בדיוק בנו רחוב חדש ליד הרחוב שלי. כל בית נמכר ב-3.5 מיליון שקל, או במילים אחרות-מיליון דולר אמריקני לבית. ההורים חשבו לקנות שם את אחד הבתים,

דיברגנט חדש

Well-known member
אני עבדתי באחד מאלו ונסעתי מהמרינה בהרצליה
יש כל יום הסעות מכל הארץ וחזרה.
לא כ"א מוכן לקום ב-5 בבוקר בכדי לחכות להסעה ב-6 בבוקר, לעתים מחכים בגשם.
הואיל ויצאת מוקדם, אז יהיו לך פחות פקקים אך בחזור כן יהיו לך ובסה"כ בילית 3 שע' בכבישים הלוך וחזור.
היום ובמיוחד השנה, המצב נהיה הרבה יותר גרוע, כך שמה שלקח לך 3 שע', כעת ייקח לך 4 שע'.
צר לי, אך זאת לא איכות חיים!

דיברגנט חדש

Well-known member
אתה חושב שיש משפחה יהודית אחת, שתבחר לגדל את הילדים שלה בלוד,
עיר עם פשע עצום, עוני, והרבה ערבים
אם היו יכולים להרשות לעצמם לגור בראשון לציון ?
פעם היה שם את טלרד שבתקופת השיא שלה היו לה 3000 עובדים, הביאה אנשים איכותיים והבטיחה להזיז את תנועת המטוסים למקום אחר, היום גם זה אין.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לא
לוד עדיין נמצאת באשכול 3 מתוך 10
לא צריך להיות מומחה למתמטיקה וכלכלה
בשביל להבין שאם מחלקים את כל האוכלוסיה לעשירונים
עשירונים שהם לא רק לפי הכנסה, אלא גם סוציו נכנס בחשבון
רמת האנשים, רמת ההשכלה שלהם וגם רמת ההכנסה,
ואתה גר בישוב מס 3 מלמטה, זה ישוב עני, מסכן, עם אוכלוסיה עניה, מסכנה, פשע, תשתיות ברמה נמוכה,
בתי ספר ברמה נמוכה.
המחיר שהבאת זה עדיין שליש מראשון שלך, שגם היא לא בטופ
שמע. לך לקריות. דירות חדשות בבנייני קומות עולים מעל ל-4 מיליון, ושם יש לך מלאן שכנים. גם אם תגיד שמדובר במבנה של 11 קומות כפול 4 דירות לקומה, הרי שיש לך 44 משפחות וזה עדיין בניין "נמוך".... אז כמה עולה בקריות בית בודד, ככל שיש כאלה בכלל?
אז נכון. ככל שתמצא דירה בבניין וותיק יותר, כך גם המחיר יירד. אבל אנחנו כמובן בקטע של "חדש". לא ככה?
ואגב... נכון שהשכירות לא זולה ולאחרונה היית הגם עליה במחירי השכירויות. אבל 10,000 לדיר בלוד? נו באמת... מישהו נסחף כאן באופן קשה.

