בהמשך לדיון לגבי זוגות AA מלפני כמה ימים

Shaycus

New member
ספר לי על זה - סיפור קצר

שיחקתי עם חברים ממש משחק חברי לפני כמה ימים.. בליינדים של 0.25/0.5 שקל, כניסה של 50 שקל.. ממש בשביל ההנאה של המשחק זה פשוט אל להאמין כמה שלא נהניתי שם.. כל יד שלישית-רביעית היה אול אין (זה לא היה עוזר לעלות את הבליינדים כי גם בבלינד של 1/2 הם היו משחקים אותו הדבר ובבלינדים של 5/10 אני כבר לא הייתי משחק..אני לא אשחק על 500 שקל במשחק חברי), בכל אופן זה היה הדבר הכי מגעיל שראיתי בחיים שלי אני אתן דוגמא שזכורה לי היטב: רייז פריפלופ ל4 שקל (לגיטימי לא?), אחד משווה.. פלופ 2 5 6 ריינבואו השחקן שעשה את הרייז לפני הפלופ דוחף אול אין כשהוא מדבר ראשון, השני מתלבט קצת ומשווה, אול אין הופך את הקופה מ9 שקל ל250 שקל, הזוי לחלוטין... זה שהשווה מראה סטרייט על הפלופ 3 4 ביד, זה שדחף מראה 4 Q, כאילו what the fuck ?! מן הסתם מיותר לציין מי לקח, וששאלתי את זה שדחף מה נסגר איתך מה הוא עונה לי? "יש לי סיכוי טוב לסטרייט למה שאני לא אדחוף?" אני את שלי למדתי, לא נראה לי שיהיה עוד משחק "חברי" כזה בזמן הקרוב..

אני לא מבין משהו

מה אכפת לך לשחק נגד אנשים שמשחקים כ"כ גרוע? זה פשוט כסף על הרצפה...

Shaycus

New member
תבין

אני משחק בשביל הכיף של המשחק, בשביל מהלכים שרואים ביוטיוב כמו בהיי סטייקס פוקר רק על כסף הרבה יותר צנוע אני לא בא לעשות קופה חודשית כי אני לא רוצה להפסיד קופה חודשית, פשוט מאוד לשחק עם אנשים שלא יודעים לשחק זה רע מאוד כי זה הופך להיות הימור נטו ואין פה עניין של ידע מקדים בנוגע למשחק. ברגע שאתה נניח עם זוג אסים נכנס פרי פלופ ברייז של 5 פעמים הבליינד ואחרי הפלופ יעשו לך אול אין אתה תחשוב פעמיים למרות שזה שחקנים שלא יודעים לשחק, יותר מזה אני אגיד לך? אני לא רוצה לשחק בכאלה ידיים, אני לא רוצה לשחק במשחק שבו אנשים משווים עם 2 7 אוף סוט רייז של 3-4 פעמים ביג בליינד כי זה מגעיל אותי.. את הלקח שלי למדתי ואיתם אני לא אשחק יותר, זה רק חבר לי שאני "נאלץ" לשחק באינטרנט ולא בלייב בגלל הדברים האלה שוב פעם אני אחזור ואומר, אני לא משחק בשביל הכסף, זאת בדיוק הסיבה שאני לא מגיע לכל ההצעות פה למשחק חברי על 2-5 נניח, אני רוצה להנות מהמשחק, ברור שאני לא אשחק לא על כסף כי אז אין ערך כמו שאתה אומר, ובנאדם לא מרגיש את זה אם הוא זורק אול אין על פארש, אבל לצערי לאנשים אין ערך גם ל50 שקל (לא שאני אומר שזה הרבה כסף אבל הבליינדים הנמוכים האלה נועדו כדי שאנשים ישחקו -בהגיון- ולא ככה)

Harleydude

New member
מה שאתה בעצם אומר

זה שמעצבן אותך ואתה לא נהנה שהם לא "עושים מהלכים הגיוניים בגלל שאין ערך לכסף" משמע הם לא עושים מעשים שקופים שאתה יכול לקרוא בקלות כי הם לא נרתעים מההימורים שלך... הממ...

Shaycus

New member
אתה ממש מצחיק..

