בדיוק בנו רחוב חדש ליד הרחוב שלי. כל בית נמכר ב-3.5 מיליון שקל, או במילים אחרות-מיליון דולר אמריקני לבית. ההורים חשבו לקנות שם את אחד הבתים,

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
אז בדיוק לא מזמן קפצנו לביקור כל המשפחה באחד מהם.

כשאמא סיפרה לי שהיא ואבא שוקלים לקנות שם בית, הבעתי תמיהה.

"אנחנו באמת הולכים לקנות שם בית?", שאלתי.

"אולי. נראה".

"ומה נעשה איתו?".

"יש כל מיני דברים שאנחנו יכולים לעשות איתו. אנחנו יכולים לתת אותו לך, או לאחיך, או לעבור לשם כל המשפחה".

"אנחנו יכולים גם להשכיר אותו", הצעתי רעיון נוסף, "על בית שכזה לוקחים שכירות של 10,000 שקל".

"גם. אפשר".

מלבד מה שלהורים לא היה רעיון ספציפי מה לעשות עם אחד הבתים שם גם אם נקנה אחד מהם, גם לא היה להם רעיון ספציפי על בית ספציפי לקנות שם, כך שיכולנו להיכנס לכל אחד מהבתים האלו בשביל לבחון אותו, וביום הביקור, אני התעקשתי על בית מסוים.

אמי, אבי ואחי הסתובבו בבית, הביטו לפה ולשם, בחנו את הבית, את גודלו, את איכויותיו.

אני בעיקר עמדתי בסלון ולא זזתי משם יותר מידי. הבית כבר היה מוכר לי.

אני, אחי ואבי, במיוחד הבטנו באימי בשביל לראות את התרשמויותיה שלה.

בבית שלי, אני נחשב "המלך" של משפחתי, ועל-פי דבריי יישק דבר.

כך פחות או יותר כמעט תמיד, אבל בהחלטות הגדולות והחשובות ביותר, לא שיש הרבה כאלו אבל גם זה קורה, אז זו דווקא אימי שמחליטה, וזאת הייתה אחת מההחלטות הגדולות מאוד האלו, ולכן באותם רגעים ובתוך הבית אני, אחי ואבי הבטנו לא רק בבית אלא גם באמא, מכיוון שידענו שהיא זאת שתחליט בנושא הכל-כך חשוב הזה, כך שהתרשמויותינו שלנו היו למעשה משמעותית פחות חשובות, נאהב את הבית ככל שנאהב.

רק לפרוטוקול, אני מאוד אהבתי את הבית. אהבתי אותו כבר ממזמן.

אחי ואבי אהבו אותו גם הם, אבל לא "עפו עליו".

אמא הכי פחות התלהבה מכולם, והחליטה שלא נקנה אותו.

"אנחנו לא חייבים לקנות אותו בשביל עצמנו. אנחנו יכולים לקנות אותו ולהשכיר אותו", הצעתי שוב פעם כפי מה שעשיתי כבר ימים קודם לכן, מנסה להציל את העסקה הזאת, שדווקא רציתי לראות אותה קורמת עור וגידים-קנייתה של משפחתי את הבית הזה.

אבל זה היה חסר סיכוי. אמא כבר החליטה. היא גם רצתה שאם נקנה פה בית, אז גם אם נקנה רק בשביל להשכיר, עדיין זה יהיה בית שאם נרצה נוכל לעבור אליו בעצמנו כמשפחה, או אולי לתת אותו לי או לאחי הקטן, אבל אמא לא רצתה עבור משפחתנו או עבור מי מילדיה בית שנדמה לה כלא טוב מספיק.

ומכיוון שכל הבתים ברחוב הזה הם אותו הדבר, כדרכם של רחובות להגיע על-פי רוב בדגם מסוים ואחיד של בתים, כבר היה ברור שלא רק שלא נקנה את הבית הזה, אלא גם לא נקנה שום בית מבין כל הבתים החדשים ברחוב החדש הזה שבנו ליד הרחוב שלי.

התאכזבתי במעט. חזרנו הביתה.

