בואו נהיה קצת מציאותיים

טלה בר

New member
כל הכבוד,

כרמית, כבר מזמן לא שמעתי טיעונים חזקים כל כך בכל נושא, ובמיוחד בנושא האמור.

Nizzan Cohen

New member
תודה אמא ../images/Emo9.gif

דברים יפים ונכונים אמרת
. נשתדל להיטיב דרכינו.

white star

New member
../images/Emo54.gif וואו...כבד...

אני אתחיל בהקדמה שאני קורא פה פעם ראשונה, אני לא מכיר את הסיפור המלא, ואני קראתי את הודעה בהמלצה החמה של ארדן. אני אישית לא ממש בקטע הפגאני, אבל הדיעה שלי היא "חיה ותן לחיות". אני מקווה שכמו שאת מבקשת סובלנות מהסביבה, ככה תהיי סובלנית כלפיי (וכל מי שירצה להגיב לי). אז מה שרציתי להגיד - תראי, עד שהתחלתי לדבר עם ארדן, לא ממש ידעתי על דתות פרט למונוטאיסטיות ולא היה ממש איכפת לי. מה שכן, היו לי אסוציאציות של כת השטן, התעללות בחתולים (
), או סתם אנשים שמתעסקים עם דברים שאסור להתעסק איתם (כמו סיאנס), ואני בטוח שיש אנשים עם דעות יותר קדומות משלי. אבל את מדברת על מה שאין, ואת מדברת על התארגנות שיצחקו עליכם. אז יצחקו, אבל יותר תוכלו להסביר שזה לא בהכרח מה שחושבים. אם ניקח את ההקבלה שהשתמעה מהדברים של יובל, שפעם חשבו שהומואים הם חולים וסוטים ופדופילים, ומה הביא לשינוי? לובי פוליטי של קבוצה שהיא מאוד מיעוט פה, שיש ארגונים גאים, שפעם הרוב חשב שהומואים חולים, בעוד שהרוב היום חושב שהומואים לא חולים, ההבדל הוא ברמת הקבלה בין "סבבי" לבין "תעשו את זה בבית לא מולנו" ואנחנו פועלים שתהיה יותר קבלה, כולל לאותו נער מבוהל בן 15 שמרגיש חנוק במוסכמות של החברה. ההתחלה היא הכי קשה, אבל אני חושב שבטווח הארוך זה יכול לעזור לכם, הן ברמה הקבוצתית והן ברמה האישית. מקווה שהבנת את הכוונה שלי, בכל אופן קבלי ממני

