בדיוק בנו רחוב חדש ליד הרחוב שלי. כל בית נמכר ב-3.5 מיליון שקל, או במילים אחרות-מיליון דולר אמריקני לבית. ההורים חשבו לקנות שם את אחד הבתים,

ai27

Well-known member
במוצקין או ביאליק? לא נראה לי...
בדוק. כנס ליד2 ובחן את החלופות
למה? רח. רוקח הוא אזור עני כל כך? לא ממש נראה לי..
מדובר באחד מ2 האזורים הכי עניים בקרית מוצקין (האזור סביב רחוב הילדים, והפנטגון)
ובגלל שקריית מוצקין היא לרוב ברמה גבוהה - זה בולט.
ואני דווקא מדבר על דירה בקומת הקרקע במבנה בן 4 קומות.
משמע - לא בית פרטי אלא בניין. משמע - בכלל לא בקריטריון המדובר. גם אם יעשו תמ"א או פינוי-בינוי - התוצאה לא תהיה בית פרטי
נו טוייף. אני עדיין חולם על מוצקין או ביאליק גם אם בק. חיים יש אזורים "במזרחית"
קרית מוצקין וחיים-מזרחית מהווים רצף-עירוני, ואם אתה מחפש דופלקסים/בתים פרטיים במחירים סבירים - דווקא בתפר הזה תמצא אותם (ויש יתרון בלגור קרוב למשה שרת או במרחק הליכה מתיאטרון הצפון)
הממיקום הנוסף הוא ב"בני ביתך" שצמוד למשכנות האומנים: לפני 25 שנה קיבלו שם שטח לבניית שכונת וילות מפוארת, והתוצאה בהתאם.
משכנות האומנים עצמם הם בניינים עם 5 קומות ומעלה. גרסה מודרנית וחדישה של שיכונים - לא של וילות.

אני מסכים שחלופה מעניינת יותר יש בכפר ביאליק. אבל קריית ביאליק סובלת מאותה בעיה: בעשורים האחרונים לא בונים וילות חדשות.
יתכן אבל אני מדבר על "כאן ועכשיו" ולא על בעוד כמה שנים.
מה שלא ברור מדבריך - זה האם אתה מדבר על דופלקסים/וילות או על שיכונים/מגדלים.
אם מדובר על וילות - יש 3 אזורים רלוונטים שהזכרתי.

