בואה קונסטרקטור...

• פותח הנושא obb
  • פורסם בתאריך

obb

New member
בואה קונסטרקטור...

אני רוצה לגדל עוד נחש,אם טכאשר אני יביא אותו זה יהיה בעוד חצי שנה שיצאו נחשים חדשים על אוויר העולם
.הקיצר אני רוצה משהו קצת יותר גדול מהקינג שלי,למרות שסבבה איתו. אני רוצה נחש שאתה שיהיה אפשר להחזיק אותו ולהרגיש נחש אבל שלא יהיה גדול מידיי כמו פיתון בורמזי. אני גם רוצה נחש יפה. נדלקתי על בואה קונסטרקטור (אני מקווה שלא עשיתי יותר מידיי שגיאות בהגיית המילה) מה שמטריד אותי זה לאיזה גודל הם גודלים.דיברתי אם סטלה,ולמרות שאין לה השנה בואות,היא אמרה לי שהיא יכולה להביא לי וזה נחש שמגיע ל 3-4 מטר ונחש כזה של 3 מטר לא מוציאים לבד כי זה מסוכן כי הם הרבה יותר חזקים מבורמזי למשל.בקיצר מה אתם אומרים,בהתחשב בדרישות שציינתי למעלה איזה נחש יתאים לי? אוליי פיתון דם,אבל אני לא יודע עליו כלום.. אשמח אם תתנו לי עד אופציות. וגם דיברתי איתה על מתכדר אבל היא אמרה לי שלא כדי לי כי הם יכולים לעשות בעיות בהאכלה,גם בנחשים מהשבי.מה אתם אומרים? אני לא רוצה נחשים ממשפחת הזעמניים כמו קינג כרכן מילקים למינהם וכו.. אה ואני נדלקתי על הבואה כי הוצאתי נחשה בואה של סטלה,היא הייתה יפיפיה ורגועה,היא הייתה 120 אוליי קצת יותר. ד.א הקינג שלי נתן נשל והוא כבר בגודל של 48 ס"מ .

שלום OBB

בואה קונסטריקטור זה נחש נוח לגידול ומאוד מתאים למישהו שמחפש נחש בגודל של בין גדול לענק. רוב הבואות קונסטריקטור הבוגרות הן באורך של 180-230 ס"מ כמובן שיש גם יוצאות דופן אבל אחת באורך של 3 מטרים זו כבר ממש מפלצת. פיתון מתכדר דווקא כן נראה לי נחש מתאים, הוא לא ארוך במיוחד אך עם זאת עדיין רחב בהרבה מזעמנים ובעל אופי של חנק. פיתונים מתכדרים ילידי שבי הם קלים לגידול כמו כל חנק אחר וגם אם הנחש מחליט לצום כמה חודשים בחורף אין עם זה שום בעיה. נחש בריא שצם כמה חודשים בטמ"פ נמוכות יחסית בקושי יאבד ממשקלו ואפילו יחסוך לך קצת כסף בהאכלה. נסה לרכוש פיתון מתכדר יליד שבי ותהיה ואתה תהיה מרוצה. בנוגע לנשל של הנחש שלך, אתה מדדת את אורך הנשל או אורך הנחש?

naja

New member
בחירה טובה.

בואה קונסטריקטור זה נחש מהנה מאוד לגידול, לא קשה במיוחד ויש כל שנה מבחר רב של כאלה שנולדו בארץ ולכן המחירים נמוכים יחסית. בנוסף- הן מתרבות מוקדם יחסית ואני משער שכבר מעוד חודש חודשיים יהיו כאלה למכירה. בקשר למה שסטלה אמרה-זה ממש שטויות. הגדלים הממוצעים הם באיזור שיונתן ציין ואין שום בעיה להתעסק עם נחש בגודל הזה. פיתון דם-עזוב, לא בשבילך. מתכדר- אם יהיו השנה כאלה ילידי הארץ-תקנה בלי לחשוב פעמיים. אין סיבה שהם יעשו לך צרות.

