בהתחלה של הפורום

jellymean

New member
בהתחלה של הפורום

בערך בשנים 2002 - 2003, הוא נקרא פורום מובטלי הייטק. זאת הייתה תקופה של משבר בהייטק. והפורום הייה (אולי בלי קשר למשבר) יותר פתוח, יותר פלורליסטי. היה יותר מגוון של אנשים. באו גם טכנאים. הפורום נהיה יותר אליטיסטי. רק "מצטייינים" ומקבלי שכר גבוה מחברות הגאמפ נאמפ שאמממפ.... ויותר סגירות ויותר התנשאות.

ולא כל משתמש שלא נכלל באליטה נקרא "טרול"...
מצד שני, אני בכמה קבוצות של היי טק בפייסבוק, ובעיקר אלו של נשים מרגישים לא פעם בתור קבוצות של לא מתכנתים אלא בעיקר של מנהלות מוצר או מנהלות פרוייקטים ולצידן קואצ'ריות ל"איך למתג את עצמך כי זה חובה לקריירה בהיי טק!!", כך שהפורום הזה הוא באמת אחד המקומות היחידים שבהם מרוכזים יותר מתכנתים...

hadooper

New member
רעל הסוציאליזם

לא בושה להודות באמת המרה: האליטות הקימו את תעשיית ההייטק ואתה האספסוף הפופוליסט שמחרב אותה. שים לעוד תופעה רוב האליטיסטים שכותבים כאן או חיים או בחו"ל או נגנבו מסטרטאפים ישראליים עבור עוד מרכז פיתוח של תאגיד אמריקאי שבע... לא שאני טוען שבשיל להגר לחו"ל בעידן של ריבית אפסית חייב להיות מצטיין או עילוי...

סימבה8881

New member
לגבי האליטיסטים שחיים בחו״ל או עובדים בתאגיד שבע

לא כ״כ הבנתי מה אתה מנסה להגיד בזה. &nbsp ברור שאם אתה עובד בחברה מאד מאד אקסלוסיבית, יש לך מה לעוף על עצמך וכנראה שאתה גם מאד מאד טוב.

קלייטון.ש

Well-known member
תלוי במה בדיוק אתה טוב

אתה כנראה טוב בלהתקבל לסוג הזה של חברות, שמגדירות סוג מסוים של צורת גיוס ומדדים בהם היא מודדת מועמדים, ואתה עומד במדדים האלה. חשוב לזכור שכל מבחן בודק קודם כל את היכולת להצליח באותו מבחן, ולעיתים קרובות הוא בודק רק את זה. אין הצדקה מובנית להסיק הלאה שאתה מהנדס טוב או מתכנת טוב וכדומה. (לעוף על עצמך אתה יכול בכל מקרה, לכל אחד יש זכות להרגיש טוב עם עצמו)

user32

Well-known member
מנהל
לא מספיק להתקבל

בחברות האלה כמו בכל מקום, אתה צריך להוכיח את עצמך כל הזמן. מי שלא טוב, יעוף. אפשר לקבוע די בוודאות שבמקומות שמגייסים עובדים עם נתוני פתיחה מאוד גבוהים, בסינון קפדני ובמקרה החברות הללו הן המצליחות בעולם עם המוצרים המובילים בעולם, המהנדסים שלהם הם הטובים ביותר.

קלייטון.ש

Well-known member
סיים, סיים, גם להוכיח את עצמך אתה מוכיח לפי מדדים מסויימים

אתה טוב בעמידה במבחני קבלה ואתה ממשיך וטוב במבחני השרדות. מה הקשר בין המבחנים האלה לרמה גבוהה במקצוע? אין קשר מובנה. מקווים בחברות האלה שהמבחנים שלהם (קבלה והשרדות) משיגים להם גם אנשי מקצוע טובים. אבל לדעת אי אפשר. יש בחברות האלה גם מצליחות אבל שיעור הכשלון בתחום המחשוב הוא כנראה הגבוה בתעשיה האנושית כולה. ועדיין בהמשך צריך לשאול האם מי שנכשל נכשל כי המהנדסים היו לא טובים? בכלל לא בטוח. ומי שמצליח, הוא מצליח כי המהנדסים שלו "הטובים ביותר"? אולי, אבל גם לא הכרחי בכלל. אפשר להצליח בגדול עם צוות בינוני, מהרבה סיבות. אולי יש מספיק עובדים בצוות וביחד הם מצליחים לחפות על הבינוניות של כל אחד מהם. אולי זה לא כל כך משנה מה רמתם, ללקוחות או למשתמשים לא כל כך אכפת מהרמה של המוצר ואת קרביו הם בין כה וכה לא מכירים. אולי ההצלחה היא בכלל בזכות השיווק שמחפה על השגיאות הטכניות. שורה תחתונה רק בגלל שמדובר בחברה שהצליחה לגייס הרבה כסף, ולכן יש לה ממה לשכור אנשי מקצוע, שאותם היא בוחנת לפי מדדים כלשהם ומשלמת להם הרבה כסף, אין פירוש הדבר שהיא חברה איכותית ושהאנשים שהיא מושכת הם אנשי מקצוע טובים (שלא לומר "הטובים ביותר"). זה גם אם בהמשך היא אפילו מצליחה להוציא מוצר שמצליח במכירות. אבל לעוף על עצמם הם יכולים. סה"כ באמת מרויחים הרבה כסף והרי זה מה שחשוב, לא?