כאן-ועכשיו - לא יהיה חדש (אלא אם תקנה ותשפץ).
ובהתחשב בכך שיש לך כבר וילה יפה משלך - כל הדיון הרי מיותר.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
בדוק. כנס ליד2 ובחן את החלופות
כן. ראיתי שיש ויש. אבל איך שלא יהיה, דופלקס זה לא משהו שארצה בשום מקרה. וההפרשים במחיר הם תלויי גיל המבנה ואיכותו..
מדובר באחד מ2 האזורים הכי עניים בקרית מוצקין (האזור סביב רחוב הילדים, והפנטגון)
ובגלל שקריית מוצקין היא לרוב ברמה גבוהה - זה בולט.
מעניין. בכניסה לרוקח (לפי כיוון הנסיעה) בצד ימין נבנו אפילו מבנים חדשים ויפים. נכון שלקראת היציאה זה בניינים של 4 קומות משנות ה-70. ללא ממ"דים ו/או מקלטים. המבנה עצמו? בוא ונגיד שהוא לא נראה יפה מבחוץ אבל דווקא בקומת הכניסה יש שם לפחות דירה אחת ששופצה ברמה יפה > שאיך לומר? לא מתאימה לאופי הבניין... סוג של יהלום בטבעת מנחושת... קצת מוזר אבל זה מה יש.
משמע - לא בית פרטי אלא בניין. משמע - בכלל לא בקריטריון המדובר. גם אם יעשו תמ"א או פינוי-בינוי - התוצאה לא תהיה בית פרטי
כן. ברור. מדובר במבנה של 4 קומות ובטח יהיה במקומו מבנה של 12 או שאולי יותר. הקבלן הרי חייב להרוויח משהו. לא?
קרית מוצקין וחיים-מזרחית מהווים רצף-עירוני, ואם אתה מחפש דופלקסים/בתים פרטיים במחירים סבירים - דווקא בתפר הזה תמצא אותם (ויש יתרון בלגור קרוב למשה שרת או במרחק הליכה מתיאטרון הצפון)
יש לי גיסה במשה שרת. מבנה של 4 קומות כפי שזכור לי. יש בו מקלט ואין ממ"דים. לאחרונה הוסיפו בו מעלית, שדווקא בדירה שלה אין אפשרות לעצירה בגלל חלוקת החדרים שם... אז או שהיא צריכה לעלות קומה או לרדת קומה... באסה. וגם שם... החלוקה הפנימית לא כיפית, גם אם הוסיפו שם מרפסת כזו עם מעקה זכוכית.
הממיקום הנוסף הוא ב"בני ביתך" שצמוד למשכנות האומנים: לפני 25 שנה קיבלו שם שטח לבניית שכונת וילות מפוארת, והתוצאה בהתאם.
משכנות האומנים עצמם הם בניינים עם 5 קומות ומעלה. גרסה מודרנית וחדישה של שיכונים - לא של וילות.
כן. ברור לי שהתקציב "שלנו" לא מאפשר וילה. ממילא, גם שם הדירות יקרות ובכל מקרה, לא בא לי על דופלקס אלא על דירה בקומה 1 עם גינה קטנה.
אני מסכים שחלופה מעניינת יותר יש בכפר ביאליק. אבל קריית ביאליק סובלת מאותה בעיה: בעשורים האחרונים לא בונים וילות חדשות.
אז דווקא בנעמי שמר או באהוד מנור (בביאליק) יש בניה חדשה שחלקה אפילו לא הסתיימה. שם יש דירות מודרניות ושם אפשר איכשהו למצוא דירה בקומה 1 עם חתיכת חצר נחמדה. קטע נחמד זה למצוא שם דירה כבת 5 שנים. מודרנית; כזו שגרו בה כבר ורוצים למכור. אז שם יש כבר ממ"ד והחלוקה נחמדה. דירה מהסוג הזה היא דירה שאתה נכנס ולא משנה בה כלום.
מה שלא ברור מדבריך - זה האם אתה מדבר על דופלקסים/וילות או על שיכונים/מגדלים.
אם מדובר על וילות - יש 3 אזורים רלוונטים שהזכרתי.
אז יכולת להבין: אין תקציב לוילה ואין כוונה לדופלקס ו/או לקומת ביניים. רוצים קומה ראשונה, שטוחה עם חתיכת גינה.
כאן-ועכשיו - לא יהיה חדש (אלא אם תקנה ותשפץ).
ובהתחשב בכך שיש לך כבר וילה יפה משלך - כל הדיון הרי מיותר.
וילה משלי? נו.. דירה בבית משותף 3 משפחתי בטבעון. יש גינה וכל הדבר הזה ניצב על 630 מ"ר עם חלוקה בטבו. אין לי מושג כמה שווה היום דירה כזו, אבל זה גם לא ממש מעניין אותי כי אין לי כוונות למכור ו/או להחליף. טוב לי עם מה שיש.

