בואו נראה

זו לא שאלה קשה.

כדי לא לקלקל לאחרים, אני עונה על זה בפורום-ניסויים-לגולשים, ככה שלא חייבים להציץ.

לדעתי, החוכמה הגדולה היא לא בהכרח עצם היכולת לפתור את זה, אלא היכולת לפתור את זה מהר. לא בדקתי את עצמי על סטופר, אבל לקח לי לפחות שלוש דקות, שזה הרבה לדעתי.

יחיאב

New member
בזבזת לי חצי שעה

כמובן נתקעים בספרות האחרונות.
סכל שכמוני.

iricky

New member
אתה מתימטיקאי - זה לא חכמה

בוא נראה אותך פותר את זה - מתוך תשבץ הגיון:

אני בונה עיר

iricky

New member
טוב נו, נקל עליך

בוא ניתן לך עוד אינפורמציה
אני בונה עיר (5)

רוצה עוד?
אני בונה עיר באיטליה (5)

רוצה גם רמז?
roi k בוא נראה אם באמת הבנת

זה נקרא להקל?

אני נכנס לפורום, רואה את החידה החדשה, מייד עולה על דעתי רעיון פשוט (אולי אפילו יותר פשוט ממה שאתה חושב), אבל כשאני רואה את תגובתך (הנחפזת) לעצמך - אני נרתע מלתת את תשובתי - פן יבולע לי.
על פנים, תחושתי היא שהתשובה שלי יותר טובה...

תשובתי

תשובתי כבר שוחררה לפני כמה שעות באחד הפורומים הנידחים של תפוז (אגב כמה פורומים יש בתפוז? נדמה לי כמה מאות, נכון?). אז הבה שחרר את שלך. והיה ויתברר לי שמדובר באותה תשובה, אתן לינק מדוייק לתשובתי ההיא - אשר כאמור כבר שוחררה. מאידך, אם יתברר לי שתשובתך שונה משלי, אז אבדוק איזו תשובה טובה יותר, ואדווח לך.

iricky

New member
לא מותק

אני שאלתי קודם. אם אתה עונה כאן תשובה נכונה - סבבה. אם לא (נכונה או אלא תענה כלל) - אז מבחינתי נכשלת.

מה אתה מפסיד אם תענה? הרי כבר נתתי כאן הצהרה:

כזכור הצהרתי כאן מפורשות, שתשובתי שוחררה לפני כמה שעות באחד הפורומים הנידחים של תפוז, ושינתן לך הלינק המדוייק שלה אם יתברר שהיא זהה לתשובה שתינתן על ידיך. אז ממה אתה חושש? במצב כזה אני בטח לא יכול לרמות, לא?

אינני חושש שהרי תשובתי כבר שוחררה. אבל:

עכשיו הגיע תורך לשחרר, אחרי שכבר שיחררתי את התשובה לשאלה הראשונה (מה עוד שכאמור כבר שיחררתי גם את התשובה לשאלה השניה).

iricky

New member
אם לא רואים אותה - היא לא שוחררה

מה זה פורום נידח? אתה צריך להיות בפריים-טיים. אם אתה לא מפורסם - אתה לא קיים.

אבל יראו אותה כולל את השעה שבה פורסמה ההודעה.

ויראו את כל זה - כולל את השעה - באמצעות הלינק המדוייק שיתפרסם בפורום הכי מפורסם בעולם (זה המנוהל על ידיך), once אתה משחרר את תשובתך.

ככה?

ישר אתה רוצה שאשחרר לך את הקישור המבוטח, עוד לפני שאתה מסביר את ההיגיון שבתשובתך? לא כך נהגתי אני, בתשובתי לשאלתך הראשונה.

iricky

New member
אוף, איזה קשה אתה

ההגיון הוא שאני נמצא בפדובה, שזה כפי שידוע ברבים עיר באיטליה, ושם מהעיר הזאת אני בונה עיר חדשה, פדו-בה, כאילו עיר שיש בה פדו, הבנת? פדו-בה. נו, ואיפה יש פדו? ...נכון מאוד! זהו.

יללה, עכשיו שחרר.

אלי כ ה ן

New member
ואיזה מתוחכם אתה

התשובה שלי הרבה פחות מתוחכמת, אבל לטעמי טובה פי אלף.

לאור התשובה שנתת (ואני מניח שאתה בסך הכל מצטט את התשובה שניתנה ע"י מחבר החידה), יוצא שמי שחיבר את החידה פישל בכמה דברים, ואתחיל - מהקל - אל הכבד:

א. החידה הזאת רלבנטית רק אם אתה דובר עברית - בגלל המילה "בה". טוב, זה פחות נורא. אבל:

ב. החידה הזאת רלבנטית רק אם אתה חרש דובר עברית. אפרט: הנימוק לפיתרון החידה מערבב בין P לבין F, למרות ששני הצלילים האלה נכתבים שונה - לפחות בשפות הרלבנטיות של פיתרון החידה (איטלקית ופורטוגזית), מה עוד - שאפילו דוברי עברית - מבחינים בין שני הצלילים האלה בדיבור. אם כי גם לזה ניתן אולי איכשהו לסלוח, שהרי עדין כותבים את שני הצלילים באותה האות - לפחות בשפה שבה מנוסחת החידה; אבל:

ג. הכי חמור: מספר האותיות של פדובה אינו כמספר האותיות של ליסבון, ולכן אין כאן "בנייה" אמיתית. כשם שלא יעלה על הדעת לכתוב "ארלנד" במקום אירלנד, "פנלנד" במקום פינלנד, "צריך" במקום ציריך, וכדומה. השיטה הזו, להחסיר את האות י' - דווקא כאשר "צריך" אותה, היא - אמנם נפוצה - אבל לטעמי די דפוקה (ושיסלח לי מחבר החידה).

אגב, בהתחשב בכל הפגמים האלה, שלדעתי מהוים מחסום די רציני מפני הגעה לאסוציאציות הפראיות שחלפו במוחו של מחבר החידה, האמנם אתה רוצה כעת להגיד לי שאתה עצמך חשבת לבד על "לסבון" (כלומר ליסבון") לפני שהצצת בפיתרון שניתן בספר?

בשלב הזה, אתה בטח רוצה את התשובה היותר טובה והיותר פשוטה. לשם כך אקדים ואציין, שכאשר היצגת לראשונה את החידה - לא נקבת במספר האותיות של התשובה. אז אני מתריע מראש, שבתשובה היותר פשוטה והיותר מוצלחת שעליה חשבתי כשקראתי את החידה לראשונה, יש רק שלוש אותיות. הולך? אם אתה רוצה, אתן לך עוד רמז (יש לי שני סוגי רמזים: אחד דק, ואחד עבה - כזה שבאמצעותו תוכל לפתור את החידה תוך חצי דקה בדיוק, ואני אהיה עד לכך). אבל אם משום-מה אתה רוצה שאשחרר ישר את התשובה (עם הנמקה כמובן), בלי שום רמזים - לא דק ולא עבה, אז אין בעייה. מה אתה מעדיף?

למעלה