דיברגנט חדש

Well-known member
שמע. לך לקריות. דירות חדשות בבנייני קומות עולים מעל ל-4 מיליון, ושם יש לך מלאן שכנים. גם אם תגיד שמדובר במבנה של 11 קומות כפול 4 דירות לקומה, הרי שיש לך 44 משפחות וזה עדיין בניין "נמוך".... אז כמה עולה בקריות בית בודד, ככל שיש כאלה בכלל?
אז נכון. ככל שתמצא דירה בבניין וותיק יותר, כך גם המחיר יירד. אבל אנחנו כמובן בקטע של "חדש". לא ככה?
ואגב... נכון שהשכירות לא זולה ולאחרונה היית הגם עליה במחירי השכירויות. אבל 10,000 לדיר בלוד? נו באמת... מישהו נסחף כאן באופן קשה.
דירה ששווה 3.5M ש"ח תיתן שכירות של 7K ש"ח, לא יותר.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
יש מצב. אבל לדייר זה יעלה לפחות 1500 ש"ח יותר, בהתחשב במחירי הארנונה, וועד הבית, החשמל והמים. אלא שאלה לא זורמים לכיסו של המשכיר. ואגב, מעל ל-5000 ש"ח שכ"ד, יש גם מס הכנסה על התקבולים, כך שלמשכיר נשאר עוד פחות. שמה זה אומר? אם הבית נרכש "עבור המשפחה או מי מהמשפחה"? אז הוצאות תחזוקת הבית תתייקרנה. ואם זה להשכרה? הרי שעל כל סכום שיעבור את 5,000 הש"ח, ייאלץ המשכיר להיפרד מסכום מסויים שיימסר לשלטונות המס ולפרזיטים שהם מפרנסים.

lemner40

Well-known member
לא לפי החישוב שלי
תשואת השכירות בישראל עומדת על 3 אחוז שנתי (וזה לפני עליית הריבית)
ודירות זולות הם אפילו יותר
אז 3 אחוז מ3.5 מיליון , לחלק ל12 חודשים
נותן 8750 שח לחודש

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לא לפי החישוב שלי
תשואת השכירות בישראל עומדת על 3 אחוז שנתי (וזה לפני עליית הריבית)
ודירות זולות הם אפילו יותר
אז 3 אחוז מ3.5 מיליון , לחלק ל12 חודשים
נותן 8750 שח לחודש
אז הנה... עברת את רף המיסוי. אז תתחדש. גם כאן זה כבר יירד לך מהסכום.

lemner40

Well-known member
אז הנה... עברת את רף המיסוי. אז תתחדש. זה יירד לך מהסכום.
כמו שאמרתי
תשואת השכירות היום היא כנראה בישראל 3.5 אחוז בגלל עליית הריבית
הנה קישור לבית פרטי דו חדש בלוד להשכרה
מחיר מבוקש 10 אלפים שח לחודש
אם המחיר למכירה הוא 3.5 מיליון
זה נותן בדיוק תשואה של 3.5 אחוז

דיברגנט חדש

Well-known member
כמו שאמרתי
על אותו בית יש שם מחיר למכירה ומחיר לשכירות?

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
על אותו בית יש שם מחיר למכירה ומחיר לשכירות?
למה לא? אתה יכול להרוויח ממכירת הבית (בשוס אחד) ואתה יכול להרוויח סכומים צנועים יותר על בסיס מתמשך לאורך שנים בעקבות השכרת הנכס.
אמה מה?
אם תמכור (כדי לממש רווח כמעט מיידי, בעקבות התייקרויות בשוק הדיור)? יהא עליך לשלם מס שבח.
ואם תחליט להשכיר? יהא עליך לשלם מס הכנסה בגין שכ"ד שעולה על 5,000 ש"ח לחודש.
ואגב, פספסנו נושא נוסף שמצמצם את רווחי ההשכרה:
ככל שיהיה מדובר בדירה "וותיקה" יותר, כך תהיינה גם הוצאות תחזוקה על הדירה.
פה יתקלקל דוד השמש. שם תצוץ בעיית אינסטלציה ו/או חדירת מים מבחוץ... ושמה שמה? אולי תהיה גם בעיית חשמל. אז את כל אלה, ייאלץ המשכיר לממן מתוך הרווחים שהוא כביכול יצבור בזכות ההשכרה המתמשכת.