האמת היא שמעולם לא חשבתי לעצמי לקנות את הבית ההוא, אבל מאז שאמא הכניסה את הרעיון לתוך הראש שלי, קשה לוותר עליו, ואני באופן אישי, ורק לפרוטוקול, עוד לא מוותר על הרעיון הזה כל-כך מהר.

אני שוקל בחיוב לקנות אותו בעצמי כשאני אהיה עשיר. כמובן שעד אז כבר תגור שם משפחה אחרת, זאת שתקנה את הבית בינתיים, וכדי להעיף אותם משם אצטרך לשלם להם מעל למחיר השוק-4 מיליון שקל. אולי 4.5 מיליון שקל.

אבל יותר מכך לא אעלה.

כלומר, כן. אחרי שאמא נטעה בי את הרעיון, אני רוצה בית מהרחוב ההוא, ועוד את הבית ההוא ספציפית, לא שום בית אחר שם, אבל בכל זאת, יש גבול, ואת האמת? אני לא באמת מתכוון לגור שם או משהו. כנראה אשכיר אותו, אם כי כמובן שדמי השכירות של 10,000 שקל בחודש יהיו כסף קטן לעומת כל שאר הכסף שאני אעשה.

t13fdb6v.png

נערך לאחרונה ב:

lemner40

Well-known member
אז בדיוק לא מזמן קפצנו לביקור כל המשפחה באחד מהם.

כשאמא סיפרה לי שהיא ואבא שוקלים לקנות שם בית, הבעתי תמיהה.

"אנחנו באמת הולכים לקנות שם בית?", שאלתי.

"אולי. נראה".

"ומה נעשה איתו?".

"יש כל מיני דברים שאנחנו יכולים לעשות איתו. אנחנו יכולים לתת אותו לך, או לאחיך, או לעבור לשם כל המשפחה".

"אנחנו יכולים גם להשכיר אותו", הצעתי רעיון נוסף, "על בית שכזה לוקחים שכירות של 10,000 שקל".

"גם. אפשר".

מלבד מה שלהורים לא היה רעיון ספציפי מה לעשות עם אחד הבתים שם גם אם נקנה אחד מהם, גם לא היה להם רעיון ספציפי על בית ספציפי לקנות שם, כך שיכולנו להיכנס לכל אחד מהבתים האלו בשביל לבחון אותו, וביום הביקור, אני התעקשתי על בית מסוים.

אמי, אבי ואחי הסתובבו בבית, הביטו לפה ולשם, בחנו את הבית, את גודלו, את איכויותיו.

אני בעיקר עמדתי בסלון ולא זזתי משם יותר מידי. הבית כבר היה מוכר לי.

אני, אחי ואבי, במיוחד הבטנו באימי בשביל לראות את התרשמויותיה שלה.

בבית שלי, אני נחשב "המלך" של משפחתי, ועל-פי דבריי יישק דבר.

כך פחות או יותר כמעט תמיד, אבל בהחלטות הגדולות והחשובות ביותר, לא שיש הרבה כאלו אבל גם זה קורה, אז זו דווקא אימי שמחליטה, וזאת הייתה אחת מההחלטות הגדולות מאוד האלו, ולכן באותם רגעים ובתוך הבית אני, אחי ואבי הבטנו לא רק בבית אלא גם באמא, מכיוון שידענו שהיא זאת שתחליט בנושא הכל-כך חשוב הזה, כך שהתרשמויותינו שלנו היו למעשה משמעותית פחות חשובות, נאהב את הבית ככל שנאהב.

רק לפרוטוקול, אני מאוד אהבתי את הבית. אהבתי אותו כבר ממזמן.

אחי ואבי אהבו אותו גם הם, אבל לא "עפו עליו".

אמא הכי פחות התלהבה מכולם, והחליטה שלא נקנה אותו.

"אנחנו לא חייבים לקנות אותו בשביל עצמנו. אנחנו יכולים לקנות אותו ולהשכיר אותו", הצעתי שוב פעם כפי מה שעשיתי כבר ימים קודם לכן, מנסה להציל את העסקה הזאת, שדווקא רציתי לראות אותה קורמת עור וגידים-קנייתה של משפחתי את הבית הזה.

