בהתלבטות

Hubert Hubert

New member
בהתלבטות

שלום לכולם, אני חושב שאני אתחיל בכך שאספר לכם את הסיפור שלי: אוקיי, מאז ומתמיד פחדתי מהצבא, אבל ידעתי שזה משהו שאני חייב לעשות. אני טיפוס די ימני והשתמטות לא באה בבחשבון בעיניי, אבל מצד שני אני לא כזה טיפוס ספורטיבי, אני די עצלן, ובאופן כללי לא בא לבזבז שלוש שנים מהחיים שלי עם קבוצה של אנשים שאני לא מכיר (אני לא מסתדר כל כך טוב עם אנשים ולוקח לי הרבה זמן להתחבר למישהו, ככה שכל הקלישאות על "חברים אמיתיים מוציאים רק בצבא" וכל הגיבוש החברתי וכל זה לא עובדים עליי) ולקבל פקודות. אני ומסגרות לא הולכים טוב, וככל שיש יותר משמעת ויותר הקפדה, ככה זה יותר מטריף אותי. בקיצור, אני עכשיו בי"ב, וכבר התחלתי להכין את עצמי ל3 שנים של סבל ובדידות. כשלפתע, הגיע אור מהשמיים! אור בצורת בחילות והקאות בלתי נפסקות במשך כמה שבועות. הבדיקות אמרו שיש לי כרון. למי שלא יודע, מדובר בדלקת כלשהי במעי. יותר מזה גם אני לא יודע. המחלה לא מגבילה אותי בשום צורה, חוץ מזה שאני צריך לקחת כדורים בבוקר ובערב, ואני מתפקד פחות או יותר אותו הדבר כמו שהייתי מלפני המחלה. אבל מה? מסתבר שבצבא לא מקבלים אנשים עם כרון, בלי קשר לרמה החוזקה של זה. כששמעתי את זה, התמלאתי רגשות מעורבים. מצד אחד, אחלה, אני לא צריך לעשות צבא ונגמר הסיפור, ואפילו לא השתמטתי או רימיתי, אז אני לא צריך להרגיש רע. מצד שני, אני כן יכול להתנדב, ולמרות שזה שוב יהיה בזבוז של שנתיים מהחיים שלי, אני פוחד שאם אני לא אעשה את זה, זה ימשיך לנקר לי בלב עד סוף הימים. החודשים חלפו, עברתי צו ראשון, עברתי ועדת רופאים, וקיבלתי תעודת פטור נוצצת בדואר. בליבי כבר גמלה ההחלטה שצבא אני לא עושה. למה לבזבז הזדמנות כזאת? רבים מחבריי רק חולמים על הזדמנות כזאת, והנה אני מקבל אותה על מגש של כסף, למה לי לקחת אותה? ההורים כמובן אומרים שאני לא אפסול את זה על הסף, כי יש הרבה דברים שאני יכול לתרום לצבא וללמוד ממנו. אבל ההרגשה הכללית שלי היא שהצבא ממש לא רוצה אותי, הרי לא העלו בפני אפילו את האופציה של התנדבות. אני מבין שהם לא יכולים להתחיל להתחנף לכל אחד שמקבל פטור, אבל ראבאק! לפחות להגיד שיש אפשרות! אם הם באמת היו צריכים עוד כוח אדם, אותי, הם היו עושים טיפה מאמץ ליידע אותי לפחות על זה, לא? ולמה שאני אבזבז עכשיו שנתיים מהחיים שלי רק בשביל הפרינציפ, כדי שאני אוכל להגיד "הנה, אני עשיתי צבא". הרי אני לא מאמין לכל הבולשיט שאומר שזה יעשה אותך בן אדם טוב יותר ושזה מחשל אותך, כי עליי זה בכל מקרה לא ישפיע בעבודה המשרדית המשעממת שאני בטח אקבל, אמלא טפסים או אבזבז את הזמן שם על המחשב, ג'וב טוב בקריה ולחזור כל יום הביתה. זה בולשיט. אז מה אתם אומרים? אני חושב שדי החלטתי שאני לא אתנדב, אבל אולי אם אני אשמע דיעה מקורית לשם שינוי, אם תצליחו להאיר לי משהו שבכלל לא חשבתי עליו, אולי זה ישנה את זה. ובבקשה בלי כל מיני דמגוגיות פטריוטיות של "אתה תתרום למדינה שלך וכל אחד חייב לתרום למדינה" וכאלה, כי אני מרגיש שאם כבר אני אעשה למדינה יותר ניירת ולא ממש אתרום לה...