אולי תנסה קריירה בסטנדאפ? כנראה שאתה מצליח לקרוא בין השורות שאני רושם הרבה יותר ממה שאני מנסה להעביר

Harleydude

New member
וואללה אחי לא ניסיתי לפגוע

באמת, מצטער אם זה עבר כעקיצה זאת לא הייתה הכוונה. מה שאני אומר, זה שאני מבין את מה שאתה אומר, ואני הייתי מתאבד לפני שהייתי חוזר לשחק טורנירים של 25סנט, ואני מבין מאיפה התסכול בא, במיוחד כשהסטטיסטיקה לא הולכת איתך ואתה מפסיד כסף על תסריטים הזויים מהתחת. אני מבין את הצד הזה לגמרי. אבל מצד שני, כשאתה משחק פוקר, יש 2 תמריצים עיקריים בשבילך כשחקן, כסף ורמה. הסדר עדיפויות ביניהם משתנה מאדם לאדם, יש כאלה שיעדיפו לשחק בשולחן מלא קבועים ויש כאלה שיעדיפו שולחן מלא פישים וכסף קל. בלי להיכנס למה עדיף ואיך הדברים האלה קשורים וכו' וכו' מה שאני רוצה להגיד זה שלפעמים מספיק אחד מהם. אם יש כסף שהוא כסף סבבה בשבילך אז אתה צריך לדעת לפרק את הדג לא משנה מה הוא עושה כי אתה תיתקל בו בצורות שונות בכל רמה (לא מזמן קראתי פוסט ב2+2 של איזה ביזנסמן עשיר שפשוט אוהב לעשות שטויות ב25\50 דולר אחרי העבודה ולשרוף כסף ולראות ניטים מתפתלים) וכי הדג בסופו של דבר יהיה מקור ההכנסה העיקרית שלך. ואם אתה משחק על גרושים מול חברים שאתה לא שם עליהם ***(על הגרושים לא על החברים) ואין לך אפ'חד מהתמריצים שהזכרתי (רמה וכסף) אז וואללה גם אין מה להתרגש ואפשר ליהנות מלשחק משוחרר פצצות ולנסות דברים הזויים (גם אם הם לא רווחיים - כי שוב, אין כסף שאכפת לך ממנו. במידה וכן - גם אם זה 50 שקל אז חזרנו לנקודה המקורית של הפסקה הזו). בתור שחקני פוקר, יש לנו גם אלמנט תחרותי, לפעמים גם רק התחרות מספיקה, זה קורה בעיקר כשאתה עולה לרמה חדשה ואתה פשוט רוצה להצליח ולנצח ולאו דווקא חושב על הכסף. שגם זה משהו שצריך לדעת לקחת בקונטקסט כי יש לזה גם צד שפוגע אבל זה לא הנושא עכשיו ולא נתחפר על זה. מה שאני אומר זה שאני רואה בפורום הזה כל הזמן את אותן הודעות חוזרות של "סססעמקק ארססס הפיש הזה עשה לי צ'ק רייז אול אין בטרן עם ה7 10 שלו כשהוא תפס זוגיים מול הAA שלי." ויש לי להגיד על זה 2 דברים : א. דע את היריב שלך. לא משנה כמה הוא גרוע\למד לשחק לפני 5 דקות. תסתכל עם מה הוא מעלה\ משווה וכו' וכן- דע שפיש בדר''כ אוהב להשוות המון והוא לא כופה אקשן בדר''כ אלא אם כן יש לו משהו. דע