בדיוק בנו רחוב חדש ליד הרחוב שלי. כל בית נמכר ב-3.5 מיליון שקל, או במילים אחרות-מיליון דולר אמריקני לבית. ההורים חשבו לקנות שם את אחד הבתים,

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
מטוס הנוסעים המהיר ביותר בהיסטוריה, הקונקורד, יצא משימוש בגלל שתי סיבות חשובות, רעש חזק מאוד וצריכת דלק גבוהה מאוד. אין כל כוונה לפתח מטוסי נוסעים שיעברו את מהירות הקול בגלל סיבות אלו. אין שום מגבלה טכנולוגית המונעת פיתוח מטוסים שיטוסו אפילו במהירות 10 מאך ויותר, הסיבה שלא עושים זאת היא שזה לא כדאי כלכלית ואין עיר או מדינה שתסכים לסבול בומים על קוליים בתדירות גבוהה, זו פגיעה בלתי נסבלת באיכות החיים. אתה יכול לשכוח מטיסה מתל אביב להיות יורק שתיקח שעה או שעה וחצי, זה לא יקרה לעולם.
נראה שאתה לא מעודכן. מספר חברות שונות עובדות וממשיכות לעבוד על מטוסים שכאלו, שיפתרו לפחות את חלק אם לא כל הבעיות שציינת. הם צפויים להיכנס לשירות עוד השנה או אם לא השנה אז עוד בעשור הנוכחי.

"לא יקרה לעולם" כי יש (או היו) אי-אילו בעיות כאלו או אחרות שלאט-לאט עובדים עליהם ופותרים אותן...:)

אינטליגנציה יש לך בשפע. שכל, פחות :)

אילו היית חי בשנות החמישים של המאה ה-20, אין ספק שהיית אחד מהאנשים האלו שהיו אומרים שלעולם לא ננחת על הירח :)

קיצר, כשאני אהיה הפסיכולוג הכי חשוב בעולם ובהיסטוריה, ומכיוון שאני דובר אנגלית מהבית, וטיסה ללונדון, ניו-יורק, וושינגטון, תימשך שעה/שעה וחצי/שעתיים לכל כיוון, אני לא רואה סיבה או מניעה לכך שאטפל גם בבריטניה, בארצות הברית. אפילו אולי גם באוסטרליה, קנדה.

אבל כמובן שלא רק מחיר הטיפול יהיה על אותם פציינטים, אלא גם הטיסות הלוך חזור. ואם כבר, אז כל הכסף שאפסיד על כל שאר המטופלים שלא אטפל בהם בגלל זמני הטיסה והנסיעות.

החלום הוא להיות כמו סבתא שלי-לעבוד 4 שעות ביום ועדיין לעשות טונות כסף כאילו שאני קורע את התחת. למרות שאם כבר, החלום האמיתי-האמיתי הוא לעבוד כמו סבתא, ולהרוויח כמו סבא.

אם סבתא עבדה 4 שעות ביום, וזה מה שאני רוצה, זה אומר 4 מטופלים ביום, בגלל 4 פגישות ביום של 45 דקות, ועוד נגיד הפסקה של 15 דקות אחרי כל מטופל?

מה שיותר לי די והותר זמן לעבודתי היצירתית-מדעית כגאון רב-תחומי ואדם כותב למשך עוד 4 שעות.

ואם טיסה מתל-אביב ללונדון, ניו-יורק, וושינגטון, תיקח שעה לכל כיוון, שעה וחצי לכל כיוון, שעתיים לכל כיוון, ניפגש באמצע ונגיד שעה וחצי, אז זה שלוש שעות בסה"כ, עוד רבע שעה-חצי שעה להגיע לבית המטופל, או לדוגמה מקום עבודתו, כמו לדוגמה בוא נגיד, אני לא יודע, הבית הלבן (אם לדוגמה אני אהיה הפסיכולוג של הנשיא או משהו, אתהה יודע, מכיוון שאני פרויד החדש, רק הרבה יותר גדול ממנו, כך שזה לא תרחיש מופרך), ועוד 45 דקות טיפול, זה יוצא בדיוק או כמעט בדיוק ה-4 שעות או 4 שעות ורבע של יום עבודה שלם, אז זה דווקא מסתדר.

זה עלול גם לעזור לפתור את החשש שלי ואת הבעיה שלי שאוזכרו בהודעתי ל-lemner40, של עצם זה שאני מצידי עלול להיות גדול מספיק בשביל שאני לבדי וכשלעצמי, תהיה לי הצדקה לגבות גם 20,000 דולר אמריקני ל-45 דקות של טיפול, אבל בגלל גודלו וקוטנו של השוק הישראלי, עלול להיות איזון משמעותי לכיוון השני, ואוכל לגבות רק 5,000-6,000 שקל ל-45 דקות, ולא 20,000 דולר.

כך לדוגמה, אפשר ליצור איזשהו איזון, ואני באמת אעשה את השכר שאני רוצה. כדי לעבוד 4 שעות ביום, וכדי לעבוד בארץ, אני צריך מינימום תחתון של 4 מטופלים ביום בארץ. כדי לעבוד רק בארץ, אני צריך 24 מטופלים, אבל 24 אנשים, בישראל, בשוק של עשרה מיליון, שישלמו לי 20,000 דולר אמריקני ל-45 דקות? נשמע קצת יומרני. זה אומר שאחד מתוך כל 416,000 אנשים במדינה יהיה צריך גם להיות מסוגל וגם להסכים לשלם את הסכום הזה, וזה עוד לפני מה שאמרנו שזה צריך להיות בן-אדם שצריך טיפול. ולגור במרכז. אני לא יודע בנוגע לזה 🤷‍♂️

מה שכן, ואם אני כן אהיה הפסיכולוג הכי טוב וחשוב בהיסטוריה (כמו מה שצפוי), אני כן חושב שאני אמור להצליח למצוא בשוק הישראלי לפחות 4 כאלו, נכון? 🤷‍♂️

כי ככה אני צריך למצוא רק אחד מתוך כל 2,500,000 אנשים.

ואז במקרה קיצון אחד יהיו לי 9 מטופלים, ארבע בארץ, חמש בחו"ל, או במקרה הקיצון השני, יהיו לי עד 21 מטופלים, 20 בארץ, אחד בחו"ל.

אבל זה בטח יהיה משהו באמצע 🤷‍♂️

כאמור, זה יאפשר לי לגבות 20,000 דולר אמריקני (או בארץ, 80,000 שקל) לכל מטופל ומטופל, אבל המטופלים של חו"ל יצטרכו לפצות אותי על שלושת המטופלים האחרים של אותו יום שלא יוכלו להיות לי (שזה מסתדר לי מושלם כי אני בכל מקרה לא עף על הרעיון של לטפל), כאשר הם אלו שמאפשרים לי לגבות 20,000 דולר לפחות מכל מטופל בגלל הגישה שלי אל השוק שלהם באמצעות המטוסים הסופר מהירים החדשים (הו, האירוניה 😂), ואז מהם ספציפית אגבה 80,000 דולר ל-45 דקות (320,000 שקל), שזה נשמע מטורף, אבל אם באמת אהיה הפסיכולוג הטוב והחשוב בעולם (כצפוי), האייזק ניוטון (אני לא רוצה להשוות לאיינשטיין כי רוב עבודתו שגויה) של מדע הפסיכולוגיה, וכאשר יש לי גישה לכל המיליארדרים והמולטי מיליונרים הכבדים של אוסטרליה, בריטניה, ארצות הברית וקנדה, בוא נגיד את זה ככה: אני לא דואג. אני בכל מקרה צריך למצוא בכל המדינות האלו יחדיו סה"כ חמישה מטופלים כדי לעבוד 6 ימים בשבוע, כולל העוד יום שאני אעבוד בתל-אביב עם ארבע ישראלים.

