בגדי חורף, עלויות צילום והערכת חסר בזמני ניווט

לדעתי, פריט הלבוש שאנחנו משתמשים בו הכי הרבה בחורף

זה חולצות טריקו ארוכות ודקות. אל תשכח שבכל מקום מחומם ולפעמים כל כך מחומם שאפילו טישירט קצרה מספיקה. להתלבש בשכבות זו עיצה חכמה כי הבדלי הטמפרטורות בין פנים הביניין ומבחוץ יכולות להיות מעל ה50 מעלות פרנהייט בשקט.

לילדים חשוב לקנות ציוד חורף טוב כי שולחים אותם להפסקה בחוץ כמעט בכל מזג אוויר, גם כשיש בחוץ קור קיצוני, אז נעלים טובות שתשאיר את הרגלים יבשות אבל לא יהיו מסורבלות מידי שהילד יאבד את הנעל בשלג (לפעמים הנעל נתקעת בשלג, וכשהילד מושך את הרגל הנעל נשארת תקועה בשלג והילד מסתובב יחף... ואח"כ הרגלים רטובות עד סוף היום)... ובכלל אם אפשר להביא נעלים נוחות וקלות לפנים ונעלים טובות נגד מים לבחוץ אז זה הכי טוב... אבל תוודע שהוא לא יוצא להפסקה עם הנעליים הקלות.

צעיף, כובע כפפות וכ"ו זה חשוב מאוד כי הקצוות קופאות. רצוי לקנות כפפות מבד חסין למים כמו הבדים של המעילים, כי כשבונים בובת שלג, לא נעים לעשות את זה עם כפפות סרוגות שהמים חודרים אליהן. אגב, מציעה לקנות כמה זוגות כפפות וכמה כובעים, כי לאלו יש נטיה להעלם, ובאמצע פברואר כשיהיה הכי קר בעולם, אז בחנויות ימכרו בגדי אביב בצבעי גלידה עם ציורים של איסטר.

Fellowship

New member
אגב, כפפות, פשוט לא מצמר? או שיש חברה מסויימת או סוג בד(?)

חסין שיש לחפש?

John the Savage

New member
הדבר ההכי חשוב בכפפות לדעתי

זה שתהיה להן שתי שכבות: בד חיצוני ושכבה פנימית. העניין של בידוד למים פחות קריטי לדעתי. לא יודע כמה פעמים בשנה תרצה לבנות איש שלג, או כמה ימים בשנה יהיה שלג אם בכלל, אבל ימים קפואים יהיו הרבה.

הכפפות האהובות עלי בנויות מבד פליז מבחוץ ושכבה פנימית מבד שנקרא thinsulate.

היו שנים עם לא מעט שלג ב DC

וכשיש שלג על הריצפה אז ילדים משחקים בו

אני התכוונתי לכפפות כאלה:
https://www.amazon.com/Bon-Bonito-T...6545100&sr=8-1&keywords=mittens+for+teen+boys

או כאלה

https://www.amazon.com/NIce-Caps-Th...6545100&sr=8-9&keywords=mittens+for+teen+boys

ולא לזה:
https://www.amazon.com/LL-Fingerles...1506545284&sr=8-55&keywords=mittens+for+women

metm98

New member
בנוגע לעלות הצילום -

נראה לי שאתה משלם מאה דולר רק בשביל שהילדים החמודים שלך לא ירגישו סוג ב' ביום הצילום. אכזרי, אבל עובד.

אבל אל דאגה - אני מוסיף את החוק האוסר ימי צילום בתשלום פרטני לילד לרשימה שלי, ועכשיו אני רק צריך למצוא דרך להיבחר לקונגרס כדי כדי לקדם את החוק בצורה אפקטיבית (יחד עם שאר הרשימה). מישהו יודע מאיפה מתחילים?

