בואו נחרוג ממנהגינו. בעיקר על רקע התגובות כאן

• פותח הנושא u999
  • פורסם בתאריך
בעיקרון הנבחרת לא תעלה למונדיאל אף פעם מכמה

סיבות :

1. רמה הפיזית / הטכנית / הכושר / המוחית של השחקנים בארץ נמוכה משל עמיתיהם באירופה.

2. הנבחרות האירופאיות מתחזקות וחזקות יותר מישראל , שרק נחלשת

3. וגם בשלבים המוקדמים, שלבי הבתים , הנחברות טובות יותר ובלתי אפשרי להתברג בין ה 2 הטובות ביותר.

ובאמת חבל על הכסף בכדורגל

אפשר אולי לנסות לתרגל על יבש - עם אימונים 02/3 ביום) ועם אימוני כוח וכושר ואולי עוד 10 שנים - 12 שנים לנסות שוב

אם אתה חושב שתתאמן עשור

בלי לשחק כדורגל ברמות הגבוהות, ואז תשתלב לשם בטבעיות, אתה חי בפנטזיה. הדבר הכי חשוב לעשות כדי להגיע לרמה גבוהה בכדורגל, הוא לשחק ברמות הגבוהות כמה שיותר.

trilliane

Well-known member
מנהל
לו היו שולחים רק בעלי סיכוי לא היו מוקדמות

ברוב ענפי הספורט יש בודדים שבאמת מועמדים למדליה ועוד צמרת דקיקה של בעלי סיכוי לא רע ביום טוב שלהם (ורצוי גם יום רע של המועמדים למדליה...). אז מה עושים באולימפיאדה עוד מאות ספורטאים שלעולם לא יזכו במדליה? או, זו הרוח האולימפית. והשיגים זו לא רק מדליה; גם מקום 10 או 20 בעולם זה הישג לא מבוטל.

ולגבי ולריה, היא עבדה קשה והשיגה את הקריטריון בזכות ולא בחסד. היה לה יום רע מאוד, אבל היא ממש לא היחידה שנפלה, החליקה מעדה וכו'. יש מדינות שבהן זה פחות נורא כשאחת מפשלת, אבל היא היחידה ששלחנו אז מבחינתנו זה 100%.

apy ape

New member
משום מה זאת עובדה שכולם שוכחים

ולריהעמדה בקריטריון קשה מאוד בצורה ראויה. היא מתעמלת מעולה שביום טוב יכלה לעשות גמר

PRINCER

New member
אין הרבה ישראלים שהיו בגמר אליפות אירופה

ולריה הייתה.

בקריירה של ספורטאי יש ימים יפים, ימים פחות יפים וגם ימים שחורים. היום היה יום די שחור. למרות זאת אני מקווה שולריה תדע לצאת מהדכאון ושנראה אותה ב4 השנים הקרובות, כך שהיא תגיע לריו 2016 ותתקן... לא בשבילנו, אלא בעיקר בשבילה.

היא לא תהיה צעירה (כבר היום היא לא אחת הצעירות), אבל הלוואי שהיא לא תישבר ותמשיך ותגיע לריו.

JonJon9

New member
אפשר לעודד אותה ישירות

לסמסונג יש אפליקציית פייסבוק שנקראת "ישראל מעודדת" שדרכה ניתן לעודד ישירות את הספורטאים.
העידודים אכן מגיעים לספורטאים, שחלקם גם עונים למי שמעודד (כמו גולן פולק, שכדאי לומר לו כמה מילים על ההופעה היום).
זאת נראית לי דרך מעולה.

uma cuica

New member
אחלה השארתי כמה תגובות

הלוואי הלוואי שהם באמת יקראו את זה חח

nitsansh

New member
הופעה כזו חלשה זה דבר נדיר ברמה הזאת

אני חייב לציין לזכותה שהיא לא התחמקה מראיון בערוץ 2...