סיונתו

New member
שלום ../images/Emo13.gif

אז הסיפור שלך די דומה לשלי (חוץ מהכרון... לי יש משו אחר שהתחיל בנסיבות אחרות) אבל תמיד ידעתי שאני כן יעשה משהו בצבא למרות הפחד שיש לי מזה, אני לא בנאדם שמסתדר לבד בלי אמא, במיוחד לא אחרי השנה האחרונה ואני דווקא חושבת (וגם אמא) שזה מה שיוציא אותי, רק ככה אני כן אלמד להסתדר חוצמיזה שבתור מתנדב אתה יכול לעשות יותר מלהיות "סתם פקידה".... כל תפקיד עורפי בצבא (פרופיל 64 ומטה) אתה יכול לעשות (זה גם תלוי בקב"א) ויש הרבה כאלה... אם אתה רוצה אתה יכול להגיד לנו מה התחומי עניין שלך ונוכל להסביר לך על תפקידים בסגנון.... בכל מקרה תשאר פה, נחמד אולי נצליח לשכנע אותך שלהתנדב לצבא זה לא רק בשביל להגיד "הנה עשיתי צבא" זה הרבה יותר מזה.

tty2

New member
התלבטות...

קודם כל קבל הערכתי על כך שאתה לפחות מאוד כן עם עצמך ואתנו. אתה שטחת את כל הטיעונים שלך בצורה שאפילו במורעלים ביותר עשוייה לעורר אמפתיה. ועכשיו, לתשובתי : א. אתה קורא ל"חברים אמיתיים מוציאים רק בצבא" קלישאה ואני וגם חבריי יכולים לומר לך שזו המציאות והיא נובעת מן הטעם הפשוט שבצבא, בניגוד לחברה האזרחית, אתה מתקרב הכי קרוב שאפשר לרמה בה כולם באמת שווים! כשאתה מסיר מעליך שכבות של דעות קדומות, המבוססות על המצב הסוציואקונומי, על המגורים בשכונות "עשירות" ו"עניות", על מצב הלבוש, וכו', אתה מגיע לרמה הצבאית בה כולם שווים! ברמה הבין אישית הזו, נוצרות החברויות האמיתיות! ב. בחברה התחרותית הקיימת היום, חברה בה, על משרה אחת מתמודדים 1000 איש בממוצע, למתנדבים יש ייתרון בולט. מתנדב, מעצם התואר הוא אדם שהחליט שהוא שם בצד את חייו הנוחים והמפנקים לשנתיים, והולך, מתוך בחירה אל כור ההיתוך הצה"לי. בדיוק כמו שאתה תיארת את זה יפה: נתנו לך את האפשרות על מגש של כסף ואתה רק צריך להחליט. אני רוצה לספר לך, שעד שמרגע שסיימתי לימודים ועד שהתנדבתי בינואר 99', ההרגשה הייתה שונה ומוזרה. בעוד שחבריי, שהתגייסו מייד עם תום הלימודים, ישבו והחליפו חוויות מהצבא, אני הייתי מחוץ לתמונה. לא מבין, לא יודע... וגם לא מתעניין במיוחד. זה הרחיק כמה אנשים ממני כי כשאין נושאים משותפים, אין גם טעם להמשיך ולשמור על קשר... היום, לאחר השירות הצבאי, אני הרבה יותר עצמאי, בוגר, אחראי משהייתי לפני השירות. את זה, אף אחד לא יוכל לקחת ממני ואת זה לא יכולתי לקבל בשום מסגרת אחרת. לשרת בצבא שנתיים זה לא בזבוז. אתה תמיד יכול ללמוד גם אחרי שעות הפעילות בצבא. מלבד הכסף שתרוויח, הצבא לא שונה מכל מקום עבודה אחר. רק שבצבא, כשתסיים יותר דלתות יהיו פתוחות בפניך, תהיה לך אפשרות להכוונה מקצועית ולימודית שאת זה אין באזרחות, וינתן לך מענק כספי שהוא תמריץ קטן אמנם אבל מאוד עוזר כדי להתחיל בחיים חדשים אח"כ. ראה, אני לא דוגמא, אני לקחתי את מה שלמדתי בצבא (ולא ידעתי ולא חשבתי עליו בכלל קודם!) ועשיתי מזה קריירה. היום אני בעל חברה לפתרונות מיחשוב וזאת לאחר שלא היה לי שום רקע בנושא. כרון היא מחלה לא פשוטה, ואני מכיר אותה ממקור קרוב. בת דודתי חולה במחלה ומקבלת טיפולים שונים ומשונים במקצת שעוזרים להקלה מיידית וכמעט מוחלטת של התופעות. אומרים שהגוף מגיב לחששות ולפחדים, כנראה שבמקרה שלך זה נכון...
אני בטוח שאתה תעשה חושבים ותגיע למסקנה הנכונה. בהצלחה.