ai27

Well-known member
כן. ראיתי שיש ויש. אבל איך שלא יהיה, דופלקס זה לא משהו שארצה בשום מקרה. וההפרשים במחיר הם תלויי גיל המבנה ואיכותו..
מעניין. בכניסה לרוקח (לפי כיוון הנסיעה) בצד ימין נבנו אפילו מבנים חדשים ויפים. נכון שלקראת היציאה זה בניינים של 4 קומות משנות ה-70. ללא ממ"דים ו/או מקלטים. המבנה עצמו? בוא ונגיד שהוא לא נראה יפה מבחוץ אבל דווקא בקומת הכניסה יש שם לפחות דירה אחת ששופצה ברמה יפה > שאיך לומר? לא מתאימה לאופי הבניין... סוג של יהלום בטבעת מנחושת... קצת מוזר אבל זה מה יש.
השיכונים משנות ה70 זו קבוצת המבנים הכי גדולה בארץ (ולרוב יש בהם מקלטים). מרגע שנפטרו מקומת העמודים הם לא כאלה גרועים,
גם רחוב הילדים ומערבה ממנו, וגם הפנטגון הם באיכות נמוכה הרבה יותר ועוברים עכשיו תכנון לפינוי-בינוי ענק. הולכים להרוס את 2 השכונות ולבנות מחדש, תוך התעלמות ממבנה הרחובות הקיים
אם זה ילך טוב - אחרי שיסיימו יש סיכוי שהאזור שאתה מתאר יהיה הבא בתור.
כן. ברור. מדובר במבנה של 4 קומות ובטח יהיה במקומו מבנה של 12 או שאולי יותר. הקבלן הרי חייב להרוויח משהו. לא?
לא רק הקבלן - העיריה מתכננת מחדש את העיר, ונראה שהסטנדרט החדש יהיה דומה לרחוב החשמונאים והדקל (אפילו עד 24 קומות).
המגבלה העיקרית זה היכולת של הכבישים להתמודד עם העומס המוגבר.
יש לי גיסה במשה שרת. מבנה של 4 קומות כפי שזכור לי. יש בו מקלט ואין ממ"דים. לאחרונה הוסיפו בו מעלית, שדווקא בדירה שלה אין אפשרות לעצירה בגלל חלוקת החדרים שם... אז או שהיא צריכה לעלות קומה או לרדת קומה... באסה. וגם שם... החלוקה הפנימית לא כיפית, גם אם הוסיפו שם מרפסת כזו עם מעקה זכוכית.
כן... אם אני זוכר נכון, משה שרת היה מהרחובות הראשונים שנבנו במוצקין
אבל לרווקים וגרושים זה רחוב נהדר - הרבה חנויות לאורכו ואוטובוס בתדירות סבירה, כך שאפשר להסתדר בלי רכב.
אווירה תל-אביבית
אז דווקא בנעמי שמר או באהוד מנור (בביאליק) יש בניה חדשה שחלקה אפילו לא הסתיימה. שם יש דירות מודרניות ושם אפשר איכשהו למצוא דירה בקומה 1 עם חתיכת חצר נחמדה. קטע נחמד זה למצוא שם דירה כבת 5 שנים. מודרנית; כזו שגרו בה כבר ורוצים למכור. אז שם יש כבר ממ"ד והחלוקה נחמדה. דירה מהסוג הזה היא דירה שאתה נכנס ולא משנה בה כלום.
נכון... השכונה באמת חדשה ויפה. הכל שם מגדלים, אבל יש סידור לדירות גן.
אז יכולת להבין: אין תקציב לוילה ואין כוונה לדופלקס ו/או לקומת ביניים. רוצים קומה ראשונה, שטוחה עם חתיכת גינה.
אני, ההורים שלי, והחמים שלי גרים בדופלקסים, וזה כ"כ נחמד שפחות מדבר אלי המגדלים.
כן. ברור לי שהתקציב "שלנו" לא מאפשר וילה. ממילא, גם שם הדירות יקרות ובכל מקרה, לא בא לי על דופלקס אלא על דירה בקומה 1 עם גינה קטנה.
וילה משלי? נו.. דירה בבית משותף 3 משפחתי בטבעון. יש גינה וכל הדבר הזה ניצב על 630 מ"ר עם חלוקה בטבו. אין לי מושג כמה שווה היום דירה כזו, אבל זה גם לא ממש מעניין אותי כי אין לי כוונות למכור ו/או להחליף. טוב לי עם מה שיש.
אתה מצטנע. גם אם זה לא לגמרי לבד - שטח ויופי כמו אצלכם יש רק בשכונות הכי יפות של חיפה.
יש אצלכם גם מדרונות מעולים - קל לשמור על כושר בעיר הררית, והצמחיה גדלה שם מדהים
לגמרי מבין למה לעבור לא בתכנון שלך

אז הכוונה שלך זה לפנק את הילד?
עכשיו אני מבין למה הדיבור של מח"פ כ"כ מעצבן אותך.
שום דבר לא טוב לו - וכל היום מזימות