o r i 6 6 6

New member
אתמול בלילה

ראיתי תוכנית בטלויזיה בערוץ ריאליטי טי.וי (ערוץ 48 בהוט) על תקריות עם חיות מחמד...זה ערוץ כזה של תוכניות על אסונות וכאלה דברים למי שלא מכיר. ובסוף התכנית הסיפור המרכזי בעצם..היה על אישה זקנה שהחברה היחידה שלה בעולם(ציטוט מדויק שלה) הייתה הכלבה שלה "בבט" הכלבה הייתה אחד מהסוגים הקטנים האלה, לא זוכר בדיוק(לא פינצ'ר ולא צ'יוואואה) והכלבה יצאה דרך הדלת הקטנה הזאת של הכלבים ובחוץ חיכה לה נחש בואה קונסטריקטור שברח לשכן, באורך 3 מטר...שאכל אותה...וזה כ"כ מצחיק הזקנה רצה(אם אפשר בכלל במצבה) והביאה מצלמה בשביל שתהיה לה הוכחה למתרחש...ואז היא דיברה כ"כ מצחיק משו בסגנון bebett was my only companion. that snake took away my best friend ואני פשוט ל-א הפסקתי לצחוק....זה באמת היה בואה ענק ראיינו את השכן שהנחש שייך לו אחרי זה והוא החזיק את הנחש וזאת באמת בואה שגדלה למימדים מפלצתים. סיפור משעשע ביותר...

obb

New member
אז ככה...

מדדתי את הנשל . ובקשר לבואה.איזה טרריום אני צריך לבנות כזה שיתאים לה בתור נחש בוגר? איזה תנאים היא צריכה? האם זה נחש ידידותי? מה המחירים לנחשים מהשבי בארץ שנולדו פה? מבחינת מזון,מה הם אוכלים,כי בשביל שתי נחשים אני כבר יגדל לבד אני חושב.

obb

New member
ובקשר למתכדר

איפה אני יכול לראות מתכדר ובואה אחד לייד השני,שניהם ילידי שבי בארץ למכירה? לסטלה אין לא את זה ולא את זה השנה וגם היא תביא היא תדרוש מחיר יקר מידיי.על הראשון שילמתי במודע מחיר יקר כי רציתי גיבוי בכל בעיה,עכשיו יש לי קצת נסיון ולחסוך קצת כסף זה תמיד טוב.

Liron Samuels

New member
מסכנה הזקנה!

סיפורים כאלה לא ממש עושים טוב לעתיד גידול הזוחלים...

בואה קונסטריקטור

לדעתי בואה קונסטריקטור זה נחש טוב למתחילים הוא לא עושה בעיות באכילה, לא צריך תנאים מיוחדים. אני מגדל זוג בואות קונסטריקטור נקבה באורך 140 ס"מ וזכר באורך 90 ס"מ, את הנקבה החלפתי עם חבר שלי היא הגיע אלי תוקפנית מאוד, ואני לא רציתי שהיא תגדל לחטוף מימנה נשיכות אז החזקתי אותה הרבה(גם עכשיו)והיא לא תוקפנית בכלל כבר, בואה זה נחש חנק טוב למגדל מתחיל לדעתי הוא לא ענק אבל גם לא קטן. האורך שלו נע בין 2.5 ל-5.5 מטר,לדעתי אצל מישהו פרטי הוא יגיע ל-3 מטר גודל סופי בנחשיות ופארקים של זוחלים הוא יגיע ליותר גדול אני חושב. בקיצור דעתי היא בואה זה נחש מצוין כייף להחזיק אותו ולטפל בו(בכל נחש)פשוט ממליץ על בואה מאוד! אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לשאול אותן.

o r i 6 6 6

New member
5.5 מטר?

רע איפה ראית דבר כזה? אני גם רוצה לראות.... וברצינות עכשיו...בואה לא יכול בחיים להגיע ל5.5 מטר הסוג הגדול ביותר של בואה קונסטריקטור, האדומת זנב, מגיעה ל3.70 במקרים נדירים...הנה דף קצר על הבואה אדומת זנב והבואה קונסטריקטור imperator שני הסוגים הנפוצים אצל מגדלים

obb

New member
אז שאני אבין...

יש קונסטרטור ויש אדומת זנב? ואם כן לאיזה אורך מגיעה כל אחד מהזנים השונים? אם לא אז איזה אורך מגיעה פרט בוגר ? מה יותר גדול,זכר או נקבה? מה המחירים לנחשים מהשבי בארץ? איזה גודל טרריום אני צריך? באיזה תדירות מאכילים? אבקש אתכם לענות על כל השאלות עף על פי שיש הרבה כי זה חשוב.אני לא סתם מדבר,אם אני מחליט אני לוקח כמו לפני 3 חודשים שנכנסתי ובררתי על קינג סנניק ואמרתי שעוד חודשיים אני אכנס לפה ויהיה לי נחש,והנני כאן.

obb

New member
הנתונים במאמר הזה דיי מדאיגים אותי.