דיברגנט חדש

Well-known member
למה לא? אתה יכול להרוויח ממכירת הבית (בשוס אחד) ואתה יכול להרוויח סכומים צנועים יותר על בסיס מתמשך לאורך שנים בעקבות השכרת הנכס.
אמה מה?
אם תמכור (כדי לממש רווח כמעט מיידי, בעקבות התייקרויות בשוק הדיור)? יהא עליך לשלם מס שבח.
ואם תחליט להשכיר? יהא עליך לשלם מס הכנסה בגין שכ"ד שעולה על 5,000 ש"ח לחודש.
ואגב, פספסנו נושא נוסף שמצמצם את רווחי ההשכרה:
ככל שיהיה מדובר בדירה "וותיקה" יותר, כך תהיינה גם הוצאות תחזוקה על הדירה.
פה יתקלקל דוד השמש. שם תצוץ בעיית אינסטלציה ו/או חדירת מים מבחוץ... ושמה שמה? אולי תהיה גם בעיית חשמל. אז את כל אלה, ייאלץ המשכיר לממן מתוך הרווחים שהוא כביכול יצבור בזכות ההשכרה המתמשכת.
כי לרוב לא נהוג למכור נכס אלא אם כן צריכים את הכסף לקניית נכס אחר, לכן לרוב אתה או משכיר או מוכר ולא מפרסם גם וגם.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
כי לרוב לא נהוג למכור נכס אלא אם כן צריכים את הכסף לקניית נכס אחר, לכן לרוב אתה או משכיר או מוכר ולא מפרסם גם וגם.
מה שנכון נכון ובכל מקרה אתה תחזיק מספר שנים בנכס שרכשת, בתקווה שתוכל להתגורר בו או להשכירו, ואז, בחלוף הזמן הוא יימכר תוך שגם ערכו יעלה. נדיר למצוא אדם שיקנה וימכור לאחר פרק זמן קצר, אלא אם חלה במחלה קשה לא עלינו או שחיי הנישואין שלו עלו על שרטון.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
כמו שאמרתי
אבל מה אתה כן יכול להבין מכל החישובים שהועלו בשירשור זה?
אותו מח"פ, ה-מומחה מס' 1 בעולם כולו, האיש החכם ביותר עלי אדמות, שהוא גם חכם מניוטון ובטח שחכם מאינשטיין, והוא גם יודע לחזות עליות עצומות בשוק ההון, מעז ומעלה כעת השערות מלאות בפנטזיה על שכ"ד של 10,000 ש"ח לחודש (ברוטו) והוא "מוכן" להסתפק בהכנסה זעומה שכזו...
איףףףף... זה הכל? כאן כלולים כל החלומות להתעשרות עצומה של האיש? נו... באמת. והלוא מדובר כאן בהתחלה גרועה ביותר!
כי איך שלא תסתכל על זה,,, אתה זקוק להון התחלתי שעומד לרשותך במלואו כדי להגשים את החלום הזה. והלוא אם תזדקק למשכנתא? הרי שכל מה שתרוויח (ואף יותר מכך), יילך לך על החזרי ההלוואה.

אה. נו טוייף. הוא עוד יספר לנו שזה רק הבסיס להתחלה. אבל כשיש לך הון של 3.5 מיליון ש"ח וזה מה שאתה הולך לעשות איתו? אז זה בערך כמו ללכת ברוורס. לא מעבר לכך.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אבל מה אתה כן יכול להבין מכל החישובים שהועלו בשירשור זה?
אותו מח"פ, ה-מומחה מס' 1 בעולם כולו, האיש החכם ביותר עלי אדמות, שהוא גם חכם מניוטון ובטח שחכם מאינשטיין, והוא גם יודע לחזות עליות עצומות בשוק ההון, מעז ומעלה כעת השערות מלאות בפנטזיה על שכ"ד של 10,000 ש"ח לחודש (ברוטו) והוא "מוכן" להסתפק בהכנסה זעומה שכזו...
איףףףף... זה הכל? כאן כלולים כל החלומות להתעשרות עצומה של האיש? נו... באמת. והלוא מדובר כאן בהתחלה גרועה ביותר!
כי איך שלא תסתכל על זה,,, אתה זקוק להון התחלתי שעומד לרשותך במלואו כדי להגשים את החלום הזה. והלוא אם תזדקק למשכנתא? הרי שכל מה שתרוויח (ואף יותר מכך), יילך לך על החזרי ההלוואה.