RainBird

New member
דבר ראשון כרמית ../images/Emo20.gif תודה. כרגיל אני מאוד מעריך את דעותייך השונות ומזדהה עם חלק. אני כמובן כפי שציינתי מספר פעמים בפנייך ובפורומים אחרים מעריך בצורה יוצאת דופן את המסירות שלך למאגיה ולפגניזם. ועכשיו, לבשר ההודעה. אכן אין חופש דת לפאגנים בישראל. זה לא חדש. בעיקר שאין דת מאורגנת עם נציגות שניתן לעטור לקבל את האמונה עצמה כלגיטימית. ועובדה, אני מכיר זוג פאגני שמתחתן. טוב להם. אין רב בחתונה שלהם- אז הם יתחתנו בארץ זרה ויחזרו לארץ ויחגגו. השימחה לא תקטן. אישית קיבלתי זמני מדיטציה ותפילה ממפקדת מתחשבת בטירונות. כששאלו אותי מי אני ומה האמונה שלי לא התחמקתי, עניתי ואפילו באריכות. עכשיו יתכן שבאמת הקטה פותחת עלי עין ואני מצליח בעזרת קסם אישי לגרום אפילו לצרי המוחות לקבל את מי שאני כפי שאני. כן, הדרך לא קלה, ומי יותר מכולן יודעת מה זה להיות מכשפה בישראל, ועוד אחת עם שליחות שלעזור לאנשים אחרים? ופה אני מכניס את השאלה העתיקה- לכמה הייתה תקופת התבודדות? לכמה היה זמן בגיל ההתבגרות שבהם אי היה אפשר לספר לאף אחד, שבה התנכרנו מהסביבה וחיפשנו את האור בעצמי כדי לסלף את החשיכה? כן, במצב הזה נמצא הנער. הוא מדבר באינטרנט עם כמה אנשים שמאמינים באמונות הכנעניות ובא למפגש אחד. הוריו לא מקבלים זאת. ואחותו דואגת, אז במקום כמובן להאיר את עיניהם עם האמונות שלו, ה"דווקאיות" של גיל ההתבגרות גורמת לו פשוט להתכנס בעצמו. הוא לא הולך להציג את האמונה שלו בפני ההורים שלו. אז מליסה כותבת הודעה מבוהלת בייעוץ פסיכולוגי. במקום שאותו פסיכולוג יפנה למקורות בנוגע לדברים שהוא באמת באמת לא מבין, הוא קובע קביעה. הוא אומר שזה מראש מסוכן ומשייך הכל לכת השטן. האם אני היחיד שרואה פה משהו לא בסדר? איני מחפש נצחונות, לא מרירים ולא מתוקים. כל אדם שעזרתי לו הוא אלף עולמות של ניצחון, הרבה יותר מאמירה קטנונית באינטרנט. כבר הסברתי בבלוג שלי וגם בקישור ששלחתי לכרמית ואוסיף למטה מדוע כל הדבר קרה מההתחלה. אבל יותר מכל, יותר מהזכויות של פאגניזם, כישוף וכדומה יש ערך עליון בכל המשימה והשאלה הזאת- ערך החשיבה. אדם שהוא רופא, צריך לחשוב, לא לשלוף דברים מהמותן. ישנם מספיק מחדלים בכל פינה וצורה בארץ, לא צריך *גם* את אלו. כפי שאמרתי, העולם לא נחלק לשחור ולבן נכון או לא נכון, אלא לרוב הבחירה היא בין לא נכון ללא נכון אחר. עשיתי את מה שראיתי לנכון. הייתי עושה את זה שנית עם היה עולה הצורך. בברכה וכבוד רב, ארדן.

נדב פ1

New member
ובכן ,

אני מסכים לחלוטין עם ארדן לגבי אשר כתב בהודעתו כאן , מלבד זאת אין לי הרבה להוסיף , מלבד ההבהרה שאני הוא "מרטין" , אני וארדן חשבנו לכתוב את ההודעה , תודות לויכוח קטן שהיה לנו : הוא טען שהפסיכולוגים המערביים מקבלים את הפאגאניזם בכלל ואת השוני בפרט , אני טענתי שהם לא קיבלו ולא מקבלים , רק עושים על האמונה והשוני מטעמים ומלחמת קודש ארץ-ישראלית . ארדן אהב את הרעיון , ובמסגרת זו ניסינו לברר לגבי הפסיכולוגיה ויחסה לשונה מבחינה אמונית . התוצאה - הפסיכולוג הפגין בורות . אני מבין את טענותיה של כרמית , אך לא מסכים במאה אחוז - שכן מבחינתי בהודעה של מליסה לא היו רמזים להתנהגות פתולוגית מסוג כלשהו , לא כל שכן לגבי ענף הפסיכולוגיה שרק מנסה להצדיק " טיפולים " . הייתה זו מבחינתי בבחינת הוכחה ניצחת לאי קבלת השוני האמוני בקרב הישראלים . בתור חבר בתנועה הראלית , נותר לי רק לגנות מנטליות אי-סבלנית זו , ובתור חבר בתנועה הראלית נותר לי אך לנסות ולתמוך במיעוטים דתיים בכל הזדמנות , כשם אשר התנועה שאני חבר בה תומכת בכנסייה הסיינטולוגית , לכשממשלות גרמניה וצרפת מנסות להתקיל אותה .

כרמית.