למרות שבעצם המטופלים של חו"ל ייצטרכו לשלם גם על כרטיסי הטיסה שלי. לא בישירין כמובן, זה מגוחך. אני (למרות שבעצם, על מי אני עובד? הכוונה למשרתים שיהיו לי 😂) אשלם על כרטיסי הטיסה, ופשוט אוסיף את העלות למחיר הטיפול. לפי מה שהבנתי באינטרנט, כל מטוסי הנוסעים במהירות על קולית שעומדים לצאת לשוק בשנים הקרובות יגבו מחיר של 5,000 דולר לכרטיס בכיוון אחד, במחלקה ראשונה, ואני מתכוון לנסוע אך ורק במחלקה ראשונה (הייתי מעדיף לקחת את המטוס הפרטי שיהיה לי, אבל הבעיה הראשונה היא שזה הרבה מאוד טיסות בשנה רק בשבילי, וזה נורא יזהם את הכדור, ודבר שני, המטוס הפרטי שלי, לפחות לא בעתיד הנראה לעין, לא יהיה מטוס פרטי על-קולי, זה מגוחך וזה ייקח עוד ועוד כמה וכמה שנים קדימה), מה שאומר שזה 10,000 דולר להלוך-חזור, מה שמביא את העלות הכוללת ל-90,000 דולר לטיפול של 45 דקות איתי, אם אתה מטופל של חו"ל ולא של הארץ, ואז אגבה ממך "רק" 20,000 דולר ל-45 דקות.

אבל סעמק, 90,000 דולר? זה כל-כך קרוב ל-100,000...:confused:

יאללה, על הזין שלי, 100,000 דולר ל-45 דקות למטופל בחו"ל :D

זה לא מופרך או משהו. אני איחשב לפסיכולוג הטוב והבכיר בעולם, ואני צריך למצוא רק מקסימום 5 כאלו מכל המיליארדרים והמולטי-מיליונרים הכבדים של כל אוסטרליה, בריטניה, ארצות הברית וקנדה.

זה יוצא הכנסות של 580,000 דולר אמריקני בשבוע, 2,320,000 דולר בחודש -27,840,000 דולר בשנה, לפי מודל של 4 מטופלים בארץ -5 בחו"ל.

הבאסה זה שהמיסים הם שחיטה. שני שליש. מה שישאיר אותי עם רווח נטו של בערך 200,000 דולר אמריקני בשבוע, 800,000 דולר בחודש ו-9,600,000 דולר בשנה.

בעיה שיותר מפריעה ומדאיגה זה שאני לא יודע אם אני כל-כך אוהב או ארצה לטפל. אולי אני אתחיל לחבב את זה עם הזמן. אולי זה גם יעזור שאטפל בבכירי החברה, המדינה והמשק בארץ ובחו"ל, ואולי זה יוסיף עניין וצבע.

בכל מקרה, אני יודע שבתור הגאון פיננסי הגדול ביותר בכל הזמנים, בטח ציפית ממני להיות איש השקעות או פיננסים או כלכלה או משהו כזה, אבל תשמע את זה, אתה יושב?

אני לא רק הגאון הגדול ביותר בהיסטוריה של הפיננסים והכלכלה, אני למעשה גם הגאון הגדול ביותר בהיסטוריה של הפסיכולוגיה והמדעים החברתיים, ואני גאון אפילו עוד יותר גדול בפסיכולוגיה ובמדעים החברתיים, מאשר בפיננסים ובכלכלה.

מטורף, נכון? 😂

אבל בכל זאת, אמיתי לחלוטין 🤷‍♂️

בכל מקרה, השקעות זה נורא משעמם. עשרות אלפי אחוזי תשואה פה, מאות אלפי אחוזי תשואה שם, מיליוני אחוזי תשואה כאן, איפה האתגר? 🤷‍♂️

נערך לאחרונה ב:

SupermanZW

Well-known member
נראה שאתה לא מעודכן. מספר חברות שונות עובדות וממשיכות לעבוד על מטוסים שכאלו, שיפתרו לפחות את חלק אם לא כל הבעיות שציינת. הם צפויים להיכנס לשירות עוד השנה או אם לא השנה אז עוד בעשור הנוכחי.

"לא יקרה לעולם" כי יש (או היו) אי-אילו בעיות כאלו או אחרות שלאט-לאט עובדים עליהם ופותרים אותן...:)

אינטליגנציה יש לך בשפע. שכל, פחות :)

אילו היית חי בשנות החמישים של המאה ה-20, אין ספק שהיית אחד מהאנשים האלו שהיו אומרים שלעולם לא ננחת על הירח :)

קיצר, כשאני אהיה הפסיכולוג הכי חשוב בעולם ובהיסטוריה, ומכיוון שאני דובר אנגלית מהבית, וטיסה ללונדון, ניו-יורק, וושינגטון, תימשך שעה/שעה וחצי/שעתיים לכל כיוון, אני לא רואה סיבה או מניעה לכך שאטפל גם בבריטניה, בארצות הברית. אפילו אולי גם באוסטרליה, קנדה.

אבל כמובן שלא רק מחיר הטיפול יהיה על אותם פציינטים, אלא גם הטיסות הלוך חזור. ואם כבר, אז כל הכסף שאפסיד על כל שאר המטופלים שלא אטפל בהם בגלל זמני הטיסה והנסיעות.

החלום הוא להיות כמו סבתא שלי-לעבוד 4 שעות ביום ועדיין לעשות טונות כסף כאילו שאני קורע את התחת. למרות שאם כבר, החלום האמיתי-האמיתי הוא לעבוד כמו סבתא, ולהרוויח כמו סבא.

אם סבתא עבדה 4 שעות ביום, וזה מה שאני רוצה, זה אומר 4 מטופלים ביום, בגלל 4 פגישות ביום של 45 דקות, ועוד נגיד הפסקה של 15 דקות אחרי כל מטופל?

מה שיותר לי די והותר זמן לעבודתי היצירתית-מדעית כגאון רב-תחומי ואדם כותב למשך עוד 4 שעות.

ואם טיסה מתל-אביב ללונדון, ניו-יורק, וושינגטון, תיקח שעה לכל כיוון, שעה וחצי לכל כיוון, שעתיים לכל כיוון, ניפגש באמצע ונגיד שעה וחצי, אז זה שלוש שעות בסה"כ, עוד רבע שעה-חצי שעה להגיע לבית המטופל, או לדוגמה מקום עבודתו, כמו לדוגמה בוא נגיד, אני לא יודע, הבית הלבן (אם לדוגמה אני אהיה הפסיכולוג של הנשיא או משהו, אתהה יודע, מכיוון שאני פרויד החדש, רק הרבה יותר גדול ממנו, כך שזה לא תרחיש מופרך), ועוד 45 דקות טיפול, זה יוצא בדיוק או כמעט בדיוק ה-4 שעות או 4 שעות ורבע של יום עבודה שלם, אז זה דווקא מסתדר.

