בואו נדבר על זה קצת... Take #2

Light18m

New member
אולי אתה צוחק

(גם אני)
אבל יש חישוב קומבינטורי פשוט המראה שכדי למקסם את ההסתברות למצוא את בן הזוג הכי מתאים, צריך להתחתן עם החבר/ה הרצינית מספר 3

Light18m

New member
יש כמה הנחות:

1. לאדם ממוצע יש 4 בני זוג רציניים במהלך חייו.
2. אי אפשר לחזור לבן זוג אחרי שנפרדתם
3. ארבעתם מדורגים מ 1 עד 4 בלי שלשני אנשים יש אותו דירוג.

סה"כ יש 4 עצרת אפשרויות לסדר שבו הם יופיעו.
אנחנו רוצים לבחור בבן זוג שמדורג ראשון.
=> השיטה למקסם את הסיכוי שהמדורג ראשון יבחר היא לפסול אוטומטית את השניים הראשונים, ואז לבחור בבן זוג הראשון שיותר טוב מהם.
קל לראות שהסיכוי לבחירה במקום הראשון לפי השיטה הזאת, הוא 10/24

מעניין

ההנחות שקריות לעניות דעתי.
אבל נו טוב. תמיד אמרתי שהעולם מושתת על מתמטיקה.

טום גיא

New member
רגע

אם אנשים פועלים לפי האלגוריתם שלך, אז כבר לא ייתכן שלאדם בממוצע יהיו 4 בני זוג רציניים במהלך חייו. אולי התכוונת שמותר שיהיו לו לכל היותר ארבעה?
גם אם כן, המספר 3 הוא לא מספר קסם, זה רק כי בחרת את המגבלה השרירותית של 4 בני זוג. אם תבחר שלאדם יכולים להיות עד 10 או עד 100 אז תקבל תוצאה אחרת.

אגב, אם אתה רוצה להכיר עבודה רצינית לגבי שידוכים, חפש קצת על אלגוריתם "גייל שאפלי". אם תקרא קצת על התכונות של האלגוריתם, יש לו השלכות מעניינות לגבי תהליך החיזור בין גברים ונשים. לויד שאפלי זכה השנה בפרס נובל בכלכלה בין היתר בזכות העבודה הזו.

Light18m

New member
כנראה שלא הרבה אנשים פועלים לפי האלגוריתם הזה

(וטוב שכך)

מובן שאתה יכול לשנות את ההנחות....

ויצא לי להתקל באלגוריתם גייל שפלי בהרצאה על נושא תורת הבחירה החברתית.

אותו הגיל או מבוגרים יותר

אבל לא בהפרש מטורף.. משהו כמו פלוס 5 שנים. עם צעירים ממני אני בד"כ לא יוצאת. תמיד כשניסיתי התברר לי שלצעירים אני פחות מתחברת.

חמוד1975

New member
אז ככה...

קודם כל, מתנצל אם מישהי תפגע ממה שאגיד כאן. זה אישי לחלוטין ויש כאן גם הכללות, שברור שלא כולן נופלות אליהן.
אז כל עוד אני מרגיש שיש בינינו חיבור אישי ואינטלקטואלי, אין לי שום בעיה עם גיל צעיר. כבר פגשתי בנות 22 שהיה לי איתן חיבור מעולה ובנות גילי שלא היה כלום. כמו רבים כאן, בנושא הזוגי אני במצב של מישהו צעיר, כך שדוקא בגלל זה יכול להיות חיבור טוב יותר עם מישהי צעירה. להרבה בנות בסביבות גילי ומעלה שהן פנויות (רווקות או גרושות) יש המון משקעים מרים ממערכות יחסים, וזה ניכר בהתנהלותן. אלו מהן שעדיין אין להן ילדים לחוצות על כך, מי שיש לה- הרבה פעמים יש סביב זה "עניין". אני כמעט "דף חלק", אין לי שום לחצים כמו הקמת משפחה, ומתאים לי להכיר מישהי שקרובה יותר למצבי, שתרצה לקחת הכל ב"איזי", ללא הגדרות מראש.
חוץ מזה, בגלל שלא חוויתי שום זוגיות או אפילו סקס בגיל צעיר, אולי אני רוצה לפצות על כך. לצאת עם מישהי שעדין יש לה קצת רוח נעורים ושטות, וכן, שגם נראית צעירה.
אני נראה צעיר לגילי, מוקף בעבודה בצעירות, ומודה שלא מעט מבנות גילי כבר מזכירות לי את אמא שלי וחברותיה לפני לא מעט שנים, ויוצרות אצלי הרגשה של "מה לי ולהן"?
אז ברור שיש גבול, ולא מחפש בנות 18, אבל מישהי באמצע שנות ה-20, למה לא? ברור שכרגע אין תור, אבל מותר לי לקוות, לא?
יש לי גם דוגמא חיה להצלחה של יחסים כאלו- מכר בתחילת שנות ה-40 שנשוי למישהי צעירה ממנו ב-18 שנה ויש להם זוגיות נפלאה שמחזיקה כבר הרבה שנים (הכירו כשהיתה בת 17!).

לגבי קוגריות וההפך (גברים מבוגרים שיוצאים עם צעירות מאוד)- הרבה פעמים זה אינטרסים, חוסר בגרות, או רדיפת חיי זוהר, מין קישוט או צעצוע שהוא סמל סטטוס.
אבל בטוח שיש גם מקרים שזה אמיתי ויש גם אהבה.

Tripon1

New member
מרגיש בדיוק כמוך

אולי בגלל שאני נראה צעיר לגילי עם חשק של אמצע גיל ה-20, כלומר ביציאות ובראש.
וגם אני לפעמים אומר על בחורות בנות גילי "מה לי ולהן". אבל, יכול להיות יוצאות דופן
בחורה בגילי (34 עוד מעט) עם מראה ואופי צעיר שוואלה יכולה להתאים.
בגדול זה 10-9 שנים אחורה אבל עם קצת בגרות, שיהיה על מה לדבר.

אז אצלי..

העדיפות לגבר שגדול ממני ב-6 שנים... ואם אני ממש ממקסמת את הגבול - 8 שנים גג.
קטן ממני בערך שנתיים-שלוש. זה נראה לי הזוי לצאת עם חייל משוחרר

ולי אישית דיי מטריד שבאתרי היכרויות או באפליקציה בפייסבוק גברים בגיל של אבא שלי (ו-
הוא לא ילד) שולחים לי הודעות נוסח "זה המס' טלפון שלי" וכו'....
כאילו.. באמת? אני מכירה אנשים בגילכם שבחורות בגילי הן הנכדות שלהם.

אממ...

אני בת 23, לא הייתי פוסלת מישהו צעיר ממני אם הוא בוגר, רציני ובערך באותו שלב בחיים כמוני. לא הייתי יוצאת עם תיכנויסט או מישהו שמתכנן לטוס עם חודשיים לדרום אמריקה.. אלא מישהו שלומד/לקראת לימודים/צבע קבע. גיל מינימלי בערך 21. הרבה בחורים בגילי או גדולים ממני יכולים להיות הרבה יותר ילדותיים ומשחקי משחקים באופי שלהם, לכן הגיל פחות משמעותי.
בנוגע למבוגר... אני חושבת שעד גיל 29. נפשית לא הייתי מתמודדת עם מישהו שהגיל שלו מתחיל בספרה 3.:) ושוב, זה תלוי הרבה באופי ובמה שהוא מחפש.. אם הוא רוצה שאני אעשה לו עוד שנה ילד, אז פחות.

למעלה