אבל זה היה חסר סיכוי. אמא כבר החליטה. היא גם רצתה שאם נקנה פה בית, אז גם אם נקנה רק בשביל להשכיר, עדיין זה יהיה בית שאם נרצה נוכל לעבור אליו בעצמנו כמשפחה, או אולי לתת אותו לי או לאחי הקטן, אבל אמא לא רצתה עבור משפחתנו או עבור מי מילדיה בית שנדמה לה כלא טוב מספיק.

ומכיוון שכל הבתים ברחוב הזה הם אותו הדבר, כדרכם של רחובות להגיע על-פי רוב בדגם מסוים ואחיד של בתים, כבר היה ברור שלא רק שלא נקנה את הבית הזה, אלא גם לא נקנה שום בית מבין כל הבתים החדשים ברחוב החדש הזה שבנו ליד הרחוב שלי.

התאכזבתי במעט. חזרנו הביתה.

האמת היא שמעולם לא חשבתי לעצמי לקנות את הבית ההוא, אבל מאז שאמא הכניסה את הרעיון לתוך הראש שלי, קשה לוותר עליו, ואני באופן אישי, ורק לפרוטוקול, עוד לא מוותר על הרעיון הזה כל-כך מהר.

אני שוקל בחיוב לקנות אותו בעצמי כשאני אהיה עשיר. כמובן שעד אז כבר תגור שם משפחה אחרת, זאת שתקנה את הבית בינתיים, וכדי להעיף אותם משם אצטרך לשלם להם מעל למחיר השוק-4 מיליון שקל. אולי 4.5 מיליון שקל.

אבל יותר מכך לא אעלה.

כלומר, כן. אחרי שאמא נטעה בי את הרעיון, אני רוצה בית מהרחוב ההוא, ועוד את הבית ההוא ספציפית, לא שום בית אחר שם, אבל בכל זאת, יש גבול, ואת האמת? אני לא באמת מתכוון לגור שם או משהו. כנראה אשכיר אותו, אם כי כמובן שדמי השכירות של 10,000 שקל בחודש יהיו כסף קטן לעומת כל שאר הכסף שאני אעשה.

צפה בקובץ המצורף 123088
בית פרטי חדש בישראל ב3.5 מיליון שח ?
נשמע מאד זול ולא הגיוני
בכל הישובים שאני גרתי בישראל, במושבים בשרון, הרצליה ,
מדובר על ישובים בדירוג סוציואקונומי 9,
בתים פרטים חדשים מתחילים היום ב8 מיליון שח
משקים חקלאים כמו של ההורים שלי מתחילים ב20 מיליון שח,
במחיר כמו שאתה כותב האדמה כנראה בחינם או קרוב לזה
מדובר או על השטחים (יום אחד יפנו אותם), או על הפרירפריה העניה והרחוקה,
על ישוב עני בדירוג סוציו אקונומי 1 או 2 או 3
או אם מדובר על מרכז ישראל, ,על ישוב חרדי או על ישוב עם הרבה פשיעה ורמה סוציואקונומית מאד מאד נמוכה
באיזה ישוב מדובר ? רמלה ? לוד ? טבריה ? ערד ? אופקים ?
איך משפחה כל כך נחשבת לדעתך גרה במקום כל כך מסכן ועני ?

פולגאר

Well-known member
בית פרטי חדש בישראל ב3.5 מיליון שח ?
נשמע מאד זול ולא הגיוני
בכל הישובים שאני גרתי בישראל, במושבים בשרון, הרצליה ,
מדובר על ישובים בדירוג סוציואקונומי 9,
בתים פרטים חדשים מתחילים היום ב8 מיליון שח
משקים חקלאים כמו של ההורים שלי מתחילים ב20 מיליון שח,
במחיר כמו שאתה כותב האדמה כנראה בחינם או קרוב לזה
מדובר או על השטחים (יום אחד יפנו אותם), או על הפרירפריה העניה והרחוקה,
על ישוב עני בדירוג סוציו אקונומי 1 או 2 או 3
או אם מדובר על מרכז ישראל, ,על ישוב חרדי או על ישוב עם הרבה פשיעה ורמה סוציואקונומית מאד מאד נמוכה
באיזה ישוב מדובר ? רמלה ? לוד ? טבריה ? ערד ? אופקים ?
איך משפחה כל כך נחשבת לדעתך גרה במקום כל כך מסכן ועני ?
לוד :-):

