בואו נחזור לסיבות שהקימו את הפורום הזה..

אתה כרגע הסברת את מלחמת המעמדות

על פי קרל מרקס. אבל היו אנשים קצת יותר אינטליגנטיים ורגישים שהבינו כי הדרך לפתרון הבעיה זה בדמוקרטיה המבוססת על הסכמיות ופתרון בעיות תוך התחשבות בצרכי המדינה. כי למדינת ישראל אין זכות קיום בעולם כזה.

מלחמת המעמדות היא עובדה קיימת .

כמו המלחמה בין הזברות והאריות , או הסרדינים והכרישים . כיצד ומדוע ממשיכים להיות זברות וסרדינים מוסבר טוב בעזרת תורת המשחקים . גם תוצאות מלחמת המעמדות מוסברת באותו אופן .

סמדר 620

New member
זאת ההוכחה לכך - הגישה שלך

כבר הפכנו להיות ציניים, אין בנו אמונה שיש מצב בו האדם יחוש אמפטיה ללא תועלת האישית למען האמת בעיר קטנה כמו שלי ניתן עוד לראות זאת, נדיר אבל קיים..

דברי אינם הוכחה משום סוג .

וציניות אינם ייתרון או חיסרון . ואמונה היא תחליף לעובדות בנות הוכחה . ועיר קטנה היא ביצה מחשבתית של מים עומדים . ונדיר אינו כלל אלא חריג . לעמדה שלך , נהוג לקרוא בלוגיקה "הכשל של בורות בלתי משתכנעת" זה לא נועד להעליב אותך . וגם אין לי כוונה כזו . זה רק מתמצת את העובדה שטיעונים הגיוניים הנסמכים על עובדות ומחקר לא משנים את דיעותיך עליהם את חוזרת למרות שהן חסרות בסיס . לכן בפעם המי-יודע-כמה העולם מתנהל באופן מסויים . אפשר לחקור וללמוד אותו ואפשר להצמד לדיעות לא תואמות לעובדות . לצערך את לא מוכנה לא לחקור ולא ללמוד .

סופי65

New member
בבסיס אני מסכימה עם סמדר

למרות שבהחלט בחברה שלנו עמדה כזו נחשבת לנאיבית (וחבל!) ככל שנדון בענין לא נמצא שיטה מוצלחת שמצד אחד מעודדת את הפרט לעבוד ולהשקיע ומצד שני באמת מתחשבת בצרכים השונים של כל אחד , ביכולות וכו'. האם לא קיימת שום דרך כזו? אם נסתכל במיקרו ברמה האישית משפחתית של כל אחד מאיתנו , נתפלא אולי לגלות שכאן היא קיימת... שאין לנו שום בעיה במשפחה עם העובדה שכל אחד תורם משהו אחר, ועם כך שה"עוגה" לא מחולקת באופן שווה בין כולם, אלא לכל אחד לפי צרכיו, בלי שאחד חייב להרגיש מקופח בגלל זה... נראה לי שהאמפתיה שעליה סמדר מדברת היא משהו מהסוג הזה- לא חלוקה של תקציבים על בסיס עמדות כוח ושליטה,לא כמאבק בין קבוצה זו או אחרת, אלא רצון ליצור איזו אחווה בסיסית ביננו. קצת נאיבי, אבל אם רואים שזה בהחלט היה יכול להביא אותנו למצב אחר טוב יותר בעיקרו, כדאי לחלום, ושווה אפילו להתאמץ לכיוון....

זאת הגישה הסוציאל-דמוקרטית

שאומרת שכדי שחברה תתפתח צריך קודם כל לדאוג לחלקים החלשים יותר שלה שיוכלו למצוא דרכים לבטא את כשרונותיהם ויכולותיהם כדי שהחברה כולה תתעשר מזה.... אנשים תמיד ירצו להרוויח יותר ממינימום בסיסי למחיה, כי כך זה אופיים.

הכשלון של המשטרים הקומוניסטיים

נבע מכך שמעבר לתנאי מינימום הם לא עודדו בעצם שום יצירתיות חדשנות ויוזמה עצמית, אולי מחשש פוליטי.. אבל זאת לא הסוציאל דמוקרטיה

hoshe

New member
ומעבר לעניין המוסרי יש גם כדאיות כלכלית...

...במיצוי הפוטנציאל של מי שנמצאים בתחתית הסולם. כך למשל, אם תכנית ממשלתית מצליחה עבור 1000 ערבים שלא מוצאים עבודה ו"לשבור" עבורם את מעגל הקסמים של האבטלה - זה כסף שחוזר למדינה: 1. האלף הנ"ל יצרכו יותר ויניעו במשהו את הכלכלה המקרטעת במגזר הערבי. 2. אלו מתוכם שירויחו מעל סף המס ישלמו מס למדינה. 3. יצטרפו עוד כמה עובדים ערבים בגלל אפקט "חבר מביא חבר". 4. חיסכון בדמי אבטלה וביטוח לאומי. 5. צמצום הכלכלה השחורה. 6. נקודת מפגש חיובית עם הציבור היהודי.

