בוחן פתע

EdisonGirl

New member
בוחן פתע

אז הגיע הזמן להיפרד לשלום מהחופש הגדול, טוב, עד לשנה הבאה

גם אם סיימנו את בית הספר כבר מזמן, לחופש הגדול תמיד יש משמעות – זה ה-סמל לקיץ
ואיתו גם ים, אבטיח וארטיקים מצננים,
להורים בינינו, החופש מספק הרבה תעסוקה וזמן איכות
וכל היתר – ובכן – כנראה ממתינים בציפייה שהשקט יחזור לרחובות...

אבל המשמעות הגדולה ביותר היא הזכרונות שלנו – מהחופש עצמו, וגם משנות הלימודים העליזות. נזכרים בבית הספר, במורים, בסנדוויצ'ים, בחברים לספסל הלימודים... בכיתה, בלוח ובגירים...

3... 2.... 1....

נזכרתם
אתם שם

יופי! הורידו הכל מהשולחנות והשאירו רק עפרון ומחק.

הגיע הזמן לבוחן פתע

הבוחן היום יהיה בנושא: מבחנים ולימודים

1. איזה מן תלמיד היית? משקיען וחרוץ עם כל הסיכומים, בדיוק להיפך או משהו באמצע?

2. מה הדרך הכי מקורית שמצאת כדי ללמוד למבחן?

3. האם פעם ניסית להעתיק במבחן? ואם כן, האם הצלחת?

4. כשהמורה מדברת על נושא כלשהו, ולך היה פשוט קשה להתרכז, מה בדרך כלל עשית? (ניסית להקשיב בכל זאת, קראת ספר, אולי קשקשת על השולחן?)

5. שיעורי בית היו משהו שהכנת בבית, או העתקת במרץ חמש דקות לפני הצלצול?

6. לכל אחד יש מבחן בו הוא קיבל ציון גבוה במיוחד – ושהוא מתגאה בו מאוד. איזה מבחן זה בשבילך? באיזו כיתה?

7. איפה היית לומד? בספרייה, על המיטה, ליד השולחן, מול הטלוויזיה, על הדשא בגינה?

8. אם היית יכול לחזור אחורה בזמן, מה היית משנה בהרגלי הלמידה שלך?

אנחנו מזמינים אתכם לכמה דקות של נוסטלגיה

Optimistic Girl

New member

החרשנית, פשוט כי התחביב שלי הוא ללמוד!
אמא שלי עד היום לא סולחת לי, שלא נסעתי איתה לחופשה לאילת, כי היתה לי מסיבת סיום של יסודי וזה היה לי יותר חשוב,
למעשה אני ההפך הגמור מאמא שלי! היא ממש לא איכפת לה מציונים שלי או שלה, ומלימודים בכלל

דרכים מסורתיות ורגילות.
למשל אני הבנתי שאני לומדת מסיכומים שאני תימצתתי !

בחיים לא.
ערכים של כנות עם עצמי=זהו אחד הערכים החשובים לי.

4. כשהמורה מדברת על נושא כלשהו, ולך היה פשוט קשה להתרכז, מה בדרך כלל עשית? (ניסית להקשיב בכל זאת, קראת ספר, אולי קשקשת על השולחן?)
חלמתי בהקיץ על גברים שהייתי מאוהבת בהם
<בדכ מסדרות TV >

ברור שחרשתי על שיעורי בית, ותמיד הייתי תלמידה מצטיינת.
עכשיו הגעתי לרמה, שאני זאת שנותנת שיעורי בית בקבוצה שלי. חחח

6. לכל אחד יש מבחן בו הוא קיבל ציון גבוה במיוחד – ושהוא מתגאה בו מאוד. איזה מבחן זה בשבילך? באיזו כיתה?
100 בבגרות במתמטיקה!
כשאני כמעט לא בכיתה למורה שלי, שאני לא אוציא מאה!!! זה הכל בזכותו ובזכות ההתמדה שלי,
הוא היה מסביר לי תרגיל אחד איזה 30 פעם עד שהייתי קולטת

