בדרך לחיסון חדש נגד שחפת

Cahill

New member
למה זה לא רשום במשרד הבריאות?

הרי יש ריום של כמה חולים יש מכל מחלה שאליה יש חיסון ולא רשום כלום על שחפת כיום.

deathcaster

New member
באמת?

יש חיסון לשפעת, לא ידוע על רישום של חולי שפעת במשרד הבריאות

וברצינות: לא הבנתי מה את מצפה שיהיה רשום במשרד הבריאות? את מס' המקרים שמתגלים של חולי שחפת? איך את יודעת שזה לא רשום?

אני מסכים שאתר משרד הבריאות לוקה מאוד בחסר באיכותו, אבל לפחות בכל אתר של קופת חולים יש מידע על חולי שחפת.
נכון ל-2011, לפחות ע"פ קופ"ח כללית יש מס' מאות חולי שחפת בישראל בשנה.

ועם עוד קצת חיפוש, גם באתר משרד הבריאות:
http://www.health.gov.il/PublicationsFiles/Tb_ Incidence1989_2010HEB.pdf

לגבי החיסון עצמו, כיום לא נהוג לתת "חופשי" חיסון שחפת, אלא לאחר "מבחן מנטו" או לאחר "מבחן פירקט" (פחות שכיח) גם בגלל שהחיסון לא הכי יעיל וגם בגלל שהחיסון עצמו מפריע למבחן.
יש מחקרים כיום (כמו הנ"ל) במגמה לפתח חיסון יעיל יותר, אבל בינתיים אין ישועה. ואכן בעולם יש כ-8 מיליון חולי שחפת, ואני יודע ממקור ראשון שערכות הדיאגנוסטיקה לזיהוי שחפת - המכירות שלהן הולכות ועולות.

תחזיקי אצבעות, גם אנחנו מחזיקים.

deathcaster

New member
תגובה

יש ירידה מ-2007 שנבלמה עד 2010, ב-2011 שאינה מוצגת בטבלה הייתה עלייה קלה.

Cahill

New member
יש ירידה מ-1998 כאשר ב-2007 היתה עליה מתונה

באיזו שנה הופסק החיסון?

אם לא מוצג, אז איך אתה יודע שהיתה עליה קלה?

deathcaster

New member
תגובה

כי כך רשום באתר של קופת חולים כללית, ובחיפוש פשוט בגוגל אפשר למצוא כתבות בעיתונות האלקטרונית שמדברות על זה.

חיסון ה-BCG הופסק בשנת 1982. כיום חיסון לשחפת ניתן בעיקר לילדים בקבוצות סיכון מסוימות (בעיקר ממשפחות של עולים חדשים ממדינות מוכות שחפת כגון אתיופיה, חלק ממדינות חבר העמים לשעבר) וכמובן למי שנוסע למדינות כאלו ומעוניין לשלם על חיסון.

אחת הסיבות לעלייה בשנתיים האחרונות במקרי השחפת בישראל היא המהגרים/פליטים/שב"חים מסודן ואריתריאה (למרבה האירוניה.... תושבי דר' ת"א צודקים, הם באמת מביאים מחלות
).

חיידק השחפת תוקף בעיקר אנשים שמערכת החיסון שלהם חלשה והיא אינה יכולה להילחם כנגד החיידק; הכוונה לתינוקות וילדים צעירים, קשישים, אנשים הנגועים בווירוס H.I.V, חולי סרטן ומושתלי איברים, אשר טופלו בתרופות מדכאות מערכת חיסון, צריך לזכור שברוב המקרים, אדם בריא יכול להחלים משחפת באופן טבעי ואף ללא אנטיביוטיקה.

מקווה שעניתי על כל שאלותייך.

Cahill

New member
הכתבות הבאות קצת סותרת את דבריך

משרד הבריאות: מסתמנת מגמת ירידה במספר חולי השחפת בישראל
שחפת: מחלה שלא עברה מן העולם
(זה בעצם אותה כתבה ממקורות שונים)

כתבתי קצת, כי היא מלפני שנה ולכן לא מדובר שם על 2011, אך כן מדובר על המהגרים/פליטים/שב"חים מסודן ואריתריאה.

אתה בטוח שהחיסון הופסק ב-1982?
אחי קיבל את החיסון בכיתה ז' או ח' וזה היה בשנת 1984 או 83.

deathcaster

New member
תגובה

זו הפעם הראשונה שאני שומע על "כאן נעים", אז תרשי לי לא להתייחס למה שרשום שם.

באשר ל"וואללה": "אין ממצאים שמצביעים על עלייה בתחלואה, וייתכן כי חלק מההסבר הוא שמרבית המהגרים חיים בחברה סגורה ונמצאים במגע בינם לבין עצמם." זו כתבה מאמצע 2011, כיום, לפחות ע"פ אתר קופ"ח כללית, מבינים שיש בעיה.

לגבי הפסקת החיסון, הופסק ב-82=לתינוקות בלבד (למעט אולי ירושלים, אני לא יודע אם הוא ניתן שם עדיין לתינוקות או לא). סליחה על אי הבהירות.
עד -87 ניתן לכל כיתות ז' ורק בהתאם לתבחין מנטו
מ-87 עד ל-95 ניתן רק לקבוצות סיכון ורק בהתאם לתבחין מנטו
מ-96 עד 2003 בוצע תבחין מנטו לתלמידי כיתות ז', החיסון ניתן במקרים חריגים בלבד.
מ-2003 ועד היום ניתן לאחר תבחין מנטו לתלמידי כיתות ז' לקבוצות בסיכון גבוה (אותן קבוצות שהתייחסתי קודם אליהן).

Cahill

New member
זה כבר יותר הגיוני

בכלל לא זכרתי שהיה חיסון לתינוקות

אחי באמת עשה רק את התבחין והיה פטור מהחיסון, אך יתר כיתתו כן חוסנו.

הכתבה ב"כאן נעים" וב"וואללה" היא אותו כתבה בדיוק אפילו באותו יום שזה יום לפני היום הבינלאומי לשחפת שב-24 למרץ.

למעלה