בהתחלה של הפורום

ipv6

Member
אפשר ועוד איך ללמוד לראיונות כאלה

בדיוק כמו שאפשר ללמוד לכל דבר. יש תעשיה שלמה של חברות שמפתחות קורסים \ שאלות הכנות בדיוק לאנשים שמנסים להתקבל לחברות כאלה, זה נפוץ בעיקר בארה"ב. שמעתי על חבר'ה שפשוט עשו הפסקה של 4-5 חודשים מהעבודה שלהם כדי לשבת ימים שלמים וללמוד לראיונות של גוגל פייסבוק ונטפליקס. זה יותר נפוץ בארה"ב. כמובן שזה לא אומר ש*כל אחד* יכול לעבור, אבל בהחלט שאפשר להשתפר בזה. לגבי אם המהנדסים שם הכי טובים וכו' וכו'..בחברות של 100 אלף עובדים, אי אפשר שכולם יהיו עילויים. אין כל כך הרבה עילויים. זה גם לא נכון שמי שמתקבל לשם לא ילך לשום מקום אחר ומי שלא עובד בחברות האלה זה בגלל שלא התקבל. יש המון חבר'ה חזקים שעובדים בסטארטפים ומקומות פחות נוצצים מתוך בחירה. ומהצד השני גם במקומות האלה יש בהחלט מהנדסים בינוניים. בממוצע כמובן שבחברה שמשלת X וחברה משלמת 5X למהנדס מנוסה, בזאת שמשלמת 5X יהיה כח אדם טוב יותר.
 
כמובן שאפשר ללמוד ולתרגל וכך להשתפר...
אבל יש כאלו שגם שיפור לא יעזור להם כי היכולות שלהם לא מספיק טובות.
 

user32

Well-known member
מנהל
כל מילה

אכן יש באז שלם סביב הכנה לראיונות הללו. אבל כמו בכל מבחן יכולות (פסיכומטרי וכו'), לא כל אחד יכול לעבור אבל אפשר להניח שרוב בוגרי האוניברסיטאות למשל מסוגלים להתכונן ולעבור את המבחנים הטכניים אם יתאמצו מספיק.
 

hadooper

New member
מדובר במדיניות כושלת של המועצה לכלכלה ורשות החדשנות

במשרד ראש הממשלה. &nbsp העובדה שהכוח אדם האיכותי ביותר נחטף על-ידי הענקיות מהווה מעין "כשל שוק"... &nbsp הרי גם שם השיקולים הם פופוליסטיים, רק מה שיגרום לביבי סוכן ה CIA לשרוד עוד כמה שנים בשלטון הישראלי הוא מה שיעלה על הפרק. הגיע הזמן להודות באמת המרה שמדינת ישראל אינה עצמאית (יום העצמאות האמיתי הוא ב4 ליולי).
 

user32

Well-known member
מנהל
זה לא מתפקידה של המדינה להשפיע על בחירת מקום עבודה

 

hadooper

New member
נכון אבל המדינה הרבה פעמים מכתיבה מדיניות שמשנה את תנאי השוק

מהנדסים זה בסך-הכל עוד משאב של השוק ולמדינה בהחלט יש מקום להתערב באופן שבו הוא נצרך... למשל על-ידי מיסוי וכדומה. &nbsp לתת הטבת מס למהנדס שיחליט לעבוד בחברה ישראלית וכדומה, או להטיל מס חברות גבוה יותר על חברות לא ישראליות.
 

user32

Well-known member
מנהל
זה על גבול הבלתי אפשרי מה שאתה מציע

ההי-טק הוא תעשיה גלובלית. אי אפשר להגדיר יישות בשם "חברה ישראלית". גם מיקרוסופט, גוגל ואינטל מחזיקות חברות בע"מ ישראליות ומשלמות מיסים בישראל. לעומת זאת, חברה שאולי אתה מחשיב כ"ישראלית" כמו צ'קפוינט, אמדוקס וכו' דווקא נסחרות בנאסד"ק האמריקאי ומרבית בעלי המניות הן לא ישראליות. כמעט כל סטארטאפ שקם בארץ מגובה במשקיעים, קרנות ובעלים מחו"ל. הפיתוח נעשה בחלקו בישראל, הניהול והבעלות בחו"ל ובדרך כלל הן מוצגות ללקוחות כ"חברה בסיליקון וואלי" וזה גם נכון במציאות. אין שום דרך ולמיטב ידיעתי אין מדינה שיש לה מדיניות מס שונה לחברות מקומיות באופן שאתה מציע. זה גם ייצור עיוותי שוק מוזרים שלא מתאימים לתעשיה שעובדת טוב בשוק החופשי. לדעתי אין פה שום כשל שוק. בסביבה גלובלית, כמעט ואין משמעות למושג "חברה ישראלית". אינטל ישראל תורמת לכלכלה הישראלית כמו 500 סטארטאפים מקומיים. כל צ'יפ שיוצא מהמפעל פה מכניס מיסים לארץ וזה עוד לפני שמחשבים את 6000 העובדים. הידע והניסיון שנצבר פה במשך השנים הביא להקמת תעשיה מקומית גדולה. הדאגה של המדינה צריכה להיות יצירת סביבה אטרקטיבית כדי שכמה שיותר חברות ירצו לפתח וליצור כאן. מי הבעלים של החברות הללו זה ממש לא משנה. היום זה אמריקאים, מחר זה סינים ואתמול זה ישראלים.
 

hadooper

New member
בשוק חופשי אמיתי

לא משאירים את הריבית ברמה 0 ועושים "הרחבות כמותיות" למשך עשור שלם... (למעשה אפילו לא למשך יותר ממספר חודשים בודדים). בהינתן ואנחנו חיים במשק עולמי בלי תנאים של שוק חופשי (בלשון המעטה כי ההתערבות יוצרת עיוותים מטורפים), אזי אין מנוס אלא להתערב ולקבוע מדיניות מתאימה כזאת או אחרת... ואם לא בדיוק באותו אופן, אז וודאי אפשרי למצוא פתרונות אחרים יותר מושכלים. אפשר לקבוע שמתעדפים חברות בעלות שווי או מחזור עסקים מתחת לסף מסויים. האופציה האחרת היא פשוט לדאוג שהשוק יהיה באמת חופשי וזה לא הולך לקרות כל עוד ארצות-הברית לא קורסת כמעצמה... לא צפוי שיתר המדינות החזקות תחליטנה למכור או להיפטר ממצבור מאזן הדולרים שלהן. לפחות לא בקרוב...
 

user32

Well-known member
מנהל
לא אכנס איתך לכל עניין של שוק חופשי

אבל ספציפית לגבי הצעתך: גם מס לפי גודל חברה זה בעייתי. הטבות מס נותנים כשיש מקרה מאוד קיצוני. למשל העיר אילת שאין שום מקום שהוא כל כך נידח ומנותק ולכן גם אין חשש שזה יגרום לעיוותים גדולים כמו עסקים שיעברו לעיר רק בשביל הפתור ממע"מ וכו'. בהיי-טק הישראלי יש תחרות בריאה בין החברות. אין מצב קיצוני שמצדיק התערבות לטובת חלק מהתעשיה. בדרך כלל הנזק גדול מהתועלת במקרים כאלה.
 

hadooper

New member
אני בעד תחרותיות בריאה אבל ימים יגידו אם היא אכן מתקיימת


 
למעלה