Starving Marvin

New member
ראבאק איתך, טל!

אני כותב לו שתיכף תרביץ בו ציונות, ואתה ככה מגלה הבנה, מייעץ... התבייש לך!
אבל ברצינות- אני רוצה להוסיף לתגובה של טל ושלי- שיש כאן גם מימד אידיאולוגי ופטריוטי מאוד מאוד חשוב, שאסור להתעלם ממנו, והוא רחוק מלהיות דמגוגיה. אבל לא נכנס אליו.

tty2

New member
../images/Emo13.gif

אני מקווה שלא אכזבתי... הבט, אני בד"כ מוסיף גם היבט ציוני משכנע כדי לתמוך בדעותי, אבל היה לי הרושם כי ההיבט הזה לא מהווה שיקול כבד-משקל באדם שהנחת העבודה שלו היא שהוא מיותר לצבא ושזה הדדי
אנשים כל הזמן מדברים על אבטלה סמוייה בצבא, על כפילות מיותרת, על עודף כ"א ואני טוען כי אין אמת בדברים האלו! ראיתי במו עיני ושמעתי במו אוזני את הוויכוחים הקולניים לעיתים על כ"א בצהל. המריבות של כמה חסרים וכמה תקנים יקבל כל אחד הן מריבות של ממש. אני לא יודע למה לקרא עודף, אני רק יודע שאני במשך שנתיים של שירות לא ראיתי הרבה אור יום וזו לא מטאפורה. הייתי מגיע לבסיס כל יום ב-7:15 בבוקר (וזה היה גג!) וחוזר כל יום אחרי רדת החשכה (אפילו שעות החשכה בקיץ!!!) לעיתים קרובות (ואני לא מגזים בכלל! אני יכול אפילו להביא עדים ששירתו איתי ומתכתבים כרגע בפורום CP) נוצר מצב שאפילו לאכול, לא היה לי זמן! הבנות ששירתו איתי במשרד, היו דואגות להביא לי אוכל ושתייה לשולחן כי אם לא היו מביאים, ואם אני הייתי צריך לקום אז זה היה אומר שאני לא הולך הבייתה בכלל...
התפקידים היו רבים ומגוונים ושוב, אני לא יודע על מה מדברים אבל בשבילי, להיות חלק מהעשייה של חר"פ באותה תקופה בייחוד(!!) הייתה שוות ערך לחלוטין לגאוות היחידה של יחידות השדה הלוחמות! האפשרות להיות חלק במבצעי ההצלה של חר"פ ופיקוד העורף בקוסובו, בהודו ובטורקיה, והזכות (אם אפשר לקרא לזה ככה) שנפלה בחלקי להיות חלק מהעשייה במהלך אירועי ספטמבר שהובילו לאינתיפאדה השנייה, חיזקה אצלי את הזיקה למקום הזה ובאופן אישי חידדה את ההבנה כי אין (!!) בצבא חיילים מיותרים! מלבד זאת, התפקיד הוא מה שאתה עושה ממנו! אתה יכול לחשוב שאתה פקיד קטן בורג קטן במערכת שמתייק תיקים ופותח דואר. ובאותה מידה אתה יכול לחשוב שאת הודאר הזה אם לא תעביר, ההשפעה יכולה להיות הרסנית! והתחושה הזו מתעצמת כשמדובר בטיפול באנשים. אם לא תעביר חומר ובקשות של חיילים, הם לא יטופלו בשטח! אבל שוב, זה רק אני, זו התחושה שלי, אני לא באתי לצבא לעשות מה שנוח לי אלא באתי לתרום את מה שהצבא מבקש ממני בכל דרך שאפשר! דבר נוסף