אבל עכשיו אני יודעת, שאני כן יכולה להיות טובה במתמטיקה, זה יעזור לי בחשיבה חיובית על שיעורי סטטיסטיקה באוניברסיטה חחח

לא היתה לי שולחן כתיבה אף פעם.
עכשיו לאחר שסיימתי תיכון, אמא שלי נזכרה לקנות לי שולחן ספריה

אבל זה טוב לי ללימודי התואר.

הייתי לומדת על המיטה שלי, עם ברכיים מקופלות, שעליהם הייתי שמה את הספרים <עד היום יש לי את ההרגל הזה
>

בחיים לא !!!!!!!!!!!

בית ספר, היתה תקופה יפה, אבל טוב שזה נגמר.
רחוק מהעין רחוק מהלב, שלא אדע עוד צער

רק ללכת בזמן לעתיד! לראות את עצמי שם, אני כבר יכולה לעצום עיניים ולדמיין <יש תרגיל כזה בNLP הוא עוזר למיקוד המטרות
>

EdisonGirl

New member
התשובה הראשונה שלך הזכירה לי סרט שאני מאוד >

אוהבת. ראיתי אותו לפני המון שנים- הוא נקרא בעברית "איש קטן ושמו טייט", והנה הקישור לסרט ב- IMDB:
http://www.imdb.com/title/tt0102316/

ראית אותו?

Optimistic Girl

New member
לא ראיתי

אבל אני אראה
אם זה קשור לגאונים, אני מתעניינת בזה

אבל אם סתם היה סרט דרמה, לא הייתי רואה,אני רק בקטע של אימה
רק אתמול סימתי עם סדרת הסרטים של 'המסור'
ואני כבר מתגעגעת

סדרת סרטים גאונה, עד הפרט האחרון... התיכנון הגאוני לכל פרט

Kagg6

New member
>>>

1. תלמיד חבשן שבילה חצי מהתיכון בבית
2. לא למדתי אף פעם למיבחן... :/
3. ניסיתי ולצערי לא הצלחתי...
4. הייתי מקשקש על שולחן או מדבר עם מי שלידי.... חח
5. אף פעם לא הכנתי, תמיד היו לי חרדות שישאלו אותי שאלות מהשיעורי בית.. בסופו של דבר גמרתי בסיפריה משלים שיעורים חח
6. 98 בתנך... כיתה יא'
7. בעיקר בזמן שינה.. בין החלומות
8. וואו.. הכל ולא רק בלמידה!

עכשיו שאני חושב על זה הייתי בור ועם הארץ.............

Optimistic Girl

New member
העיקר

שאולי עכשיו יש לך מטרות חיים,
ושאתה שואף להגיע לאנשהו <לעבר המטרות שאתה הגדרת>

מה שהיה בעבר לא חשוב,
חשוב מה שאתה חושב על העתיד, איך אתה מכנן אותו, ואיך אתה פועל למען להגשימו.

Kagg6

New member
חחח

את חמודה..

אבל לא כזה אכפת לי מהתיכון, סתם תקופה אפלה

goldy

New member
8. נרשם לבי"ס פרטי

מתחבר לאנשים שאינם, בשום צורה ו\או אופן: "רק הבנים מהכיתה".

