בואו נחרוג ממנהגינו. בעיקר על רקע התגובות כאן

• פותח הנושא u999
  • פורסם בתאריך

u999

New member
בואו נחרוג ממנהגינו. בעיקר על רקע התגובות כאן

ונפתח שרשור עידוד לולריה. כי זה באמת מה שמגיע לה אחרי יום כזה.

מקרה לימור פרידמן כך ע"פ פרסומים בעבר

היה אחד מהאירועים המכוננים המרכזיים שגרמו לוועד האולימפי בישראל לאמץ הקשחה של הקריטריון הבינלאומי, כפי שאגב עושים מדינות אחרות ולקבע קריטריון ישראלי.

האם השימוש בקריטריון הישראלי כפי שהוא מפורסם ויותר מכך מנוהל, כיום ראוי?
התשובה לדעת רבים לאו.

כלומר לדעת רבים יש בהחלט מקום לקריטריון ישראלי, אבל רבים אינן מרוצים עם האופן שבו מתוכנן ולא פחות מכך בא לידי ביטוי בשטח.
קיימות בעיות שגלויות עלפני השטח: קיימת תחשוה יש הקשחת יתר היכן שלא צריך והקלת יתר היכן שלא וכמובן בעיה של קריטריונים לא ברורים.

יוש כמובן כאלה שדורשים לבטל אותו לגמרי, למרות ואף על פי שכבודם במקומו מונח.
גם לאלה וגם לאלה שיש נימוקים טובים.

nitsansh

New member
בעקבות לוס אנג'לס הוקמה היחידה לספורט הישגי

בלוס אנג'לס היתה משלחת מנופחת (33 ספורטאים, הגדולה ביותר עד סידני) שכללה ספורטאים רבים שלא עברו את הקריטריון שנקבע להם, מכיוון שהמארגנים האמריקנים ביקשו מהמדינות המשתתפות לשלוח ספורטאים נוספים כדי למלא את המקומות שהתפנו בגלל החרם של הגוש הקומוניסטי, וכשארה"ב מבקשת ישראל לא תסרב...
לימור פרידמן היתה אחת מאלה שצורפו ברגע האחרון. מעטים זוכרים שמתעמלת אחרת שייצגה את ישראל, ננסי גולדשמיט, היתה אז הראשונה שעלתה לגמר קרב רב, אם כי חייבים לציין שהעדרן של רוסיה וגרורותיה בוודאי הקלה עליה את המשימה, ובאותה תקופה עלו לגמר 36 מתעמלות, אם כי יכלו להיות 3 ממדינה אחת לעומת 2 כיום.

אתה צודק, ! לפני שאגע בעסקנים הקיבצרים שלא

ברור איך הם נבחרים כל הזמן

צריך להבין (ע"ם הבנתי) שבמקצועע כזה קשה כמו ההתעמלות קרקע , טעות אחת או יותר (נניח בכמה תחרויות ) עולה לך ביוקר

ואי אפשר לתקן ,

בשונה אפילו משחיה , או כמובן כדורגל או כדורסל .

לגבי הקריט'

1. הקריטי' כמובן חייבים להיות בסף הדרישה של האולימפיאדה

עכשיו,

זה תלוי מה הדרישה של הוועד ושל הספורטאים

1. אם רוצים שהספורטאי יהיה בסיכוי גבוה מאוד לזכות במדליה - להקשיח קריטריונים (אין אף פעם 100%)

2. ואם רוצים שיהיה רק בהשתתפות , ישאירו כעת את הקטי' כמו שהםץ

אני אתן דוגמא ובמחילה אני לא אתן שמות כי אני לא רוצה לפגוע

קח לדוגמא ריצת מרתון - רצי המרתון הקובעים תוצאות מעולות , ומשתתפים באולימ' אמורים לעבור את הקריטי' לאולימ' שנדמלי שהוא 2:15 , או 2:16

עכשיו , נניח וניקח רץ שרץ את המרתון בתוצאה כזו , וזה שיאו וזו יכולתו .

