בול!

מלאכת מחשבת1

Well-known member
אם זה היה שרשור מדע בדיוני (אם כי מבחינות מסוימות היה כבר מישהו שניסה להפכו לכזה), הייתי שמח לזרום עם הרעיון שלך ולהתייחס אליו עניינית. אולם מאחר ועל-פניו הוא לא נולד ככזה, איני רואה טעם מיוחד להתייחס לפנטזיות שאין להן היתכנות בעולם הריאלי.
חחחחחח
גם כשאין לך מה להגיד , אתה חייב ל'גיד משהו..... 🤣 🤣
חרטטן מהמעלה הראשונה כבר אמרתי ?

Harrington

Well-known member
מנהל
חחחחחח
גם כשאין לך מה להגיד , אתה חייב ל'גיד משהו..... 🤣 🤣
דווקא היה לי מה להגיד ואותו אכן אמרתי.
חרטטן מהמעלה הראשונה כבר אמרתי ?
כן, אבל אולי אינך מודע לכך שאין צורך לחתום על פוסטים. שם הכותב מופיע ממילא לצד דבריו.

אבי בן 1231

Well-known member
אם זה היה שרשור מדע בדיוני (אם כי מבחינות מסוימות היה כבר מישהו שניסה להפכו לכזה), הייתי שמח לזרום עם הרעיון שלך ולהתייחס אליו עניינית. אולם מאחר ועל-פניו הוא לא נולד ככזה, איני רואה טעם מיוחד להתייחס לפנטזיות שאין להן היתכנות בעולם הריאלי.
שיטת העתק הדבק, על מנת לחסוך שעות מקלדת מיותרות!!
"אם זה היה שרשור מדע בדיוני (אם כי מבחינות מסוימות היה כבר מישהו שניסה להפכו לכזה וגם אתה יודע מי זה, זה הוא שמביט בך במראה במקלחת), הייתי שמח לזרום עם הרעיון שלך ולהתייחס אליו עניינית. אולם מאחר ועל-פניו הוא לא נולד ככזה, איני רואה טעם מיוחד להתייחס לפנטזיות שאין להן היתכנות בעולם הריאלי.
והמשך!!!!
בזה מיציתי!!! המשך יום נעים, בריאות|סיוע||תרופה||מזרק| ושבת שלום!!

Harrington

Well-known member
מנהל
שיטת העתק הדבק, על מנת לחסוך שעות מקלדת מיותרות!!
"אם זה היה שרשור מדע בדיוני (אם כי מבחינות מסוימות היה כבר מישהו שניסה להפכו לכזה וגם אתה יודע מי זה, זה הוא שמביט בך במראה במקלחת), הייתי שמח לזרום עם הרעיון שלך ולהתייחס אליו עניינית. אולם מאחר ועל-פניו הוא לא נולד ככזה, איני רואה טעם מיוחד להתייחס לפנטזיות שאין להן היתכנות בעולם הריאלי.
והמשך!!!!
בזה מיציתי!!! המשך יום נעים, בריאות|סיוע||תרופה||מזרק| ושבת שלום!!
חייב להודות, קצת הצחיקה אותי ההודעה הזאת :). בן אדם מגיב למשהו שלא יועד לו (זכותו המלאה כמובן), רק כדי לומר שאין בכוונתו להגיב :). נו שוין, כל אחד ורמת השעמום שלו אני מניח :).

הרבה בריאות אבי היקר והאהוב.

אבי בן 1231

Well-known member
חייב להודות, קצת הצחיקה אותי ההודעה הזאת :). בן אדם מגיב למשהו שלא יועד לו (זכותו המלאה כמובן), רק כדי לומר שאין בכוונתו להגיב :). נו שוין, כל אחד ורמת השעמום שלו אני מניח :).

הרבה בריאות אבי היקר והאהוב.
מתנצל!!!!!!!!!!! יש פעמים שקשה להבין בממשק הזה למי מיועדת תגובה מסויית, טעות, טועים!!!

אפרת10512

Well-known member
ים של דברים. נניח שאת עובדת במוסד לביטוח לאומי, מקום שהאזרח לא יכול שלא להצטרך להגיע אליו מעת לעת. נניח שאת מגיעה לעבודתך עם גופיה חסרת שרוולים. גופיה מכובדת מאוד לאוהבי הז'אנר (כלומר ביגוד מכובד מבחינת המעסיק), אבל מה לעשות, כתפיים חשופות ולא רק הכתפיים. קחי עכשיו את היהודי הדתי ותחשבי שמבחינתו הוא לא רק שלא מעוניין לשבת לשיחות ארוכות עם נשים, הוא בוודאי רואה זאת כאיסור מוחלט וחמור מבחינתו לראות כתפי אשה חשופות. האם יש לו דרך כלשהי להתחמק מזה?