New member
ארדן

הפסיכולוג קיבל תיאור *קלאסי* של כת. הוא לא היה צריך ללכת ולבדוק שום דבר, והתשובה שלו היא התשובה שגם אני הייתי נותנת. אני לא הייתי אומרת "כת שטן", כי יש לי ידע בפגניזם ובשטניזם, אבל אני כן הייתי אומרת "כת כנענית מסוכנת". ועוד איך הייתי אומרת את זה. אם אינך יודע מה ההבדל בין דת לכת, ומה הופך תנועה מסוימת לכת מסוכנת, אני מציעה לך לקרוא בנושא, ואני מציעה את זה בדחילו ורחימו, ומתוך דאגה כנה, ומתוך זה שאני במידה מסוימת אחותך. (כן. הקטה.) ארדן, התנועה הראלית היא כת. התנועה הסיינטולוגית היא כת. אלו תנועות מסוכנות, שמפעילות שליטה על החברים בהן, והורסות את חייהם. כמישהי שמכירה אותך שנים, אני מפצירה בך, תקרא על הנושא. אל תאמין לי, בסדר? תקרא. תקרא על הכת של דיוויד כורש. תקרא על כתות קבליסטיות בישראל. תקרא כתבות שהיו בעיתונים. שים לב למה שכתוב שם. תחשוב. אל תאמין לי ואל תאמין לאף אחד אחר. תנסה לקרוא בעצמך ולחשוב ולהגיע למסקנות. אני מקווה שלא מאוחר מדי.

נדב פ1

New member
כרמית ,

צורם לי שאישה כל כך משכילה וכל כך Open Minded כמוך טוענת שהתנועה הראלית היא כת מסוכנת , אשר הורסת ומחריבה את חיי המאמינים בה . מה הסימוכין שלך לטענה ? על מה את מתבססת ? אכן היו כתות מסוכנות , דוגמאת דיוויד כורש , צ'ארלי מנסון , Heaven's Gates , אום שינריקיו וכו' , אך אני לא חושב שניתן בהתבסס על דוגמאות בודדות כגון אלו לכדי השלכה והכללה על כלל ה"כתות" ברחבי העולם . אשמח לשמוע מדוע זוהי דעתך על התנועה הראלית .

RainBird

New member
כרמית, אינני שייך לשום ארגון דתי. אני הולך אחרי הלב שלי, זו דת מספיק עבורי. הקשרים שלי עם נדב הם ידידותיים בלבד- איני מזדהה עם פילוסופיה של כת מכל סוג שהיא. ארדן.

RainBird

New member
../images/Emo20.gif ואני מקווה שחזרת לרשת לתמיד הפעם. אני קורא בשקיקה את האתר שלך וממליץ עליו גם בבלוג שלי לכל דיחפין ואנשים צמאי ידע. אני מאוד מעריך את פעולתך. ../images/Emo24.gif ארדן.

כרמית.

New member
בהנחה שמנהלי הפורום לא יעיפו אותי

אחרי האנדרלמוסיה הקטנה שחוללתי, אתה מתכוון?
והם רצו שזה יהיה שבוע פגאטרון...
לא יודעת. רוב הזמן אני מרגישה שאין לי מה לתרום.

RainBird

New member
אם מישהו חולל אנרמלוסיה זה אני וידידי. את אמרת את דעותיך שתמיד מתקבלות בכבוד אצלי ובתיקווה אצל רוב הפאגנים ברשת הישראלית. כן חלק מהאמיתות הן לא נעימות אבל הקטה מלמדת אותנו לקבל את עצמינו כפי שאנחנו. ארדן.

gwizard

New member
הייי !!!

שרשור מעניין. חבל שבזמן שהוא התהווה, הייתי בבולגריה מתחתן בטקס נטול כל סממן דתי
אחרת בהחלט הייתי יכול להוסיף כמה דברים שמציקים לי עד מאוד וכרמית סיכמה אותם די טוב למעלה. אני תוהה אם במצב הנוכחי אנו נתפתח מתישהו לקהילה אמיתית ....... ואולי זה לא יקרה אף פעם ? אלון.

מורגיין

New member
אוי אוי...