זה עלול גם לעזור לפתור את החשש שלי ואת הבעיה שלי שאוזכרו בהודעתי ל-lemner40, של עצם זה שאני מצידי עלול להיות גדול מספיק בשביל שאני לבדי וכשלעצמי, תהיה לי הצדקה לגבות גם 20,000 דולר אמריקני ל-45 דקות של טיפול, אבל בגלל גודלו וקוטנו של השוק הישראלי, עלול להיות איזון משמעותי לכיוון השני, ואוכל לגבות רק 5,000-6,000 שקל ל-45 דקות, ולא 20,000 דולר.

כך לדוגמה, אפשר ליצור איזשהו איזון, ואני באמת אעשה את השכר שאני רוצה. כדי לעבוד 4 שעות ביום, וכדי לעבוד בארץ, אני צריך מינימום תחתון של 4 מטופלים ביום בארץ. כדי לעבוד רק בארץ, אני צריך 24 מטופלים, אבל 24 אנשים, בישראל, בשוק של עשרה מיליון, שישלמו לי 20,000 דולר אמריקני ל-45 דקות? נשמע קצת יומרני. זה אומר שאחד מתוך כל 416,000 אנשים במדינה יהיה צריך גם להיות מסוגל וגם להסכים לשלם את הסכום הזה, וזה עוד לפני מה שאמרנו שזה צריך להיות בן-אדם שצריך טיפול. ולגור במרכז. אני לא יודע בנוגע לזה 🤷‍♂️

מה שכן, ואם אני כן אהיה הפסיכולוג הכי טוב וחשוב בהיסטוריה (כמו מה שצפוי), אני כן חושב שאני אמור להצליח למצוא בשוק הישראלי לפחות 4 כאלו, נכון? 🤷‍♂️

כי ככה אני צריך למצוא רק אחד מתוך כל 2,500,000 אנשים.

ואז במקרה קיצון אחד יהיו לי 9 מטופלים, ארבע בארץ, חמש בחו"ל, או במקרה הקיצון השני, יהיו לי עד 21 מטופלים, 20 בארץ, אחד בחו"ל.

אבל זה בטח יהיה משהו באמצע 🤷‍♂️

כאמור, זה יאפשר לי לגבות 20,000 דולר אמריקני (או בארץ, 80,000 שקל) לכל מטופל ומטופל, אבל המטופלים של חו"ל יצטרכו לפצות אותי על שלושת המטופלים האחרים של אותו יום שלא יוכלו להיות לי (שזה מסתדר לי מושלם כי אני בכל מקרה לא עף על הרעיון של לטפל), כאשר הם אלו שמאפשרים לי לגבות 20,000 דולר לפחות מכל מטופל בגלל הגישה שלי אל השוק שלהם באמצעות המטוסים הסופר מהירים החדשים (הו, האירוניה 😂), ואז מהם ספציפית אגבה 80,000 דולר ל-45 דקות (320,000 שקל), שזה נשמע מטורף, אבל אם באמת אהיה הפסיכולוג הטוב והחשוב בעולם (כצפוי), האייזק ניוטון (אני לא רוצה להשוות לאיינשטיין כי רוב עבודתו שגויה) של מדע הפסיכולוגיה, וכאשר יש לי גישה לכל המיליארדרים והמולטי מיליונרים הכבדים של אוסטרליה, בריטניה, ארצות הברית וקנדה, בוא נגיד את זה ככה: אני לא דואג. אני בכל מקרה צריך למצוא בכל המדינות האלו יחדיו סה"כ חמישה מטופלים כדי לעבוד 6 ימים בשבוע, כולל העוד יום שאני אעבוד בתל-אביב עם ארבע ישראלים.

למרות שבעצם המטופלים של חו"ל ייצטרכו לשלם גם על כרטיסי הטיסה שלי. לא בישירין כמובן, זה מגוחך. אני (למרות שבעצם, על מי אני עובד? הכוונה למשרתים שיהיו לי 😂) אשלם על כרטיסי הטיסה, ופשוט אוסיף את העלות למחיר הטיפול. לפי מה שהבנתי באינטרנט, כל מטוסי הנוסעים במהירות על קולית שעומדים לצאת לשוק בשנים הקרובות יגבו מחיר של 5,000 דולר לכרטיס בכיוון אחד, במחלקה ראשונה, ואני מתכוון לנסוע אך ורק במחלקה ראשונה (הייתי מעדיף לקחת את המטוס הפרטי שיהיה לי, אבל הבעיה הראשונה היא שזה הרבה מאוד טיסות בשנה רק בשבילי, וזה נורא יזהם את הכדור, ודבר שני, המטוס הפרטי שלי, לפחות לא בעתיד הנראה לעין, לא יהיה מטוס פרטי על-קולי, זה מגוחך וזה ייקח עוד ועוד כמה וכמה שנים קדימה), מה שאומר שזה 10,000 דולר להלוך-חזור, מה שמביא את העלות הכוללת ל-90,000 דולר לטיפול של 45 דקות איתי, אם אתה מטופל של חו"ל ולא של הארץ, ואז אגבה ממך "רק" 20,000 דולר ל-45 דקות.

אבל סעמק, 90,000 דולר? זה כל-כך קרוב ל-100,000...:confused:

יאללה, על הזין שלי, 100,000 דולר ל-45 דקות למטופל בחו"ל :D

זה לא מופרך או משהו. אני איחשב לפסיכולוג הטוב והבכיר בעולם, ואני צריך למצוא רק מקסימום 5 כאלו מכל המיליארדרים והמולטי-מיליונרים הכבדים של כל אוסטרליה, בריטניה, ארצות הברית וקנדה.

זה יוצא הכנסות של 580,000 דולר אמריקני בשבוע, 2,320,000 דולר בחודש -27,840,000 דולר בשנה, לפי מודל של 4 מטופלים בארץ -5 בחו"ל.

הבאסה זה שהמיסים הם שחיטה. שני שליש. מה שישאיר אותי עם רווח נטו של בערך 200,000 דולר אמריקני בשבוע, 800,000 דולר בחודש ו-9,600,000 דולר בשנה.

בעיה שיותר מפריעה ומדאיגה זה שאני לא יודע אם אני כל-כך אוהב או ארצה לטפל. אולי אני אתחיל לחבב את זה עם הזמן. אולי זה גם יעזור שאטפל בבכירי החברה, המדינה והמשק בארץ ובחו"ל, ואולי זה יוסיף עניין וצבע.

בכל מקרה, אני יודע שבתור הגאון פיננסי הגדול ביותר בכל הזמנים, בטח ציפית ממני להיות איש השקעות או פיננסים או כלכלה או משהו כזה, אבל תשמע את זה, אתה יושב?

אני לא רק הגאון הגדול ביותר בהיסטוריה של הפיננסים והכלכלה, אני למעשה גם הגאון הגדול ביותר בהיסטוריה של הפסיכולוגיה והמדעים החברתיים, ואני גאון אפילו עוד יותר גדול בפסיכולוגיה ובמדעים החברתיים, מאשר בפיננסים ובכלכלה.