וזאת רק דוגמה אחת. אותה בעיה מתרחשת באמצע הרחוב כאשר גם שם לעתים הדתיים נדרשים לעבור. וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על מצעדי תועבה למיניהם במרכז העיר וכדו'.

כל הנ"ל, רק דוגמה אחת או מסוג אחת. יש עוד רבות.
אז בוא ואסביר לך במה הדתיים מפריעים לי כי אנחנו חיים לעת עתה במדינה דמוקרטית. אני רוצה תחבורה ציבורית בשבת, היה מאוד מקל עלי אילו הייתה תחבורה ציבורית לדוגמה. בתחבורה הציבורית יסע מי שמתאים לו. לחילוני מתאים יסע, לדתי לא מתאים לא יסע הרי אנחנו מדינה דמוקרטית.
וזו רק דוגמה אחת

Harrington

Well-known member
מנהל
אז בוא ואסביר לך במה הדתיים מפריעים לי כי אנחנו חיים לעת עתה במדינה דמוקרטית. אני רוצה תחבורה ציבורית בשבת, היה מאוד מקל עלי אילו הייתה תחבורה ציבורית לדוגמה. בתחבורה הציבורית יסע מי שמתאים לו. לחילוני מתאים יסע, לדתי לא מתאים לא יסע הרי אנחנו מדינה דמוקרטית.
וזו רק דוגמה אחת
ברור לי לגמרי. אם את זוכרת, מעולם לא חלקתי על כך שיש (גם) כפיה דתית בישראל. אם כי מה שאת מתארת זאת החלטה של המחוקק החילוני דווקא כמובן, ופחות עניין של הפרעה של הדתיים עצמם, מה שאין כן המצב בדוגמה שנתתי לך.

לדידי המצב פשוט: מאחר ואנו חברה הטרוגנית על כולם לעשות פשרות כדי שנוכל לחיות ביחד. זה נכון לכל הצדדים וזאת בדיוק הדרך בה המדינה הזאת מצליחה לשרוד ולהתפתח כבר 3/4 יובל. אין דרך אחרת. ההבדל בינינו הוא (לא ברמה האישית בהכרח שלך ושלי, אבל של 'הצדדים' שלנו) שאני מכיר בכך שיש כפיה דתית אך גם בכפיה חילונית, בעוד שאת מתעקשת בדרך כלל שיש רק כפיה דתית ושאין שום כפיה חילונית. ברגע שתביני (שוב, לא את אישית, כותב במקרו) שהבעיה הזאת מתקיימת עבור שני הצדדים ובשם שני הצדדים, נהיה הרבה יותר קל לקבל אותה כצורך שאין לנו -כחברה- אפשרות להתקיים בלעדיה.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
ברור לי לגמרי. אם את זוכרת, מעולם לא חלקתי על כך שיש (גם) כפיה דתית בישראל. אם כי מה שאת מתארת זאת החלטה של המחוקק החילוני דווקא כמובן, ופחות עניין של הפרעה של הדתיים עצמם, מה שאין כן המצב בדוגמה שנתתי לך.