אה. נו טוייף. הוא עוד יספר לנו שזה רק הבסיס להתחלה. אבל כשיש לך הון של 3.5 מיליון ש"ח וזה מה שאתה הולך לעשות איתו? אז זה בערך כמו ללכת ברוורס. לא מעבר לכך.
אופס... שכחתי. יש גם קטע של נזקי טבע וטילים, וחשוב מאד לבטח את העסק המכניס הזה... אז עוד איזה 1500 ש"ח שנתי לביטוח? עוד קיצוץ בהכנסה ה"בטוחה". איזה קטע...

ai27

Well-known member
דופלקסים בקריות יש בפחות מ2 מליון
גם בתים פרטיים יש סביב 2 מליון. במוצקין וקריית שמואל
המסכן איבד קשר למציאות...

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
אין לי זמן שתכתבו וזה ירד אל העמוד השני כדי שאני אקפיץ. אני צריך להתלבש ולצאת אז אני מקפיץ עכשיו. יאללה ביי. נתראה מחר.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל

המסכן איבד קשר למציאות...
אין חכם כבעל ניסיון ואתה אכן גר בקריות. אבל: א. מוצקין היא קריה יחסית יקרה ודירות חדשות בשכונת האמנים אינן זולות כלל ועיקר. כעת גם בביאליק המחירים גבוהים אפילו בשכנות לבית העלמין של אפק. ספר לי כמה עולה דירת 5 חדרים קומת קרקע ברח. נעמי שמר או אהוד מנור? תודה. (ואני מדבר על דירה כבת 5. לא על בנייה חדשה לחטולין).
ב. דופלקסים יהיו בד"כ זולים מדירה שטוחה של קומה אחת ואני גם לא הייתי מתקרב לדופלקס.
ג. יש הבדלי מחיר גדולים בין מוצקין הוותיקה לבין הדירות החדישות באותה קריה. כמה שווה היום דירה בת 3 חדרים ברח. רוקח ללא ממ"ד או מקלט?
ד. אתה מזכיר את ק. שמואל. שם זול יותר ולא הייתי מתקרב לשם כמו שלא הייתי מתקרב לק. ים גם כשמדובר בנכס שעומד לפני פינוי בינוי. אולי הייתי חושב על ק. חיים במידה שתפתה אותי במשהו מאד מאד אטרקטיבי אבל ההעדפה שלי היא כאמור מוצקין או ביאליק בעדיפות לאזור שהזכרתי.

