בואו נראה

iricky

New member
לאור ההערות שלך

א. כל תשבץ בעברית רלוונטי רק ללשון העברית
ב. ההגדרות מנוסחות ללא ניקוד, וכמובן גם ללא דגשים, וזיהוים הוא חלק מן החידה.
ג. 1. זה לסבון ולא ליסבון, כי הב' הדגושה באה בהכרח לאחר שווא נח ולכן הל' מנוקדת בחיריק חסר.
2. מספר האותיות מתייחס לפתרון בלבד ולא למילים המופיעות בהגדרה.

יאללה, תן את התשובה + הסבר.

אלי כ ה ן

New member
עליך להחליט האם מדובר בכתיב מנוקד.

סעיף ב שלך מניח שמדובר בכתיב חסר-ניקוד, בעוד שסעיף ג1 שלך מניח שמדובר בכתיב מנוקד (כי בכתיב שאינו מנוקד - כבר מצינו "זיכרונות" וכדומה - כך לפחות לפי החלטת האקדמיה).

מה עוד, שלפי החלטת האקדמיה, במילים שמקורן לועזי - שומרים על האות י אפילו בכתיב מנוקד: "אוֹלִימְפּיָאדָה", "הִיסְטוֹרְיָה", אִירְלַנְד, פִינְלַנְד, וכדומה. אמור מעתה: לִיסְבּוֹן - אפילו בכתיב מנוקד. קל וחומר שזה "ליסבון" (עם י, כמו "זיכרונות" עם י) - בכתיב שאינו מנוקד - אשר עליו רוצה מחבר החידה לבסס את הפיתרון המערבב בין ה-PADO של פדובה לבין ה-FADO של ליסבון. על כל פנים, הנוהג הוא לאיית "ליסבון", בכל ספר עברי ראוי לשמו, כולל אגב גם בשמו של הערך "ליסבון" בויקיפדיה - שצמודה להחלטות האקדמיה - במיוחד בשמות של ערכים.

אל תדאג, לא אשאיר אותך במתח - לגבי פיתרוני היותר-מוצלח (לטעמי), אך תמהני מדוע התעלמת משאלתי המפורשת, אז אני חוזר ושואל אותה - והפעם בהדגשה יתירה: האם עלית לבד על "לסבון"?

iricky

New member
ברור שלבד, מה זתומרת?

איזה נודניק. תשחרר כבר.

כל הכבוד. אז תוכל להתברך בכך

שעולם האסוציאציות שלך, עולה בקנה אחד עם עולם האסוציאציות של מחבר החידה. יפה!

בהמשכה של ההודעה הזו, ינתן הפיתרון היותר פשוט; אבל ראשית, אפתח ברמז דק: אילו החידה הייתה מוצגת לנחמה ליבוביץ למשל, אז אין לי ספק שמייד הייתה עולה בראשה - האסוציאציה שעלתה בראשי - לא זו שעלתה בראשך. למה? ראשית, כי הפיתרון היותר-פשוט - לקוח מתחום מומחיותה. שנית, כי הוא אינו כפוף לאילוץ של עירבוב בין P לבין F, ובמיוחד אינו כפוף לאילוץ של התנגשות עם הכתיב התיקני והמקובל של מילים לועזיות.

נחמד שהחזקת מעמד עד שלב כל-כך מתקדם של הדיון בינינו, אז עכשיו הגיע הזמן לגשת סוף סוף לעניין. ובכן לא יאומן עד כמה שהפיתרון פשוט (שלוש אותיות, כבר הזהרתי), והוא..."קין" ! כדי להבין למה, די להציץ בספר בראשית פרק ד פסוק 17...

אז נכון, זה לא כזה מתוחכם, מודה. אז מה? לטעמי, עדיף פי אלף - פיתרון פשוט חלק ובלתי מותנה, אם החלופה היא - פיתרון מתוחכם - שכפוף לאילוצים.

iricky

New member
וואו, כל הכבוד. פתרון יפה.