user32

Well-known member
מנהל
כשתעבוד באחד מהם, תדע בוודאות שאתה מדבר לא לעניין

vinney

Well-known member
רק שאחד יודע, ואחד "מניח"...

אתה כל כך דעתן בדברים שאתה מודה בפה מלא שאין לך מושג בהם שזה מדהים...

קלייטון.ש

Well-known member
אתה לא "יודע" שום דבר

אתה נמצא בתוך מערכת שהפנמת את החוקים שלה ונדמה לך שזה תקן למשהו נכון. אין בינך ודומיך שום הבדל לאנשים דתיים. אני לא צריך להכיר דת מבפנים ואפילו לא צריך להכיר את החוקים שלה בשביל לדעת שזו דת, ובהכרח סובלת מכל המאפיינים של דתות. אנשים שנמצאים בתוך מערכת שמתגמלת אותם, במיוחד בכסף אבל גם בכל מיני ציונים חיוביים, בהכרח מזדהים עם המאפיינים שלה. אם יש מישהו שיכול לבקר את המערכת הוא חייב להיות בחוץ.

קלייטון.ש

Well-known member
מותק ההתעסקות האובססיבית שלך בי אישית לא מזיזה לי

גם החבר שלך למעלה פנה אלי אישית וגם הוא לא מזיז לי. זו הבעיה שלכם שאתם פונים לגופם של מתדיינים במקום לגופו של דיון. לא הבעיה שלי. אני לא זה שצריך לעבוד איתכם. לסיום רק אציין שאם הארגון שמעסיק אותך מוכן לסבול את צורת ההתייחסות שלך אל מי שעומד מולך, אז לו יש בעיה.

vinney

Well-known member
מזל שדעתך לא מעניינת אף אחד, הא?

אני מצטער אם להצביע על עובדת היותך לא מעורה בנושא עליו אתה מדבר זה ״לגופם של מתדיינים״, לדעתי זה דווקא די רלוונטי. אנשים שלא מכירים אותך בפורום עלולים לקרוא את דעותייך ולחשוב שהן רלוונטיות למשהו. חשוב להבהיר עבור אנשים כאלה שכל מה שאתה כותב בפורום הזה, כל הודעה - תלוש מהמציאות ובא מדמיונך הקודח. לדעתי זה שירות חשוב לציבור. אבל תמשיך לבדר אותי, אתה אחד מהטרולים היותר משעשעים שהופיעו פה לאחרונה.

BravoMan

Active member
אם עד עכשיו תודות ל-user32 עוד חשבתי שיש סיכוי שאתה

באמת מפתח באחת החברות, או לפחות היית, אחרי מה שכתבת פה אני בטוח ב-110%: &nbsp לא רק שבחיים לא כתבת שורת קוד, אפילו להשתמש במחשב אתה בקושי יודע! לחשוב שמשהו כמו Google, פייסבוק, או 1001 חברות אחרות היו יכולות להתקיים ולספק את מה שהן מספקות ללא מהנדסים ברמה הגבוהה ביותר, יכול רק מי שאין לו מושג קלוש איך עובד מחשב.

hadooper

New member
.

יש מידה של אמת בכך שצריך להיות פוליטיקאי מוכשר כדי לשרוד בימינו במקומות כאלה בייחוד אצלכם בארץ (שם הפוליטיקה הארגונית חוגגת). אבל אני מסכים שאין שום סיכוי לשרוד בלי המיומנויות המקצועיות שנדרשות, למרות שפעמים רבות כישורי הפוליטיקה גוברים עליהן כמעט תמיד או מגיעים יחד איתן כמקשה אחת.

סימבה8881

New member
אני מבין שאתה עובד בחו״ל

אבל למה אתה חושב שבארץ הפוליטיקה הארגונית היא אינטנסיבית יותר מאשר בחו״ל? מה הופך את הישראלים לאנשים שמקומות עבודה מתנהלים בצורה פחות עניינית מעמיתנו הגויים? &nbsp

למעלה