lemner40

Well-known member
לוד ?
האנשים העשירים היחידים שגרים בלוד
הם סוחרי סמים ערבים
לוד היא ישוב עם דירוג 3 מתוך 10 ברמה הסוציו אקונומית,
אף יהודי שפוי שיכול להרשות לעצמו לא נשאר לגור בלוד
בעבר לפני 20-30 שנה היו כאלו שחשבו שלוד תעשה מהפכה,
והשקיעו שם, אבל אף פעם לוד לא הצליחה להתרומם מלהיות עיר פשע עניה
וכל אדם נורמלי שיכול להרשות לעצמו עזב.
לפי מה שהוא כתב חשבתי שהוא גר בסביון או כפר שמריהו או מינימום אפקה,
לא בלוד.

פולגאר

Well-known member
לוד ?
הם סוחרי סמים ערבים
לא בלוד.
תוסיף לדברים הנכונים שכתבת גם את רעש המטוסים שממריאים ונוחתים 24/7 שמפריעים לאיכות החיים ואין להם את החוק שאחרי 23:00 צריכים להיות בשקט ;-)

lemner40

Well-known member
תוסיף לדברים הנכונים שכתבת גם את רעש המטוסים שממריאים ונוחתים 24/7 שמפריעים לאיכות החיים ואין להם את החוק שאחרי 23:00 צריכים להיות בשקט ;-)
זה נכון
למרות שבדרך לנחיתה בנתבג יש שורה של מושבים נחשבים כמו מזור שגם הם רועדים על היום והלילה ממטוסים

פולגאר

Well-known member
זה נכון
למרות שבדרך לנחיתה בנתבג יש שורה של מושבים נחשבים כמו מזור שגם הם רועדים על היום והלילה ממטוסים
תראה איזו אשפה היא לוד שהאינפנטיל מתגאה שהוא גר בעיר הזאת :-):
בית פרטי עם 6 חדרים ברחוב רותם, בשטח 175 מ"ר על מגרש בשטח 260 מ"ר עם חצר היקפית וחניה, נמכר ב-3 מיליון שקל.

לוד

לוד
(צילום: אבי מועלם)

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
נו... מטוסים... בוא וספר לי כמה עולה בית בטבעון, כפר יהושע, בית לחם הגלילית או נופית... בישובים אלה, התושבים סובלים מהרעשים הללו [משדה התעופה הצבאי של רמת דוד] לא מעט. טוב. תלוי. זה לא ממש בכל יום ובכל שעה, אבל עדיין, זה לא מעט ומדובר בד"כ במטסים ולא במטוסים בודדים. ולהזכירך: בשנה האחרונה (למעט בחודשיים האחרונים של "הפסקת האש עם לבנון")... לא היה בישובים הללו יום או לילה שקטים.

lemner40

Well-known member
נו... מטוסים... בוא וספר לי כמה עולה בית בטבעון, כפר יהושע, בית לחם הגלילית או נופית... בישובים אלה, התושבים סובלים מהרעשים הללו [משדה התעופה הצבאי של רמת דוד] לא מעט. טוב. תלוי. זה לא ממש בכל יום ובכל שעה, אבל עדיין, זה לא מעט ומדובר בד"כ במטסים ולא במטוסים בודדים. ולהזכירך: בשנה האחרונה (למעט בחודשיים האחרונים של "הפסקת האש עם לבנון")... לא היה בישובים הללו יום או לילה שקטים.
אין לי מושג איך אנשים גרים ליד רמת דויד
לפני הרבה שנים עשיתי שם פרויקט מהעבודה
כל פעם ש F-16 המריא, אני עצרתי בגלל הרעש המטורף
אבל שאר החיילים כאילו לא שמעו את זה בכלל