ftb1

New member
תראה

זה שטחנת בצבא לא אומר שכולם ככה ואני הייתי בהרבה בסיסים בשרות שלי ותאמין לי הרבה אנשים פשוט לא עושים כלום

ftb1

New member
תראה

זה שטחנת בצבא לא אומר שכולם ככה ואני הייתי בהרבה בסיסים בשרות שלי ותאמין לי הרבה אנשים פשוט לא עושים כלום

tty2

New member
וכאן הבעייה!

אין חיילים מיותרים! יש חיילים חסרי אכפתיות שפשוט לוקחים את הזמן וכנראה בגלל שאין עליהם פיקוח הם פשוט לא עושים. זה הרבה תלוי באיך שהמפקד מפעיל את החיילים. אגב, אני לא אוהב את המושג "טחנת" - אני פשוט עשיתי את מה שצריך לעשות, בזמן שניתן לי ובמהירות האפשרית כדי להגיע הבייתה. היו מצבים והם לא רבים שעשיתי גם דברים שהם מעבר לתפקידי כדי לעזור לחבריי ששקעו בערמות של חומר אבל לא לזה אני קורא "טחינה" את זה בחרתי לעשות. זה שחייל בצבא חוזר הבייתה ב-22:00 ולא ב-17:00 לא אומר שהוא "טוחן"! הוא מבצע את עבודתו שהיא דורשת שעות אחרות... אני לא מתבכיין ולא מקטר ולא תשמע אותי מתלונן! להיפך! התלונה היחידה שהייתה לי הייתה כאשר המפקדים ידעו על משימות זמן רב, ודחו אותן לרגע האחרון דבר שהצריך השארות של לילות ארוכים, חגים וחופשות מרוכזות של הבסיס. זה היה מרגיז אותי כי זה משהו שהיה ניתן למנוע! מהסתכלות מהצד על חברי בבסיס, אני יכול לומר לך שאלו שלא עשו כלום היו אלו שנטולי פיקוח. אני גם מאוד לא אוהב את הגישה שאומרת "אני עושה יותר מהם" כי היא לא נכונה. נכון, יש פקידות שכל התפקיד שלהם זה לשבת ולחכות שיהיה טלפון כדי לענות. אבל זה התפקיד! מישהו צריך לעשות אותו! זה ממש לא עושה את הפקידה למיותרת!

ftb1

New member
אז בוא אני יעדכן אותך

יש חיילים שלא עושים כלום כי אין להם מה לעשות ואני הייתי אחד מהם בכמה תפקידים ויש לי הרבה חברים כאלה העבודה מסתיימת כעבור חמש דקות ואתה יודע מה מצחיק היינו שתיים על אותו תפקיד של חמש דקות

stkachov

New member
אבל מה

הכי חשוב שהיית בצבא. לא חשוב שלא עשית כלום, הצבא הוציא עליך הון תועפות על בריאות, אוכל, לינה, תחבורה ציבורית...כל זה לא חשוב. הכי חשוב ש"תרמת" למדינה. לי יש גם מלא חברים בצבא שלא עושים כלום, אחת מהם ידידה, שקמיסטית. כל היום יושבת במזנון, ופעם בשעתיים מוכרת בורקס. אכן תרומה אדירה למדינה.

