בול!

אין סיבה מיוחדת לחשוב שחרדי מסריח יותר מכל אחד אחר, ודאי כך מאלה שטוענים זאת. זה אמנם נחמד כנסיון עקיצה/החזרה, אבל האמירה כשלעצמה מגלה שנאה נטו. מסוג הדברים שהיו נקראים אנטישמיות אילו נשמעו כלפי יהודים בכלל ובצדק. אז בחייאת בן אדם, רוצה 'להחזיר'? רוצה 'לעקוץ'? גם אם אין לך על מה ועד שהגעת התנהל כאן דיון ענייני? לפחות נסה להעלות את הרמה קצת. חבל שאתה מגלה כך את ערוותך ברבים.
העניין הוא הלבוש, שבחורף אין כל סיבה שיסריח יותר מלבוש אחר, אבל בקיץ הוא בהחלט מסריח כי לא מתאים למזג אוויר החם.

Harrington

Well-known member
מנהל
העניין הוא הלבוש, שבחורף אין כל סיבה שיסריח יותר מלבוש אחר, אבל בקיץ הוא בהחלט מסריח כי לא מתאים למזג אוויר החם.
או שדווקא לא מסריח :). נראה שגם בעניין הזה יש פער בין התיאוריה למציאות. אגב רוב החרדים לא לובשים את המעילים הארוכים בקיץ, אלא אם הם מסתובבים במקומות ממוזגים. אבל זה נובע מהחום ולא בגלל בעיית סרחון (שדווקא כן עלולה להתקיים ימים מסוימים בשנה, אבל לא נכון להגדיר את זה כבעיה קיצית גורפת) :).

שמלת תחרה1

Well-known member
מה איכפת לחילוני מהחרדי? מה הוא לובש, מה הוא אוכל, למה לא עובד, צאו מחיי החחרדים והתעסקו מה לא בסדר אצל החילונים.

nothing but the truth

Well-known member
מה איכפת לחילוני מהחרדי? מה הוא לובש, מה הוא אוכל, למה לא עובד, צאו מחיי החחרדים והתעסקו מה לא בסדר אצל החילונים.

צודקת לחלוטין.
זה לא ענינו של החילוני מה החרדי לובש. אבל זה צריך לתפוס גם הפוך, ורק בשרשור הזה נכתב שזה לא הדדי ולחרדי כן אכפת מה החילוני לובש.

אבי בן 1231

Well-known member
החילוני מעולם לא מעיר לחרדי על לבושו על מאכליו ועל צורת חייו!!!
מי שעושה זאת זה החרדי, מפריע לא שהחילוני אוכל חזיר בריא, והוא נלחם נגד כל חנות שמוכרת לא כשר, אך בריא!
החרדי תוקף ויורק על נשים שלא לבושות עפ"י דרישותיו, החרדי מיידה אבנים על חילוניים הנוסעים בשבת וביום כיפור.
זו כפייה דתית.

אם לא היה שוהה במחיצת החילונים, יכל להתלבש איך שבא לו, אבל ברגע שהוא נמצא במעלית צפופה, או במקום סגור אחר, עם חילונים והם צריכים להריח את ריח הזיעה הנוטפת ממנו, זה בהחלט מעניין את החילוני.
אכתוב יותר מזה, מסכת הקורונה לא עזרה בכדי לבלום את הריח העז.

סתם סקרנות, אפשר מקור לתגובה אחת או פוסט אחד שחילוני הלין על האוכל של חרדי?

לגבי עבודה, אם החילוני לא היה צריך לממן את החרדי, לא היה אכפת לו אם הוא עובד או לא עובד!

משתפרת1

Well-known member
אין סיבה מיוחדת לחשוב שחרדי מסריח יותר מכל אחד אחר, ודאי כך מאלה שטוענים זאת. זה אמנם נחמד כנסיון עקיצה/החזרה, אבל האמירה כשלעצמה מגלה שנאה נטו. מסוג הדברים שהיו נקראים אנטישמיות אילו נשמעו כלפי יהודים בכלל ובצדק. אז בחייאת בן אדם, רוצה 'להחזיר'? רוצה 'לעקוץ'? גם אם אין לך על מה ועד שהגעת התנהל כאן דיון ענייני? לפחות נסה להעלות את הרמה קצת. חבל שאתה מגלה כך את ערוותך ברבים.
בכללי מי שלובש מעיל ארוך (בכל צבע) ביום קיץ יזיע יותר ממי שלבש חולצת T. זאת עוד לפני שיצא אל השמש שנקלטת עוד יותר בבגד השחור. מי שחובש כובע פרווה לכבוד שבת קודש יזיע יותר ממי שראשו גלוי. את חולצת הקיץ הקלה רובם מחליפים ומכבסים מדי יום, את המעיל- לא, והוא צובר ריחות.
לדעתי תדירות המקלחות אינה תלויה בחילוניותו או חרדיותו של האדם.