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אין לי מושג איך אנשים גרים ליד רמת דויד
לפני הרבה שנים עשיתי שם פרויקט מהעבודה
כל פעם ש F-16 המריא, אני עצרתי בגלל הרעש המטורף
אבל שאר החיילים כאילו לא שמעו את זה בכלל
יש משהו בדבריך...
אני, כיליד טבעון, "גדלתי" על הרעש המתמיד הזה, שבמהלך השנים השתנה מרעש של מטוסי "מיסטר" ו"פוגה" למטוסי "מיראז'", ובהמשך למטוסי "סקייהוק" ו"פנטום". לאחר מכן הגיעו ה-F-15 וה-F16. אז מתרגלים וזה הופך להיות סוג של שיגרה, אלא אם המטוסים טסים עמוסים בפצצות והם ממריאים נמוך, גם כדי לזרז את מהירויות הטיסה. אז הנה... כשעברתי לגור בת"א לתקופת מה, מה שהדיר שינה מעיניי בלילותיי הראשונים שם, היה רעש כלי הרכב בכבישים הסואנים שם. וכן. מדובר ברעש בעצמה נמוכה בהרבה מהעצמה של המראת המטוסים (ונחיתתם). אבל זה סוג אחר של רעש, שהאוזן אינה רגילה בו ולוקח לה זמן להסתגל.

lemner40

Well-known member
יש משהו בדבריך...
אני, כיליד טבעון, "גדלתי" על הרעש המתמיד הזה, שבמהלך השנים השתנה מרעש של מטוסי "מיסטר" ו"פוגה" למטוסי "מיראז'", ובהמשך למטוסי "סקייהוק" ו"פנטום". לאחר מכן הגיעו ה-F-15 וה-F16. אז מתרגלים וזה הופך להיות סוג של שיגרה, אלא אם המטוסים טסים עמוסים בפצצות והם ממריאים נמוך, גם כדי לזרז את מהירויות הטיסה. אז הנה... כשעברתי לגור בת"א לתקופת מה, מה שהדיר שינה מעיניי בלילותיי הראשונים שם, היה רעש כלי הרכב בכבישים הסואנים שם. וכן. מדובר ברעש בעצמה נמוכה בהרבה מהעצמה של המראת המטוסים (ונחיתתם). אבל זה סוג אחר של רעש, שהאוזן אינה רגילה בו ולוקח לה זמן להסתגל.
בשביל זה כשגרתי בתל אביב תמיד בחרתי במינימום לגור מקומה 15 ולמעלה
ובדירה חדשה עם איטום וחלונות מצוינים
בקומה 40 לא שומעים שום דבר, גם אין ריח.

לוד ?
הם סוחרי סמים ערבים
לא בלוד.
בגלל עליית מחירי הנדלן הגבוהה יותר אנשים הגיעו מחוסר ברירה ללוד

אבל התוצאה הטובה שלה שזה העלה את הרמה שלה מהנקודה שאתה זוכר אותה.

נערך לאחרונה ב:

lemner40

Well-known member
בגלל עליית המחירי הנדלן הגבוהה יותר אנשים הגיעו מחוסר ברירה ללוד

אבל התוצאה הטובה שלה זה שזה העלה את הרמה שלה מהנקודה שאתה זוכר אותה.

לא
לוד עדיין נמצאת באשכול 3 מתוך 10
לא צריך להיות מומחה למתמטיקה וכלכלה
בשביל להבין שאם מחלקים את כל האוכלוסיה לעשירונים
עשירונים שהם לא רק לפי הכנסה, אלא גם סוציו נכנס בחשבון
רמת האנשים, רמת ההשכלה שלהם וגם רמת ההכנסה,
ואתה גר בישוב מס 3 מלמטה, זה ישוב עני, מסכן, עם אוכלוסיה עניה, מסכנה, פשע, תשתיות ברמה נמוכה,
בתי ספר ברמה נמוכה.
המחיר שהבאת זה עדיין שליש מראשון שלך, שגם היא לא בטופ

לא
לוד עדיין נמצאת באשכול 3 מתוך 10
לא צריך להיות מומחה למתמטיקה וכלכלה
בשביל להבין שאם מחלקים את כל האוכלוסיה לעשירונים
עשירונים שהם לא רק לפי הכנסה, אלא גם סוציו נכנס בחשבון
רמת האנשים, רמת ההשכלה שלהם וגם רמת ההכנסה,
ואתה גר בישוב מס 3 מלמטה, זה ישוב עני, מסכן, עם אוכלוסיה עניה, מסכנה, פשע, תשתיות ברמה נמוכה,
בתי ספר ברמה נמוכה.
המחיר שהבאת זה עדיין שליש מראשון שלך, שגם היא לא בטופ
התכוונתי שיש פעפוע של אנשים ממקומות יותר יקרים ללוד מחוסר ברירה בשביל לקנות נדל"ן.