Hubert Hubert

New member
תודה על התגובה

בקשר לחברים בצה"ל - אני מבין יפה איך יכולים להיווצר שם תנאים אמיתיים ליצירת חברויות, אבל אני מכיר את עצמי, ואני באמת טיפוס אנטי-חברתי ברמות. יש לי הרגשה שהסיכוי שבקבוצה הקטנה שבה יתקעו אותי אני אצליח למצוא אנשים שאני מסתדר איתם, וזה נדיר מאוד, הוא קטן. לא קל להסתדר איתי, וגם לי יש סטנדרטים מאוד גבוהים, ואני לא רוצה להגיע למצב שאני צריך לשהות בכפייה עם חבורת אנשים שאין לי שום קשר אליהם ואין לי שום מכנה משותף איתם. בקשר לתפקידים - לצערי לא נראה לי שיש תפקיד אחד בצה"ל שאני באמת אוכל להנות ממנו. אני בא מהתחום האמנותי, יותר קטע של כתיבה, קולנוע, גרפיקה. ממש קשה לי לראות את עצמי עושה עבודות מגוייסות לגוף היררכי וקשה כמו צה"ל ואשכרה נהנה מזה. אפשר להגיד שאני די "מורד" בנפשי, וליצור כרזות עם תמונות של טנקים בליווי כותרות מזויפות ופאטתיות כמו "תותחנים כוח האש" נשמע לי מגוחך ובהחלט לא משהו שיכול לתרום לי. בקשר לזה שהצבא מבגר אותך - אני מסכים איתך ב100 אחוז, אני בטוח שהצבא מחשל אותך, מבגר אותך, וכו' וכו'. אבל מה? ואני ממש הולך להגזים פה בקיצוניות אז שאנשים רגישים לא יקראו את ההמשך, גם לביקור באושוויץ יכולה להיות אותה השפעה, וזו בהחלט לא חוויה מומלצת. חוץ מזה, מיליוני אנשים ברחבי העולם לא בילו יום אחד בצבא והם חיים את חייהם בסדר גמור. בקשר לדלתות שנפתחות - מתחום האמנות שממנו אני בא, ככל שידוע לי, דווקא הצבא הוא לא גוף מוערך במיוחד. כרגע להיות שמאלן זה In ואנשים יריעו לך אם השתמטת מהצבא ונכנסת לכלא, ככה שאני לא ממש מעוניין בדלתות שהצבא כן יכול לפתוח לי. אבל אם בא לך לפרט ולהפתיע אותי, אני אשמח. ובקשר לחברים - ראה תגובתי למארווין.

tty2

New member
מבט אחר...

הרשה לי לחלוק עליך לפחות בקטע של אי ההתאמה שלך למקצועות הצבא. גם בשביל אנשים כמוך יש מקום בצבא (עד כמה שזה יפתיע אותך) חשבת על למשל תפקיד בתחום תיאטרון צה"ל (עיצוב תפאורה), להקות צבאיות (באותו נושא), מפקדת קצין חינוך ראשי שזקוקה להפקות מקוריות, איורים לחוברות הצה"ליות ועלוני ההסברה, ועוד? אפילו אני, במסגרת תפקידי שכלל בין השאר כתיבת חוברות, מצגות וספרים בנושאי כ"א, משמעת ורפואה, עסקתי בעיצוב שלהן. אבל בנימה אישית קצת, לא יצא לי להכיר עוד בן אדם שמעיד על עצמו שהוא לא מסתדר עם אנשים ונראה לי שדוקא בגלל זה הייתי הולך לצבא כדי לנסות להסתדר עם אנשים אחרים, שונים, בעלי תחומי עניין משותפים. זה יפתיע אותך אולי.... יש לי חילוקי דעות איתך גם בהקשר של ביקור באוושוויץ... אני בהחלט חושב שביקור באוושוויץ יכול לבגר אותך ואני גם חושב שהוא חובה לכל יהודי! בנימה אישית אחרת קצת, נראה לי שאתה כבר החלטת לא להתגייס ואני קצת מבולבל באשר למניעים שלך לכתוב כאן. לא שחס וחלילה יש לי טענה. אני מבין את המניעים שלך אבל אני לא חושב שמישהו כאן יצליח לשנות את דעתך. אתה נמצא במקום של התגוננות. לכל טיעון בעד שלי אתה תביא 1000 טיעוני נגד. זה בסדר גמור! כל אחד ורגשותיו. באופן אישי, כמו שכבר ציינתי, אני לא רואה בצבא זכות אלא חובה. את ההרגשה שהמסגרת אולי לא תתאים לי, שמתי בצד. אני לא חושב שבמדינה קטנה כמו שלנו ישנה אפשרות לבחור האם ללכת לשרת. גם אני, בדיוק כמוך, הייתי חסר בטחון, אבל הצבא זה המקום להפטר מרגשי הנחיתות האלו.