Harrington

Well-known member
מנהל
בכללי מי שלובש מעיל ארוך (בכל צבע) ביום קיץ יזיע יותר ממי שלבש חולצת T. זאת עוד לפני שיצא אל השמש שנקלטת עוד יותר בבגד השחור. מי שחובש כובע פרווה לכבוד שבת קודש יזיע יותר ממי שראשו גלוי. את חולצת הקיץ הקלה רובם מחליפים ומכבסים מדי יום, את המעיל- לא, והוא צובר ריחות.
לדעתי תדירות המקלחות אינה תלויה בחילוניותו או חרדיותו של האדם.
ועדיין לא נכון לטעמי לקבוע על סמך התיאוריות האלה (שלגמרי נשמעות נכונות) שחרדים או לובשי חליפות מסריחים יותר מאחרים. כאמור שם, זה נחמד כעקיצה וזה אחלה כשמנסים 'להחזיר' (זוכרת? היינו עושים את זה בכיתה ג' ויש כאלה שגם בד') ואפילו די מקורי. אבל עדיין ברמה נמוכה למדי לטעמי. דיון רציני בשאלה מי באמת מסריח יותר במציאות לא ישנה זאת.

משתפרת1

Well-known member
ועדיין לא נכון לטעמי לקבוע על סמך התיאוריות האלה (שלגמרי נשמעות נכונות) שחרדים או לובשי חליפות מסריחים יותר מאחרים. כאמור שם, זה נחמד כעקיצה וזה אחלה כשמנסים 'להחזיר' (זוכרת? היינו עושים את זה בכיתה ג' ויש כאלה שגם בד') ואפילו די מקורי. אבל עדיין ברמה נמוכה למדי לטעמי. דיון רציני בשאלה מי באמת מסריח יותר במציאות לא ישנה זאת.
האם נסעת באוטובוסים בירושלים? בשנים הירושלמיות שלי נסעתי כל הזמן בתחבורה ציבורית. אני יכולה להעיד שגם בחורף היו פעמים שישבתי עם חלון פתוח ברוח קפואה כדי לאוורר את סביבתי מהריחות הקשים של הבגדים הלא מכובסים מספיק. שלא לדבר על הקיץ.

Harrington

Well-known member
מנהל
האם נסעת באוטובוסים בירושלים? בשנים הירושלמיות שלי נסעתי כל הזמן בתחבורה ציבורית. אני יכולה להעיד שגם בחורף היו פעמים שישבתי עם חלון פתוח ברוח קפואה כדי לאוורר את סביבתי מהריחות הקשים של הבגדים הלא מכובסים מספיק. שלא לדבר על הקיץ.
לא בזמן האחרון. כן בעבר. יכול להגיד שנתקלתי בחיי, בין אם בתח"צ ובין אם לאו, באנשים לא חרדים שהסריחו ובחרדים שלא נדף מהם שום ריח מיוחד. כן, גם בהיפך נתקלתי. כל שאני אומר הוא שלא נכון לקבוע את זה כמשהו גורף, ודאי לא מסגרת בה זה נעשה.

אבי בן 1231

Well-known member
לא כתבתי שיש סיבה לחשוב|תוהה|
גם האמירות שלך מראות על שינאה נטו.
אם לחרדי יש בעיה לראות את כתפיה החשופות של אישה יפה, יש הרבה פתרונות לזה אני מוכן לחסות את עיניו בצואה.
אולם לחרדי אין בעיה בלהטריד מינית ילדה, נערה או אישה, מעניין מאוד.
מסוג הדברים שהיו נקראים אנטישמיות אילו נשמעו כלפי יהודים בכלל ובצדק. אז בחייאת בן אדם, רוצה 'להחזיר'? רוצה 'לעקוץ'? גם אם אין לך על מה ועד שהגעת התנהל כאן דיון ענייני? לפחות נסה להעלות את הרמה קצת. חבל שאתה מגלה כך את ערוותך ברבים.
אתה אפילו לא מנסה וגם אם תנסה לא תצליח להעלות את רמת השיח פה עם שינאתך העיוורת לחילוניים|פטיש||פטיש||פטיש||פטיש|