ai27

Well-known member
אין חכם כבעל ניסיון ואתה אכן גר בקריות. אבל: א. מוצקין היא קריה יחסית יקרה ודירות חדשות בשכונת האמנים אינן זולות כלל ועיקר. כעת גם בביאליק המחירים גבוהים אפילו בשכנות לבית העלמין של אפק. ספר לי כמה עולה דירת 5 חדרים קומת קרקע ברח. נעמי שמר או אהוד מנור? תודה. (ואני מדבר על דירה כבת 5. לא על בנייה חדשה לחטולין).
אין שם דירות קרקע.
שכונת דירות הקרקע של מוצקין זה בני ביתך
ודברים חדשים יותר תמצא רק כבתים בודדים
ב. דופלקסים יהיו בד"כ זולים מדירה שטוחה של קומה אחת ואני גם לא הייתי מתקרב לדופלקס.
לא כולם טחונים כמוך
ג. יש הבדלי מחיר גדולים בין מוצקין הוותיקה לבין הדירות החדישות באותה קריה. כמה שווה היום דירה בת 3 חדרים ברח. רוקח ללא ממ"ד או מקלט?
זאת שאלה מכשילה.
אתה לא מדבר על דירות קרקע אלא על אחד האזורים הכי עניים בקריה. להוסיף ממ"ד בבית פרטי זה דווקא יחסית זול, ועיריות נוטות לאשר אוטומטית
ד. אתה מזכיר את ק. שמואל. שם זול יותר ולא הייתי מתקרב לשם כמו שלא הייתי מתקרב לק. ים
לא אותה קטגוריה. בקרית שמואל נדיר שעושים בעיות ובקריית ים מדובר באוכלוסיה עבריינית (אלא אם אלו חרדים או אתיופים, אלא שהם המיעוט)
השכונה הסבירה של קריית ים היא שכונת הוילות בצפון, אלא שגם בבניינים המעטים שבנו שם יש אוכלוסיה קשה
גם כשמדובר בנכס שעומד לפני פינוי בינוי. אולי הייתי חושב על ק. חיים במידה שתפתה אותי במשהו מאד מאד אטרקטיבי אבל ההעדפה שלי היא כאמור מוצקין או ביאליק בעדיפות לאזור שהזכרתי.
קריית חיים מזרחית דווקא מאוד דומה לקריית מוצקין.
המערבית דומה לקרית ים.
יש בתכנון בנייה חדשה במקום מאגרי הנפט והתזקיקים. יקח זמן לטהר את הקרקע מזיהום, אבל שם כנראה האוכלוסיה תהיה דומה למזרחית (במערבית לא תמצא פינוי-בינוי כי האוכלוסיה הקשה מבריחה את מי שאינו עני)

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
במוצקין או ביאליק? לא נראה לי...
אין שם דירות קרקע.
שכונת דירות הקרקע של מוצקין זה בני ביתך
ודברים חדשים יותר תמצא רק כבתים בודדיםיש מצב.לא כולם טחונים כמוך...הלוואי והייתי "טחון". זה רק בחלומות.זאת שאלה מכשילה.אתה לא מדבר על דירות קרקע אלא על אחד האזורים הכי עניים בקריה. להוסיף ממ"ד בבית פרטי זה דווקא יחסית זול, ועיריות נוטות לאשר אוטומטית
המערבית דומה לקרית ים.
המערבית דומה לקרית ים.
למה? רח. רוקח הוא אזור עני כל כך? לא ממש נראה לי..
ואני דווקא מדבר על דירה בקומת הקרקע במבנה בן 4 קומות. אפשר אולי להעמיד שם ממ"ד אבל אין גישה למשאית לחצר. אז מה שאפשר זה רק לבנות:
זה כבר סיפור אחר, בטח שלא סיפור שמתאים למצב שהמבנה הזה כבר נמצא בתכנון לפינוי בינוי. כלומר... תשקיע כסף אבל רק לטווח קצר וזה כבר לא ממש כדאי.
אז נכון שאין עדיין צפי מתי יחל הפינוי בינוי אבל זה בדרך.השכונה הסבירה של קריית ים היא שכונת הוילות בצפון, אלא שגם בבניינים המעטים שבנו שם יש אוכלוסיה קשהלא אותה קטגוריה. בקרית שמואל נדיר שעושים בעיות ובקריית ים מדובר באוכלוסיה עבריינית (אלא אם אלו חרדים או אתיופים, אלא שהם המיעוט)קריית חיים מזרחית דווקא מאוד דומה לקריית מוצקין.
נו טוייף. אני עדיין חולם על מוצקין או ביאליק גם אם בק. חיים יש אזורים "במזרחית".
יש בתכנון בנייה חדשה במקום מאגרי הנפט והתזקיקים. יקח זמן לטהר את הקרקע מזיהום, אבל שם כנראה האוכלוסיה תהיה דומה למזרחית (במערבית לא תמצא פינוי-בינוי כי האוכלוסיה הקשה מבריחה את מי שאינו עני)
יתכן אבל אני מדבר על "כאן ועכשיו" ולא על בעוד כמה שנים.

למעלה