בלתי אפשרי

"לא חלוקה של תקציבים על בסיס עמדות כוח ושליטה,לא כמאבק בין קבוצה זו או אחרת, אלא רצון ליצור איזו אחווה בסיסית ביננו." אופן התנהלות כזה מעודד קיום של פרזיטים . כמותם נקבעת לפי המאמץ הנדרש לחיסולם . לכן כל קבוצה נאלצת לחיות עם מעט פרזיטים . מה שאת מייחלת לו הוא ריבוי פרזיטים . ועוד אחווה אינה מטרה כשלעצמה . יש צורך באחווה רק לביצוע משימות שהיחיד אינו יכול - לבד .

eranfalk

New member
אין לדור הצעיר איפה לגור!

מחירי שכירות מטורפים ולקנות דירה זה בלתי אפשרי לצערי מכאן הכל התפזר לכל מיניי נושאים והתמסמס. זו הסיבה שדפני לייף יצאה למחאה.

לא נכון .

המחירים "מטורפים" רק כשמתפנקים . דפנה ליף יצאה למחאה כי היא מפונקת וקומוניסטית .

baudrate

New member
אתה צודק

אפשר תמיד לעבוד בזנות. מתפרנסים מזה טוב מאוד.

לפי היכרותי עם כתיבתך

לא התאימה תגובתך . אמנם עיסוק בזנות מניב כסף כמו ניהול בנק קטן , אבל כוונתי היא שגם בעובודה מהוגנת ובשכר בינוני אפשר להגיע לדיור סביר . הדבר מצריך ויתורים ולזה רבים אינם מסכימים . אלה הם "המפונקים" . ובענין דפנה ליף לפי הידוע על חייה היא מפונקת מצד אחד ובעלת השקפת עולם קומוניסטית מצד שני . למרות שזה נראה יפה מאד לחוש אמפטיה לסבל הזולת הרי שבמציאות רק אגואיזם - בין אם אגואיזם חסר פשרות ובין אם אגואיזם נבון - האגואיזם הוא מה שקיים .

baudrate

New member
שים לב למכשלה

אפשר להגיע לדיור סביר אבל הדבר דורש ויתורים רבים. כלומר רמת החיים נמוכה. אז מה נשתנה? הדיור התייקר. רמת החיים ירדה. בעניין דפני ליף, זה מעניין את הסבתא שלי ...
. לדעתי יש שר בממשלה שהוא סוכן של ממשלה זרה.. זה צריך להדאיג הרבה יותר.

רכישת דיור הוא פרוייקט גדול מאד .

מי שרוצה משקיע ומי שלא - לא . אבל קל יותר להתלונן . =================================== אז דפנה ליף מעניינת את סבתך ? =================================== אתה כנראה מתכוון לנתניהו - הסוכן האמריקאי

baudrate

New member
אז אפשר לשכור ואפשר לרכוש..

איך אני יכול לנסח את זה בעדינות, עם או בלי ווזלין? איזו נדיבות וגדלות רוח... אתה בטוח שאתה אגואיסט?

ידידי , למה בעדינות ?

וזלין הוא שמן לדפיקות . ====================== כן . אני אגואיסט . וגם מעט נבון . לא הרבה . רק קצת . אחרי שנתיים קשות יש כבר הון ראשוני לרכישת דירה . כמובן שאם בוחרים לטייל בדרום-אמריקה או לתאילנד ומקומות אקזוטיים אחרים הזמן הקריטי מתבזבז . דפנה ליף בגיל 25 חסרת פרוטה , כפי שעידה על עצמה . בהתחשב בזה שלא הלכה לצבא המשמעות היא שבמשך 7 שנים לא "עשתה לביתה" כך גם עשרות אלפי אחרים . =============================================== אני לא דוגמא , כי אני יוצא דופן . אבל בהתחשב באבי המסגר ואימי התופרת שלא היתה להם לא דירה ולא חסכונות כדי לעזור עבדתי וחסכתי יחד עם אשתי והגעתי לדירה . זה לא היה קל ואין שום סיבה שבגללה יהיה קל לאחרים !

baudrate

New member
כשמציעים לי לעבוד קשה

ולקבל קצת, אני מזהה עיסקה לא טובה. אז לא תודה. נחפש במקום אחר. אבל אני אדם נחמד. לעומת זה יש חמומי מוח... אני לא מאשים אותם . אני לא אפריע להם לשרוף את המועדון.

למעלה