בואו נדבר קצת על גובה ודייטינג

Reyn

New member
א. לא קשור לגובה של האישה

ב. לא קשור לשפיות
ג. לא קשור לחוכמה
ד. לא קשור למערכות יחסים
ה. לא אמרתי שזה קשור למשהו מכל הנ"ל
ו. עדיין, למרות הכל, מאז ומתמיד, ולנצח נצחים, הבחירה ללבוש ולנעול בגדים לא נוחים מעידה על מתן חשיבות עודפת למראה חיצוני, נקודה.

את בטוחה במה שאת אומרת?

להגיד על נשים שלא נועלות עקבים שהן מתוסבכות? באמת....

אולי אני ישמע לך מוזר כי בעיקר בחורות "רדודות" וכאלה שלרוב(לרוב, לא תמיד) יחפשו צומי מגברים ונשים כאחד ינעלו עקבים, אבל זה ההפך הגמור בצורה הכי חדה שיש, נשים נועלות עקבים ומוכנות לסבול כאבים ווירידים שיוצאים עקב השימוש הקבוע בעקבים(בגילאים מאוד צעירים יחסית) רק בשביל שהגוף שלהם יראה יותר נשי וחטוב או יותר סקסי, אבל בתכל'ס, אתן סובלות והרבה ולרוב לא מעט,

אני אישית לא הולכת עם עקבים ביום יום ואני סופרת נשית וסקסית ויפה "כמו" שאני, בלי עזרים מבחוץ. ויצא לי להכיר לא מעט נשים כאלה שעדיין בלי עזרים מבחוץ היו נשיות ומושכות,

מה שאני מנסה לומר כאן שבכדי להצדיק את הטיעון הכה עלוב של הבחורות שמכורות לעקבים את מנסה לבוא ולטעון שמי שלא נועלת עקבים היא מתוסבכת או לא משהו מספיק זה טיעון מופרך ובעיקר בא להצדיק את התת רמה שלכן, בחורה שלא יפה בטבעי לא יעזרו לה גם עקבים בסך של מליון דולר, מי שלא יפה היא לא יפה, ומי שלא סקסית ומושכת לא תיהיה סקסית ומושכת גם עם עקבים, זה הכל מה שהאכילו אתכן בילדות אבל זה לא באמת משהו עם אמת מאחוריו, אני אומרת שלפני שאת ואחרים זורקים השערות לאוויר כדאי שתסתכלו היטב בקנקן שלכן, למה לאף אחד אין זכות לבקר את טיבו של אדם על פי עזרים חיצוניים,

נ.ב אין לי התנגדות לנשים שנועלות עקבים, יש לי התנגדות לכאלה שהופכות את זה לדרך חיים בלתי נפרדת מכל אשה ואשה ובעיקר כאלה שחושבות שרק "עם" עקבים אשה תיהיה נשית ומושכת,

לשורה הזו התכוונתי:

לעומת זאת: פגשתי כמה נשים מתוסבכות בחיי שנעלו רק שטוח...

אני מבינה שלפעמים בנאדם פולט את הדעות שלו ויוצר מהומה, לא נורא, מבינה אותך, סך הכל כל אחד והדעות שלו לטוב ולרע.

Reyn

New member
קראי שוב מה שכתבתי ואל תגיבי תגובות אדיוטיות

C l u e

New member
זה מוטיב חוזר בכל הדיון הזה.

להוציא דברים מהקשרם ולהיכנס בנשים שמצהירות בגלוי שהן מטופחות או שהן נהנות לנעול עקבים.

אם תשאלי אותי, זה נובע מתסכול שנולד מחוסר הצלחה עם נשים, אבל זאת רק תיאוריה.
בקיצור, אל תקחי אישי את העליהום הזה. יש לי הרגשה שזה בכלל לא קשור לעקבים או אלינו באופן אישי, שזה משהו הרבה יותר עמוק. כך או כך, את ואני יודעות שאין כמו לנעול עקב ולהרגיש נהדר עם עצמינו, אז מה זה כבר משנה מה יש לכמה אנשים בפורום עלום שם באינטרנט להגיד על זה?

C l u e

New member
ומה רע בזה?