איכשהו יש הרגשה שאצלנו זה קורה יותר

יש כאן לקח חשוב קודם כל למשתתפי הפורום הקבועים שבחצי השנה האחרונה צלבו את כל ועדות הסינון של הוועד האולימפי על זה שהם לא שולחים יותר ספורטאים כולל קמפיין מאוד אגרסיבי בעד ארשנסקי, פולק, החץ והקשת ועוד. אני לא אומר כאן שכל אחד מהם לא היה צריך לנסוע רק צריך להבין שמצבור של אנשים שלא עוברים סיבוב ראשון יוצר הרבה מאוד תהודה שלילית בציבור הרחב וזו אולימפיאדה ויש ציפיות לאנשים ויש תקשורת ואי אפשר להתחיל לחנך את הציבור ולהגיד אל תצפו ותפרגנו גם לחוסר הצלחות, בעיקר אגב לאור העובדה שחלק מחברי הפורום בעצמם מרימים את הציפיות לשמים (לא כולם). לכן יש הגיון מסוים בהחלטה של היחידה לספורט הישגי לסמן ולצמצם ויכול להיות שצריך אפילו לסנן ולצמצם עוד. ואני מציע לזכור את זה לקראת האולימפיאדה הבאה. מי שכן נוסע צריך לדעת שאם הוא יצליח מאוד (מדליה) יפרגנו לו מאוד, אם הוא לא יצליח לא יחמיאו לו - ואם הוא ייתן הופעה על הקרשים או יעשה פדיחות אז העיתונות תצלוב אותו יום יומיים (והוא צריך לקוות שמישהו בינתיים יביא מדלייה ובכל מקרה מובטח לו שאחרי חודשיים אף אחד לא יזכור את השם שלו). זה חלק מהעיסקה של האולימפיאדה ושל ספורט תחרותי בכלל - תצליח תזכה לתהילה - תכשל אל תקרא את כותרות העיתונים כמה ימים ואל תיקח ללב. גם הציפיות מהעיתונים צריכות להיות ריאליות וזו לא המצאה ישראלית. כשנבחרת אנגליה עפה בבושת פנים מטורניר בשלב מוקדם או לא עולה לטורניר גמר, העיתונות חותכת אותם ואם אחת המתעמלות האנגליות הייתה נותנת את ההופעה של מקסיוטה אז העיתונות גם שם לא הייתה מתלהבת. וגם בפורום הזה אנשים מצפים שמחים ומפרגנים עם הצלחות ומתאכזבים כשיש כשלונות ומביעים את אכזבתם כאן ואין צורך להתחיל לבקר כל מי שבא בטענות. כן, ברור, רוב הגולשים בפורום הזה הם בטטות כורסא שבחיים לא ניסו ללכת על קורה ואם היו מתנדנדים על מקבילים מדורגים הם היו קורסים יחד עם המכשיר. כאלה אנחנו וזה לא מונע מאיתנו את הזכות להתאכזב או לבקר קשות - זו מהותו של הפורום. בספורטאים ובספורטאים האולימפיים בפרט הפצרתי כבר לא פעם לא להכנס לכאן - הם יתרכזו בספורט אנחנו בלהג (ולא, אני לא מתכוון ללעג, להג).

אשר לולריה מקסיוטה - אין הרבה מה להגיד זו באמת נשמעת הופעה שלקוחה מימים עברו של הספורט האולימפי הישראלי. כמו שנאמר כאן בדיוק כדי למנוע את זה הוקמה היחידה לספורט הישגי והוחמרו הקריטריונים שהיא עמדה בהם ובכל זאת הייתה לה הופעה לא מוצלחת להפליא שתכינס לקלאסיקה הלא נכונה של הספורט הישראלי (כמובן הכל בפרופורציה וזה ספורט וישכחו את זה בעוד שבועיים). וזה לא קשור לא לורשביאק הקשיש שבוודאי שצריך ללכת ולא לחוסר התקציבים וחוסר תרבות הספורט לכל הבעיות של הספורט הישראלי והן כולן קיימות אבל אין להן קשר לזה. זה קשור לכך שבאופן שיטתי בכל אולימפיאדה שלנו, למעט בודדים ביותר אף אחד לא משפר את שיאו האישי, רוב הספורטאים מתקשים אפילו למצות את יכולתם הרגילה (כולל אגב אריק זאבי כפי שכבר ציינתי כאן) ובנוסף לכל אלה יש בכל אולימפיאדה 1-2 שנותנים הופעה די מזעזעת. ככה זה. זה מרגיז ומעצבן וצריך לקבל את זה. יש לספורטאים שלנו איזה גן קריסה בלחץ במינון יותר גבוה משל נבחרות אולימפיות אחרות.

למרבה השמחה יש גם אחרים (שטילוב דוגמא מצוינת כבר אולימפיאדה שנייה ברציפות טפו טפו טפו, עין הרע חמסה וכו', שחר צוברי הוא עוד דוגמא ונקווה שנגלה עוד אחד או שניים).

תחושה שלא מבוססת על שום דבר

מלבד ההנחה שישראל "צריכה" להיות מצליחה יותר. יש מעל 200 מדינות באולימפיאדה. מישהו יודע מה קורה שם? איזה אחוז מהספורטאים שלהן מתעלים? איזה אחוז פשוט עומד בציפיות? איזה קורס?...

תחושה שדווקא מתבססת על נתונים, תתפלא אמיר

היחס בין מספר משתתפים מכל מדינה למדליות משתנה בין מדינות כמובן. בארה"ב היחס בין מספר משתתפים למדליות בביג'ינג היה אחד לחמש. אוסטרליה - אחד לעשר, בריטניה אחד לתשע בערך, ברזיל בערך אחד לעשרים. אצלנו היחס היה אחד ל43. מזמין אותך אמיר להכנס ללינק הזה לבדוק גודל משלחות מול מדלייה ולמצוא לעוד כמה נבחרות היה יחס של 1:43. אני לא אומר שאנחנו לבד לגמרי יש עוד כמה נבחרות עם שלושים או עשרים נציגים שהשיגו מדלייה אחת ויש כמה שאפילו אפס אבל היחס שלנו שם הוא ללא ספק מהנמוכים וזה למרות שהוועד האולימפי שלנו הוא מהמחמירים בכל מה שקשור לקריטריונים שלו:

http://en.wikipedia.org/wiki/2008_Summer_Olympics

לגבי פדיחות וקריסה בלחץ - אין שום השוואות שפאשר לעשות באינטרנט כמובן רק זכרון אישי ארוך של אולימפיאדות רבות. הייתה גם פעם כתבה נפלאה ומאוד משעשת בעיתון העיר על הפדיחות הישראליות באולימפיאדות לדורותיהן ואני אישית זוכר לא מעט. כמו שאמרתי היו לאורך השנים גם הופעות מצוינות של ישראלים באולימפיאדה ואני בטוח שיהיו גם הפעם (שטילוב לדוגמא) ובהחלט יכול להיות שנסיים הפםע עם יחס משתתפים מול מדליות יותר חיובי.

nitsansh

New member
זוכרים רק את המקרים הקיצוניים

מספר הישראלים שהשתתפו באולימפיאדות עמד לפני אולימפיאדת לונדון על 299. את רובם המכריע אף אחד לא זוכר.
זוכרים את אלה שהצליחו, ולהבדיל את אלה ש"פישלו" בגדול.
את אלה שהיו קרובים למדליה ולא זכו בה, רוב הציבור מחשיב כ"לוזרים".
לקראת כל אולימפיאדה הציפיות מרקיעות שחקים. כל מי שאי פעם עמד על הפודיום באליפות אירופה מקוטלג כמועמד למדליה. שוכחים שאירופה היא רק חלק מהעולם, ולא בהכרח החלק החזק ביותר.
רוב מכריע של הציבור לא מכיר את היריבים, וחושב שאפשר לנצח כל אחד. אוהד הספורט הממוצע מבין שהסיכוי של שחר פאר לנצח את שרפובה הוא אפסי כמו הסיכוי של ישראל לנצח את ארה"ב בכדורסל, אבל לא עושה את אותה השלכה על שחקן בדמינטון ישראלי שמשחק נגד דני או ג'ודוקא שמתחרה נגד יפני. הוא ראה אתמול את שטילוב עולה לגמר וחושב שמקסיוטה יכולה להשיג אותו דבר.

בוא ניתן לציבור קצת יותר קרדיט

אף אחד לא חשב שמקסיוטה תעלה לגמר ולא ציפו ממנה את זה כפי שלא ציפו את זה מאהרונוביץ' ואף אחד לא בא בטענות אליו. בין אלו שהביעו אכזבה עמוקה אתמול היו דווקא אנשים שנמצאים בפורום הרבה זמן וסף הציפיות שלהם אמור להיות ריאלי. אני מסכים איתך שיש הפרזה בציפיות בין היתר על סמך אליפויות אירופה ואני התרעתי נגד זה באליפות אירופה האחרונה בשחייה כשהייתה כאן אופוריה. אבל גם בהשוואה לציפיות של ליאוניד קאופמן מאמן נבחרת השחייה (שלושה חצאי גמר) כרגע למעט גל נבו המשלחת מאכזבת. אתמול הג'ודוקא שלנו לא עלה מול יפני אימתני אלא מול צרפתי בינוני שלא הגיע רחוק אחר כך בתחרות וגולן לא הוציא מולו ניקוד. גם טומי ביום הראשון לא הוציא ולו קוקה למרות שבמזל הוא העפיל לשלב הבא. מותר להגיד שהתוצאות עד עכשיו מאכזבות. אני לא מבין למה כשאנשים רציניים שמכירים את הספורט אומרים היה יום מאכזב כל כך הרבה אנשים חייבים לקפוץ על הרגליים האחוריות ולהגיד אל תגידו מאכזב חס וחלילה. כולם חשבו ואמרו ששטילוב הוא תותח כשהוא עלה לגמר ובהחלט נתנו לו את הקרדיט על כך.

nitsansh

New member
התכוונתי לציבור הכללי שנחשף לענפים אולימפיים

רק באולימפיאדה... הכותבים בפורום הם ממש לא מדגם מייצג של האוכלוסיה...
תעשה פעם משאל מי שמע על ספורטאים כמו אברהם מלמד, שבשיאו היה קרוב למארק ספיץ יותר ממה שגל נבו קרוב למייקל פלפס.

trilliane

Well-known member
מנהל
אף אחד לא חשב? דבר בשם עצמך בבקשה

למקסיוטה היה סיכוי טוב מאוד לעלות לגמר בקפיצות. היא נפלה קשה בקפיצה הראשונה ומכאן הכול נגמר כמובן; אבל בסה"כ עלו 8 מתוך 18 והיא ברמה בין הטובות, סיכוייה היו ראליים לחלוטין. אבל גם הגדולים ביותר נופלים (קל וחומר הקטנים יותר) וראינו שלל דוגמאות לכך בימים האחרונים.

למעלה