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל

השיכונים משנות ה70 זו קבוצת המבנים הכי גדולה בארץ (ולרוב יש בהם מקלטים). מרגע שנפטרו מקומת העמודים הם לא כאלה גרועים,

גם רחוב הילדים ומערבה ממנו, וגם הפנטגון הם באיכות נמוכה הרבה יותר ועוברים עכשיו תכנון לפינוי-בינוי ענק. הולכים להרוס את 2 השכונות ולבנות מחדש, תוך התעלמות ממבנה הרחובות הקיים

לא רק הקבלן - העיריה מתכננת מחדש את העיר, ונראה שהסטנדרט החדש יהיה דומה לרחוב החשמונאים והדקל (אפילו עד 24 קומות).

אבל לרווקים וגרושים זה רחוב נהדר - הרבה חנויות לאורכו ואוטובוס בתדירות סבירה, כך שאפשר להסתדר בלי רכב.

אווירה תל-אביבית

אני, ההורים שלי, והחמים שלי גרים בדופלקסים, וזה כ"כ נחמד שפחות מדבר אלי המגדלים.

אתה מצטנע. גם אם זה לא לגמרי לבד - שטח ויופי כמו אצלכם יש רק בשכונות הכי יפות של חיפה.

במבנה הזה קומת העמודים היא קומת מגורים וחלל כניסה + מדרגות. יתכן שאפשר לדחוף שם מקלט אבל היות שיש כבר דיבורים על פינוי בינוי זה לא יקרה ואיש גם לא ישלם עבור ממ"ד שיהיה יעיל אולי רק לדיירי הקומה הראשונה... בטח ובטח לא יבנו שם 4 קומות של ממ"דים. ובקיצור.. קבוצת המבנים הללו "ימותו" ככה.ח׳
ברור. ככל שיוסיפו מגדלים זה יכביד מאד על כלל התשתיות. מים, ביוב וכבישים. חייבים לתכנן הכל מחדש או שזו תהיה בכייה לדורות.
אווירה תל-אביבית
בשרת אין חנויות. יש בק. לוז אבל בפינה שם אין מי יודע מה. אולי מכולת וטמבוריה. זה מה שאני זוכר.
כן. יש ככל שזכור לי 2 דירות גן. כלומר: על בניין של 11 קומות יש 44 דירות ומתוכן רק 2 מהן הן דירות גן. מסקנה? המחיר של 2 אלה הוא גבוה.
איני "בעד" מדרגות בתוך הדירה. כשאתה צעיר זה נחמד אבל כשמזדקנים זה כבר סיפור. די בכך שאדם יחסית בריא שובר רגל... איך יגיע מחדר האירוח שבקומת הקרקע למקלחת בקומה 2??? או איך יירד מקומה 2 למטבח? שיבקש שיביאו לו ארוחות ושתייה? סיפור.
לטבעון יש את היתרון של בנייה "נמוכה" ואז יש לך בתים בודדים או אפילו משותפים עם גינה ופרטיות. המרחקים מהשכנים מרווחים וגם זה נחמד. פה ושם יש קומה שנייה ו/או דופלקס. למי שמוכן לחיות כך זה נחמד. אבל לטבעון מגיעים הגזים הרעילים של אזור בתי הזיקוק והפטרוכימיה ואנו סובלים מרעש המטוסים... אז כמו שאומרים... אין טוב ללא רע..
ניחשת נכון. פינוק ליורש. ולגבי ה"מעצבן"? הוא לא מעצבן בגלל סיפורי הפוגי שלו. הוא מתעלק על גולשים שיכולים להיות הסבים שלו במקום שילמד ויוציא ציונים ראויים. וכל פרשות האהבהבים שלו לא שייכים לאקטואליה. שילך לפורום מתבגרים, לפורום סקס או לפורום משאלות. יש כמובן גם פורום בורסה. שייקח איתו את פי 10 ואת כאוס ויתמקמו להם שם...

