כן. ראיתי שיש ויש. אבל איך שלא יהיה, דופלקס זה לא משהו שארצה בשום מקרה. וההפרשים במחיר הם תלויי גיל המבנה ואיכותו..
מעניין. בכניסה לרוקח (לפי כיוון הנסיעה) בצד ימין נבנו אפילו מבנים חדשים ויפים. נכון שלקראת היציאה זה בניינים של 4 קומות משנות ה-70. ללא ממ"דים ו/או מקלטים. המבנה עצמו? בוא ונגיד שהוא לא נראה יפה מבחוץ אבל דווקא בקומת הכניסה יש שם לפחות דירה אחת ששופצה ברמה יפה > שאיך לומר? לא מתאימה לאופי הבניין... סוג של יהלום בטבעת מנחושת... קצת מוזר אבל זה מה יש.
השיכונים משנות ה70 זו קבוצת המבנים הכי גדולה בארץ (ולרוב יש בהם מקלטים). מרגע שנפטרו מקומת העמודים הם לא כאלה גרועים,
גם רחוב הילדים ומערבה ממנו, וגם הפנטגון הם באיכות נמוכה הרבה יותר ועוברים עכשיו תכנון לפינוי-בינוי ענק. הולכים להרוס את 2 השכונות ולבנות מחדש, תוך התעלמות ממבנה הרחובות הקיים
אם זה ילך טוב - אחרי שיסיימו יש סיכוי שהאזור שאתה מתאר יהיה הבא בתור.
כן. ברור. מדובר במבנה של 4 קומות ובטח יהיה במקומו מבנה של 12 או שאולי יותר. הקבלן הרי חייב להרוויח משהו. לא?
לא רק הקבלן - העיריה מתכננת מחדש את העיר, ונראה שהסטנדרט החדש יהיה דומה לרחוב החשמונאים והדקל (אפילו עד 24 קומות).
המגבלה העיקרית זה היכולת של הכבישים להתמודד עם העומס המוגבר.
יש לי גיסה במשה שרת. מבנה של 4 קומות כפי שזכור לי. יש בו מקלט ואין ממ"דים. לאחרונה הוסיפו בו מעלית, שדווקא בדירה שלה אין אפשרות לעצירה בגלל חלוקת החדרים שם... אז או שהיא צריכה לעלות קומה או לרדת קומה... באסה. וגם שם... החלוקה הפנימית לא כיפית, גם אם הוסיפו שם מרפסת כזו עם מעקה זכוכית.
כן... אם אני זוכר נכון, משה שרת היה מהרחובות הראשונים שנבנו במוצקין
אבל לרווקים וגרושים זה רחוב נהדר - הרבה חנויות לאורכו ואוטובוס בתדירות סבירה, כך שאפשר להסתדר בלי רכב.
אווירה תל-אביבית
אז דווקא בנעמי שמר או באהוד מנור (בביאליק) יש בניה חדשה שחלקה אפילו לא הסתיימה. שם יש דירות מודרניות ושם אפשר איכשהו למצוא דירה בקומה 1 עם חתיכת חצר נחמדה. קטע נחמד זה למצוא שם דירה כבת 5 שנים. מודרנית; כזו שגרו בה כבר ורוצים למכור. אז שם יש כבר ממ"ד והחלוקה נחמדה. דירה מהסוג הזה היא דירה שאתה נכנס ולא משנה בה כלום.
נכון... השכונה באמת חדשה ויפה. הכל שם מגדלים, אבל יש סידור לדירות גן.
אז יכולת להבין: אין תקציב לוילה ואין כוונה לדופלקס ו/או לקומת ביניים. רוצים קומה ראשונה, שטוחה עם חתיכת גינה.
אני, ההורים שלי, והחמים שלי גרים בדופלקסים, וזה כ"כ נחמד שפחות מדבר אלי המגדלים.
כן. ברור לי שהתקציב "שלנו" לא מאפשר וילה. ממילא, גם שם הדירות יקרות ובכל מקרה, לא בא לי על דופלקס אלא על דירה בקומה 1 עם גינה קטנה.
וילה משלי? נו.. דירה בבית משותף 3 משפחתי בטבעון. יש גינה וכל הדבר הזה ניצב על 630 מ"ר עם חלוקה בטבו. אין לי מושג כמה שווה היום דירה כזו, אבל זה גם לא ממש מעניין אותי כי אין לי כוונות למכור ו/או להחליף. טוב לי עם מה שיש.
אתה מצטנע. גם אם זה לא לגמרי לבד - שטח ויופי כמו אצלכם יש רק בשכונות הכי יפות של חיפה.
יש אצלכם גם מדרונות מעולים - קל לשמור על כושר בעיר הררית, והצמחיה גדלה שם מדהים
לגמרי מבין למה לעבור לא בתכנון שלך
אז הכוונה שלך זה לפנק את הילד?
עכשיו אני מבין למה הדיבור של מח"פ כ"כ מעצבן אותך.
שום דבר לא טוב לו - וכל היום מזימות