מתי הזמן הנכון להעריך מחדש את הAK שלך עם A\K על הלוח או האסים שלך על לוח של 6 7 8 Q גם אם זה ריינבו. דע לקחת ליינים פסיביים גם אם אתה שחקן הרבה יותר טוב כי אתה ממקסם ערך וממזער הפסדים. התאמות זה שם המשחק. ב. אל תשכח שכל רמה\סכומים שאתה נמצא בו זה שלב מעבר לשלב הבא (או במקרה הטוב מקום שאתה מתפרנס פצצה בו ולא רוצה לזוז אז וואללה סחטיין). אם שיחקת ב50NL פול-רינג אז שמת לב שכולם ניטים של החיים שרק מחפשים לתפוס סטים ומפחדים מכל יד אחרת או אהבלים מוחלטים שחושבים שהם דוואן. את רוב השחקנים שם (בסטארס לפחות) אפשר אשכרה לחלק ל2 הקטגוריות האלה. כן, יש רגים טובים אבל חלקם הגדול שייך לקטגוריה הראשונה שמרוויח מהיותו ניט. מה שאני מנסה להגיד זה, שאם אתה נמצא במקום הזה, אז וואללה, כן, מדי פעם שחרר אסים, קינגים וכו' במקום לחשוב שיש לך קולר כל חמש דק' ולהתעצבן. תמצא את הסגנון האופטימלי לסביבה שלך (גם אם הוא להיות פסיבי פצצות ולשחק FIT\FOLD שזה מה שקורה בסופ''שים ב25NL למשל), תעשה מספיק כסף ותעבור הלאה איפה שאנשים יהיו אגרסיביים פצצות ויעשו דאבל ברלים עם גאטשוטים ולא תשחרר זוג אמצעי גם אם ימות העולם. לפעמים לשחקנים שמשחקים נמוך יש בעיה לראות פלופים כי הם מפחדים מקולרים עם הידיים הגדולות שלהם, במיוחד מחוץ לפוזיציה, ובמיוחד מול פישים כי הם לא יודעים למה לצפות ולא בטוחים מה צריכה להיות התכנית שלהם ליד ולפעמים נדלק להם איזה משהו במוח שאומר "הוא פיש... בט.. בט... אול אין.. פאק! *&#@)$&" בלי לראות בעיניים. אין לזה תרופת קסם ואני לא בא להטיף, אבל אם לתת פה רגע טיפ ולא להיראות כאילו אני רק מעביר ביקורת אז 2 דברים קצרצרים כי חפרתי מספיק : 1. תיכנסו לPT3\HEM, תעשו פילטר על JJ+\AK ותעברו על הידיים שהפסדתם איתם יותר מ40 בליינדים. ותנסו לראות על איזה לוחות זה קורה מול איזה יריבים. 2. תשחקו יותר בפוזיציה, כן כולנו שמענו את זה המון. אבל יש רק 3 אדג'ים בפוקר : קלפים, פוזיציה, ורמת השחקן. כשאתם מול פיש אלמנט הרמה יכול להיעלם בגלל שהוא לא צפוי (וזה מה שמעצבן ת'כלס אותך והרבה אנשים) אז לפעמים נראה כאילו הרמה לא באה לידי ביטוי, אם כך, אז תשתמש ב2 האחרים. קלפים ופוזיציה. תרוויח. תעשה כסף. תעבור לסכומים יותר גבוהים. ואחרי הכאב ראש שתראה שם, תשמח מאוד לראות מישהו שמשחק 20\12 קופץ לביקור.

