בגדי חורף, עלויות צילום והערכת חסר בזמני ניווט

Fellowship

New member
בגדי חורף, עלויות צילום והערכת חסר בזמני ניווט

1. איזה ביגוד כדאי לרכוש לקראת החורף באיזור מרילנד/די סי?
מבחינת ביגוד, האם גטקס/ביגוד תרמי? נסחפתי?
מבחינת מעיל, האם חשוב יהיה לו כובע לכיסוי הראש? (או במילים אחרות, יש רוח מקפיאת אוזניים?
)
והאם יש משמעות למספרי ה turbodown של מעילי Columbia, או כל מספר הוא טוב מספיק?
(או לחילופין, המלצה על חברה אחרת)

2. מתוך סקרנות נטו, האם יש הסבר כלשהו לעלויות המבוקשות עבור תמונות הילדים המצולמים במסגרות החינוך?
במקרים שונים הילדים צולמו בבית הספר ובגן, והתשלום המתבקש (לא חובה כמובן) עבור התמונות הוא משעשע.
עבור מספר תמונות דיגיטליות, המחיר הוא $50-$70 (רק עבור קבצי התמונה),
ואם רוצים את התמונות מפותחות בגודל סטנדרטי/קצת יותר, התשלום הוא כ $90-$140.
בלי קשר לכך שהיום רוב ההורים מצלמים את הילדים אלפי תמונות ביום,
לא הצלחתי לפענח מהיכן מגיעים המחירים המופרזים הללו (אולי מכיוון שיש דרישה?), מצחיק ומעניין גם יחד.

3. טיילנו מספר פעמים ב Upstate NY (דרך כבישי אגרה) ונוכחנו לדעת (גם נכתב כאן בעבר),
שה Waze מציד הערכת חסר מבחינת זמני הנסיעה, על כל 3.5 שעות צריך להוסיף בערך חצי שעה נוספת.
אם נניח בצד את השאלה מה הבעיה באלגוריתם, הרי אלו כבישים ידועים עם מהירויות נסיעה ברורות,
ועדיין ההערכות היו בחסר, למרות שלא היו שום פקקים בדרך או כל פקטור לא צפוי אחר, מוזר.
האם יש אפליקציית ניווט אחרת מומלצת, שיש לה אלגוריתם עם פחות באגים ויותר דיוק?

תשובה ל-1

אם אתה הולך בחוץ כל יום / ערב או רוכב לעבודה על אופניים, כן כדאי ביגוד טרמי. אם זה בית-אוטו/מטרו-משרד אין צורך. יש פה ימים קרים בהחלט - לקראת ינואר-פברואר אבל בגדול לא צריך מעיל הסטרי. כובע זה רעיון טוב.
האוטובוסים/מטרו ומשרדים מחוממים מאוד אז ממליצה ללבוש שכבות.

Fellowship

New member
תודה, אכן בית-אוטו-מסגרות חינוך-משרד-מטרו וכו'

יש המלצה על מעיל?
למישהו יש מושג על קולומביה ו TurboDown?

Fellowship

New member
קוסקו זה ממש רחוק

אבל כן בדקתי בקוסטקו

המעילים של קולומביה (החברה) הרבה יותר דקים ונעימים.

xbuffalomen

New member
עכשיו נחשף בפניך ההבדל בין

אנשי העולם לרד-נקס ... אנחנו מקצרים במילים אבל מגיעים לתוצאה זהה ... ואתה ?! אתה לא נותן בנו אמון ...
ולמען הסר ספק - אני צוחק

Boston Guy

New member
למה נדבקת דווקא לקולומביה?

יש מנעד עצום של יצרנים בתחום של WINTER OUTERWEAR - בכל רמת מחיר ואיכות מאזור ה 40$-50$ למעיל ועד אזור ה 2,000$ למעיל.

אתה מחפש לקנות "מותג קולומביה" בגלל שאתה חושב שהוא מותג "נחשב"?
אז להלן מבזק חדשות - הוא לא.
אם נגדיר סולם מ 1 עד 10-
כשציון "1" הוא למעיל זול ממותג חסר מוניטין (להלן NONAME) שקונים בחנויות DISCOUNT,
וציון "10" הוא למעילים שקונים "קורבנות אופנה" ו"אולטרה פלצנים" (לפני שנתיים לא יכולת לתפוס סטודנטית בקולג' בוסטונאי "נחשב" שלא לבשה את המעיל הכעור של חברת CANADA GOOSE - שעלה אז 1,400$ וצפונה ליחידה. נראה בעוד כמה חדשים מה אופנתי השנה...).