ai27

Well-known member
במבנה הזה קומת העמודים היא קומת מגורים וחלל כניסה + מדרגות. יתכן שאפשר לדחוף שם מקלט אבל היות שיש כבר דיבורים על פינוי בינוי זה לא יקרה ואיש גם לא ישלם עבור ממ"ד שיהיה יעיל אולי רק לדיירי הקומה הראשונה... בטח ובטח לא יבנו שם 4 קומות של ממ"דים. ובקיצור.. קבוצת המבנים הללו "ימותו" ככה
ברור - הם ככה כבר מעל 50 שנה, ותמא"38 כבר ז"ל
ברור. ככל שיוסיפו מגדלים זה יכביד מאד על כלל התשתיות. מים, ביוב וכבישים. חייבים לתכנן הכל מחדש או שזו תהיה בכייה לדורות.
העניין הוא שזו שכונה שיושבת על 2 צירים מרכזיים,
אז מאוד קל להרחיב את ה"ניקוז" שלה לכביש 4.
בשרת אין חנויות. יש בק. לוז אבל בפינה שם אין מי יודע מה. אולי מכולת וטמבוריה. זה מה שאני זוכר.
כל משה שרת זה רחוב של חנויות ומשרדים שיושבים על הכביש
אני זוכר שזה היה ככה גם לפני 41 שנה - כשהייתי בן 4
אני מניח שזה היה ככה כבר מההתחלה
כן. יש ככל שזכור לי 2 דירות גן. כלומר: על בניין של 11 קומות יש 44 דירות ומתוכן רק 2 מהן הן דירות גן. מסקנה? המחיר של 2 אלה הוא גבוה
ברור לי שזה מוזר שהתבייתת רק על "רב קומות שיש בו קצת דירות גן".
גם לא ברור לי למה אתה (שגר במשהו שדומה לדופלקס) מתנגד לדופלקסים.
איני "בעד" מדרגות בתוך הדירה. כשאתה צעיר זה נחמד אבל כשמזדקנים זה כבר סיפור. די בכך שאדם יחסית בריא שובר רגל... איך יגיע מחדר האירוח שבקומת הקרקע למקלחת בקומה 2??? או איך יירד מקומה 2 למטבח? שיבקש שיביאו לו ארוחות ושתייה? סיפור
התשובה של ההורים שלי פשוטה:
הם בנו חדר מפנק ומקלחת בקומת קרקע, כדי שבמצב שאתה מתאר - הכל יהיה בקומת הקרקע. אורחים, בגדי חורף וציוד באיחסון בקומה האשונה.
לטבעון יש את היתרון של בנייה "נמוכה" ואז יש לך בתים בודדים או אפילו משותפים עם גינה ופרטיות. המרחקים מהשכנים מרווחים וגם זה נחמד. פה ושם יש קומה שנייה ו/או דופלקס. למי שמוכן לחיות כך זה נחמד
למי שצריך הרבה חדרים הכי כיף ככה.
מניח שלך זה כבר לא רלוונטי - אבל אם יש אחוזי בניה - זה יהיה רלוונטי אם וכאשר הנכס ימכר.
אבל לטבעון מגיעים הגזים הרעילים של אזור בתי הזיקוק והפטרוכימיה ואנו סובלים מרעש המטוסים... אז כמו שאומרים... אין טוב ללא רע..
מחקרים עדכניים טוענים שהגזים האלה מגיעים גם מהספינות ששורפות את הדלק הכי מזהם שיש, ומחמיר ככל שהן ממתינות יותר לפריקה.
ניחשת נכון. פינוק ליורש. ולגבי ה"מעצבן"? הוא לא מעצבן בגלל סיפורי הפוגי שלו. הוא מתעלק על גולשים שיכולים להיות הסבים שלו במקום שילמד ויוציא ציונים ראויים. וכל פרשות האהבהבים שלו לא שייכים לאקטואליה. שילך לפורום מתבגרים, לפורום סקס או לפורום משאלות. יש כמובן גם פורום בורסה. שייקח איתו את פי 10 ואת כאוס ויתמקמו להם שם...
כמעט כל אקטואליה קשקשנים בשקל. תמיד היה ככה.

אבל את מח"פ אתה לוקח קשה - אז אני מניח שזה עניין אישי.

למעלה