http://www.animal-hospital.org/reptiles/Boa.htm

o r i 6 6 6

New member
תשובה

שני הסוגים הנפוצים הם בואה קונסטריקטור אדום זנב שגדל ל2.40-3.70 בערך והסוג היותר נפוץ ופחות גדול הוא האימפרטור, שגדל לאורך של 1.80-2.10 לזכרים ו2.10 עד 2.70 בערך לנקבות...אם תיקח בואה אימפרטור זכר אני לא חושב שתהיה לך בעיה של גודל. אם גם תאכיל למשל פעם ב10 ימים במקום פעם בשבוע(זה לא תת תזונה אל תיבהל) הוא גם לא יגדל לגודל עצום ואני מאמין שתסתדר. הנה תמונה של בואה קונסטריקטור אימפרטור(בקיצור BCI) מהאתר של יונתן, ואחת של בואה אדומת-זנב מאתר אחר אתה יכושל לחפש עכשיו בואה מההשרצה של שנה שעברה או לחכות קצת ולחפש בייבי מההשרצה של השנה שתהיה בקרוב.

obb

New member
חברים אני על סף שגעון... :)

חלק אומרים ככה חלק ככה.דיברתי אם יונתן ונראה לי שאחכה להשרצה בחודשים הקרובים. אבל אני עומד להשתגע ואני מבקש תשובה רק ממשהו שבטוח בדבריו ולא "חושב ש..." אז האם יש שתי סוגים,אחד אימפרטור ואחד קונסטרקטור או שמה יש רק סוג אחד,ואם כן לאיזה גודל הוא מגיעה? תודה רבה מראש.

naja

New member
לא צריך להשתגע.

יש כמה תתי מין. התת מין הנפוץ בארץ הוא הבואה קונסטריקטור אימפרטור. תת מין נוסף הוא הבואה קונסטריקטור קונסטריקטור, ואליו מתיחסים כאל בואה קונסטריקטור אדומת זנב אמיתית. כמו שכבר רשמו לך, הגודל הממוצע של אימפרטור בוגרת הוא בין 1.8 ל2.5 תלוי אם זה זכר או נקבה וגם תלוי באוכלוסיה. אני אתן לך שני קישורים מצויינים לאתרים שמסבירים קצת על התתי מין והאוכלוסיות השונות. יש בהם מידע קצת יותר מיקצועי מהדפים באתר "בדם קר".

obb

New member
שאלה ל naja...

למה התכוונת שאמרת שזה תלוי באוכלוסיה?

naja

New member
תשובה.

אם תיכנס לקישור הראשון, ומשם תתחיל לעבור על תתי המין, תראה שחלקם מגיעים מכמה ארצות או איים.כל אי או ארץ יכולים לייצג אוכלוסיה שונה. לפעמים יש שוני בגודל הסופי באוכלוסיות השונות. ההוג איילנד לדוגמא, שייכת לתת מין האימפרטור, אבל נחשבת לבעלת אורך סופי ממוצע נמוך יותר והיא גם מתחילה להתרבות בגודל קטן יותר.

o r i 6 6 6

New member
נו באמת

תבין בואה קונסטריקטור זה כללי זה משפחה בתוך הבואות כמו שיש בואות קשת(קולומבינית,ברזילאית,ארגנטינאית) ובואות עצים(אמרלד,אמזון). האימפרטור והאדומת זנב הם סוגים של בואה שנמצאים בתוך משפחת הבואה קונסטריקטור כמו שיש גם סלמון הוג איילנד ועוד סוגים של בואות קונסטריקטור. הנה קישור לאתר שבו יש 6 תתי מין של הבואה קונסטריקטור והסברים עליהם אני לא מבין מה לא ברור לך, ואתה בטח לא צריך להשתגע. תקרא בקישור שנתתי בצד שמאל של הדף יש משבצות אפורות עם תתי מינים. רוב הפעמים כשאנשים אומרים "בואה קונסטריקטור" הם מתכוונים לאדומת זנב, כי זה פשוט טיפשי להגיד פעמיים קונסטריקטור(שמה הלטיני boa constrictor constrictor) כל הבואות ממשפחת הקונסטריקטור נקראות boa constrictor למשל BCI כותבים boa constrictor imperator אני מקווה שהכל ברור לך עכשיו כי אם לא אני לא יכול להסביר יותר ברור מזה.

o r i 6 6 6

New member
אני רואה

שnaja כבר נתן את הקישור...כנראה שההודעה שלו נשלחה בזמן שכתבתי את ההודעה שלי. בכל מקרה תעיין בקישור ואני מאמין שהכל יסתדר לך

למעלה