בואו נחזור לסיבות שהקימו את הפורום הזה..

יש מצבים בהם נכון "לשרוף את המועדון"

כמוהו כהתאבדות . לפני שמגיעים לשם יש הרבה הרבה מה לעשות . ואם כבר כדורגל גששי אז לא שורפים מועדון בגלל תוצאה 3-4 אולי אחרי תוצאה 0-9 וגם זה לא בטוח . ולענין . לא הורסים מרקם חיים בגלל רצון בשיפור של 10% בהכנסה . כמוכן יש לזכור שמי שעובד כאן "היי הופ הזבל" יהייה כזה גם בשדות זרים .

baudrate

New member
לא צריך לחשוש יותר מדי

משבירת הכלים. להפך. כמובן שכל מהלך יש בו סיכון, אבל מי שלא מסתכן לא מרויח. אני קצת מצטער שבזה גם מסכנים אותך אבל לא אעזור לך. לא שווה לי. ביחס למקומות אחרים. אין לי ספק שיש טובים יותר. ניתן לשפר המצב בהרבה יותר מעשרה אחוזים במעבר מקום, אפילו ב 100% .... פשוט אנשים מפחדים, לא קוראים את המצב נכון. נכון, ההצלחה אינה מובטחת אבל זה בסדר, מי שמוצלח יעבור ומי שלא כל כך יחזור לפה. זהו תהליך שכבר נמשך שנים , זה לא חדש.

eranfalk

New member
מסכים איתך אבל עדיין אין לדור הצעיר איפה לגור

ספציפית לגבי דפני לייף אולי אתה צודק אבל משפחה צעירה לא מסוגלת כיום לקנות בית גם אם זה בפריפריה

baudrate

New member
אפשר גם לבנות בתים על הירח

השאלה למי או למה זה רלוונטי. ברור שגם לציבור הדתי לאומי שגר בהתנחלויות יש צרכים, ואני חושב שהממשלה יודעת לדאוג טוב מאוד לצרכים של ציבורים שהיא חפצה ביקרם, כמו גם בניה מוזלת לחרדים. העיקר שהגרעין של הציבור התומך בממשלת נתניהו מרוצה. בסה"כ זוהי מדיניות כלכלית נבונה המבטיחה את השלטון במינימום מחיר.

הנה תוכנית לביצוע .

מיד עם השיחרור יש להתחיל לעבוד , אפילו בשכר מינימום . מתגוררים אצל ההורים . לא נוסעים למקומות אקזוטיים ומוציאים על בילויים את המינימום . אחרי שנתיים יש הון קטן של 50.000 שקל . מי שרוצה ימשיך במסלול הזה ובכל שנה ייגדל הונו ב-25.000 שקלים . מי שרוצה יתחבר לבת זוג ובאופן משותף יהיו לרשותם 100.000 שקלים . עם זה אפשר לרכוש דירה מאד קטנה תמורת 300.000 שקלים . או מי שיש לו יקבל 100.000 מההורים שלו 100.000 שקלים מהורים שלה + 100.000 השקלים שלהם . עם זה אפשר לרכוש דירה בסכום של 800.000 שקלים בלי קושי מיוחד . ברור כי מי שנוסע לטיולים ומבזבז את כספו בדרכים נוספות לא ייצליח לעשות זאת . גם מהמרים כפייתיים , או צרכני סמים , או המתחנים באירוע שמחירו 100.000 ויותר יעמדו ברחוב וייצעקו שהם "דפוקים" .

baudrate

New member
למה לנסוע לטיול זה ביזבוז?

ואולי לעבוד כמו חמור זה ביזבוז (של החיים)?

החיים הם קיום חסר סיבה .

אבל מתנהל בהם תהליך של המשכיות תורשתית . ולכן מי שפועל לטובת ההמשכיות המשכיותו נמשכת . מי שמבזבז את מופע חייו החד-פעמי - המשכיותו נפגעת . אם בילויים היא השיטה אז העמלים ייעלמו אם עמל הוא השיטה אז הבליינים ייעלמו . תלונות יש להגיש בשלושה העתקים - שום תלונה לא תתקבל !

baudrate

New member
בוא ונראה

"החיים הם קיום חסר סיבה" לא ברור מה אתה מנסה לומר כאן. אבל אנסה ללבן את העניין בכל זאת. מבחינת סיבתיות (קאוזואליות) החיים הם תהליך שמזין את עצמו , כמו האש שמזינה את עצמה, בהנתן תנאים מספקים. אם כן סיבה בדרך כלל יש, כלומר החיים של היום הם תוצאה של החיים אתמול. ההורים הם סיבת הילדים. הילדים הם תולדת ההורים. וכך מדור לדור. מבחינה גנטית וגם תרבותית אם מדובר בבני אדם. אולי אתה מתכוון לתכלית, מבחינת סוף מעשה במחשבה תחילה. אני חושב שבני אדם אינם יכולים לחיות ללא תחושה של תכלית. לפחות אלו הם אינם חיים אלא אומללות (ראה למשל בפורום תמיכה נפשית בתפוז). "אבל מתנהל בהם תהליך של המשכיות תורשתית" ובכן, זה נכון חלקית. הגנים ממשיכים, בני האדם לא. בני האדם נפסקים ברגע שהם מאבדים את ההכרה, או את התודעה. הם יכולים לחזור בחזרה, או שהם לא חוזרים. ואז הם טכנית מתים, או כאשר מפסיקות פעילויות חיוניות בגוף הם רשמית מתים. "מי שפועל למען המשכיותו, המשכיותו נמשכת.. וגו'" משפט סתום. "אם בילויים היא השיטה אז העמלים ייעלמו אם עמל הוא השיטה אז הבליינים ייעלמו ." נו, אתה מביא דברים לקצה. או שיש הכל או שאין כלום? האמנם? נזיר בודהיסטי אחד החזיק פרח ביד אחת וכיכר לחם (או לפי גרסא אחרת קערת אורז) ביד שניה. שאלו אותו - מה זה? ענה - מזה אני חי, ובשביל זה אני חי.