מטורף, נכון? 😂

אבל בכל זאת, אמיתי לחלוטין 🤷‍♂️

בכל מקרה, השקעות זה נורא משעמם. עשרות אלפי אחוזי תשואה פה, מאות אלפי אחוזי תשואה שם, מיליוני אחוזי תשואה כאן, איפה האתגר? 🤷‍♂️
בכל פעם שעוברים את מהירות הקול נוצר בום על קולי, את זה אי אפשר למנוע, זה עניין של פיסיקה ולא של מגבלה טכנולוגית. אם רוב המטוסים יעברו את מהירות הקול הם יגרמו לפגיעה אנושה באיכות החיים של כל מי שגרים קרוב לשדות תעופה. אז איפה אתה רוצה שישימו את שדות התעופה, על הירח?

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
בכל פעם שעוברים את מהירות הקול נוצר בום על קולי, את זה אי אפשר למנוע, זה עניין של פיסיקה ולא של מגבלה טכנולוגית. אם רוב המטוסים יעברו את מהירות הקול הם יגרמו לפגיעה אנושה באיכות החיים של כל מי שגרים קרוב לשדות תעופה. אז איפה אתה רוצה שישימו את שדות התעופה, על הירח?
ניתן להפחית את הבום העל-קולי (ואולי אף למנוע אותו לחלוטין), גם תחת מגבלות הפיזיקה המודרנית השגויה כפי מה שהפיזיקאים האיינשטייניים מבינים אותה, וכבר עכשיו עשו ועושים את זה, ומגיעים לפריצות דרך משמעותיות בתחום.

הפיזיקה המודרנית בכל מקרה שגויה ברובה, ובפועל ניתן למנוע את הבום העל-קולי גם לחלוטין, ובבוא היום יגיעו גם לזה.

החלליות של החייזרים כבר נצפו אינספור פעמים מתחילות לנוע במהירויות גבוהות ממהירות האור, ללא צורך בהאצה הדרגתית, ובשקט מוחלט.

שום דבר מהשיחה הזאת ומהנקודות שהעלית, נכונות או לא (לפרוטוקול, לא נכונות), בכל מקרה לא משנה את העובדה שבין אם הצליחו להתגבר על הבעיות האלו ובין אם לא (לפרוטוקול, לאט-לאט, הצליחו ומצליחים), עובדים על מטוסים על-קוליים לשימוש מסחרי ברגעים אלו והם ייכנסו לשירות סדיר כבר במהלך השנים הקרובות (אולי כבר השנה).

בירח יש חייזרים תבוניים, ולמרות שהם ידידותיים, שוחרי שלום, ואין מה לפחד מהם, בכל מקרה לא הייתי טס לשם, גם לא בחינם, וגם לא אם היו מציעים לי מיליוני דולרים כתשלום.

ai27

Well-known member
שמע. לך לקריות. דירות חדשות בבנייני קומות עולים מעל ל-4 מיליון, ושם יש לך מלאן שכנים. גם אם תגיד שמדובר במבנה של 11 קומות כפול 4 דירות לקומה, הרי שיש לך 44 משפחות וזה עדיין בניין "נמוך".... אז כמה עולה בקריות בית בודד, ככל שיש כאלה בכלל?
דופלקסים בקריות יש בפחות מ2 מליון
גם בתים פרטיים יש סביב 2 מליון. במוצקין וקריית שמואל
אז נכון. ככל שתמצא דירה בבניין וותיק יותר, כך גם המחיר יירד. אבל אנחנו כמובן בקטע של "חדש". לא ככה?
ואגב... נכון שהשכירות לא זולה ולאחרונה היית הגם עליה במחירי השכירויות. אבל 10,000 לדיר בלוד? נו באמת... מישהו נסחף כאן באופן קשה.
המסכן איבד קשר למציאות...

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל

כמה שאתה חי בסרט... בטבעון 1/2 דונם לא בנוי עולה כ-2 מיליון.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
אין לי זמן שתכתבו וזה ירד אל העמוד השני כדי שאני אקפיץ. אני צריך להתלבש ולצאת אז אני מקפיץ עכשיו. יאללה ביי. נתראה מחר.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל

אין חכם כבעל ניסיון ואתה אכן גר בקריות. אבל: א. מוצקין היא קריה יחסית יקרה ודירות חדשות בשכונת האמנים אינן זולות כלל ועיקר. כעת גם בביאליק המחירים גבוהים אפילו בשכנות לבית העלמין של אפק. ספר לי כמה עולה דירת 5 חדרים קומת קרקע ברח. נעמי שמר או אהוד מנור? תודה. (ואני מדבר על דירה כבת 5. לא על בנייה חדשה לחטולין).
ב. דופלקסים יהיו בד"כ זולים מדירה שטוחה של קומה אחת ואני גם לא הייתי מתקרב לדופלקס.
ג. יש הבדלי מחיר גדולים בין מוצקין הוותיקה לבין הדירות החדישות באותה קריה. כמה שווה היום דירה בת 3 חדרים ברח. רוקח ללא ממ"ד או מקלט?
ד. אתה מזכיר את ק. שמואל. שם זול יותר ולא הייתי מתקרב לשם כמו שלא הייתי מתקרב לק. ים גם כשמדובר בנכס שעומד לפני פינוי בינוי. אולי הייתי חושב על ק. חיים במידה שתפתה אותי במשהו מאד מאד אטרקטיבי אבל ההעדפה שלי היא כאמור מוצקין או ביאליק בעדיפות לאזור שהזכרתי.

ai27

Well-known member
אין חכם כבעל ניסיון ואתה אכן גר בקריות. אבל: א. מוצקין היא קריה יחסית יקרה ודירות חדשות בשכונת האמנים אינן זולות כלל ועיקר. כעת גם בביאליק המחירים גבוהים אפילו בשכנות לבית העלמין של אפק. ספר לי כמה עולה דירת 5 חדרים קומת קרקע ברח. נעמי שמר או אהוד מנור? תודה. (ואני מדבר על דירה כבת 5. לא על בנייה חדשה לחטולין).
אין שם דירות קרקע.
שכונת דירות הקרקע של מוצקין זה בני ביתך
ודברים חדשים יותר תמצא רק כבתים בודדים
ב. דופלקסים יהיו בד"כ זולים מדירה שטוחה של קומה אחת ואני גם לא הייתי מתקרב לדופלקס.
לא כולם טחונים כמוך
ג. יש הבדלי מחיר גדולים בין מוצקין הוותיקה לבין הדירות החדישות באותה קריה. כמה שווה היום דירה בת 3 חדרים ברח. רוקח ללא ממ"ד או מקלט?
זאת שאלה מכשילה.
אתה לא מדבר על דירות קרקע אלא על אחד האזורים הכי עניים בקריה. להוסיף ממ"ד בבית פרטי זה דווקא יחסית זול, ועיריות נוטות לאשר אוטומטית
ד. אתה מזכיר את ק. שמואל. שם זול יותר ולא הייתי מתקרב לשם כמו שלא הייתי מתקרב לק. ים
לא אותה קטגוריה. בקרית שמואל נדיר שעושים בעיות ובקריית ים מדובר באוכלוסיה עבריינית (אלא אם אלו חרדים או אתיופים, אלא שהם המיעוט)
השכונה הסבירה של קריית ים היא שכונת הוילות בצפון, אלא שגם בבניינים המעטים שבנו שם יש אוכלוסיה קשה
גם כשמדובר בנכס שעומד לפני פינוי בינוי. אולי הייתי חושב על ק. חיים במידה שתפתה אותי במשהו מאד מאד אטרקטיבי אבל ההעדפה שלי היא כאמור מוצקין או ביאליק בעדיפות לאזור שהזכרתי.
קריית חיים מזרחית דווקא מאוד דומה לקריית מוצקין.
המערבית דומה לקרית ים.
יש בתכנון בנייה חדשה במקום מאגרי הנפט והתזקיקים. יקח זמן לטהר את הקרקע מזיהום, אבל שם כנראה האוכלוסיה תהיה דומה למזרחית (במערבית לא תמצא פינוי-בינוי כי האוכלוסיה הקשה מבריחה את מי שאינו עני)

