בואו נדבר על זה - הכרה במס

אפרת12

New member
בואו נדבר על זה - הכרה במס

על תשלום למטפלת - כתבה קצרה ב-ynet (בכותרת של הגירסא המודפסת של היום יש מעט הרחבה) (שימו לב גם לתגובות, כמו למשל - נושא מתן קבלות ותשלום מס הכנסה עבור המטפלת)
האם זה מה שיעודד נשים לחזור למעגל העבודה
האם זה טוב או רע לנו (אפרופו חקיקה מפלה לטובה, למרות שזה לא קשור ישירות)
מה עוד אפשר להגיד על זה
ועוד קריאת עידוד לאורן של איה, שאין לי ספק שתרם

זה יעודד נשים לחזור לעבודה אבל

רק מההיבט הכספי. נשים שלא מעוניינות לעבוד כדי לגדל את הילד/ה - לא ישתכנעו לחזור למעגל העבודה.

לדעתי, אין בזה תועלת עבור רוב הנשים

מתאים לביביהו. שימו לב, שזיכוי במס מקבלת רק מי שמגיעה בכלל לרמת שכר בה תשלם מס הכנסה. רוב מוחץ של הנשים לא מגיעות לזה בכלל, ומכאן, שלא יהנו בפועל משום הטבה! אמא לילד אחד, צריכה להרוויח ברוטו סביב 5300 ש"ח כדי להתחיל לשלם מס הכנסה, כלומר, כדי להתחיל להיות זכאית להחזר (ולעולם גובה ההחזר לא יעלה על המס ששולם, כמובן). אם לשניים המרוויחה 6000 ש"ח לא משלמת אפילו שקל מס הכנסה, אז בוודאי שלא תקבל שום זיכוי, גם אם בפועל היא משלמת למטפלת או למעון. השכר הממוצע במשק הוא סביב 7000 ש"ח. יהיה תמים להניח שזה השכר הממוצע בקרב הנשים העובדות (רמז, שכרן הממוצע של הנשים העובדות נמוך הרבה יותר, אני לא זוכרת כרגע את המספר המדוייק, אבל נמוך בכעשרים אחוז, קרי, נמוך מסף מס ההכנסה). אם המטרה הייתה באמת שילוב של יותר נשים במעגל העבודה (ולא השגת השגים פופוליסטים, אך בסופו של דבר די זולים לאוצר) היו מוצאים מנגנון אחר, כמו למשל, התחשבות בשכר הכולל במשפחה (אם כי, כאן יש קיפוח של הורים יחידאים, צריך למצוא גם לזה פתרון) או מענק מסויים על חשבון המדינה. בקיצור, בעיני, עבודה בעיניים.

nubi

New member
../images/Emo24.gifכרגיל-אין מה להוסיף

עוד תרגיל של ביבי.

מאז

New member
מסכימה ולא מסכימה

מסכימה שזה לא יעזור לרוב הנשים. אולי הפוך - זה ירע, כי המטפלות יצטרכו לתת קבלות (כלומר לא לעבוד שחור) וזה אומר שהם יגדילו את שכרן כדי להשאר עם אותו נטו - כלומר העלות שלנו למטפלת תגדל. כמובן שאני בעד שאף אחד לא יעבוד שחור במדינה, ולטווח ארוך זה מצויין, אבל האם לטווח הקצר זה יחסוך לנו? ההפך. אבל לא מסכימה שזה "תרגיל של ביבי". אי אפשר ללחוץ כל הזמן על נושא ההכרה במטפלות לצרכי מס, וכשמקבלים את זה, להאשים אותו (אולי צריך להאשים את מניפות הדגל הזה, שלא בחרו בדגל הנכון).

נו, טוב, אני מוכנה להאשים גם אותן..