אבל עושה רושם שאין לך מושג מה זה תשבץ הגיון
ברור שהפדובה זה חארטה לגמרי שהמצאתי רק בשבילך. ככה לא פותרים תשבץ הגיון.
הפתרון הוא כמובן ונציה אבל השאלה- איך ונציה?

הרי כבר הזהרתי מראש, פעם אחר פעם

שהפיתרון שלי "פשוט ולא מתוחכם", כשבכך התכוונתי לרמוז - שאין זה הפיתרון הקלאסי המצופה מפותרי חידת היגיון.

לגופו של עניין: מתברר אפוא שעבדתי עלי, ואתה עוד מצפה שאמשיך לתת בך אמון

אחרי אובדן שארית האמון שעוד נותרה בי כלפיך, איך אדע כעת האם - כשכתבת שפתרת לבד ("בטח לבד") - באמת התכוונת לזה? ובמיוחד איך כעת אדע, האם שוה לי בכלל לטרוח להקדיש - אפילו רגע בודד - עבור בחינת הפיתרון החדש של ונציה, אם לבסוף יתברר ששוב עבדת עלי?

בקיצור: עליך לפצות איכשהו על אובדן האמון. אתה רשאי לבחור לעצמך את העונש, ואגיד לך מה דעתי עליו: והיה והוא יניח את דעתי, ארשה לך להביע התנצלות כנה, היא תיבחן במלוא תשומת הלב, ומשהיא תתקבל - יהיה טעם שאתן את תשומת לבי גם לוונציה שלך.

יאאלה, שחרר הצעת-עונש, ונסגור עניין.

iricky

New member
אתה מאלץ אותי

את חטאיך להזכיר היום. אתה עבדת פה על כל הפורום ואני עבדתי בסה"כ עליך, אז אתה דורש ממני התנצלות?!

קח עוד חידה
מפענח התעלומות זה קין? נהפוך הוא (3) (בהשראת אלי כהן)

לא פיענחתי תעלומות? פעם הכחשתי שאני אלי כהן?

כללו של דבר: אינני מוצא הבדל עקרוני, בין הניק החוקי "מפענח התעלומות", לבין הניקים החוקיים: סינדרלה אינדומלה, ליבלה, פיקסעלע, "iricky" (עם i בהתחלה), וכיוצא בכך.

מה שאין כן כאשר אדם טוען שדבריו הקודמים היו "חארטה לגמרי". אז: בין אם - דווקא דבריו הקודמים היו אמיתיים - בעוד שהנוכחיים הנם חארטה, ובין אם להפך, בשורה התחתונה: היה כאן ניסיון לתעתע. אז איך אתה משוה את זה למפענח התעלומות? אין שום קשר, בין פיענוח לגיטימי של תעלומות, לבין שום ניסיון לחרטט. שום קשר! פעם, לפני שנים רבות, אחרי החלטת היועץ-המשפטי-דאז אליקים רובינשטיין לסגור את תיק החקירה בפרשת "בראון תמורת חברון" (זוכר משהו כזה?), השמיע שר החוץ הנוכחי - בראיון (ברשת ב) - לכתבת הערוץ הראשון איילה חסון, אמירה נפלאה - שעד היום זכורה לי כנתינתה מסיני: "הקשר בין בראון לחברון, הוא כמו הקשר בין חסון לליסבון".

יאאלה, שחרר הצעת-עונש, ונסגור עניין.

iricky

New member
אבראבו - סוף סוף קלטת מה זה תשבץ הגיון

ואני עייפתי, אין לי כוח יותר. התשתני.

iricky

New member
איך יותר?

אם היו יותר לא היית יכול להכנס לתוך ה- 2%. זה זן שעומד על סף הכחדה אז בשילזה כולם נכנסים לתוך ה-2%, כולל אתה.

אם אני בתוך ה: 2%, אז למה כתבת "זה לא חוכמה"?

האמנם זה לא חוכמה להיות חלק מהשני אחוז?