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
במוצקין או ביאליק? לא נראה לי...
אין שם דירות קרקע.
שכונת דירות הקרקע של מוצקין זה בני ביתך
ודברים חדשים יותר תמצא רק כבתים בודדיםיש מצב.לא כולם טחונים כמוך...הלוואי והייתי "טחון". זה רק בחלומות.זאת שאלה מכשילה.אתה לא מדבר על דירות קרקע אלא על אחד האזורים הכי עניים בקריה. להוסיף ממ"ד בבית פרטי זה דווקא יחסית זול, ועיריות נוטות לאשר אוטומטית
המערבית דומה לקרית ים.
המערבית דומה לקרית ים.
למה? רח. רוקח הוא אזור עני כל כך? לא ממש נראה לי..
ואני דווקא מדבר על דירה בקומת הקרקע במבנה בן 4 קומות. אפשר אולי להעמיד שם ממ"ד אבל אין גישה למשאית לחצר. אז מה שאפשר זה רק לבנות:
זה כבר סיפור אחר, בטח שלא סיפור שמתאים למצב שהמבנה הזה כבר נמצא בתכנון לפינוי בינוי. כלומר... תשקיע כסף אבל רק לטווח קצר וזה כבר לא ממש כדאי.
אז נכון שאין עדיין צפי מתי יחל הפינוי בינוי אבל זה בדרך.השכונה הסבירה של קריית ים היא שכונת הוילות בצפון, אלא שגם בבניינים המעטים שבנו שם יש אוכלוסיה קשהלא אותה קטגוריה. בקרית שמואל נדיר שעושים בעיות ובקריית ים מדובר באוכלוסיה עבריינית (אלא אם אלו חרדים או אתיופים, אלא שהם המיעוט)קריית חיים מזרחית דווקא מאוד דומה לקריית מוצקין.
נו טוייף. אני עדיין חולם על מוצקין או ביאליק גם אם בק. חיים יש אזורים "במזרחית".
יש בתכנון בנייה חדשה במקום מאגרי הנפט והתזקיקים. יקח זמן לטהר את הקרקע מזיהום, אבל שם כנראה האוכלוסיה תהיה דומה למזרחית (במערבית לא תמצא פינוי-בינוי כי האוכלוסיה הקשה מבריחה את מי שאינו עני)
יתכן אבל אני מדבר על "כאן ועכשיו" ולא על בעוד כמה שנים.

ai27

Well-known member
במוצקין או ביאליק? לא נראה לי...
בדוק. כנס ליד2 ובחן את החלופות
למה? רח. רוקח הוא אזור עני כל כך? לא ממש נראה לי..
מדובר באחד מ2 האזורים הכי עניים בקרית מוצקין (האזור סביב רחוב הילדים, והפנטגון)
ובגלל שקריית מוצקין היא לרוב ברמה גבוהה - זה בולט.
ואני דווקא מדבר על דירה בקומת הקרקע במבנה בן 4 קומות.
משמע - לא בית פרטי אלא בניין. משמע - בכלל לא בקריטריון המדובר. גם אם יעשו תמ"א או פינוי-בינוי - התוצאה לא תהיה בית פרטי
נו טוייף. אני עדיין חולם על מוצקין או ביאליק גם אם בק. חיים יש אזורים "במזרחית"
קרית מוצקין וחיים-מזרחית מהווים רצף-עירוני, ואם אתה מחפש דופלקסים/בתים פרטיים במחירים סבירים - דווקא בתפר הזה תמצא אותם (ויש יתרון בלגור קרוב למשה שרת או במרחק הליכה מתיאטרון הצפון)
הממיקום הנוסף הוא ב"בני ביתך" שצמוד למשכנות האומנים: לפני 25 שנה קיבלו שם שטח לבניית שכונת וילות מפוארת, והתוצאה בהתאם.
משכנות האומנים עצמם הם בניינים עם 5 קומות ומעלה. גרסה מודרנית וחדישה של שיכונים - לא של וילות.

אני מסכים שחלופה מעניינת יותר יש בכפר ביאליק. אבל קריית ביאליק סובלת מאותה בעיה: בעשורים האחרונים לא בונים וילות חדשות.
יתכן אבל אני מדבר על "כאן ועכשיו" ולא על בעוד כמה שנים.
מה שלא ברור מדבריך - זה האם אתה מדבר על דופלקסים/וילות או על שיכונים/מגדלים.
אם מדובר על וילות - יש 3 אזורים רלוונטים שהזכרתי.