אבל אין ספק שהוא יודע לזהות לאן נושבת הרוח ומה נתפס טוב, אבל לאעולה הרבה. ומסכימה איתך מאוד, כמעט בכל שיטה שיבחרו, משמעות תהיה העלאת המחיר להורים ולא הוזלה. מבאס, כי עקרונית ומהותית העניין הזה חשוב מאוד.

nubi

New member
אבל נראה לי

שבמדינה הזאת אף אחד לא חושב לעומק. מי יצטרך לספוג את המיסים של המטפלות ברגע שהן תצטרכנה לתת קבלות? יפה ניחשת-אנחנו. אני אפילו לא מגיעה למחצית שכרה של המטפלת שלי-כך שזה ממש לא יועיל לי. זה נראה שהדברים נעשים מתוך מניע של פופוליזם, ואין כאן ממש חשיבה לעומק. מה, כל מטפלת עכשיו תהיה עוסק מורשה? זה לא ריאלי בכלל.

ענתש

New member
למה שהן יצטרכו לתת קבלות ?

אם את מעסיקה מטפלת את מחוייבת לשלם עליה ביטוח לאומי (חלק מהמשכורת שלה) ומבחינת המדינה זה כמו תלוש משכורת וגם הוכחה ששילמת לה. כל מי שלא עושה את זה נותן יד להעלמות מס (וגם מסתכן בכל מיני תביעות אבל זה כבר עניינו). אין שום צורך שהן יתנו קבלות כדי לדעת כמה את משלמת על המטפלת שלך... אם את לא מעסיקה מטפלת אלא שולחת ילד למשפחתון אז כן - הוא חייב להיות עוסק מורשה ולתת קבלות. לא קרה לי שהגן של נגה (הפרטי) לא נתן קבלות על שיק ששילמתי.

Arfilit

New member
נדמה לי -

שתשלום לביטוח לאומי הוא לא תלוש משכורת - שכן מי שמשלם לעובד צריך לנכות מס הכנסה במקור. כאן הבעיה. (למרות שלהבנתי - מדובר ב-0 מס בסכומים האלה - לא?)

cookie1

New member
ביטוח לאומי לא יאשרו לך שעבדת

על סמך העובדה ששילמת ביטוח, אז שהעסקת מטפלת ?

המטפלות לא תשלמנה מיסים על פי רוב

כי הן מרויחות מתחת לסף המס. לכן הענין הזה לא בעייתי. ולמה לא ריאלי שמטפלות תוצאנה קבלות? זה סידור ממש לא מסובך ומאוד פשוט. ואז גם יהיה חיסכון בין מטפלות לא מוצהרות אשר חותמות בלישכה- כסף "נוסף" בשביל לממן את החוק. מה עוד? פיקוח. ניתן יהיה לשלב את זה עם פיקוח על גנים ומטפלות וזה בכלל בכלל לא רע...

galiaS

New member
בעיני זו יוזמה מבורכת

הבעיה עם התחשבות בשכר הכולל במשפחה היא שזה הולך לשני הכיוונים- אם את מציאה שמס הכנסה יסתכל על ההכנסה למשפחה כמשכורת אחת גם גבית המס תיעשה על בסיס זה. כתוצאה, גובה המס שמרבית הנשים ישלמו יגדל באופן משמעותי ביותר (למשל, לפי הגיון זה, אם שכרו של בעלך מגיע למדרגת מס של 50%, כל שקל נוסף שאת תרויחי ימוסה בשיעור מס זה). אני מסכימה שיש לעודד נשים לחזור למעגל העבודה ויש לתת גם מענה למי שיכולת ההשתכרות שלה נמוכה. אבל זה לא סותר שמי שמשלם מס, כדאי שיהנה גם מהחזר מס. גם אני לא מבינה את ההגיון לפיו משכורת המטפלת יורדת דוקא ממשכורת האשה אבל אם ביבי (ביביהו ככל שיהיה) מציע לי הקלה מאד משמעותית, אני לוקחת אותה בשתי ידי.

galiaS

New member
מציאה = מציעה ../images/Emo163.gif

כדאי שאני אלך לישון.