בהתחלה לא התכוונתי להגיד כלום, כי באמת שאין לי מה לחדש, אבל עכשו אחרי שכרמית אמרה דברים כל כך קשים ויושבים לי כל כך הרבה דברים על הלב, אני פשוט חייבת... דבר ראשון אני כן זועזעתי מהתשובה שנתן הפסיכולוג לארדן, מי שמכיר וזוכר יודע, שאני דיברתי על וויקה בקורס צבאי (כן כן! בצבא!) מול 60 אנשים, ונכוותי קשות מול התגובות של אותם אנשים (האישיות, לא החוקיות). אבל מצד שני, החוק היבש בצבא (זה שמגדיר LRPGים כסיבה להוריד פרופיל), אחרי שהקבט"ית שמעה על זה, ישב, חקר, שאל, תיחקר, ובסוף הגיע למסקנה שאין נזק בדבר ולא מדובר בכת וכן הלאה... כך שהנה הוכחה ברורה לנאורות החברה המודרנית בישראל, מהגוף הכי נוקשה שקיים בה. ככה שאני כן אולי רואה את הנסיון של ארדן להביא את הפגאניות לידיעת הציבור כנסיון תמים וילדותי, שאולי כל אחד מאיתנו צריך לעבור ולהכוות. מצד שני כואב לי מאוד על הנזק, ועל השקרים, ועל הנסיון הכל כך מכוון להטעות אנשים לא רק זרים, אלא גם אותנו, החברים שלכם, שלא ידעו על ה"ניסוי" הממש טיפשי הזה, קראו את ההודעה וממש התרגשו, וגרמו לי אישית להרבה אכזבה ועוגמת נפש, ואפילו כעס, כשגיליתי שהכל יותר מדי טיפשי. בקיצור הצלחתם לעצבן אותנו, אפילו כרמית שתפסה עם כל הכבוד, קצת יותר מדי פוזה לטעמי... "אמא", "כוויות", נו באמת, מכתב כזה מעורר יותר אנטי מהסכמה לפי דעתי, בעיקר מבני נוער שרגילים להגיד לא לכל דבר. ולא אני לא אומרת שמה שנאמר היה לא נכון, כי אני חושבת ככה בעצמי, אני פשוט חושבת שאולי יש דברים שעדיף ללמוד בדרך הקשה, אם בכלל, ואם כבר להגיד, בבקשה בלי התנשאות מוגזמת, כי זה פשוט מעצבן אותי לחשוב שמישהו בקהילה הזאת יכול לדבר עם כל כך הרבה יומרנות ומרשה לעצמו 'לתפוס תחת' על כולם.

כרמית.