משל הוא משל ולא יותר .

או שהוא מצליח להעביר מסר או לא . אתה יודע מה סיבת קיום החיים ? תמהני . . . . לא , לא ,ידידי אין כוונתי לזה שזוג הורים ילדו צאצא . מדוע יש חיים ? לזה אין לאדם תשובה . מבחינתנו הם חסרי סיבה . אצל הדתיים התשובה היא "אלוהים רצה" אבל . . . ==================================== בני אדם חיים גם ללא תחלית . ================================= אני מביא דברים לקצה ? הראית איזה דינוזאור בסביבה ? לא , אין הכוונה לציפור או קרוקודיל או לטאה . איזה טיראנוזאור או אחד מהאחרים , YOU KNOW . . . וידוע לך כי מה שלא מתאים לתנאים נכחד . אז "אם בילויים היא השיטה אז העמלים ייעלמו אם עמל הוא השיטה אז הבליינים ייעלמו ." כן ידידי החיים הם הרבה לחם יבש ומעט דובדבנים . ומי שבוחר לאכול בתחילה את הדובדבנים בלי לחשוב מעט על העתיד אוכל אחר כך ==> לחם יבש .

baudrate

New member
גם בני האדם יכחדו מן הסתם.

אפילו כמין. ונראה שהם כאילו חותרים לזה במרץ רב.. כך שהמטרה של השרדות היא חסרת תוחלת בכל מקרה. והחיים שלך הם לחם יבש. אני אוכל את הדובדבנים. אם נדמה לך שבזכות הלחם היבש אתה שורד אז אתה טועה. אינך מבין שהדובדבנים אינם סתם כך יותר טעימים.... בלי כל סיבה. חוש הטעם גם הוא פונקציה של אבולוציה.... בנוי להעדפה של מזון טוב יותר.

דובדבנים

קשה לי להאמין שאתה ניזון מדובדבנים בלבד . ואתה יכול להיות בטוח שאני לא ניזון מלחם יבש בלבד . מה שניסיתי להסביר בנושא המחסור בדיור הוא שצעירים אשר בחרו לנהל אורח חיים שגרם להם הנאה ונמנעו במשך כמה זמן לפעול למען שיפור מצבם הכלכלי עומדים כעת ודורשים מאחרים - קרי הממשלה - לספק להם דיור . זה אותו דיור שהם לא עשו את מה שנחוץ לרכישתו .

baudrate

New member
כן , כמו העבדים שלא עושים את מה שנחוץ

על מנת שלא ילקו אותם.... בהחלט נראה לי שאתה אוכל דובדבנים בעודך מטיף לאחרים לאכול לחם יבש.

1-2-3 . . .

לא נולדתי "אוכל דובדבנים" . אינני מציע לאחרים מה שלא עשיתי בעצמי ולא אני קובע את העובדה שמי שמסרב להשקיע ==> שוקע . או אחרת מי שמבזבז את הזמן הקריטי שחו לבילויים , מגיע אחר כך "ללחם יבש" . כמו כן עובדה היא שבמשך כחמש שנים השתדלתי (הרבה מעבר למה שאתה מתאר לעצמך) לשפר את מצבם של אלה שלא בטובתם אכלו לחם יבש . התוצאה הייתה שיירקו לי בפרצוף . הם עדין אוכלים לחם צר ומר .

eranfalk

New member
בישראל לא פועלים לטובת המשכיות

הילודה הגבוהה על שטח נתון קטן ומיעוט של מקורות מים (שהמדינה מזהמת אותם ומוציאה אותם מכלל שימוש) בנוסף מחסור בשטחים פתוחים לחקלאות או בניה כל זה יגרום בסופו של דבר שיווצר מצב שלא יהיה לדורות הבאים איפה לגור גם אם נחלק דירות בחינם ונספק מזון ומים חינם זה לא יספיק לכל האוכלוסיה

Avi85F

New member
זכותך לחיות את חייך איך שאתה רוצה כל עוד

אתה לא שולל חירות או רכוש של אדם אחר. אתה רוצה לנסוע לטיול-סע לטיול. אתה לא רוצה לעבוד-אל תעבוד. אבל אין לך שום זכות או הצדקה מוסרית להחרים בכח כסף/רכוש של אדם אחר כדי שתוכל לנסוע לטיול או לעבוד קל יותר. עצם זה שאתה נושם פרט לזכויות טבעיות (חירות, חיים, רכוש, מרדף אחר הא/עוש) אין דברים אחרים שמגעים לך-אתה צריך להשיג אותם בעצמך.

baudrate

New member
אי אפשר לחיות מבלי לשלול חירות של מישהו אחר

כל אדם יוצר אילוצים לאנשים האחרים שסביבו. יש כאלו שיותר ויש כאלו שפחות. ובסופו של דבר זהו אינטרס של החברה והמדינה שבני אדם החברים בה יחיו ברווחה. אחרת המדינה תתפרק והחברה תהפוך לשסועה עם סיעות שונות הנלחמות זו בזו. האוטופיה הקפיטליסטית לא יותר ריאלית מזו הקומוניסטית. שתיהן הזויות.

למעלה