מה רע בבחורה שאוהבת להשקיע במראה החיצוני שלה?
לא, אני לא אדבר באופן כללי, אני אדבר עלי.
אני מהבחורות האלה שמתאפרות כדי ללכת לסופר. כן, החיצוניות חשובה לי. חשוב לי להיראות טוב. זה באמת דבר כל כך גרוע? זה בכלל לא קשור לבחירה ללבוש ולנעול בגדים לא נוחים, כי כמו שאמרתי לא פעם- מאד מהר מתרגלים לעקבים וזה בכלל לא מורגש. ותן לי לספר לך עוד משהו- גם ללבוש חזיה זה לא נוח, להוריד שיער זה לא נוח, להתלבש מחוייט- גם לגברים וגם לנשים זה הרבה פחות נוח מג'ינס וסתם חולצה, ועדיין רובנו מתלבשים מחוייט לעבודה.
אז מה, איפה עובר הגבול?
אתה באמת מוכן "להסתכל לי בעיניים" (וירטואלית) ולהגיד שהיית מעדיף אישה לא מאופרת בכלל, ללא חזיה, עם ג'ינס וחולצת סוף טירונות מהצבא, נעלי ספורט, שיער בבית שחי, שלא הורידה שפם או גבות מעולם?
כשלידה עומדת אישה, לא מהמגזימות אלא אישה ממוצעת לגמרי- חצאית ואיזה גופיה יפה, קצת מייקאפ ואודם, חזיה כמובן, נעל עקב או איזה מגף יפה, יש לה שתי גבות ואין לה שפם, אולי איזה חוטיני מתחת לחצאית....

אתה רוצה להגיד לי בלב שלם שהיית מעדיף את האישה הראשונה? כי אם לא, אתה צבוע לחלוטין.
תן לי לספר לך משהו- נשים (לפחות אני, ואני בטוחה שעוד) לא מתאפרות ומתגנדרות כדי להרשים גברים. זה עניין של ביטחון עצמי, זה עניין של לאהוב להיראות טוב ולא לרצות להיראות מוזנחת. כן, זה פחות נוח מללכת בג'ינס וגופיית סבא, אבל זה מעלה את הביטחון העצמי וזה נותן הרגשה טובה- כשמחמיאים על איך שאני נראית, כשצופרים בכביש או שמתחילים איתי ככה סתם, זה מעלה את הביטחון וזה גורם להרגיש טוב ולהרגיש נשית.
כן, אני נותנת חשיבות למראה חיצוני, אבל די עם המוסר הכפול- אם לא הייתי נותנת חשיבות למראה החיצוני החברה הייתה מנדה אותי מתוכה, או לפחות מסתכלת עלי בעין חושדת.
אז כן, חשיבות למראה חיצוני? לדעתי דבר טוב ולא דבר רע. חשיבות עודפת מבחינתי זה להתעסק בזה כל היום, לא להתפתח מעבר ולסמוך על המראה החיצוני כדי שיסדר לי הכל בחיים- זה אני מסכימה שמוגזם. אבל התעסקות ממוצעת בטיפוח וסטייל? שיקום עכשיו מי שיגיד שהוא מעדיף אישה מוזנחת לחלוטין מאשר אישה מטופחת, ואז יהיה לו סיי בנוגע למתן חשיבות למראה חיצוני. כל עוד גברים נותנים חשיבות למראה החיצוני של האישה (כשהם בוחרים אם להתחיל איתה, אם לצאת איתה, אפילו בוחרים אם לקבל אותה לעבודה על סמך מראה חיצוני), אין לכם באמת זכות לשפוט על התעסקות במראה חיצוני.

אלו הפעמים המעטות שאני כן מסכימה איתך.

C l u e

New member
כמה שטויות בהודעה אחת

עזבי את ההכללות המוזרות שלך (רוב מי שנועלת עקבים היא רדודה, להצדיק את התת רמה)- תגידו, התחרפנתם על כל הראש??? אלה רק נעלים! נעלים לא אומרות כל כך הרבה על אופי של בן אדם. אני אוהבת לנעול עקבים אז אני נועלת עקבים. חברה אחרת שלי חולה על מגפי UGG- יש לה את כל הדוגמאות וכל הצבעים, וכל יום היא הולכת עם נעל אחרת. אני לא מסוגלת ללכת עם הנעליים האלה, זה מרגיש לי כמו נעלי בית. זה אומר שהיא יותר טובה ממני? שאני יותר טובה ממנה? פאקינג נו! זה אומר שיש לנו טעם שונה.
ג'יזס, איזה היסחפות מטורפת דפקתם פה.