כאן-ועכשיו - לא יהיה חדש (אלא אם תקנה ותשפץ).
ובהתחשב בכך שיש לך כבר וילה יפה משלך - כל הדיון הרי מיותר.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
בדוק. כנס ליד2 ובחן את החלופות
כן. ראיתי שיש ויש. אבל איך שלא יהיה, דופלקס זה לא משהו שארצה בשום מקרה. וההפרשים במחיר הם תלויי גיל המבנה ואיכותו..
מדובר באחד מ2 האזורים הכי עניים בקרית מוצקין (האזור סביב רחוב הילדים, והפנטגון)
ובגלל שקריית מוצקין היא לרוב ברמה גבוהה - זה בולט.
מעניין. בכניסה לרוקח (לפי כיוון הנסיעה) בצד ימין נבנו אפילו מבנים חדשים ויפים. נכון שלקראת היציאה זה בניינים של 4 קומות משנות ה-70. ללא ממ"דים ו/או מקלטים. המבנה עצמו? בוא ונגיד שהוא לא נראה יפה מבחוץ אבל דווקא בקומת הכניסה יש שם לפחות דירה אחת ששופצה ברמה יפה > שאיך לומר? לא מתאימה לאופי הבניין... סוג של יהלום בטבעת מנחושת... קצת מוזר אבל זה מה יש.
משמע - לא בית פרטי אלא בניין. משמע - בכלל לא בקריטריון המדובר. גם אם יעשו תמ"א או פינוי-בינוי - התוצאה לא תהיה בית פרטי
כן. ברור. מדובר במבנה של 4 קומות ובטח יהיה במקומו מבנה של 12 או שאולי יותר. הקבלן הרי חייב להרוויח משהו. לא?
קרית מוצקין וחיים-מזרחית מהווים רצף-עירוני, ואם אתה מחפש דופלקסים/בתים פרטיים במחירים סבירים - דווקא בתפר הזה תמצא אותם (ויש יתרון בלגור קרוב למשה שרת או במרחק הליכה מתיאטרון הצפון)
יש לי גיסה במשה שרת. מבנה של 4 קומות כפי שזכור לי. יש בו מקלט ואין ממ"דים. לאחרונה הוסיפו בו מעלית, שדווקא בדירה שלה אין אפשרות לעצירה בגלל חלוקת החדרים שם... אז או שהיא צריכה לעלות קומה או לרדת קומה... באסה. וגם שם... החלוקה הפנימית לא כיפית, גם אם הוסיפו שם מרפסת כזו עם מעקה זכוכית.
הממיקום הנוסף הוא ב"בני ביתך" שצמוד למשכנות האומנים: לפני 25 שנה קיבלו שם שטח לבניית שכונת וילות מפוארת, והתוצאה בהתאם.
משכנות האומנים עצמם הם בניינים עם 5 קומות ומעלה. גרסה מודרנית וחדישה של שיכונים - לא של וילות.
כן. ברור לי שהתקציב "שלנו" לא מאפשר וילה. ממילא, גם שם הדירות יקרות ובכל מקרה, לא בא לי על דופלקס אלא על דירה בקומה 1 עם גינה קטנה.
אני מסכים שחלופה מעניינת יותר יש בכפר ביאליק. אבל קריית ביאליק סובלת מאותה בעיה: בעשורים האחרונים לא בונים וילות חדשות.
אז דווקא בנעמי שמר או באהוד מנור (בביאליק) יש בניה חדשה שחלקה אפילו לא הסתיימה. שם יש דירות מודרניות ושם אפשר איכשהו למצוא דירה בקומה 1 עם חתיכת חצר נחמדה. קטע נחמד זה למצוא שם דירה כבת 5 שנים. מודרנית; כזו שגרו בה כבר ורוצים למכור. אז שם יש כבר ממ"ד והחלוקה נחמדה. דירה מהסוג הזה היא דירה שאתה נכנס ולא משנה בה כלום.
מה שלא ברור מדבריך - זה האם אתה מדבר על דופלקסים/וילות או על שיכונים/מגדלים.
אם מדובר על וילות - יש 3 אזורים רלוונטים שהזכרתי.
אז יכולת להבין: אין תקציב לוילה ואין כוונה לדופלקס ו/או לקומת ביניים. רוצים קומה ראשונה, שטוחה עם חתיכת גינה.
כאן-ועכשיו - לא יהיה חדש (אלא אם תקנה ותשפץ).
ובהתחשב בכך שיש לך כבר וילה יפה משלך - כל הדיון הרי מיותר.
וילה משלי? נו.. דירה בבית משותף 3 משפחתי בטבעון. יש גינה וכל הדבר הזה ניצב על 630 מ"ר עם חלוקה בטבו. אין לי מושג כמה שווה היום דירה כזו, אבל זה גם לא ממש מעניין אותי כי אין לי כוונות למכור ו/או להחליף. טוב לי עם מה שיש.

ai27

Well-known member
כן. ראיתי שיש ויש. אבל איך שלא יהיה, דופלקס זה לא משהו שארצה בשום מקרה. וההפרשים במחיר הם תלויי גיל המבנה ואיכותו..
מעניין. בכניסה לרוקח (לפי כיוון הנסיעה) בצד ימין נבנו אפילו מבנים חדשים ויפים. נכון שלקראת היציאה זה בניינים של 4 קומות משנות ה-70. ללא ממ"דים ו/או מקלטים. המבנה עצמו? בוא ונגיד שהוא לא נראה יפה מבחוץ אבל דווקא בקומת הכניסה יש שם לפחות דירה אחת ששופצה ברמה יפה > שאיך לומר? לא מתאימה לאופי הבניין... סוג של יהלום בטבעת מנחושת... קצת מוזר אבל זה מה יש.
השיכונים משנות ה70 זו קבוצת המבנים הכי גדולה בארץ (ולרוב יש בהם מקלטים). מרגע שנפטרו מקומת העמודים הם לא כאלה גרועים,
גם רחוב הילדים ומערבה ממנו, וגם הפנטגון הם באיכות נמוכה הרבה יותר ועוברים עכשיו תכנון לפינוי-בינוי ענק. הולכים להרוס את 2 השכונות ולבנות מחדש, תוך התעלמות ממבנה הרחובות הקיים
אם זה ילך טוב - אחרי שיסיימו יש סיכוי שהאזור שאתה מתאר יהיה הבא בתור.
כן. ברור. מדובר במבנה של 4 קומות ובטח יהיה במקומו מבנה של 12 או שאולי יותר. הקבלן הרי חייב להרוויח משהו. לא?
לא רק הקבלן - העיריה מתכננת מחדש את העיר, ונראה שהסטנדרט החדש יהיה דומה לרחוב החשמונאים והדקל (אפילו עד 24 קומות).
המגבלה העיקרית זה היכולת של הכבישים להתמודד עם העומס המוגבר.
יש לי גיסה במשה שרת. מבנה של 4 קומות כפי שזכור לי. יש בו מקלט ואין ממ"דים. לאחרונה הוסיפו בו מעלית, שדווקא בדירה שלה אין אפשרות לעצירה בגלל חלוקת החדרים שם... אז או שהיא צריכה לעלות קומה או לרדת קומה... באסה. וגם שם... החלוקה הפנימית לא כיפית, גם אם הוסיפו שם מרפסת כזו עם מעקה זכוכית.
כן... אם אני זוכר נכון, משה שרת היה מהרחובות הראשונים שנבנו במוצקין
אבל לרווקים וגרושים זה רחוב נהדר - הרבה חנויות לאורכו ואוטובוס בתדירות סבירה, כך שאפשר להסתדר בלי רכב.
אווירה תל-אביבית
אז דווקא בנעמי שמר או באהוד מנור (בביאליק) יש בניה חדשה שחלקה אפילו לא הסתיימה. שם יש דירות מודרניות ושם אפשר איכשהו למצוא דירה בקומה 1 עם חתיכת חצר נחמדה. קטע נחמד זה למצוא שם דירה כבת 5 שנים. מודרנית; כזו שגרו בה כבר ורוצים למכור. אז שם יש כבר ממ"ד והחלוקה נחמדה. דירה מהסוג הזה היא דירה שאתה נכנס ולא משנה בה כלום.
נכון... השכונה באמת חדשה ויפה. הכל שם מגדלים, אבל יש סידור לדירות גן.
אז יכולת להבין: אין תקציב לוילה ואין כוונה לדופלקס ו/או לקומת ביניים. רוצים קומה ראשונה, שטוחה עם חתיכת גינה.
אני, ההורים שלי, והחמים שלי גרים בדופלקסים, וזה כ"כ נחמד שפחות מדבר אלי המגדלים.
כן. ברור לי שהתקציב "שלנו" לא מאפשר וילה. ממילא, גם שם הדירות יקרות ובכל מקרה, לא בא לי על דופלקס אלא על דירה בקומה 1 עם גינה קטנה.
וילה משלי? נו.. דירה בבית משותף 3 משפחתי בטבעון. יש גינה וכל הדבר הזה ניצב על 630 מ"ר עם חלוקה בטבו. אין לי מושג כמה שווה היום דירה כזו, אבל זה גם לא ממש מעניין אותי כי אין לי כוונות למכור ו/או להחליף. טוב לי עם מה שיש.
אתה מצטנע. גם אם זה לא לגמרי לבד - שטח ויופי כמו אצלכם יש רק בשכונות הכי יפות של חיפה.
יש אצלכם גם מדרונות מעולים - קל לשמור על כושר בעיר הררית, והצמחיה גדלה שם מדהים
לגמרי מבין למה לעבור לא בתכנון שלך