EdisonGirl

New member
עונה גמכן

היה עליי רושם של חנונית, אבל האמת היא שלא למדתי למבחנים (הייתי מעיפה מבט במחברות ובספרים שניה לפני המבחן- כנראה בגלל זה הרושם נוצר. לא ידעו שזו הפעם הראשונה שנגעתי בחומר), ש.ב הייתי עושה בכיתה אחרי או לפני השיעור, וכל הספרים והמחברות נשארו נעולים אצלי בלוקר.
בבית הייתי סוגרת את עצמי בחדר ולומדת דברים אחרים (אנציקלופדיה, אטלס, מיסטיקה וכו'..) או כותבת ביומן שלי

היה מבחן אחד, בהיסטוריה, שלמדתי אליו, כי היה לי זמן (שיעור חופשי או משהו כזה), אז פשוט ישבתי בכיתה ריקה ודמיינתי שאני שם, באותה תקופה היסטורית, מן מדען צופה או משהו כזה, ושאני ממש חווה את הסיפור. קיבלתי במבחן הזה 92, אגב

פעם אחת העתקתי בבוחן באנגלית, אבל הרגשתי עם זה כ"כ רע, שהסתרתי אותו והתכחשתי לקיומו, וממש לא לקחתי קרדיט או שמחתי על הציון בו

פיתחתי שיטה. בכיתה א' אמא שלי קיבלה עליי תלונה באסיפת הורים, שאני חולמת בזמן השיעורים ולא מרוכזת, אז למדתי איך אפשר להסתכל על מישהו במבט מרוכז ובכל זאת לחלום. מאז לא התלוננו יותר, ואני יכולתי לחלום בהקיץ בשקט
דרך נוספת להתרכז בשיעור קשה לריכוז במיוחד- סידרתי את ארון הכיתה.

לא העתקתי- אם כבר, העתיקו ממני. אם אלו ש.ב קשים, הייתי מכינה מיד בסוף השיעור שבו הם ניתנו. ש.ב קלים הכנתי 5 דק' לפני השיעור. מה שבטוח- לא בבית.

יש לי כמה. קיבלתי ציונים גבוהים מאוד (100 או קרוב מאוד ל...) בגיאוגרפיה, מדעים, תחביר, לשון, ועוד.. לא זוכרת כבר. איזה מקצועות יש?
אבל הכי אני גאה בתחביר, כי כיף לדעת שבהינף עט כדורי אני מסוגלת לעשות ממשפט קצר מסמך של 3 עמודים בשעה וחצי..

בכיתה, כאמור. בבית ישבתי מול הסיפריה עם הספרים האחרים, כשלידי צלחת של אוכל ביתי מבושל וטעים שמתקרר לו לאיטו כי אני אוכלת בקצב של ביס לעמוד חחח

הייתי לומדת ללמוד. בעבר זה לא השתלם לי, כי קיבלתי ציונים טובים גם בלי זה, אז ה"קצת" מאמץ נראה היה לי מיותר, אבל כשניסיתי ללמוד באו"פ גיליתי כמה אני לא יודעת ללמוד, וזה מתנקם כשבאמת צריך ללמוד, ואי אפשר להסתמך על ההגיון בתשובות..

Optimistic Girl

New member

אהבתי את מס4 !

בקשר ל6,
מדהים שהצלחת כל כך טוב!
נראה שאולי את שמיעתית... אולי בגלל זה.

ואיך עכשיו הולך בלימודים שלך?
האם את לומדת ומשקיעה ומקבלת ציונים טובים?
או שפשוט מקבלת ציונים טובים?

EdisonGirl

New member
ראייתית דווקא, כמוך, ואולי בעצם שילוב

נכחתי כמעט בכל השיעורים, למעט פעמיים בשנה שהרגשתי שפשוט בא לי חופש, ולא הייתי מגיעה במשך יום אחד לכיתה (אגב, גם לא חששתי לומר זאת למורים. זה היה נראה לי לגיטימי לחלוטין שמידי פעם אזדקק לחופש, ולא עלה בדעתי אפילו לשקר ש"הייתי חולה"- זה היה נראה לי כמו ביג NO NO לשקר בדבר כזה..).
כיוון שנכחתי בכל השיעורים, תמיד יצא שראיתי מה המורה כתב/ה על הלוח, או כשאני סיכמתי, אז הויז'ואל נקלט ביחד עם ה- VOISE, וככה לקראת בחינה כל מה שהייתי צריכה לעשות זה לחזור על הויז'ואל, שזה אומר שהייתי פשוט מדפדפת במחברת ו"מצלמת" את הדפים בראש שלי, ובבחינה יכולה לקרוא אותם ולהקשיב למורה כאילו שהיא עומדת מולי כעת (אפילו זכרתי איפה בדיוק היא עמדה כשאמרה את מה שאמרה). זה מקצר בצורה משמעותית את הלמידה