Fellowship

New member
אבל הילדים בכל מקרה מצטלמים עם כולם

רק לאחר מכן מקבלים את האופציה לרכוש או לא לרכוש את התמונות.
&nbsp
מתחילים בהתחלה

rachello1

New member
הילדים שלי הרגישו מצויין עם זה

שלא קניתי תמונות. רק את זו של כל הכיתה. פעם אחת בכל השנים קניתי תמונה כי הייתה ממש משגעת והילדים טענו שהשתגעתי

Gidi Shemer

New member
הסיבה שהתצלומים הללו נעשים ושהם יקרים

היא בגלל שמערכת החינוך עוזרת לנו, ההורים, לחנך את הילדים. במקרה הזה, זו הזדמנות מצויינת ללמד את ההורים להגיד לילד - ״לא״ ובהרחבה- ״לא, אנחנו לא נקנה את התמונות הללו״.
כשהם יותר גדולים ומרוויחים כסף בעצמם, אנחנו כמובן לא אוסרים עליהם לקנות את התמונות הללו אם הם רוצים בכסף שלהם, אבל כשהם מגיעים לשלב הזה הם כבר לומדים שמה שקונים פה לא קונים שם, ושלשלם עשרות דולרים על תמונה מפונפנת זה לא הדבר שעומד בראש סדר העדיפויות שלהם. אם זה בכל זאת חשוב לה- הם ישלמו

נחמנית

New member
כנראה שאני ממש חריגה כאן

אנחנו קונים כל שנה. יש אפשרות של 4 מגנטים ב-16 דולר או פחות. לשלם 4 דולר על מגנט לא נראה לי טירוף. יש משהו נחמד בעיני עם מגנט שמצולם כל שנה בערך באותו זמן והמקרר לאט לאט מתמלא בילד הולך וגדל. ברור שיש לי המון תמונות שלהם, אבל אני לא אטרח ללכת ולייצר מזה משהו, אפילו שאפשר לעשות את זה בקוסטקו בזמן שאני במילא בקניות. המחירים של ה-100 דולר זה על העותקי מקור או על החבילות עם ה800 עותקים. פעם אחת כשהצילומים היו באמת יוצאי דופן (ושל שני הילדים ביחד), קנינו את הדיסק.

debby12

New member
מנהל
הסיבה למחיר המטורף של התמונות האלה היא מרובעת בעיני

אחת היא כמובן סתם החמדנות של החברה

שניה היא העובדה שיש לחברה מונופול על התמונות האלה בבית הספר. אף חברה אחרת לא מתחרה איתה - אז אין להם סיבה לגבות מחיר נורמלי - הרי בית הספר נתן להם מונופול שהוא שוס היסטרי

שלישית בכלל המחיר לתמונות מקצועיות בארה"ב גבוה עשרות מונים מבישראל. יש הרבה דברים שזולים יותר בארה"ב, אבל יש גם כאלה שהרבה יותר יקרים. שירותים רפואיים, תמונות ע"י צלם ועוד - הם בקטיגוריה של יקרים בטירוף בארה"ב

הרביעית - וחשובה - התמונות האלה הן דרך לאסוף כספים לוועד ההורים של בית הספר (PTA). בכל בית ספר שבנותי היו בו עד היום הוסבר שהתמונות הן fund raiser for the PTA. כלומר - החברה מעבירה חלק מהרווח האסטרונומי שהיא עושה ל- PTA. ולכן אצלנו תמיד מפצירים בהורים לקנות אותן.

Boston Guy

New member
כמובן שמישהו גוזר קופון. הרי חברת הצילום קיבלה זכיון...

כמו שאני מכיר את אמריקה, מישהו - מן הסתם איזה אדמיניסטרטור במשרדי ה school district - מקבל שלמונים מהחברה של הצילום בתמורה למתן הזכיון דווקא לחברה שלהם.
שחיתות וריקבון במערכת הציבורית של עיריות ורשויות מקומיות זו מסורת אמריקאית מכובדת וארוכת שנים, וכל מי שאי פעם עבד כאן עם רשות מקומית יודע שבלי "גריז" וקיקבק כלום לא יזוז.

למעלה