תיאורטית , יכול להתקבל ,

אבל

הוא תלוי בעוד עשרות משתתפים !

שחלקם או אפילו רובם רצים מרתון בתוצאות הרבה הרבה יותר טובות , נניח סביב 2:10-2:12

מה הסיכוי שאותו רץ ששיאו נניח 2:15 , יצליח להתעלות ולנצח עשרות מועמדים ששיאם ויכולתם טובם משלו

ביום נתון ?

אפסית

אז למה בכלל לשלוח ?

שחייה:

היום לדוגמא : "נשב"א, 200 חופשי מוקדמות , שיאו 1:48 גבוה, אבל כמו שד"ר בוקי ניחש נכונה רק היורדים מ1:48 יהיו ברבע הגמר

(1:48:01 הצליח כמדומני)

ונניח שנשב"א, היה יורד ל1:47 , האם היה מספיק למדליה ?

ברור שלא

nitsansh

New member
אם היו שולחים רק בעלי סיכוי למדליה היו בקושי

20 ספורטאים: 6 שייטים (חוץ מאדלמן), זאבי, שלזינגר, שטילוב, ריכטר, נבחרת הריתמיקה, ואולי פללשוילי.

נכון מאוד, והיו פחות עסקנים , יותר כסף לחלק

לאותם בעלי סיכוי , וכסף שמחולק לאותם עם "רק ההשתתפות" - שיחולק למאמנים / ספורטאים בארץ שינסו לקבוע שיאים ולהשתפר.

תמיד יש את הטענה של "נשלח אותו כשהוא צעיר "רק ההשתתפות" ובעוד 4 שנים יהיה ריאלי לדבר על מדליה.

אבל,

זו כמו ההטעיה של היורו / מונדיאל

נבחרת ישראל לא תוכל אף פעם להיות ברמה של לא מושפלת במונדיאל / יורו

הסיכוי שהיא תעפיל אפסי , ונניח העפלנו (בפוקס , וכו')

האם ישראל יכולה להתמודד מול אריות הכדורגל העולמי ?

זה הזוי

חבל על הכסף

הטענה הזו מיטיבה בעיקר עם העסקנים והקיביצירים

מקווה שבגלל הקיצוץ במשרדי הממשלה, רענן הזקן מאוד יעוף , די אי אפשר לראות אותו (וסליחה על ההתפרצות האישית)

nitsansh

New member
התכוונת לצבי ורשביאק...

אני לא הייתי בונה על זה, ובכלל לא בטוח שמי שיהיה אחריו יהיה יותר טוב...

nitsansh

New member
אין לו משכורת בכלל

אין לי מושג כמה העלויות הנלוות... מה המקור לנתונים שלך?

אני אומר שוב , אין לי מקור אבל קראתי, קודם כל

מדובר על המון המון כסף שגם אם לא מדובר על משכורת יש עלויות !

רכב / טלפון / משרד ,/ טיסות לחול / מלונות / אוכל / מתנות / ביגוד

זה ים של כסף

כמו שאומרים שאבי לוזון לא מקבל משכורת

הרי זו שטות להגיד את זה

העלויות שלו זה משכורות שלמה , ומי שילם לו כשעבד חצי יום בדיסקונט? (את ההפרש? ריקי בכר?)