באוניברסיטה זה היה אחרת, כי פחות דיברו אליי, אלא אני הייתי צריכה לקרוא מסות של חומר, ואם אני לא קוראת אותו באמת, כמו שקוראים בשיעור, זה לא נקלט.
האמת שאני לא בטוחה לומר איך בדיוק הצלחתי.. בעבר קראתי לזה: "אני עונה למבחנים דרך ההגיון", אבל ברור שמשהו בכל זאת נקלט מהשיעורים עצמם ומעצם העובדה שסיכמתי. אולי זה השילוב של שמיעה, חישה(תנועת הכתיבה) וראייה... וזה נקלט כ"כ חזק שזה שורד שם, לפעמים שנים.

כיום הלימודים הם קצת שונים. אהבתי שכתבת "או שפשוט מקבלת ציונים טובים", כי יש לי גם קטע כזה, שקצת מבאס אותי, כי כשאת מקבלת 90 בלי להתאמץ, למה לך לעשות מאמץ בשביל עוד 10 נקודות כשאפילו זה לא בטוח, שהרי מרצים לא ממהרים לתת 100...
מצד שני, יש לי הרבה קורסים שהמטלות בהם הן מעשיות, כלומר- לבנות מודלים, לצלם, לערוך תמונות, להביא רעיונות וכו'.. אלה לא דברים שאפשר לדלג עליהם, וזה טוב בשבילי, כי מפעילים אותי ואני לא משננת דברים כמו תוכי- משהו שמעולם לא ידעתי לעשות, ושבתואר בפסיכולוגיה+ביולוגיה באו"פ בהחלט נדרשתי לו.

AS00AS

New member
עונה (עם שליפים כמובן)

הייתי תלמיד נוראי!
כל שנה הייתי מבטיח שאני אשקיע, ואכתוב, אבל אף זה לא היה קורה, עד שהגעתי לצבא ולפסיכומטרי

ישיבה על אדן החלון, לימוד תוך כדי מוזיקת מטאל

כן, וכן

אם זה היה מקצוע שאני אוהב משתדל להקשיב, אם לא כותב במחברת,

לא ולא, הייתי בפנימייה

אז שיעורים היו בד"כ מפגש של חצי כיתה שכל אחד עונה על שאלה, והשאר מעתיקים,

בגרות 5 יחדות תנ"ך 98 כיתה יב

על המיטה,

את השכמות שלי בבוקר

al19

New member
אויש גם את פרסמת את זה..?...

אצלי לא היה לזה כל כך הענות
בכל מקרה הנה אני עונה >

משהו באמצע אני משער, אני הסתפקתי ב70... או בעובר.

אממ לא ללמוד ? לשחק במשחק מחשב מסויים .. אהבתי מאוד לשחק במחשב לברוח לעולם שבו אני מקובל ואני הכי חשוב בעולם ההוא, לברוח למקום קסום שכל המשאלות שלי מתגשמות... לא יודע... להרבה מבחנים לא למדתי, לאף מבחן במטמתיקה ואנגלית בחיים שלי אני חושב שלא למדתי...שאר המקצועות נו.. חייבים ללמוד המון ובקושי הצלכתי

הייתי חנון רציני.. (עדיין) כאילו חנון שבנוי משאריות של חנונים אחרים טיפה כמו מגה זורד. תמיד פחדתי להעתיק.