וספר מצונזר- ראיתי את הבלוג שלך ואת התמונות שלך. תחליפי מהדיון הזה את המילה עקבים במילה איפור, או אייליינר, ותראי מה דעתך שוב. כל אחת מאיתנו מטפחת את עצמה בדרך שהיא אוהבת ומוצאת לנכון. כמו שלך יש זכות ללכת עם אייליינר, לי יש זכות ללכת עם עקב ולאחרת יש זכות ללכת עם שמלת מיני. כל אחת ומה שעושה לה טוב, וחשוב מכך, מה שגורם לה להרגיש טוב.
כל השיפוטיות הזאת מוציאה מאנשים רק רע, בחיים שלי לא נתקלתי בחבורת אנשים כל כך שיפוטית וכל כך שלילית כמו שיש בפורום הזה.
פשוט מוציא את החשק מלכתוב פה...

Reyn

New member
באופן כללי אני לגמרי עם הגישה שלך, א-בל...

אני בשום אופן לא רואה איך היא משתלבת עם העובדה שיש לך בלוג שעוסק באיפור וטיפוח.

קרקלה

New member
חבל להיות מחרץ כל כך לגבי דברים שאין לך מושג

בהם. אני לא מנסה לזלזל בדעתך, אני חושבת שהבסיס שלה אחלה ולראיתך מגיע מלא לרצות להיות שוביניסט (אם קלטתי נכון), ואתה מונע כאילו מהגיון בריא. אבל מה לעשות, שההגיון כאן הוא לא דרך המלך לפנות לסוגיה, אלא מניעים רגשיים סבוכים, של דימוי עצמי בתוך מערכת דיכוי מגדרית. למרות הכוונות הטובות שנראה לי שיש לך, הפסקנות שלך נראית לי ילדותית, מכלילה ולא הוגנת.

ועכשיו אני אסביר. כשאתה נותן כללים פסקניים מדי על איך אישה צריכה להתנהג ומה כל שטות אומרת על האופי שלה, אתה לא מבין את מערכת הכוחות החברתית ואת הציוויים המגדריים שמוטלים על נשים. טיפוח ומראה, לצערנו, מעצבים לא רק את שגרת היום של אישה אלא גם - וזה באמת נורא - את הערך העצמי שלה בעיניי עצמה. אישה שאינה מטופחת זוכה לסנקציות שאתה יכול להמעיט בחשיבותן רק כי אינך אישה. אפשר להיות מאלה שפרשו מהמירוץ ויש מעט שעשו זאת לגמרי (בעיקר בגילאים מתקדמים), אבל הסנקציה החברתית גדולה מאד לנשים הללו, ומנגד, היתרונות שמצמיח מראה מטופח יותר מפתים (אם כי גם הן מגיעות עם הסתייגויות גדולות).

הציוויים החברתיים על נשים, החוויה הנשית, מאופיינים בשלל מלכודים ומסרים סותרים: אסור להיות מוזנחת, כי אז איזו מן אישה את? חבל שאת מבזבזת אויר; כדאי להיות יפה נורא, ואז החיים שלך יהיו מושלמים; מה שכן, דעי לך שאם את מטופחת מדי, את ריקנית, והאמת היא שאם את יפה מדי, את גם טיפשה ולא כדאי לקחת אותך ברצינות. תלכי בעקבים כי זה נשי ונהדר, אבל אל תלכי בהם כי בחורים איכותיים יחשבו שאת לא איכותית וכו'. זה לא נגמר.

אתה יכול לומר דברים כמו "אני רוצה שהבחורה שאתי תהיה חסינה למה שאומרים עליה" או ש"אין שום קשר בין מה אומרים עליה וגיבוש הערכה עצמית, ואם יש, אז היא חלשת אופי!". אבל כל הדברים האלה מכוונים את החצים, את האצבע המאשימה, כלפי הנשים עצמן, כאילו הן הוזות ויש להן ג'וק בראש שהמראה שלהן נורא חשוב. אבל זו עצימת עיניים וסוג של האשמה של הקרבן. זה לא הוגן. כל החברה מגויסת כדי לומר לנו כמה אנחנו צריכות לשאוף למושלם, וגם כמה אנחנו רחוקות ממנו. חוסר הבטחון שיש לאישה צעירה ממוצעת הוא גדול מאד.