לדידי המצב פשוט: מאחר ואנו חברה הטרוגנית על כולם לעשות פשרות כדי שנוכל לחיות ביחד.
זה היה נכון פעם, לפני שהשתן עלה לראשם של החרדים. היום החרדי הממוצע משוכנע שהוא יכול , כמיעוט לכפות את רצונו על הרוב.
זה נכון לכל הצדדים וזאת בדיוק הדרך בה המדינה הזאת מצליחה לשרוד ולהתפתח כבר 3/4 יובל.
נו טוב, תמיד ידעתי שהידע שלך מוגבל. יובל=50 שנה. המדינה חצתה את גי היובל מזמןןןןןןןןןןןןןן
אין דרך אחרת. ההבדל בינינו הוא (לא ברמה האישית בהכרח שלך ושלי, אבל של 'הצדדים' שלנו) שאני מכיר בכך שיש כפיה דתית אך גם בכפיה חילונית,
לא קיים מושג כזה - "כפייה חילונית בארץ."
אם היה נאסר לבנות בתי כנסת - היית יכול לומר שיש כפיה חילונית. לצערך הרב , זה לא קיים כך שאין לך על מה להתקרבן.
בעוד שאת מתעקשת בדרך כלל שיש רק כפיה דתית ושאין שום כפיה חילונית. ברגע שתביני (שוב, לא את אישית, כותב במקרו) שהבעיה הזאת מתקיימת עבור שני הצדדים ובשם שני הצדדים, נהיה הרבה יותר קל לקבל אותה כצורך שאין לנו -כחברה- אפשרות להתקיים בלעדיה.
אין כאן שני צדדים ומעולם לא היו.
לפני שהשתן עלה לראשי החרדים, היה ניתן לקיים כאן חיים משותפים.
היום, זה בלתי אפשרי, ראה הצעתי להפרדה מלאה בין החרדים לשאר האוכלוסיה ואם תתפלל חזק חזק ותבקש זאת מבונה עולם, זה גם יקרה "בעזרת השם יתברך".....
ואתה וחבריך תוכלו לחגוג בהפרדה מלאה.
לא תחשפו חלילה לכתפיה של פקידה חיננית בביטוח לאומי.
ויבוא לציון גואל ,ולחרדים תבוא גאולה בלבוש טליבני מכוסה מכף רגל ועד ראש.
וישא"ק

זה היה נכון פעם, לפני שהשתן עלה לראשם של החרדים. היום החרדי הממוצע משוכנע שהוא יכול , כמיעוט לכפות את רצונו על הרוב.
גם פעם, המחוקק החילוני "החליט" בשל סחיטת הדתיים.
השתן עלה להם לראש כתופעת לוואי של ליברמן ודומיו.
נו טוב, תמיד ידעתי שהידע שלך מוגבל. יובל=50 שנה. המדינה חצתה את גי היובל מזמןןןןןןןןןןןןןן
:)
אם היה נאסר לבנות בתי כנסת - היית יכול לומר שיש כפיה חילונית. לצערך הרב , זה לא קיים כך שאין לך על מה להתקרבן.
כאן אני לא מסכימה עמך, אם יש או אין כפיה זה בעיניי המתבונן, בעיניי מי שאליו מופנית הכפייה ובהחלט מקובל עליי שהם רואים שיש כפייה כלפיהם.
מר הרינגטון רק שוכח שהוא הגדיר כפייה אחרת כשזה היה נוח לו, כמו במקרה החיסונים, שהוא לא ראה כפיית חיסונים בשל הקורונה שזה בדיוק אותו דבר כמו כפיית חילונים, לכן הוא צריך להחליט, מה ההגדרה של כפייה ועל פי זה, להשליך על הכול, גם על דברים שלא מוצאים חן בעיניו.

Harrington

Well-known member
מנהל
רק במוחם של חילונים תוקפים. 99% מהחרדים לא מתעניינים (אגב לדעתי, למרבה הצער) בחילונים או באפשרויות כפיה כלשהן.
אכן, צריך להיות מאה כמובן.
כאמור וכידוע, מעטים החילונים שכנים מספיק להודות בכך. אין כל חדש תחת השמש.
אני לא מתקרבן. לא מפריע לי כהוא זה שיש כפיה חילונית. כלומר מפריע, אבל זה חלק מהצורך לקיים את החברה הישראלית. אני מזכיר את קיומה רק כשיש פוחזים שמדברים על הכפיה הדתית מבלי להזכיר/לקלוט שיש גם את הצד השני.
אין כאן שני צדדים ומעולם לא היו.
כמובן. הצד שלך הוא היחיד ואין בלתו. אין ספק בכלל :).
לפני שהשתן עלה לראשי החרדים, היה ניתן לקיים כאן חיים משותפים.
יש כאן חיים משותפים כבר 74 שנים למקרה שלא שמת לב :).
היום, זה בלתי אפשרי
וראה איזה פלא, בכל זאת זה קיים.
ראה הצעתי להפרדה מלאה בין החרדים
לא בשוונג של מדע בדיוני, סורי.
לשאר האוכלוסיה ואם תתפלל חזק חזק ותבקש זאת מבונה עולם, זה גם יקרה "בעזרת השם יתברך".....
אני לא תומך בזה ועל כן לא אתפלל למען זה. בכל מקרה, לא נוהג להתפלל למען פנטזיות לא ריאליות.
ואתה וחבריך תוכלו לחגוג בהפרדה מלאה.
הפרדה ממך מספיקה לי, תודה. בעולם שלי היא לגמרי קיימת. כניסתך אליו מעת לעת נחמדה כאתנחתא קומית פה ושם. זה מתקבל בברכה מבחינתי, כל עוד זה מוגבל כמותית.
לא תחשפו חלילה לכתפיה של פקידה חיננית בביטוח לאומי.
ישתבח שמו.
ויבוא לציון גואל ,ולחרדים תבוא גאולה בלבוש טליבני מכוסה מכף רגל ועד ראש.
כי כל החרדים באמת מסתובבים ככה. אין ספק בכלל.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
רק במוחם של חילונים תוקפים. 99% מהחרדים לא מתעניינים (אגב לדעתי, למרבה הצער) בחילונים או באפשרויות כפיה כלשהן.