DJO

New member
מסכים איתך מאה אחוז

אנשים פשוט מתקשים לעשות שינוי למשחק שלהם שהם משחקים נגד שחקנים גרועים.. צריך פשוט לשחק הרבה יותר טייט וברגע שיש לך יד חזקה פריפלופ לעשות רייז גבוה, וברגע שאתה פוגע חזק לעשות רייזים מאוד גבוהים. יש אמונה רווחת שגויה שאי אפשר לשחק נגד שחקנים גרועים.. אבל שחקן טוב יודע לשחק נגד כל סוגי השחקנים ואפילו מעדיף לשחק נגד הגרועים כי בעזרת שיטת משחק פשוטה מאוד אתה לוקח להם הכל..

Harleydude

New member
בדיוק

כן, זה מעצבן לשחק נגד מישהו שרק למד את המשחק, אבל אם בא לו להתיישב בסטייקים שאני אוכל להרוויח ממנו טוב אז מי שבא ברוך הבא.

את רוב הכסף תפסיד בידיים בינוניות.

חוץ מזה אם תהיה סופר טייט - לא ישלמו לך, פשוט מאוד.

raphaelgav

New member
אתה טועה...

אני משחק מאוד סופר טייט....יושב שעות על השולחן ומשחק אולי 2-3 ידיים בשעה. כמעט תמיד יש לי קולר, למרות שיש שם אנשים שישבו איתי שעות. כאשר אתה משחק סופר טייט, מאוד מאוד חשוב להראות בלוף מידי פעם. אני אתן דוגמא: אחרי שעתיים של משחק, קיבלתי יד גרועה...( 3-10 אוף סוט), אמרתי לעצמי, טוב, לא שיחקתי כבר איזה 20 דקות, בוא נעשה מהלך. רייז ל 20 דולר פרי פלופ, אחד עושה קול. פלופ אס 8 4, אני חושב שניה עושה רייז 30 דולר. ההוא קיפל. ישר הראתי את הבלוף.... אחרי זה, גם אם השחקנים שם יגידו לעצמם ש"זה היה בלוף חד פעמי", ישאר להם בראש העובדה שאני מבלף לפעמים, ולכן אני כמעט תמיד אקבל קולר אחד או שניים עם רייז גדול.

DJO

New member
מסכים

ברגע שאתה בונה במשך חצי שעה - שעה תדמית של סופר טייט יתיחסו לרייזים שלך בכבוד ואז אתה יכול גם להתחיל לבלף יותר.

Harleydude

New member
אמממ

אם אני רואה שלא שיחקת יד 30 דק' ואז "עושה מהלך" (מבלי שאני אדע כמובן) אני אתן לך, כי וואללה, רוב הזמן אתה כמו שאתה מתאר את עצמך "סופר טייט"... במיוחד אם יצא לי לשחק איתך על יותר משולחן אחד... אני עדיין לא אתן לך אקשן... כי וואללה רוב הטווח שלך על הלוח הזה זה אסים למיניהם ופעם במיליון שנה 10 3... וכשאתה תקבל אקשן, כדאי לך להיזהר, היריבים שלך יודעים שאתה סופר טייט אז אתה תקבל אקשן רק מכמו שקראת לזה "קולרים". אני לא יודע על איזה סכומים אתה משחק אבל הרבה אנשים שמים לב כשיש מישהו שלא משחק כמעט אף יד וכשהם ייתנו לו אקשן יהיה להם גם עם מה. כמו שאמרתי אני לא יודע מה הלבל של התחרות שעומדת מולך אבל אם זה עובד בשבילך מצוין, רק תזכור שכשתעלה רמות האסטרטגיה הזאת לא תספיק.

2המרפא

New member
אחי בוא אני אסביר לך משהו במקרה שלא שיחקת

בפארטייה בחיים שלך. זה לא משנה איך אתה משחק תמיד תקבל אקשן! היו מצבים שהייתי משחק כל כך טייט פיל הלמיות' היה נגעל ממני, פשוט לא שיחקתי שום זוג נמוך מJJ. זה לשנייה לא הפריע לי מלקבל אקשן. אנשים באים להמר לא לשחק פוקר, הם לא יודעים מה הם עושים ואיך לעשות את מה שהם עושים ואין להם מושג נגד מי משחקים. הייתי עושה רי רייז ל200 שקל ב5-5 ועדיין 3 אנשים היו משלמים לי, אחרי ששתי הידיים ששיחקתי מלפני זה היו קינגים ואסים. וכשתפסתי טופ סט ביד ההיא אתה חושב שזה מנע משלושתם שלא פגעו בכלום לשלם לי אול אין? ואני מדבר איתך על קופה שהגיעה לשש אלף? זה מדהים אך נכון וכל מי ששיחק פה בפארטייה בחיים שלו יגיד לך שזה המצב.

זה בגלל שהסכומים קטנים להם. אין משמעות ל50 שח

הפסד מבחינתם ביד. מסכים איתך שיש בעיתיות בקאש חברי. זה הרבה פעמים מאוד לא חברי.

thecombina

New member
קריאה יפה על החבר שהציץ

לפי כל הספרים לקריאת שפת גוף זה סימן חזק לבלוף אצל חובבנים

thecombina

New member
כששחקן נותן לחבר להציץ בקלפים שלו

צריך להסתכל על מה החבר משדר. אצל חובבים כמעט ב100% התגובה תהיה הפוכה לקלפים,אתה ראית שהוא כאילו מתפעל מהקלפים ופירשת את זה נכון בתור חולשה

למעלה