לרוב קשקשתי וציירתי... לפעמים חלמתי על עולמות אחרים.. .וסתם מחשבות כאילה של ילדים ..

לא הכנתי כל כך ... אם הכנתי אז זה היה להכין במרץ בבית ספר אבל אף פעם לא להעתיק

מתמטיקה שלי, מבחן אחד שחכתי איזה כבר קיבלתי 100 , ה100 היחידי בחיים שלי . או באוניברסיטה במכינה למטמתיקה למדעי המחשב קיבלתי 93 במבחן הסופי. או בפסיכומטרי שקיבלתי את הציון המירבי באנגלית

לומד ..הייתי ממש מסוגר ובית הספר היתה תקופה רעה בשבילי.. לא ממש למדתי, אבל בזמן הקצר שלמדתי זה היה על המיטה. ובאוניברסיטה תמיד בספרייה.

חח.. לא יודע אם הייתי משנה משהו, החיים שלי הובילו אותי עם כל הבאמת מסע מאוד קשה.. וכל הטראומות וכל הדברים הנוראיים והאיומים שבהם, הובילו אותי למצב היום שאני די אוהב... ולא הייתי משנה שום דבר שישנה משהו בעתיד שלי .
הייתי עושה את הכל מהתחלה בדיוק באותה הדרך אני חושב.

lemonade111

New member
הנך מועבר למענה הקוּלי

1. איזה מן תלמיד היית? משקיען וחרוץ עם כל הסיכומים, בדיוק להיפך או משהו באמצע? אחד שלא היה עושה שיעורים בכלל ולומד למבחן ביום שלפני רק כי צריך וכל היום יוצא לשחק כדורגל וכדורסל.

2. מה הדרך הכי מקורית שמצאת כדי ללמוד למבחן? לא זוכר, נראה לי מה שכתבתי בשישור אחר, שלקרוא את התשובות למבחנים קודמים היה הכי מקורי

3. האם פעם ניסית להעתיק במבחן? ואם כן, האם הצלחת? ניסיתי להציץ לאנשים אחרים אבל לא זוכר שהצליח, אולי ל-2-3 תשובות במבחן אמריקאי או תשובות סופיות במתמטיקה.

4. כשהמורה מדברת על נושא כלשהו, ולך היה פשוט קשה להתרכז, מה בדרך כלל עשית? (ניסית להקשיב בכל זאת, קראת ספר, אולי קשקשת על השולחן?) ציירתי על המחברת בסופה, הייתי מנסה להקשיב או פשוט הייתי ממשיך לחלום ומסתכל על השעון מחכה להפסקה הבאה או לסוף היום.

5. שיעורי בית היו משהו שהכנת בבית, או העתקת במרץ חמש דקות לפני הצלצול? לא זה ולא זה, הייתי מנסה להתמחק משהמורה תשאל אותי, ונראה לי שהייתי מנסה לענות על השאלות בזמן השיעור או פשוט מתפלל שכבר תסיים לבדוק.

6. לכל אחד יש מבחן בו הוא קיבל ציון גבוה במיוחד – ושהוא מתגאה בו מאוד. איזה מבחן זה בשבילך? באיזו כיתה? מתמטיקה, עוד ביסודי התחרתי עם עוד מישהו על המאיות, בבגרות אמנם 3 יחידות כי הייתי עסוק בעניינים אחרים ביום יום אבל קיבלתי 96 בגלל חצי טעות בשאלה (אוף!).

7. איפה היית לומד? בספרייה, על המיטה, ליד השולחן, מול הטלוויזיה, על הדשא בגינה? על המיטה אבל מה זה ללמוד??

8. אם היית יכול לחזור אחורה בזמן, מה היית משנה בהרגלי הלמידה שלך? קצת להשקיע יותר, כי חבל אין לי בגרות מלאה וזה לא נראה טוב בקו"ח "בגרות חלקית".

למעלה