אז קולומביה נמצא איפהשהוא בין 2 ל 3.

אם אתה מחפש מעיל שישרת אותך שנה שנתיים ושיהיה זול, ואתה לא מאלו שצריכים להשוויץ בלוגו של מותג "נחשב" - תכנס לקוסטקו ותקנה את אחד המעילים שיש להם על המדף מ"מותגי חנויות מחסן" כדוגמת WEATHERPROOF או GERRY. אתה תצא מהחנות במשהו כמו 50$.

רמה אחת מעל זה תמצא את קולומבייה ומקבילותיה (המותג אדי באואר, משום מה, היה פופולארי אצל ישראלים באזורינו. לא מבין למה.)

רמה אחת מעל זה תמצא את המותגים שהיו "נחשבים" לפני חמש שנים וירדו מגדולתם - כדוגמת THE NORTH FACE וכיוצ"ב. המחירים מסתובבים באזור ה 200$-300$, אבל האיכות היא כבר לא מה שהייתה פעם.

אם אתה מחפש מעיל טוב, מ BRAND בעל שם, שישרת אותך הרבה הרבה שנים ומגיע עם "אחריות לכל החיים" (כן, יש כאלה) - תתכונן להוצאה של 300$-600$,
ותחפש מותגים כמו LL BEAN, PATAGONIA וכיוצ"ב. יקר קצת - אבל כשהמעיל נקרע \ נשחק \ הלך הרוכסן וכיוצ"ב אתה תשלח אותו ליצרן (או תיקח אותו לחנת היצרן) - ותקבל חדש... גם אם זה קרה אחרי 10 שנים (נכתב מנסיון).

מעל זה יש תחום שלם של "מעילים טכניים" לאנשים שעושים ספורט חורף.למינהו. מדובר על מעילים יקרים יחסית שיכולים להגיע ל 1,000$ ויותר - מעילים ייעודיים לסקי, לסנובורדינג, לקרוס קאונטרי, מעילים עם כריות אוויר שיצילו אותך במקרה שנקברים במפולת שלגים, מעילים עם משדר מצוקה לוויני BUILT IN, ושאר שכלולים.
חלקם משמשים גם כ FASHION STATEMENT - יש מותגים כמו SPYDER, למשל, שנחשבו ל"מעיל מקצועי" והיו מאוד יקרים לפני 5 שנים, אבל הם מתחו את ה BRAND והתמסחרו לגמרי, והיום ההילה המקצועית שהיתה להם פגה. ניתן לקנות דגמים מסויימים של היצרן הזה היום בקוסטקו - מה שמהווה "גזר דין מוות" ל COOLיות של כל מותג באשר הוא.

Fellowship

New member
יש תחום שאתה לא מבין בו?

תודה רבה על הסקירה הרחבה!

לא נדבקתי לקולומביה, פשוט זה בין הבודדים שיצא לי במקרה לראות והוא היה נעים ודק,
אבל בד בבד (תרתי משמע), ביקשתי המלצה מכיוון שאני אכן לא מכיר את החברות.

אין לי שום רצון וצורך לקנות מותג רק לשם המותג ו/או להיות "Cool",
נהפוך הוא, כשאני לובש במקרה מותג (רק בשל היותו מותג, כשאני מקבל מתנה לדוגמא) אני מרגיש קצת אהבל

אני אכן רוצה מעיל שישרת אותו שנה/שנתיים, שיהיה זול (אם אפשר) והמותג הוא ערך מבחינתי כקליפת השום.
אם כן, Costco it is.

תודה!

אם אתה באיזור רוקוויל

ומתאים לך לקנות יד שנייה, בחנות unique תמצא מגוון מעילים לחורף במחירים מצחיקים.
נמצאת על Randolph road & Veirs Mill road
ובמקרה מחר יש 30% הנחה על ביגוד.

dmh1

New member
קולומביה וקוסטקו

אצלינו היה השבוע מעילי קולומביה בקוסטקו המקומי. אני קניתי, לא בגלל המותג, אלא כי נראה מעיל טוב לשהות בחוץ. לא בטוח מה המספור (650 טורבודאון) אומר, עלה 85 דולר.