פועל יוצא מזה - הפערים מצטמצמים.

אתה מסתכל בצורה ישנה על הדברים - איזור חזק/חלש.

אתה לא לוקח בחשבון מגמות חדשות - בעלי דירה מול שוכרים.

יש הבדל גדול בין בעל דירה בלוד לבין שוכר בגלל העליה הגדולה במחירים.

שלא לדבר שהיום יותר אנשים עובדים מהבית/חלקית מהבית מה שמעלה

את המחיר במקומות מרוחקים ומצמצם פערים.

שהמחירים עולים גם יותר ערבים עוזבים את לוד מחוסר ברירה.

בכל מקרה מגיעים יותר יהודים מאותה סיבה.

lemner40

Well-known member
התכוונתי שיש פעפוע של אנשים ממקומות יותר יקרים ללוד מחוסר ברירה בשביל לקנות נדל"ן.

פועל יוצא מזה - הפערים מצטמצמים.

אתה מסתכל בצורה ישנה על הדברים - איזור חזק/חלש.

אתה לא לוקח בחשבון מגמות חדשות - בעלי דירה מול שוכרים.

יש הבדל גדול בין בעל דירה בלוד לבין שוכר בגלל העליה הגדולה במחירים.

שלא לדבר שהיום יותר אנשים עובדים מהבית/חלקית מהבית מה שמעלה

את המחיר במקומות מרוחקים ומצמצם פערים.

שהמחירים עולים גם יותר ערבים עוזבים את לוד מחוסר ברירה.

בכל מקרה מגיעים יותר יהודים מאותה סיבה.
אתה חושב שיש משפחה יהודית אחת, שתבחר לגדל את הילדים שלה בלוד,
עיר עם פשע עצום, עוני, והרבה ערבים
אם היו יכולים להרשות לעצמם לגור בראשון לציון ?
כמו שאנחנו רואים כאן, בית פרטי חדש בלוד עולה כמו דירת 3 חדרים ישנה בראשון.

אתה חושב שיש משפחה יהודית אחת, שתבחר לגדל את הילדים שלה בלוד,
עיר עם פשע עצום, עוני, והרבה ערבים
אם היו יכולים להרשות לעצמם לגור בראשון לציון ?
כנראה שלא,

עם זאת כחלק מהמגמה שציינתי גם יפתחו יותר בתי ספר טובים,הפשע ירד וכן הלאה.

בכסף שהאדם חסך על דירה בראשון הוא יכול לקנות דירה מרווחת יותר בלוד/

להוציא יותר על דברים חשובים.

תסתכל על זה ככה,מה עדיף לקנות דירה בלוד ולהרגיש בטוח(כלכלית לפחות) אם יש לך עבודה באיזור,

או לשכור בראשון ולדאוג כל הזמן שהמחירים של הדירות "בורחים לך"?

lemner40

Well-known member
כנראה שלא,

עם זאת כחלק מהמגמה שציינתי גם יפתחו יותר בתי ספר טובים,הפשע ירד וכן הלאה.

בכסף שהאדם חסך על דירה בראשון הוא יכול לקנות דירה מרווחת יותר בלוד/

להוציא יותר על דברים חשובים.

תסתכל על זה ככה,מה עדיף לקנות דירה בלוד ולהרגיש בטוח(כלכלית לפחות) אם יש לך עבודה באיזור,

או לשכור בראשון ולדאוג כל הזמן שהמחירים של הדירות "בורחים לך"?
יש המון עבודה באזור לוד
נתבג, תעשיה אוירית , איירפורט סיטי,
העובדים שם לא גרים בלוד.

למעלה