אז הכוונה שלך זה לפנק את הילד?
עכשיו אני מבין למה הדיבור של מח"פ כ"כ מעצבן אותך.
שום דבר לא טוב לו - וכל היום מזימות

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל

השיכונים משנות ה70 זו קבוצת המבנים הכי גדולה בארץ (ולרוב יש בהם מקלטים). מרגע שנפטרו מקומת העמודים הם לא כאלה גרועים,

גם רחוב הילדים ומערבה ממנו, וגם הפנטגון הם באיכות נמוכה הרבה יותר ועוברים עכשיו תכנון לפינוי-בינוי ענק. הולכים להרוס את 2 השכונות ולבנות מחדש, תוך התעלמות ממבנה הרחובות הקיים

לא רק הקבלן - העיריה מתכננת מחדש את העיר, ונראה שהסטנדרט החדש יהיה דומה לרחוב החשמונאים והדקל (אפילו עד 24 קומות).

אבל לרווקים וגרושים זה רחוב נהדר - הרבה חנויות לאורכו ואוטובוס בתדירות סבירה, כך שאפשר להסתדר בלי רכב.

אווירה תל-אביבית

אני, ההורים שלי, והחמים שלי גרים בדופלקסים, וזה כ"כ נחמד שפחות מדבר אלי המגדלים.

אתה מצטנע. גם אם זה לא לגמרי לבד - שטח ויופי כמו אצלכם יש רק בשכונות הכי יפות של חיפה.

במבנה הזה קומת העמודים היא קומת מגורים וחלל כניסה + מדרגות. יתכן שאפשר לדחוף שם מקלט אבל היות שיש כבר דיבורים על פינוי בינוי זה לא יקרה ואיש גם לא ישלם עבור ממ"ד שיהיה יעיל אולי רק לדיירי הקומה הראשונה... בטח ובטח לא יבנו שם 4 קומות של ממ"דים. ובקיצור.. קבוצת המבנים הללו "ימותו" ככה.ח׳
ברור. ככל שיוסיפו מגדלים זה יכביד מאד על כלל התשתיות. מים, ביוב וכבישים. חייבים לתכנן הכל מחדש או שזו תהיה בכייה לדורות.
אווירה תל-אביבית
בשרת אין חנויות. יש בק. לוז אבל בפינה שם אין מי יודע מה. אולי מכולת וטמבוריה. זה מה שאני זוכר.
כן. יש ככל שזכור לי 2 דירות גן. כלומר: על בניין של 11 קומות יש 44 דירות ומתוכן רק 2 מהן הן דירות גן. מסקנה? המחיר של 2 אלה הוא גבוה.
איני "בעד" מדרגות בתוך הדירה. כשאתה צעיר זה נחמד אבל כשמזדקנים זה כבר סיפור. די בכך שאדם יחסית בריא שובר רגל... איך יגיע מחדר האירוח שבקומת הקרקע למקלחת בקומה 2??? או איך יירד מקומה 2 למטבח? שיבקש שיביאו לו ארוחות ושתייה? סיפור.
לטבעון יש את היתרון של בנייה "נמוכה" ואז יש לך בתים בודדים או אפילו משותפים עם גינה ופרטיות. המרחקים מהשכנים מרווחים וגם זה נחמד. פה ושם יש קומה שנייה ו/או דופלקס. למי שמוכן לחיות כך זה נחמד. אבל לטבעון מגיעים הגזים הרעילים של אזור בתי הזיקוק והפטרוכימיה ואנו סובלים מרעש המטוסים... אז כמו שאומרים... אין טוב ללא רע..
ניחשת נכון. פינוק ליורש. ולגבי ה"מעצבן"? הוא לא מעצבן בגלל סיפורי הפוגי שלו. הוא מתעלק על גולשים שיכולים להיות הסבים שלו במקום שילמד ויוציא ציונים ראויים. וכל פרשות האהבהבים שלו לא שייכים לאקטואליה. שילך לפורום מתבגרים, לפורום סקס או לפורום משאלות. יש כמובן גם פורום בורסה. שייקח איתו את פי 10 ואת כאוס ויתמקמו להם שם...

ai27

Well-known member
במבנה הזה קומת העמודים היא קומת מגורים וחלל כניסה + מדרגות. יתכן שאפשר לדחוף שם מקלט אבל היות שיש כבר דיבורים על פינוי בינוי זה לא יקרה ואיש גם לא ישלם עבור ממ"ד שיהיה יעיל אולי רק לדיירי הקומה הראשונה... בטח ובטח לא יבנו שם 4 קומות של ממ"דים. ובקיצור.. קבוצת המבנים הללו "ימותו" ככה
ברור - הם ככה כבר מעל 50 שנה, ותמא"38 כבר ז"ל
ברור. ככל שיוסיפו מגדלים זה יכביד מאד על כלל התשתיות. מים, ביוב וכבישים. חייבים לתכנן הכל מחדש או שזו תהיה בכייה לדורות.
העניין הוא שזו שכונה שיושבת על 2 צירים מרכזיים,
אז מאוד קל להרחיב את ה"ניקוז" שלה לכביש 4.
בשרת אין חנויות. יש בק. לוז אבל בפינה שם אין מי יודע מה. אולי מכולת וטמבוריה. זה מה שאני זוכר.
כל משה שרת זה רחוב של חנויות ומשרדים שיושבים על הכביש
אני זוכר שזה היה ככה גם לפני 41 שנה - כשהייתי בן 4
אני מניח שזה היה ככה כבר מההתחלה
כן. יש ככל שזכור לי 2 דירות גן. כלומר: על בניין של 11 קומות יש 44 דירות ומתוכן רק 2 מהן הן דירות גן. מסקנה? המחיר של 2 אלה הוא גבוה
ברור לי שזה מוזר שהתבייתת רק על "רב קומות שיש בו קצת דירות גן".
גם לא ברור לי למה אתה (שגר במשהו שדומה לדופלקס) מתנגד לדופלקסים.
איני "בעד" מדרגות בתוך הדירה. כשאתה צעיר זה נחמד אבל כשמזדקנים זה כבר סיפור. די בכך שאדם יחסית בריא שובר רגל... איך יגיע מחדר האירוח שבקומת הקרקע למקלחת בקומה 2??? או איך יירד מקומה 2 למטבח? שיבקש שיביאו לו ארוחות ושתייה? סיפור
התשובה של ההורים שלי פשוטה:
הם בנו חדר מפנק ומקלחת בקומת קרקע, כדי שבמצב שאתה מתאר - הכל יהיה בקומת הקרקע. אורחים, בגדי חורף וציוד באיחסון בקומה האשונה.
לטבעון יש את היתרון של בנייה "נמוכה" ואז יש לך בתים בודדים או אפילו משותפים עם גינה ופרטיות. המרחקים מהשכנים מרווחים וגם זה נחמד. פה ושם יש קומה שנייה ו/או דופלקס. למי שמוכן לחיות כך זה נחמד
למי שצריך הרבה חדרים הכי כיף ככה.
מניח שלך זה כבר לא רלוונטי - אבל אם יש אחוזי בניה - זה יהיה רלוונטי אם וכאשר הנכס ימכר.
אבל לטבעון מגיעים הגזים הרעילים של אזור בתי הזיקוק והפטרוכימיה ואנו סובלים מרעש המטוסים... אז כמו שאומרים... אין טוב ללא רע..
מחקרים עדכניים טוענים שהגזים האלה מגיעים גם מהספינות ששורפות את הדלק הכי מזהם שיש, ומחמיר ככל שהן ממתינות יותר לפריקה.
ניחשת נכון. פינוק ליורש. ולגבי ה"מעצבן"? הוא לא מעצבן בגלל סיפורי הפוגי שלו. הוא מתעלק על גולשים שיכולים להיות הסבים שלו במקום שילמד ויוציא ציונים ראויים. וכל פרשות האהבהבים שלו לא שייכים לאקטואליה. שילך לפורום מתבגרים, לפורום סקס או לפורום משאלות. יש כמובן גם פורום בורסה. שייקח איתו את פי 10 ואת כאוס ויתמקמו להם שם...
כמעט כל אקטואליה קשקשנים בשקל. תמיד היה ככה.