אבל אני עדין מתעקש על דעתי המקורית וטוען, שהשאלה עצמה אינה קשה, וזה בלי קשר למתמטיקאים. גם לאלו שאינם מתמטיקאים היא לא קשה. כך לפחות לדעתי. על כל פנים, כשבחנתי את השאלה וניסיתי למצוא לה את הפיתרון, לא היפעלתי שום ידע מתמטי אקדמי מיוחד, כמובן חוץ מידע מתמטי בסיסי שאמור להיות ידוע לכל בוגר בית ספר יסודי.

iricky

New member
איזה מין לוגיקן אתה?

ה-2% כולל את כל המתימטיקאים שבעולם, כולל אותך, ועוד קצת שהם לא מתימטיקאים. מה כל כך קשה להבין פה?

נכון, לא צריך משוואות דיפרנציאליות ומרחבי הילברט בשילזה, אבל צריך לדעת לשחק עם מספרים, ורוב האנשים קשה להם עם כמה מספרים ביחד.

אסביר לך את הלוגיקה. היא אגב פשוטה לגמרי.

לתומי סברתי, שכאשר כתבת "אתה מתמטיקאי, זו לא חוכמה", התכוונת לרמוז, שלדעתך המתמטיקאים מהווים איזה שמונים אחוז מאזרחי העולם, ושלדעתך כולם יכולים לפתור את השאלה, ושלדעתך - הסטטיסטיקה של השני אחוז מול ה-98 אחוז - מודדת רק את הלא-מתמטיקאים, ושלכן כל החוכמה היא להיות - בתוך השני-אחוזים הנדירים הנ"ל - ולא בתוך קהיליית המתמטיקאים המאד לא נדירה. אבל ברגע שאתה מודה שהמתמטיקאים עצמם אינם יותר משני אחוז מאוכלוסיית העולם, אז יוצא שאתה מסכים שאני דווקא כן חלק מאותם שני אחוזים נדירים, ואם כך אז חזרה שאלתי: האמנם "זו לא חוכמה" להיות חלק מהשני אחוז הנדירים האלה?

iricky

New member
זו חכמה גדולה - בתנאי שאתה לא מתימטיקאי

למה כל כך קשה לך לתפוס מה אני אומר?

ועל כך כבר חיויתי את דעתי

שגם לאלו שאינם מתמטיקאים, השאלה לא קשה.
מניסיוני המתמטי אני אומר לך, שניסיון מתמטי (כולל ניסיון במשחק עם מספרים) אינו מהווה זרז קוגניטיבי בדרך לפיתרון השאלה.

iricky

New member
זה כי אתה בתור מתימטיקאי

לא מבין לנפשם של הלא-מתימטיקאים

האמנם?

זה בערך כמו להגיד, שבעל-רישיון נהיגה - אינו מבין לנפשם של הולכי הרגל...

אני לא נולדתי מתמטיקאי, וכנראה גם לא אמות מתמטיקאי. למעשה, עוד שנים הרבה בטרם למדתי לפתור משוואה ממעלה ראשונה עם נעלם אחד, ידעתי היטב את כל חיבוטי נפשו המיוסרת והסובלת של תלמיד כיתה א (שכמותי) - המתמודד (בשעתו) ללא הצלחה עם תכונותיו הדו-מימדיות - החוזרות על עצמן - של לוח הכפל למשל.

iricky

New member
נו, ולמה אתה חושב

נדרסים כל הזמן כל כך הרבה הולכי רגל? רק בגלל זה. אתה רואה שאתה חכם? (כשאתה רוצה)

אלי כ ה ן

New member
הקפדתי לציין "בעל-רשיון", לא "מי שכרגע נוהג".

אני חוזר ומתעקש, שבעל-רישיון יודע את נפשם של הולכי הרגל, במיוחד לאור זאת שברגע זה הוא אולי בעצמו הולך ברגל. על כל פנים, אני מבטיחך, שכשפתרתי את החידה החשבונית - הסרתי מעליי את כובע המתמטיקאי (לא שאי-פעם חבשתי כזה), ובמקומו הינחתי על פדחתי כובע טמב... - סליחה - כאילו שאני בכיתה א. ואני חוזר ומתעקש שזו אינה חידה קשה, גם למי שאינו מתמטיקאי.

למעלה