ואז לכל זה אתה נכנס ומתחיל לדרג ולחלק פעולות "מאושרות" ו"פסולות", מסביר לנשים עד איפה לגיטימי להיות מטופחת, ומתי זה כבר לא ב"נורמה", וכמובן שגם אין כל כך מקום לחוויה סוביקטיבית, הרי כל הנשים צריכות לרקוד לאותו חליל (על נעליים שטוחות). סלח לי, אבל זה ממש לא הטריטוריה שלך, ובסיכוי גבוה אתה תכליל ותטעה. נראה לך שאי נוחות בנעליים היא נורא נורא קריטית, אבל מה עם אי הנוחות שבלהרגיש אישה נמוכה וחלשה שלא שמים לב אליה? האם זו חוויה שמוכרת לך? האם אתה מכיר את ההרגשה של ללכת עם עקבים, ולמרות שקצת לא נוח, מתמלאים בטחון? האם אתה רגיל להיכנס לחנות נעליים ש-80% מההיצע בה עבורך הן נעליים לא נוחות, ולראות דימויים גרפיים בכל מקום של רגליים ארוכות ורזות בנעלי עקב, שמיועדות להיות דוגמא לאיך אתה צריך להיראות?
הכוונה שלי היא לא לבוא ולומר "אתה אף פעם לא תבין נשים כי אתה גבר, נשים מנוגה וגברים ממארס!!1" אלא שבחוויות נשיות מובהקות כמו בטחון עצמי תלוי מראה, דימוי גוף, מיתוס היופי – הפסקנות שלך לא מבוססת כמעט על כלום, חוץ מאיזו הכללה שטחית שאדם מבחוץ יכול להגיע אליה.

אני יכולה להעיד על עצמי שבשנים עברו דימוי הגוף שלי גרם לי להרגיש חסרת ערך, הביא אותי להפרעות אכילה ולגילומים שונים של פחד חברתי. אני פמיניסטית, אני ממש מרגישה עם עצמי בסדר כרגע, ריקנית מעולם לא הצלחתי להיות גם אם רציתי - אבל כמה שאני שונאת את זה, גם היום אני לא יכולה לומר שאני יכולה להתנתק מפידבקים של החברה על המראה החיצוני שלי. בחירות יומיומיות בהן אני מחליטה (מבין שלל אופציות גרועות) לשתף פעולה דווקא עם עולם הטיפוח/אופנה לא גורעות מהפמיניזם שלי. אני לא חיה לבד בעולם, אני חלק מחברה, ומנסה למצוא את הויסות שאני יכולה לחיות איתו.

כל אישה שאני מכירה חיה בתוך מערכת הצוויים והמלכודים האלה. לא מצאתי עדיין אישה שהצליחה להוציא עצמה מהכלל, וכאמור, כל בחירה, תהא מה שתהא, מגיעה עם סנקציות, בין אם מנסים להגיע לאידאל המגדרי או מנסים להתנגד אליו. כולנו חיות עם מצבינו הנשי המורכב, ומנסות להתמודד איתו כמיטב יכולתנו וראותנו. אני מציעה לך, ומקווה, שתוכל להסתכל על בחירות קטנות וטיפשיות שאין להן חשיבות אמיתית, כמו איפור או נעלי עקב - לא מתוך עמדה שיפוטית, אלא מתוך אמפתיה.

ניר4819

New member
בואו נדבר קצת על גובה ודייטינג

אני, כמו שספרתי על עצמי פה בעבר, לא בחור גבוה. 1.60, בערך. ותמיד הרגשתי שזה מפריע לי מאד עם נשים - אני נפסל על הרקע הזה, ואפילו על ידי בחורות בערך בגובה האמור. באיזה שלב הפכתי את עניין הגובה לעניין המכריע מהבחינה הזו - ולא מפתיע, כי הגובה שלי הוא לא משהו שאני יכול לשנות, ואם הבחורות פוסלות אותי בגללו, אני לא צריך לשנות בעצמי כלום, כי שום שינוי לא יעזור בסופו של דבר. לא אם הגורם המכריע אינו בשליטתי ובאחריותי.

אז בואו נשים את הקלפים על השולחן, ונשאל אתכן הבנות בצורה פשוטה וברורה - עד כמה הגובה משחק אצלכן מקום בבחירת בן זוג? האם פסלתן בחורים בגלל הגובה שלהם? ומה יחסכן לנושא הזה?

