בואו נחרוג ממנהגינו. בעיקר על רקע התגובות כאן

• פותח הנושא u999
  • פורסם בתאריך

nitsansh

New member
אתה לא מבין כלום בספורט תחרותי

אם לא מתחרים עם הטובים, אין סיכוי להגיע לרמה שלהם...

בסדר מתחרים עם הטובים , אבל ברגע שברור שאותו

מתאמן לא יוכל להגיע לרמות שלהם , חבל על הזמן ועל הכסף

וזה די ברור לאותם ספורטאים ומאמנים

השאלה האם מתאמנים רק לשם ההשתתפות באולימ' (כי לא יגיעו למדליה ) או שמתאמנים למדליה

ואם רויאם ומבינים שאין סיכוי למדליה , לא משתתפים וחוסכים את כספי צהיבור ועוגמות נפש

trilliane

Well-known member
מנהל
לא חבל ולא נעליים. מעטים הם מייקל פלפס

וזה לא אומר שהם ספורטאים לא טובים. לא חבל על הזמן ולא חבל על הכסף; טיפוח ספורט אומר שגם להגיע לתחרות שבה מתחרים הגדולים בעולם זה כבוד, וגם להיות מקום 20 בעולם זה סופר-דופר כבוד.

ההסתכלות הצרה הזו של שחור-לבן, "הכול או כלום" פשוט מגעילה אותי. אנחנו מדינה קטנה שמשקיעה מעט מאוד אבל עם תיאבון ועיניים גדולות. אולי כדאי שנרגיע ונזכור שיש מדינות שלא זכו במדליה מעולם וזה לא מונע מהן לשלוח ספורטאים שממש לא מועמדים למדליה (גם לא בריו).

nitsansh

New member
הסכמתי איתך עד המשפט האחרון...

בספורט לא מסתכלים על אלה שמאחור... צריך תמיד לשאוף לעבור את אלה שלפנינו...

trilliane

Well-known member
מנהל
לא רק בספורט; תמיד שואפים קדימה וזה נכון

אבל כשמסתכלים על המיקום ועל התמונה הגדולה מותר גם להסתכל כמה אנשים יש מאחור ולדעת להעריך גם את ההישגים שישנם ולא רק את אלה שאינם (ולשאוף כמובן לשפר גם את מה שיש, זה לא סותר מבחינתי).

לגטימי לקבל תפיסה כזו, "העיקר ההשתתפות" - אבל

אם רוצים להגיע לממשות והכרעה , צריך לחתוך בבשר החי , וזה אומר לשלוח רק ספורטאים שהסיכוי

שלהם להגיע למדליה הוא מעל הספק הסביר (מעל 80%).

חבל על הזמן ועל הכסף.

העיקר ההשתתפות - זה באליפויות עולם / אירופה .

ההשקעה עצמה שתיחסך + תקציבים נוספים - יהיו לטיפוח גילוי ומתקנים - לשאיפה אולימפית.

אנחנו משלים את עצמנו

trilliane

Well-known member
מנהל
זה ממש לא סותר. אתה לא חושב שהם רוצים הישגים?

יש לך איזשהו ספק שספורטאי שקם כל בוקר בשעה שרובנו עוד ישנים וקורע את עצמו במשך שנים לא רוצה להגיע לשלב הבא ואינשאללה לפודיום? זה פשוט מגוחך, לפעמים אני קוראת כאן את התגובות וזה נראה כאילו הם עושים לנו טובה, כאילו אלה לא הם שקורעים את התחת בעבודה ק-ש-ה יום יום כדי להגיע למעמד הזה ולהפגיז, כאילו הם לא רוצים את זה יותר מכל אחד אחר!

אין אין אין ספורטאי ברמה הזו שלא רוצה לנצח, שלא רוצה להשתפר, שלא רוצה להגיע כמה שיותר גבוה. פשוט אין. אתה צריך למתוח את הגוף לקצה היכולת, לעבוד קשה יום יום, להתמודד עם כאב ופציעות... אם כל המטרה הייתה נופש בכפר אפשר היה לצאת לנופש במחיר נפשי, פיזי וכלכלי זול בהרבה, זה באמת לא חייב להיות הכפר האולימפי.

ניצן אתה מתווכח עם אדם שגידל מפורסמים רבים...

כדאי לשמור על טונים נעימים.

זה די כבוד שאחד כזה כותב בפורום...

nitsansh

New member
אתה מתכוון שהוא מאמן??

איך אדם שעוסק בספורט באופן רציני יכול להגיד דברים כאלה?
אם אין סיכוי להגיע למדליה בטווח המיידי אז לא צריך להשתתף??

האמת שהוא לא קשור למפורסמים בהקשר הזה...

אבל עדיין אדם מאוד מוכר בתעשייה.