גילי לוסטיג מקבל משכורת אבל שוב צריך לבדוק

JonJon9

New member
גם אם נזכה בסוף ב-18 מדליות זהב,

אני בעד שינוי פרסונלי בוועד. צביקה מנהל את הוועד המון שנים, וגוף שרוצה להתחדש ולהתרענן לא יכול להשאיר במקומם נושאי תפקידים כל כך הרבה שנים, גם אם מוכשרים.
חוץ מזה, אני חושב שההשוואה בין הכדורגל לספורט האולימפי היא לא במקומה-
בכדורגל יש לנו רק יורו ומונדיאל, שגם הם מתרחשים כל ארבע שנים. הם אומנם לא מתרחשים באותן השנים, ככה שההפרש בניהם הוא רק שנתיים, אבל מה בשנתיים הללו? אין תחרויות נוספות. לכן זה באמת לא הגיוני לשלוח נבחרות לא טובות, שבין יורו למונדיאל אין להן זמן להשתפשף.
בספורט אולימפי הסיפור הוא אחר- חוץ מהאולימפיאדה, יש את אליפות העולם, אליפות אירופה ותחרויות אחרות כגון גביע עולם, סבבים שונים ועוד. כלומר, אם ספורטאי צעיר נשלח ל-2012, לדוגמה, הוא צובר נסיון אולימפי חשוב, שאותו יוכל לפתח בתחרויות הסוג הנ"ל גם ב-2013, 2014 ו-2015 כדי להגיע מוכן לאולימפיאדה ב-2016. רק במקרה האולימפי, Practice makes perfect.

nitsansh

New member
בכדורגל יש מוקדמות שנמשכות שנה וחצי

כדי להגיע ליורו/מונדיאל צריך להצליח במוקדמות...

ספורטאים שמגיעים לאולימפיאדה, גם בפעם הראשונה, כבר יש להם ניסיון של אליפות אירופה/עולם אחת לפחות, ובדרך כלל יותר, אבל זה לא דומה לאולימפיאדה...

.. אני לא רוצה להשמע כרון קופמן, אבל מדמיין

את רון שואג

"ניסיון באולימפיאדה" ,

מה זה ניסיון ?

הרי שחיינים או ספורטאים מתחרים מאות אם לא עשרות פעמים לפני ההגעה לאולמי'

בתחרויות בארץ / בחו"ל באליפויות עולם

וואו יש הבדל כל כך גדול ?!

ואם הם לא מצליחים כעת , מי ערב שיצליחו בעוד 4 שנים ?

חבל על הזמן שיתחרו בוינגייט על המסטרס שם הסיכוי גבוה יותר

צודק

נדמה לי שכל הספורטאים שלנו באולימפיאדה שזכו במדליה חוץ מאריק זכו במדליה הראשונה שלהם באולימפיאדה הראשונה שלהם.

nitsansh

New member
לא רק המדליסטים, הרבה ספורטאים הגיעו להישג

השיא שלהם באולימפיאדה הראשונה...

אין חילוקי דעות, את דעתי על הכדורגל הישראלי

כבר כתבתי , כל השחקנים והקבוצות הישראליות והנבחרות עשוות צחוק מעצמם במיושר הבינ"ל ברמות הגבוהות

ולכן חבל על התקציבים ועל הכספים , אנו עושים שקר בנפשנו

על פי אותו יחס - של ישראל כנבחרת מול אריות הכדורגל במונדיאל / יורו (שהרי מטבע הדברים עולים הטובים אבל גם נניח הבינוניים)

זה כמו היחס של רץ מרתון חובב ברמה גבוהה נניח 2:30 , שילך להתחרות באוליפ' , - 2:10 , זה לא כוחות .

ולכן לדעתי צריך לבטל את ההשתתפות במםעלים עולמיים ואירופאים בכדורגל .

לגבי הספורט באולימפיאדה

ברור שהספורטאי צריך להתאמן ,וגם להתקבל במעמד של האליפויות (עולם / אירופה)

אבל ברור שניתן לראות בפרק זמן סביר של כמה חודשים / או שנה , שהספורטאי לא מתעלה

ויריביו (!) (שהרי הוא לא מתחרה לבד) טובים ממנו בהרבה, וסיכוי ההשתפרות שלו אפסי , שלא ישלח

לדוגמא , אם אתה לוקח 200 מטר חופשי, ור ביותר היה 1:48 - וברור לך שהשחיין לא יעשה 1:45

וברור לך שיש עשרות משתתפים טובים ממנו , שעשו תוצאות טובות יותר

אז חבל על הזמן ועל הכסף

השחיין לא יגדל סנפירים , או קרומי שחיה בחודשים / בתקופה שנותרה.

למעלה