ולבנים, בעיקר הנמוכים שבכם - האם אתם שותפים לתחושה שלי, שהגובה מהווה בהרבה מקרים עילה לפסילה?

ועוד שאלה - האם גם אתם מצאתם לעצמכם בעבר איזה פגם שלא נמצא באחריותכם ובשליטתכם ושאין לכם אפשרות לשנות אותו, והפכתם אותו לסיבה המרכזית, שלא לומר היחידה, שבגללה אתם נפסלים על ידי בני המין השני?

Reyn

New member
אגיב בקצרה

כי השתתפתי בדיונים כאלה הרבה יותר מדי פעמים וזה מתחיל לשעמם.

בתור אדם שמקדיש מעט תשומת לב לטיפוח עצמי, מצאתי שאני מתחבר יותר לאנשים אחרים משני המינים שמייחסים לעניין פחות חשיבות מהממוצע. מובן מאליו שכל אדם מקדיש איזושהי מידה של חשיבות למראה שלו - כמו שכתבת, השאלה היא איפה עובר הגבול.

הסיבה שאני מתייחס בעיקר לאיפור וביגוד, פחות לטיפוח קוסמטי, היא שקוסמטיקה מתחברת אצלנו בראש לאסתטיקה "בסיסית" יותר, היא נתפסת כמעט כצורה של היגיינה. איפור ובגדים אפשר להוריד, והם אכן יורדים בסיטואציות הכי אינטימיות שלנו, כך שכל מיצג השווא הזה לא שווה דבר. לעומת זאת, טיפוח קוסמטי הוא "קבוע" (למשך כמה שבועות בכך פעם), זו לא מסיכה שאפשר ללבוש ולהסיר תוך שנייה, אלא שינוי עמוק יותר במראה, שדווקא נגלה בצורה הכי ברורה בסיטואציות אינטימיות (כלומר בעירום).
בכל אופן, גם אם זה טפשי להעדיף בנות מגולחות אבל בלי עקבים, מה לעשות, אנחנו לא אדונים למחשבותינו ומשיכתנו.

כך או כך, אני מאמין שהייתי יוצא גם עם בחורה שלא מסירה שיער. המקום שבו זה היה מפריע לי הוא בעיקר באקט המיני - בגלל סיבות שדווקא אמורות לשמח את הבחורה, אם את מבינה למה אני מתכוון.

בשורה התחתונה, שום דבר לא ישנה את הטענה הבסיסית שכל אלמנט נוסף של טיפוח מעיד על ייחוס של יותר חשיבות למה שאנשים חושבים עליך. שכל אחד יחליט אם זה מפריע לו או לא. לי כן.

ברוך השם! כבר חשבתי שלא אמצא

בחורה שתסכים איתי שעקבים זה דבר שגורם לנזקים ובכללי לא ממש בריא,

זה משתלב טוב מאוד כי אני לא כופה את

הדעות שלי על אחרים, ואני לא טוענת שמי שלא עושה X הוא מתוסבך(כמו שצויין כאן) או לא יפה או וואטבר מה שזה לא יהיה,

בקיצור העיסוק שלי בטיפוח וביוטי(ממש, אבל ממש מועט) לא מושפע על הסובבים אותי, הלבוש שלי הכי פשוט וזורם שיש והמראה היום יומי שלי הכי פשוט שיש, ואני ממש לא מתאפרת ומטפחת את עצמי כל יום, זה רק לפי החשק, אפילו להסתרק אני לא מסתרקת ביום יום.

אז בבקשה ממכם אל תעקבו אחרי הבלוג שלי ותבואו להציג אותו כראיה למה שאמרתי כי זה לא קשור אחד לשני בכלל!!

וחוץ מזה מי אמר שאני נגד בחורות שנועלות עקבים?! אני הייתי נגד הגישה של חתולה שציינה שמי שלא נועל לדעתה הוא מתוסבך...או במילים אחרות היא ניסתה לרמוז שמי שלא נועלת עקבים לדעתה היא מוזנחת או...לא אטרקטיבית מדי, התגובה שלי הייתה נטו להבהיר שגם אלה שנועלות עקבים הם לא מציאה אבל גם לא דבר רע, ניסיתי להבהיר שהגישה הזו קלוקלת מיסודה, בחורה בלי עקבים או עם עקבים זה כמעט אותו דבר.....הבעיה מתחילה כשאין אישיות ופנימיות ושם העזרים החיצוניים רק ממחישים את המצב יותר,

למעלה