New member
מורגיין

אני לא מתביישת בגבולות האתיקה הברורים שלי, ואני לא מתביישת בנחרצות שלי. אם את חושבת שאני מתנשאת ויומרנית, ושיש לי שמץ של פוזה, זה בגלל שאת לא מכירה אותי. אני לא מחפשת להיות אמא של אף אחד, ולא שמש העמים של אף אחד, ולא צריכה מחמאות, ולא קהל אוהדים. אני מודעת למגבלות שלי ולחולשות שלי יותר מאנשים אחרים. התנשאות היא לא אחת מהן. אני אפילו לא מסתובבת בפורומים ובמפגשים כי אני מטבעי נחבאת את הכלים ושתקנית וכל תשומת הלב סביבי מביכה אותי. יש פה כמה אנשים בפורום שיכולים להעיד ממקור ראשון שאם מתייחסים אליי כאל איזה "גורו", אני תופסת מרחק ובורחת כל עוד נפשי בי לאיזה פינה שקטה או למקום שאי אפשר למצוא אותי. הגעתי לכאן במיוחד, במקום לעשות דברים שאני בדרך כלל עושה, והשקעתי שעות ארוכות בכתיבה ובמענה, והשתדלתי לענות לכל הנושאים שעלו, ואמרתי את הדברים כי אכפת לי, וכדי שאנשים אחרים יעשו חושבים ויוכלו לשפר את האינטראקציה בין החיים שלהם לבין האמונה הפגנית שלהם. בני-נוער שרגילים להגיד "לא" ומפתחים אנטי הם בדיוק האנשים שהשרשור שלי *לא* היה מופנה אליהם. אם את לא רואה את זה, אני לא יכולה לעשות שום דבר לשנות את העניין. אם את חושבת שאני מנסה לבנות לעצמי איזו "תדמית יומרנית", אני גם לא יכולה לעשות שום דבר לשנות את העניין. ואני בטח לא אסביר לך מה זו מטאפורה ומה זה הומור לשבירת הקרח ואיך השתמשתי בהם לריכוך הדברים כשקראתי לעצמי בצחוק "אמא". אני לא אסביר לך כי את נראית לי בחורה אינטליגנטית, וזה יהיה עלבון להסביר לך. האמת היא שהמשפט האחרון שלך העליב אותי. והזכיר לי למה אני לא בפורום הזה יותר, ולמה אני כל הזמן מרגישה שאין לי מה לתרום. כולם מעליבים את כולם בלי חשבון ובלי לחשוב פעמיים. כל הזמן צריך להיות פה בעמדת התגוננות כי את לא יודעת מאיפה תגיע הסכין. הפעם חשבתי שכמעט ויצאתי בזול, אבל אז הגיעה ההודעה שלך שגרמה לי להחוויר. אם הייתי כל כך יומרנית ועם כל כך הרבה פוזה, זה לא היה מפריע לי. אבל עובדה, שזה כן מפריע לי וכן ממלא אותי כלימה שמתייחסים אליי בצורה כזאת. כנראה שאני לא כל כך מתנשאת כמו שאת חושבת. שימי לב, שלמרות הביקורת שלי על ארדן ולמרות חוסר ההסכמה בינינו, אני והוא לרגע לא העלבנו זה את זה. להיפך. (ואני מאוד מעריכה אותו על התגובה שלו לשרשור שפתחתי ולשרשורים שבאו בעקבותיו). אני חושבת, שאפשר לומר דברים "קשים" מבלי לפגוע בכבודו של אף אדם. אפשר להיות נחרץ מבלי להיכנס לסכסוכים אישיים. אפשר להעביר ביקורת ולתקן דברים שצריכים תיקון גם בלי כל משחקי האגו האלו. זה אולי מה שיהפוך את "הקהילה הזאת" לקהילה באמת ולא לאוסף של אנשים שמכירים אחד את השני מפה ומשם. ואם יש לך ביקורת כלפיי, אני שמחה לקבל אותה, אבל הייתי שמחה אם היית מביעה אותה אחרת. כמו למשל, לפנות אליי ישירות ולא בגוף שלישי. ואולי גם לא להשתמש במילות גנאי? לעצם הביקורת שלך - את צודקת. הדברים לא נכתבו בצורה "אובייקטיבית" אלא אמוציונלית. גם בגלל שהיה מאוחר בלילה, גם בגלל שרציתי לכתוב את הדברים במהירות ולא לשבת עליהם שבוע, גם בגלל שזה פורום, שמאוכלס באנשים שאני פחות או יותר מכירה. אז הרשיתי לעצמי לדבר כמו שאני מדברת אל החברים שלי למשל, ולא כמו שאני מדברת אל קוראים אנונימיים. בהתלהבות. בחדוות הדיון. התנשאות לא היתה שם. היה שם שכנוע עצמי, ונחרצות, ורצון עז לשנות דברים ולהסביר דברים שכנראה לא מובנים להרבה אנשים. אם את לא רואה את ההבדל, נסי לקרוא שוב.

Justin Angel

New member
אני מסכים בכל מילה עם מורגיין

בקשר לזה שהשקר והרמייה לא היו הכרחיים, בקשר לזה שהתגובה של הפסיכולוג הייתה לא-פופרציונאלית בשיט לנאמר. ובנושא ההודעה שלך, היא הייתה מתנשאת בכל-כך הרבה רמות שאני כבר חשבתי להבליג ולתת לך להמשיך עם תסביך האל\דר שלך היות ולא הייתה לי תגובה טובה לזה. תראי, אנשים יגידו מה דעתם על הדברים שנאמרים וגם על הדרך בה הם נאמרים. לרוב (ובטוח שגם כאן) אין בזה כוונה רעה, אלא הערה למקום לשיפור בעתיד. ואישית, צורת הכתיבה של המכתב הראשון היה כמו של פאקצה בלונדינית מעצבנת שאומרת "שיווווו! אתם לא שמים לב שאתם טועים! טועים! טועים!" שאף אחד למעשה לא אמר כלום. לבוא ולעשות Ranting על נושאים שאף אחד בקושי לא חלק עליהם - זה טיפ טיפה פסיכוטי.

למעלה