לא בדיוק

הנוהג היום במס ההכנסה הוא לערוך חישוב מאוחד וחישוב נפרד ולתת לנישום (קשה להאמין!) את מה שעדיף לו. האמירה שלי על הכנסה משפחתית הייתה גם מן הצדק: אני לא חושבת שיציאת ילדים לגן היא רק עניינה של האישה. זהו עניין משפחתי. וכך גם הצורך להשתכר.

ענתש

New member
אבל זה לא מדוייק.

המנגנון של החזר מס עוד לא הוחלט, למעשה כתבו שחושבים על שני כיוונים לפיילוט הזה - אחד שיעבוד דרך החזרי מס והשני שיעבוד דרך מקדמות עבור קבלות לתשלום למטפלת (כך היה כתוב בידיעות, במהדורה הלא וירטואלית... מילאתי דלק היום אז קראתי עיתון
) עוד לא הוחלט מי מהשניים ייושם. בנוסף מדברים על סיבסוד נוסף למעונות יום או מענקים כספיים ישירים להורים שישימו את ילדיהם במעונות יום. ונקודה אחרונה - אף אחד לא אמר שתמיד חייבים לעזור קודם כל לחלשים. דווקא נראה הגיוני שמי שצריך לקבל חיזוק ועידוד לעבוד ולהרוויח יותר בנטו הם גם אנשי מעמד הביניים שהיום הולכים וגולשים למטה לעבר קו העוני. מדובר בשיכבה הכי משמעותית שמחזיקה את הכלכלה על כתפיה - דווקא היא ולא העשירון העליון, וההטבה הזו תהיה משמעותית בעיקר להם. חיזוק המעמד הזה מבחינה כלכלית יעיר בתורו את כל המשק (כי מי שיש לו כסף מבזבז כסף) וכך יתרום בסופו של דבר גם לשיכבה החלשה יותר ולכולם. ובכלל, אני אישית בעד כיוון החשבה הכללי של ביבי של עידוד עבודה וקבלת כסף דרך עבודה ולא דרך קצבאות. חבל שהמודל שעומד לנגד עיניו הוא המודל האמריקאי הקר והמנוכר אבל אני מאמינה שלא יזיק לגרור אותנו קצת בדרך לשם.... אני בטוחה שלא נגיע ממש עד הקצה.

nubi

New member
שלא תטעי, אני מאוד בעד

הכיוון של ביבי. חייבים לחזק את מעמד הביניים כי זה המעמד (ואנחנו, רובינו בתוכו) שמשלם מיסים ומחזיק את הכלכלה (העשירים מוציאים את הכסף שלהם מהארץ ולא משלמים פה מיסים והעניים לא יכולים לשלם). אני גם לא מתביישת להצהיר שאני קפיטליסטית/ליברלית. אבל בישראל יש איזשהי הכלאה בין ליברליות וסוציאליזם, מה שיוצר בלאגן אחד גדול, ואין מדיניות ברורה.

מעיןבר

New member
אבל זו בדיוק הנקודה

ברור שצריך לעודד עבודה. אבל אם אני עובדת (קשה אם יותר לי לומר) ולא מגיעה לסף המס - השינוי הזה לא מוסיף לי כלום. אם הרפורמה תהיה כזאת שההחזר הוא לא רק לאם אלא לאחד ההורים לפי בחירתם ואני אכן ארגיש את ההבדל בחשבון הבנק שלי אז מצויין.

השאלה מה המטרה

אם המטרה היא שילוב יותר נשים בשוק העבודה, אז הרפומה לא יעילה לזה. אין לי בכלל ויכוח איתך, שמגיע גם למעמד הביננים (במיוחד בימינו) הטבות, אבל אני חושבת שצריך לומר את הדברים לאשורם ולא לייפות זאת במטרות של שילוב יותר נשים בשוק העבודה. כאם לשלושה ילדים אין לי כמעט סיכוי להגיע בכלל לשלם מס הכנסה, אז בוודאי שלא אקבל שום הטבה מזה. ומצבי טוב ממצבן של מרבית האמהות לשלושה ילדים, אז במה הועילו חכמים?

למעלה