אבל את מח"פ אתה לוקח קשה - אז אני מניח שזה עניין אישי.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לא יודע למה העריכה השתפשה כאן. אז תרחיב ותראה את התגובות שלי.

כל משה שרת זה רחוב של חנויות ומשרדים שיושבים על הכביש
אני זוכר שזה היה ככה גם לפני 41 שנה - כשהייתי בן 4
אני מניח שזה היה ככה כבר מההתחלה

יש לי הרגשה שאנחנו לא מדברים עם אותו משה שרת... כדי להגיע לשרת "שלי" צריך לנסוע בקדיש לוז, לפנות לדוד אלעזר ומשם לשרת כי זה חד סטרי. בשרת יש בתים רק בצד אחד ובשני יש פארק, בשנתיים האחרונות בנו מגדל שחוסם את הנוף לפארק. חנויות יש רק בפינת לוז.

ברור לי שזה מוזר שהתבייתת רק על "רב קומות שיש בו קצת דירות גן".
גם לא ברור לי למה אתה (שגר במשהו שדומה לדופלקס) מתנגד לדופלקסים.

איני גר בדופלקס גם אם יש לי שלד של קומה שנייה שלא מנוצל. קומת הקרקע אצלי היא בת 4 חדרים וזה מתאים לי מאד. לא מדרגות ולא שום דבר כזה.

התשובה של ההורים שלי פשוטה:
הם בנו חדר מפנק ומקלחת בקומת קרקע, כדי שבמצב שאתה מתאר - הכל יהיה בקומת הקרקע. אורחים, בגדי חורף וציוד באיחסון בקומה האשונה.

זכותם. לא מחייב אחרים.

למי שצריך הרבה חדרים הכי כיף ככה.
מניח שלך זה כבר לא רלוונטי - אבל אם יש אחוזי בניה - זה יהיה רלוונטי אם וכאשר הנכס ימכר.

אחריי המבול.

מחקרים עדכניים טוענים שהגזים האלה מגיעים גם מהספינות ששורפות את הדלק הכי מזהם שיש, ומחמיר ככל שהן ממתינות יותר לפריקה.

הגזים הרעים יותר הם מכרמל אולפינים ומשריפת הפסולת של תזקיקי הנפט.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
ואגב... נכון שהשכירות לא זולה ולאחרונה היית הגם עליה במחירי השכירויות. אבל 10,000 לדיר בלוד? נו באמת... מישהו נסחף כאן באופן קשה.
זה לא נכון להסתכל לפי ערים ולפיכך לחשב את כל הרמה כולה של העיר, האנשים, הפשע, מחירי הבתים, האוכלוסייה וכדומה' (כמו מה שלדוגמה lemner40 עושה. תסתכל על הודעות 47 ו-48 שלי בעמוד השני ותראה איך העמדתי אותו במקומו וכמה טיפש הוא יצא). יש הבדלים גם בין השכונות שבתוך אותם ערים, ובטח שבין הבתים (ראה את הודעות 22 ו-28 של lemner40 בעמוד השני, שלמרבה הפלא וההפתעה דווקא הוא בא ומוכיח שבהחלט אפשר לקחת שכירות של 10,000 על בית בלוד. זה הכול תלוי בבית).

יותר טוב, הכי טוב בעצם, להסתכל ברמת הבית הספציפי. רק בטווח שתי הרחובות פה איפה שאני גר, הרחוב שלי וזה שלידי, יש בתים במיליון וחצי, שני מיליון, ושלוש וחצי מיליון. אם אלו הפערים ברמת שתי רחובות ספציפיים בתוך השכונה שלי, תנסה לדמיין את הפערים ברמת השכונה כולה, בטח ברמת העיר. אם תצא מהשכונה שלי, ועדיין תישאר בתוך לוד ותעיף מבט, תוכל לראות בתים בפחות ממיליון, ובתים ב-6 מיליון ויותר. על בית ב-6 מיליון אפשר לקחת גם שכירות של 17,500.
ואגב, פספסנו נושא נוסף שמצמצם את רווחי ההשכרה:
ככל שיהיה מדובר בדירה "וותיקה" יותר, כך תהיינה גם הוצאות תחזוקה על הדירה.
פה יתקלקל דוד השמש. שם תצוץ בעיית אינסטלציה ו/או חדירת מים מבחוץ... ושמה שמה? אולי תהיה גם בעיית חשמל. אז את כל אלה, ייאלץ המשכיר לממן מתוך הרווחים שהוא כביכול יצבור בזכות ההשכרה המתמשכת.
הזכרת לי מקרה. פעם אמא ישבה בסלון עם חברה שלה שמחזיקה ומשכירה בערך תריסר בתים. לפתע התקשרה אחת משוכרות הבתים. חברתה של אמא נאלצה לקום באמצע הפגישה שלהן ולעזוב מיד. הסתבר שהייתה שם בעיה עם הצנרת, וחברתה של אמא כמובן הייתה צריכה לטפל בזה. כאשר בעל דירה משכיר את אותה דירה, הוא כמובן מחויב למסור דירה מוכנה קומפלט.
אבל מה אתה כן יכול להבין מכל החישובים שהועלו בשירשור זה?
אותו מח"פ, ה-מומחה מס' 1 בעולם כולו, האיש החכם ביותר עלי אדמות, שהוא גם חכם מניוטון ובטח שחכם מאינשטיין, והוא גם יודע לחזות עליות עצומות בשוק ההון,
איך פספסתי את ההערה הזאת ולא הכנסתי אותה לתוך השרשור של כולם מדברים על גאונותי? כל-כך חבל :(
כן. ראיתי שיש ויש. אבל איך שלא יהיה, דופלקס זה לא משהו שארצה בשום מקרה.
מה רע בדופלקסים? 😠

למעלה