Starving Marvin

New member
אתה טועה.

(אנא, אל תקבל את הדברים כאילו יש לי משהו נגדך... אני פשוט כותב את דעתי האישית, שבמקרה הזה מאוד נחרצת. הכל כחלק מהדיון, ונא לקחת הכל ברוח טובה, גם אם ביקורתית.
) אני לא אדם פזיז, לא נוטה להסיק מסקנות נמהרות, ובד"כ חושב על כל דבר עד הסוף. עדיין, לא הייתי צריך לקרוא אפילו מחצית מהודעתך כדי לקבוע- אתה טועה. בגישה שלך לדברים, בדרך המחשבה שלך- אתה פשוט טועה. הכל שגוי ומעוות לגמרי אצלך. "אור בצורת בחילות והקאות בלתי נפסקות במשך כמה שבועות"? השתגעת? מה שווה לך יותר מהבריאות שלך? נניח וכל הפחדים שלך מהצבא היו מוצדקים (והם לא, אל דאגה), זה נראה לך שווה את זה? באמת, קצת פרופורציות, בן- אדם. כאן נגמרת סידרת החינוך ומתחילה התגובה המהותית. נראה שאתה משוכנע שתקבל תפקיד מנהלתי ומשעמם, שהצבא לא מעוניין בך ולכן לא העלה בפניך את אופצית ההתנדבות, שלא תמצא חברים בצבא, שלא תסתדר עם המסגרת, ובכלל- אתה פוטר כל דבר חיובי שמישהו אמר לך על הצבא כ-"קלישאה" ו-"דמגוגיה". אם אתה שואל אותי, אתה מנסה לשכנע את עצמך באי נחיצותו של השירות הצבאי- ולא היית מגיע הנה אם לא היה מכרסם בך הספק, ובגדול. זה שלא העלו בפניך את אופציית ההתנדבות בועדה הרפואית, לא בסדר, אבל מדובר בתקלה בירוקרטית נטו. מישהו במערכת שכח לתת לך את הדף שממליץ להתנדב או להעלות בפניך את האופציה. קורה. הצבא הוא ארגון גדול ומסועף, ולפעמים קורות טעויות. להסיק מזה שהצבא לא רוצה ולא צריך אותך, לבנות מזה תיאוריה שלמה על אי נחיצותך לצה"ל- זו דמגוגיה נטו, בניסיון להצדיק את עצמך. עשה טובה. חוץ מזה, ביקשת להשאיר את הפטריוטיות והאידיאולוגיה בצד, אז הנה. אני לא אדבר על התרומה למדינה והנחיצות הכללית שלך לצבא בכל הסיפור, אבל גם אתה לא. דיל? נשאיר את זה במישור האישי. אני בטוח שהנדסאי התוכנה החביב שלנו, טל, ידאג להרביץ בך את הציונות שאני מזיז הצידה לרגע. לא ברור לי למה אתה משוכנע שהתפקיד שתקבל יהיה משעמם. רבים ומגוונים הם התפקידים הלא-קרביים בצה"ל, וחלקם מעניינים מאוד. הגדרת את עצמך כטיפוס לא ספורטיבי- הנה, התנדבות זה המסלול הקלאסי בשבילך. בלי פעילות גופנית, וגם עם הרבה יותר גמישות לגבי קבלת התפקיד העורפי שתרצה (בהנחה שאתה מתאים, כמובן). אם תספר לנו מהם תחומי העניין והכישורים שלך, יכול להיות שחלק מחברי הפורום אפילו יוכלו להציע לך שמות של תפקידים ספציפיים שתוכל לבקש. "לבזבז" זה עניין של השקפה. מה תעשה בשנתיים (או שלוש) האלה? תעשה קצת כסף? תתחיל קצת יותר מוקדם את התואר שלך? אלו הדברים שנראה לך שישנו לך בהמשך הדרך? או החוויה הצבאית? למרות מה שכתבתי למעלה, אני חייב לציין שבין השאר נראה לי שאתה מאבד משהו מאוד מהותי בלהיות ישראלי, לכל חייך. שאתה מאבד חלק מהתרבות. מאבד חלק מהמכנה המשותף עם הסביבה. ומבחינה אישית, לא אידיאולוגית, זה עלול להיות אובדן הרבה יותר חמור מאשר קצת כסף או לעשות את התואר יותר מוקדם. עוד לא התגייסתי, ולכן כל מה שאגיד לך על כמה שהצבא כן תורם לאישיות, למציאת חברים אמיתיים, או לכמה זה ישנה לך בהמשך החיים אחרי השחרור, יהיה בגדר דעה (שברורה מאליו במקרה שלי) ולא עובדה. את זה אשאיר לחיילים ולחיילים המשוחררים שבינינו. נראה לי שיש לך איזו דעה מוכנה מראש על הצבא- וכל חוויותיך מתועלות על ידך להצדקתך, תוך הצגתן באופן סלקטיבי. אתה מוזמן לחלוק עלי, רק אבקש שתנסה קודם לארגן את הטענות שלך, ואת הדברים שמפריעים לך, ולא לשפוך אותם ישר על הדף. כך גם יהיה לי יותר נוח להגיב לך, וגם אולי תראה דברים שקצת קשה לראות בערבובייה. נ.ב. אם אני לא טועה, שם המחלה הוא "קרוהן".

