשיכיהם של א.ב. יהושע ומאיר שלו, למשל? אם את מתכוונת לז´אנר ספרי הבידור, או ספרי הטיסה אם תרצי, רם אורן, למשל, לא כל כך חדש, ולא נראה שהוא מתכוון להיעלם מעולם הספרות בעתיד הקרוב. אגב, אני מכיר אנשים שגם בטיסה לא מוכנים לקרוא ספרים מסוג זה, ולעומתם כאלה שנהנים לקרוא אותם בתור ספרי בידור שמעבירים את הזמן, ללא צורך בהשקעת מחשבה או כוחות נפש במהלך הקריאה. לפיכך, נראה לי שהמאפיין אליו את מתכוונת הוא סוג הספרים ולא דרך "התגלות" הסופרים. תקני אותי אם אני טועה. עופר

אושר מ

New member
אני מסכימה עם עופר, אבל אם הבנתי

נכון, את מתייחסת למה שמתחיל להתבסס בשם "ספרות נשים". לא מזמן התפרסם על זה מאמר בשני חלקים בהארץ או במעריב. אני אנסה למצוא אותו.

galahead

New member
רק הערה קטנה באמצע

המגוון והמבחר של הסקר יצא מסחרר ובכל זאת ניתן לראות מגמת דאגלס אדאמס בולטת (ואני חייב להגיד שזו מגמה מבורכת ביותר) וכן ניצחון די סוחף לספרות ה"קלאסית" יותר (וגם זו מגמה מבורכת). וזהו. גל

אושר מ

New member
שמתי לב שאני בין הבודדים שלא ציינו

את אדאמס. למען האמת לא קראתי אף ספר אחד שלו. יש לי חור בהשכלה. פשוט לא יצא לי. באשר לקלאסית - אכן כן. וטוב שכך. אני לא יכולה לתאר לעצמי את "ספרות הנשים" בראש הרשימה. זהו כמובן שהוא לעצמו שנוי במחלוקת, וכפי שאמרתי, אנסה למצוא את המאמר.

galahead

New member
תקראי!

זה חור בהשכלה, ובהנאה האישית שלך, שלא יסולח! סתם... יסולח גם יסולח, פשוט חבל לא לקרוא אותו ובנוסף לחמישיית מדריך הטרמפיסט לגלקסיה שלו, את חייבת לקרוא את שעת התה הארוכה והאפלה של הנפש (אם אפשר באנגלית), זו לטעמי אחת ההברקות הבאמת מיוחדות שלו...:) גל

למעלה