אוי אוי...
בהתחלה לא התכוונתי להגיד כלום, כי באמת שאין לי מה לחדש, אבל עכשו אחרי שכרמית אמרה דברים כל כך קשים ויושבים לי כל כך הרבה דברים על הלב, אני פשוט חייבת... דבר ראשון אני כן זועזעתי מהתשובה שנתן הפסיכולוג לארדן, מי שמכיר וזוכר יודע, שאני דיברתי על וויקה בקורס צבאי (כן כן! בצבא!) מול 60 אנשים, ונכוותי קשות מול התגובות של אותם אנשים (האישיות, לא החוקיות). אבל מצד שני, החוק היבש בצבא (זה שמגדיר LRPGים כסיבה להוריד פרופיל), אחרי שהקבט"ית שמעה על זה, ישב, חקר, שאל, תיחקר, ובסוף הגיע למסקנה שאין נזק בדבר ולא מדובר בכת וכן הלאה... כך שהנה הוכחה ברורה לנאורות החברה המודרנית בישראל, מהגוף הכי נוקשה שקיים בה. ככה שאני כן אולי רואה את הנסיון של ארדן להביא את הפגאניות לידיעת הציבור כנסיון תמים וילדותי, שאולי כל אחד מאיתנו צריך לעבור ולהכוות. מצד שני כואב לי מאוד על הנזק, ועל השקרים, ועל הנסיון הכל כך מכוון להטעות אנשים לא רק זרים, אלא גם אותנו, החברים שלכם, שלא ידעו על ה"ניסוי" הממש טיפשי הזה, קראו את ההודעה וממש התרגשו, וגרמו לי אישית להרבה אכזבה ועוגמת נפש, ואפילו כעס, כשגיליתי שהכל יותר מדי טיפשי. בקיצור הצלחתם לעצבן אותנו, אפילו כרמית שתפסה עם כל הכבוד, קצת יותר מדי פוזה לטעמי... "אמא", "כוויות", נו באמת, מכתב כזה מעורר יותר אנטי מהסכמה לפי דעתי, בעיקר מבני נוער שרגילים להגיד לא לכל דבר. ולא אני לא אומרת שמה שנאמר היה לא נכון, כי אני חושבת ככה בעצמי, אני פשוט חושבת שאולי יש דברים שעדיף ללמוד בדרך הקשה, אם בכלל, ואם כבר להגיד, בבקשה בלי התנשאות מוגזמת, כי זה פשוט מעצבן אותי לחשוב שמישהו בקהילה הזאת יכול לדבר עם כל כך הרבה יומרנות ומרשה לעצמו 'לתפוס תחת' על כולם.