סיונתו

New member
כן, שיגעתם אותנו ../images/Emo13.gif

סתם הבעיה שאתם כותבים מעניין והעיינים שלי עייפות אחרי יום ארוך ומגעיל במיוחד ומלא דמעות בבצפר

מעיין©

New member
להפך! כל הכבוד על התגובות המושקעות!

תמשיכו לכתוב כאלה תגובות יפות, ארוכות ועם הרבה תשומת
ומי שאין לו כחו לקרוא- לפחות אל תבאסו...

Hubert Hubert

New member
אוקיי.

בקשר ל"אור בצורת בחילות והקאות בלתי נפסקות במשך כמה שבועות", זה היה בציניות. בהחלט לא נהנתי מהכמה שבועות האלה, למרות שדווקא השלתי כמה קילוגרמים מיותרים. אבל זה עבר, וכרגע זה לא משפיע עליי, וחוץ מזה שזה כתוב בכמה תיקים רפואיים, אין לזה משמעות רבה לגביי. אבל בעיני הצבא כן יש לזה משמעות. עכשיו, כמו שאתה תגיד שאני מחפש תירוצים למה לא להתגייס, אני יכול להגיד לך שכל הסיבות האחרות הן תירוצים למה לא להתגייס. בגלל שגיוס הוא מצב בלתי נמנע בשביל 99% מהמדינה הזאת, אז אנשים מחפשים למצוא את הנקודות הטובות בזה ואיך זה תורם להם, ואני בטוח שזה כן תורם, אבל זו גם עובדה שברחבי העולם יש ביליוני בני אדם שלא עשו דקה של שירות צבאי, והם חיים בסדר גמור. התחומים שאני כן מתעניין בהם הם בעיקר גרפיקה וקולנוע. עכשיו, אני יודע שיש כל מיני יחידות שמתעסקות בדברים האלה, אבל ההרגשה שלי שכל משימה שיתנו לי, לפי ההגיון הפשוט, תהיה מגויסת לאיזה מטרה פטריוטית ואני אהיה מאוד מאוד מגביל במה שאני יכול לעשות, ואני לא אוהב את זה. לא בא לי לעשות סרטי הדרכה, או כרזות להעלאת המורל, או דברים כאלה. במישור האידיאולוגי אני מסכים עם הצבא ועם הפעולות שלו ועם כל זה, אבל במישור האישי לא נראה לי שאני אוכל להתמודד עם זה, או להנות מזה בצורה כלשהי. אין דבר שאני יותר מתעב ממסגרות, ולפי מה שהבנתי הצבא זה האמ-אמא של המסגרות. אני פשוט לא מוצא את עצמי שם. בשנתיים האלה אני יכול להתחיל ללמוד, להתחיל לעבוד, לא משנה, העיקר שאני אעשה משהו שיתרום להתקדמות של החיים שלי. בקשר לזה שכולם עושים צבא ורק אני לא - זה באמת קצת מטריד אותי, באמת כל