וכן,זה כבוד גדול שהוא כותב כאן ופעיל בדיונים...

natyh

New member
בינתיים הוא צודק

בדוק את עצמך ניצן .

צבי וארשאביאק ודומיו עובדים רע מאד .

לא מביאים שחיינים לשיא חודשיים לפני המשחקים
הם צריכים להיות בשיא במשחקים לא לפניהם.

גל פרידמן לפני אתונה עשה את אליפות העולם הגרועה ביותר שלו מאז ומעולם
הוא פשוט נח שם .

אגב קצת נימוס לא מזיק אף פעם , קצת חרה לי לקרא את הטונים הבוטים שלך .

אנא ממך עבוד על זה .

צבי ורשביאק אחראי להבאת שחיין לתחרות בשיא?

ואני לתומי חשבתי שיש צוותים מקצועיים לכל ענף שהם אחראים לעניין.

חוץ מזה, שמענו את התירוצים על כך שאולי השחיינים השקיעו יותר מדי באליפות אירופה, קריטריונים וכו'. יופי, זה גם היה טוב למשחה הראשון של עמית עברי, עכשיו בא המשחה השני וקצת ביטל את ההנחה הזו.

nitsansh

New member
אם לא היו מגיעים לשיא באליפות אירופה, עברי

וגניאל בכלל לא היו מגיעים לאולימפיאדה...
טומרקין, נבו ושפירא לא היו צריכים להיות בשיא כי הם כבר השיגו את הקריטריון לפני שנה, אז בשבילם התירוץ הזה לא מחזיק טיפת מים.

מעניין שעל השחיינים האמריקנים, שהיו צריכים להגיע לשיא במבחנים שהתקיימו רק חודש לפני האולימפיאדה, זה לא משפיע...

BentzWatchJudo

New member
גם כבוד שאתה כותב כאן. באמת בלי ציניות.

מי שרוצה כבוד מיוחד שיזדהה ואז יהיה ניתן לתת לו כבוד על פועלו ובכל מקרה מותר לכל אחד לא להסכים עם דעה מסוימת ולא משנה מי האדם שמאחורי הדעה הזאת.

לא יודע אם יזדהה,כפי שאתה רואה הוא אדם צנוע..

וברור שמותר לא להסכים.

בגלל זה גם אמרתי לך,אם אני חושב דברים פחות טובים על ירדן ג'רבי,זה לא אומר שאני לא אוהב אותה,או שאני שמח לאיד כשהיא מפסידה.

אני בעד כל ישראלי בכל ענף,פשוט יש ספורטאים שיש לי יותר ביקורת אליהם,ויש ספורטאים שפחות.

אם ישראל צריכה להתנתק מהכדורגל העולמי

אז אתה בעצם אומר שעשרות רבות מאוד של מדינות ברחבי העולם צריכות לעשות את זה, כי הכדורגל שלהן חלש יותר. צריך להפסיק עם ההיסטריה, עם הקיצוניות. הכדורגל הישראלי אינו הצלחה גדולה, אבל הוא גם לא עושה מעצמו צחוק. הוא פשוט בינוני מטה, כמו בהרבה מאוד מדינות.

נניח ונבחרת ישראל תעלה למונדיאל , התבוסה שם

תהיה כ"כ גדולה , שזה יהיה ביזיון

הנבחרות שנמצאות שם ועלו הן בוודאי שיותר טובות מישראל (עובדה שעלו)

ואגב, ממומחים שמעתי שהליגה המצרית טובה יותר מישראל .

העליבות של ההישגים בנבחרת , מול ההתנשאות המשכורות והטררם שעושים "שחקני" הכדורגל

רק מזה, אמורים להפסיק את הפארסה שנקרא כדורגל ישראלי

אם נבחרת ישראל תעלה למונדיאל

הרי גם היא תהיה אחת מהנבחרות שעלו בצדק. האם תהיה תהיה חזקה ממש? לא. האם מועמדת לעבור שלב? לא. אני לא חושב שתובס, גם אם לא תגיע להישגים. כמו לטביה, נגיד, שקפצה להבלחה ביורו 2004. ומה רע בכך?

ביחס להתנשאות, והמשכורות והטררם שעושים בכדורגל, ההישגים באמת עלובים. אבל זו לא סיבה להתנתק מהעולם וזו לא פארסה. יש בפיפ"א מעל 200 חברות. כ-150 מהן, בהערכה גסה, לא שיחקו במונדיאל. רובן, ריאלית, אפילו לא בכיוון. כמה מהן לדעתך לא ישחקו במוקדמות מונדיאל 2014 כי בכל מקרה חבל על הזמן ואנחנו לא טובים? אף אחת, אין דבר כזה. זה המשחק הפופולרי בתבל ואם אתה בינוני, או חלש, אז אתה בינוני או חלש. הגישה לא צריכה להיות "או שאני בין הטובים ביותר, או שאני אפילו לא טורח".

למעלה