Boston Guy

New member
דיסקליימר ותוספת

דיסקליימר - לכותב שורות אלו יש כלב ענק שצריך מינימום שעתיים פעילות בחוץ. כל יום.
גם כש"בחוץ" זה בוסטון בפברואר, כשהטמפרטורה היא מינוס 20 מעלות צלסיוס וה WIND CHILL FACTOR גורם לזה להרגיש כמו מינוס ארבעים.
לפיכך, גם לי וגם לבת זוגי שתחייה יש
ארסנל של בגדים תחתונים תרמיים,
עליוניות COLD WEATHER,
מעילים למזג אוויר סביר, פחות מסביר, גרוע, ו"לא אנושי",
גרביים מצמר מרינו (הכי טוב לחורף),
אוסף כובעי גרב שאפילו לשודד בנקים אין בבית,
מגיני אוזניים, מסכות סקי להגנה על האף,
שלל כפפות לצרכים שונים - לקור, לרוח, לשלג..
כמה סוגים של מגפי הליכה לשלג - עם רמות בידוד שונות,
ולימים הכי גרועים - טריקים של פועלי בניין שצריכים לעבוד בחוץ: מחממי רגליים כימיים (שמדביקים מתחת לגרב), מחממי ידיים כימיים שמכניסים לכפפות, ומעיל של ציידים עם חימום פנימי שעובד על מצבר (בצבע כתום מנומר מזעזע).

והתוספת: באזורינו, בחורף, יש אסכולה שאומרת שבחורף כולנו פועלי בניין... ולכן תמצא אנשים שבחיים לא היו על פיגום לובשים חולצות פלנל משובצות עם בטנה מ FLEECE, מעילי עבודה חמים מברזנט בסגנון עדות קאת'הארט או דולות' טריידינג, וכיוצ"ב. במסצ'יוסטס זה הולך טוב עם פרצוף לא מגולח, כוס סטיירופום של קפה דאנקינג (ליטר חלב חם עם שתי טיפות קפה בתוכו ו 18 כפיות סוכר) באחת הידיים (שיהיה מה לזרוק על מי שמעצבן אותך), סיגרייה בזווית הפה ו S WORD או ב F WORD כל מילה שנייה.
הוידאו הזה הינו תעוד מדוייק של התופעה:
[URL]https://www.boston.com/news/tv/2016/12/18/watch-casey-afflecks-parody-of-a-real-dunkin-donuts-customer-on-saturday-night-live[/URL]

placid1

New member
קנדה גוס אכן כעור, אבל מעולם לא עלה 1400$

גם לא בדולר קנדי וגם הפך להמוני מדי כבר לפני יותר משנתיים...... באותה קטגוריה יש את Moose Knuckles, שגם הוא מיועד לקורבנות אופנה, אבל קצת פחות שחוק בתור מותג.

אגב, גם לאדי באואר יש ״תוכנית ביטוח״ למעילים ואם יש בעיה, גם אחרי שנים, הם מחליפים למעיל חדש לגמרי (גם מנסיון).

John the Savage

New member
בעניין ביגוד חורף

מהניסיון של כמה שנים טובות של מגורים בפילדלפיה, שיש בה מזג אוויר מאד דומה לזה של בולטימור/די.סי., ממש לא חובה להשקיע הרבה במעיל. והניסיון שלי כולל הליכות של שעה בחוץ בימות החורף עם הכלבה שפלוקי ז"ל, ושהיה ארוכה בפארק הכלבים בשעות הערב המאוחרות, כולל גם בערבים בהם הטמפ' הגיעה ל-20F ומטה.

המעיל ההכי חם שיש לי זה מעיל אנונימי עם מילוי "דמוי פוך" שנקנה בזמנו בברלינגטון בסביבות ה-100 דולר, והוא החזיק מעמד שנים טובות (ועדיין מחזיק מעמד, רק שאין לי צורך בו כיום). העניין הוא שכשהטמפרטורות צונחות, מה שחשוב זה פחות איזה מעיל לובשים ויותר כמה כל הגוף מוגן ובעיקר הקצוות.

הכי אפקטיבי זה להתלבש בשכבות. אני בימים ההכי הקרים לבשתי ארבע שכבות כולל המעיל (כלומר שלוש שכבות מתחת למעיל). מכנסיים זו בעיה יותר גדולה, בעיקר מכיוון שאני אוהב ללבוש ג'ינס, וג'ינס ממש לא עוזר כשקפוא. יש גם ג'ינסים עם ביטנה שמתאימים לחורף, אבל הפיתרון שלי היה ללבוש שתי שכבות של מכנסיים בימים ההכי קרים ...

והכי חשוב זה חימום לידיים ולאוזניים. לאוזניים בדרך כלל כובע צמר מספיק, אבל אני אוהב את מחממי האוזניים של 180s. ולגבי כפפות, השיעור שלמדתי ביום הקר הראשון בפילי היה שכפפות הצמר הזולות שמוכרים ב-CVS זה ממש לא מספיק. צריך כפפות עם בטנה בשביל שהידיים לא יקפאו כשהן לא בכיס המעיל.

למעלה