מלאכת מחשבת1

Well-known member
ולהיפך ובסיגנון שלך: ים של דברים. נניח שאתה עובד במוסד לביטוח לאומי, מקום שהאזרח לא יכול שלא להצטרך להגיע אליו מעת לעת. נניח שאתה מגיע לעבודתך עם בגד שחור מגעיל ומסריח מזיעה. בגד מכובד מאוד לאוהבי הז'אנר (כלומר ביגוד מכובד מבחינת המעסיק), אבל מה לעשות, בגד שחור המסריח מזיע. קח עכשיו את היהודי החילוני והנקיי ותחשוב שמבחינתו הוא לא רק שלא מעוניין לשבת לשיחות ארוכות עם חראדי מסריח, הוא בוודאי רואה זאת כאיסור מוחלט וחמור מבחינה בריאותית לשהות ליד אותו יצור תמהוני. האם יש לו דרך כלשהי להתחמק מזה?
וזאת רק דוגמה אחת. אותה בעיה מתרחשת באמצע הרחוב כאשר גם שם לעתים החילוניים נדרשים לעבור. וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על מצעדי ההקפות בהם גברים מחבקים ורוקדים עם גברים במרכז העיר וכדו'.
כל הנ"ל, רק דוגמה אחת או מסוג אחת. ויש עוד רבות!!!!
ת'שמע, אני אינני חסיד גדול של החרדים אבל הפוסט שלך הוא פוסט מלא בשנאה לאדם באשר הוא אדם.
אם לי היה "נפלט" פוסט כזה, הייתי טורח להסיר אותו לאלתר.
הוא מעיד עליך יותר מאשר על החרדים.
ובהכירי אותך......STAY COOL וספור עד 100 לפני שאתה מגיב.

אבי בן 1231

Well-known member
ת'שמע, אני אינני חסיד גדול של החרדים אבל הפוסט שלך הוא פוסט מלא בשנאה לאדם באשר הוא אדם.
אם לי היה "נפלט" פוסט כזה, הייתי טורח להסיר אותו לאלתר.
הוא מעיד עליך יותר מאשר על החרדים.
ובהכירי אותך......STAY COOL וספור עד 100 לפני שאתה מגיב.
ספרתי כל הלילה והגעתי ל ...... 50,000,001, ונרדמתי.
אכן אתה צודק!!! תגובתי מוכיחה שינאה, אך, אומנם איני מכיר אותך כמו שאתה טוען שאתה מכיר אותי ובכל זאת אבקשך ............................................ אנא ספור כמוני לפני שתגיב ושים לב!!!!
בבקשה!
תגובתי היא העתק הדבק לתגובתו של המנהל שלנו מר הרינגטון, עם שינויים קלים מתבקשים בכיוון!!
זאת אני כבר מזמן טוען שמנהלנו ה"יקר" הוא אכול שינאה לחילוניים!!!!!!!!!!!!!
ואליי המיוחד!!!

תודה שקלטת שתגובה בסגנון זה היא מלאת שינאה!!!

Harrington

Well-known member
מנהל
זאת אני כבר מזמן טוען שמנהלנו ה"יקר" הוא אכול שינאה לחילוניים!!!!!!!!!!!!!
צר לי לאכזב אותך יקירי, אך אני לא שונא חילונים :).
ואליי המיוחד!!!
שוב טועה :). גם אותך אינני שונא במיוחד :).

בכל מקרה בניגוד לדבריך, הפוסט שלך הוא לא העתק-הדבק לדברי כהוא זה. הוא נסיון, פתטי למדי לטעמי, לעשות כאילו מעין העתק-הדבק. אבל הלכה למעשה אין שום קשר בין דבריך לדברי והדברים כלל לא דומים. קצת חבל למען האמת, כי אני לא חושב שיש מחלוקת מיוחדת שאתה מסוגל להגיע לרמה יותר גבוהה של דיון. גם לרמה גבוהה יותר של נסיון עקיצה וכו'. אבל ניחא. אלו כבר החלטות סוברייניות שלך :).

אבי בן 1231

Well-known member
צר לי לאכזב אותך יקירי, אך אני לא שונא חילונים :).

שוב טועה :). גם אותך אינני שונא במיוחד :).

בכל מקרה בניגוד לדבריך, הפוסט שלך הוא לא העתק-הדבק לדברי כהוא זה. הוא נסיון, פתטי למדי לטעמי, לעשות כאילו מעין העתק-הדבק. אבל הלכה למעשה אין שום קשר בין דבריך לדברי והדברים כלל לא דומים. קצת חבל למען האמת, כי אני לא חושב שיש מחלוקת מיוחדת שאתה מסוגל להגיע לרמה יותר גבוהה של דיון. גם לרמה גבוהה יותר של נסיון עקיצה וכו'. אבל ניחא. אלו כבר החלטות סוברייניות שלך :).
כהרגלך!!!!
האמת היא לא נר לרגליך!!
העתק הדבק מדויק תן לנכד החדש שלך לבדוק זאת.
גם הוא יגיד: סבא סה מדויק כמו שלך!!
ובזאת מיציתי, רק בריאות וסוף שבוע נעים!!