החברים שלי מתחילים לדבר על זה, ורק אני לא חלק מזה, אבל זה עדיין לא נראה לי סיבה מספיק טובה, לעשות את זה רק כדי להיות כמו כולם, "אחד מהחבר'ה". והתיאוריה שלי על זה שהצבא לא רוצה אותי - זה לא נשמע לי כזה שטותי. גם היחס הכולל שלהם אליי היה פשוט מגעיל. אני לא מבקש שהם ירדפו אחרי או משהו, אני מבין שאני רק אחד מאלפים ואי אפשר לתת לי תשומת לב מיוחדת, אבל האנשים בועדה הרפואית היו פשוט מגעילים, והבהירו לי יפה מאוד שהם רק מחכים שאני אעוף להם מהעיניים. הם לא היו מנומסים ולא הותירו בי שום רצון לקחת חלק מהמוסד המהולל הזה אי פעם בעתיד.

Starving Marvin

New member
לא מסכים.

ראה, אתה מבטל כל תרומה שאי אפשר "להחזיק ביד"- אם מבחינה חברתית, אם מבחינת שיפור האישיות, עצמאות, התגברות על חסרונות- את כל אלו אתה מכנה סיסמאות ומבטל. רק אם זה תואר, כסף, משהו שאפשר לכתוב ברזומה, איזושהי הכשרה פורמלית- רק את אלו אתה מחשיב. חבר, אם אתה באמת מאמין שאתה עצלן, אנטי- חברתי, לא מסתדר עם מסגרות- נראה לי שגם בלי אידיאולוגיה, אתה פחות או יותר האדם שצריך להיות הכי חשוב לו לשרת בצה"ל, כדי שיתרום לך את כל אותם הדברים שאתה מבטל בהינף יד, וזה אך ורק מבחינת התרומה האישית הפוטנציאלית. אתה לא חושב?

Dizen

New member
אז ככה

קודם כל, תקרא עוד פעם את התגובה של איתי (starving marvin)- מסכימה עם כל מילה. ועוד כמה תוספות: 1. זה נראה כאילו אתה מאד מאד מתאמץ לקבל לגיטימציה להשתמש בפטור שלך... לא ברור לי למה. הרי גם לפני קבלת הפטור לא ממש רצית להתגייס, נכון
(שים לב, יש הבדל בין אי-רצון להתגייס לבין השתמטות...) התנדבות, מעצם הגדרתה, היא פעולה שנעשית מרצון. אם אתה לא רוצה, אל תעשה את זה. צה"ל לא צריך עוד חיילים חסרי מוטיבציה... 2. התפקיד שתקבל בצבא לא חייב להיות משעמם וחסר תועלת. אם זה מספיק חשוב לך ואתה מוכן להתאמץ, כל תפקיד עורפי פתוח בפניך. 3. אפילו שאיתי אמר, אגיד שוב: העובדה שלא הציעו לך להתנדב היא טעות ותו לא. בהצלחה בכל דרך שתבחר
עושים שמח באמבט

למעלה