Harrington

Well-known member
מנהל
כהרגלך!!!!
האמת היא לא נר לרגליך!!
כן כן, מכיר את הצווחות :). צר לי, אבל האמת היא אכן לא נר לרגלי, היא יותר דרך חיים. מסוג הדברים שזר* לא יבינם.

* וקל לנחש מי הזר בהקשר הזה (לא באופן אישי, אלא מבחינת דרך החיים).
העתק הדבק מדויק תן לנכד החדש שלך לבדוק זאת.
אה נו, אז למה לא אמרת. אכן, אם זה מיועד לרמת הנכד החדש שלי אתה לגמרי צודק. בגילאים האלה אכן יש שיכנו זאת 'העתק והדבק' ראוי ואמיתי. בעולם המבוגרים אליו אני משתייך, פחות :).

מלאכת מחשבת1

Well-known member
ים של דברים. נניח שאת עובדת במוסד לביטוח לאומי, מקום שהאזרח לא יכול שלא להצטרך להגיע אליו מעת לעת. נניח שאת מגיעה לעבודתך עם גופיה חסרת שרוולים. גופיה מכובדת מאוד לאוהבי הז'אנר (כלומר ביגוד מכובד מבחינת המעסיק), אבל מה לעשות, כתפיים חשופות ולא רק הכתפיים. קחי עכשיו את היהודי הדתי ותחשבי שמבחינתו הוא לא רק שלא מעוניין לשבת לשיחות ארוכות עם נשים, הוא בוודאי רואה זאת כאיסור מוחלט וחמור מבחינתו לראות כתפי אשה חשופות. האם יש לו דרך כלשהי להתחמק מזה?

וזאת רק דוגמה אחת. אותה בעיה מתרחשת באמצע הרחוב כאשר גם שם לעתים הדתיים נדרשים לעבור. וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על מצעדי תועבה למיניהם במרכז העיר וכדו'.

כל הנ"ל, רק דוגמה אחת או מסוג אחת. יש עוד רבות.
הפעם קלעת גם לדעתי.
אני חושב ממש כמוך שהגיע הזמן להיפרד מאותם חרדים שהלבוש של הפקידה מפריע להם רחמנא ליצלן.
עכשו צריך רק להחליט איך לעשות את ההפרדה הזאת, ואני לא מתכוון להפרדת הדת מהמדינה...אני מתכוון להפרדה פיזית ממש.

אין שום דבר משותף בין אותם חרדים שהזכרת [ראה ערך ב.ל] לבין שאר אזרחי המדינה למעט עובדה אחת - הם יהודים בני דת משה.
אם זה היה תלוי בי, הייתי נותן לך וחבריך בכייף את ירושליים רבתי, את בני ברק כמובלעת ...:) ואת כל חבל יהודה והשומרון. ואת כל הישובים החרדים שנמצאים בתוך מה שנקרא "הקו הירוק". כמובלעות של המדינה החדשה. ואם תבקש גם את בית שמש, בשמחה תקבל גם אותה. העיקר שתסכימו להיפרד.
תנהלו לכם את מדינתכם ככל העולה על רוחכם.....
אני פונה לבונה עולם.....אנא, עשה חלום זה למציאות....וישא"ק.

Harrington

Well-known member
מנהל
הפעם קלעת גם לדעתי.
אני חושב ממש כמוך שהגיע הזמן להיפרד מאותם חרדים שהלבוש של הפקידה מפריע להם רחמנא ליצלן.
עכשו צריך רק להחליט איך לעשות את ההפרדה הזאת, ואני לא מתכוון להפרדת הדת מהמדינה...אני מתכוון להפרדה פיזית ממש.

אין שום דבר משותף בין אותם חרדים שהזכרת [ראה ערך ב.ל] לבין שאר אזרחי המדינה למעט עובדה אחת - הם יהודים בני דת משה.
אם זה היה תלוי בי, הייתי נותן לך וחבריך בכייף את ירושליים רבתי, את בני ברק כמובלעת ...:) ואת כל חבל יהודה והשומרון. ואת כל הישובים החרדים שנמצאים בתוך מה שנקרא "הקו הירוק". כמובלעות של המדינה החדשה. ואם תבקש גם את בית שמש, בשמחה תקבל גם אותה. העיקר שתסכימו להיפרד.
תנהלו לכם את מדינתכם ככל העולה על רוחכם.....
אני פונה לבונה עולם.....אנא, עשה חלום זה למציאות....וישא"ק.
אם זה היה שרשור מדע בדיוני (אם כי מבחינות מסוימות היה כבר מישהו שניסה להפכו לכזה), הייתי שמח לזרום עם הרעיון שלך ולהתייחס אליו עניינית. אולם מאחר ועל-פניו הוא לא נולד ככזה, איני רואה טעם מיוחד להתייחס לפנטזיות שאין להן היתכנות בעולם הריאלי.

למעלה