אכן, צריך להיות מאה כמובן.

כאמור וכידוע, מעטים החילונים שכנים מספיק להודות בכך. אין כל חדש תחת השמש.

אני לא מתקרבן. לא מפריע לי כהוא זה שיש כפיה חילונית. כלומר מפריע, אבל זה חלק מהצורך לקיים את החברה הישראלית. אני מזכיר את קיומה רק כשיש פוחזים שמדברים על הכפיה הדתית מבלי להזכיר/לקלוט שיש גם את הצד השני.

כמובן. הצד שלך הוא היחיד ואין בלתו. אין ספק בכלל :).

יש כאן חיים משותפים כבר 74 שנים למקרה שלא שמת לב :).

וראה איזה פלא, בכל זאת זה קיים.

לא בשוונג של מדע בדיוני, סורי.

אני לא תומך בזה ועל כן לא אתפלל למען זה. בכל מקרה, לא נוהג להתפלל למען פנטזיות לא ריאליות.

הפרדה ממך מספיקה לי, תודה. בעולם שלי היא לגמרי קיימת. כניסתך אליו מעת לעת נחמדה כאתנחתא קומית פה ושם. זה מתקבל בברכה מבחינתי, כל עוד זה מוגבל כמותית.

ישתבח שמו.

כי כל החרדים באמת מסתובבים ככה. אין ספק בכלל.
כל מה שכתבת - חרטא אחת גדולה.
אבל זה מה יש ואין לצפות לשינוי.

אבי בן 1231

Well-known member
הדתיים עסוקים בעבודתם.
מה חברי הכנסת עושים, זה סיפור אחר!
לצאת להפגנות ושיבוש החיים בחזית של חנות לא כשרה זו עבודתם|תוהה|
להפגין לפני בית עסק שפועל בשבת זו עבודתם|תוהה|
לירוק על אישה שהולכת על מדרכה של הגברים, זו עבודתם|תוהה|
להשפיל אישה שיושבת בחזית אוטובוס, זו עבודתם|תוהה|

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
לצאת להפגנות ושיבוש החיים בחזית של חנות לא כשרה זו עבודתם|תוהה|
להפגין לפני בית עסק שפועל בשבת זו עבודתם|תוהה|
לירוק על אישה שהולכת על מדרכה של הגברים, זו עבודתם|תוהה|
להשפיל אישה שיושבת בחזית אוטובוס, זו עבודתם|תוהה|
אבי מתי דתי ירק על אשה? מתי הפגינו מול מפעל שעובד בשבת? נכון חרדים מחרימים מפעל עובד שבת, וזו זכותם. אף אחד לא יגיד לחרדי מהיכן לקנות, כפי שאף אחד לא אומר לחילוני לא לקנות בטיב טעם בשבת.

אבי בן 1231

Well-known member
אבי מתי דתי ירק על אשה? מתי הפגינו מול מפעל שעובד בשבת? נכון חרדים מחרימים מפעל עובד שבת, וזו זכותם. אף אחד לא יגיד לחרדי מהיכן לקנות, כפי שאף אחד לא אומר לחילוני לא לקנות בטיב טעם בשבת.
אני מצטער אך אין לי יומן עם תאריכי הטרדות של חרדים, אך מוטב שתטריחי את עצמך ותעייני בעתונים ותקשיבי לחדשות על היריקות וההטרדות של חרדים המטרידים נשים ברחוב או באוטובוסים, אני יודע שלא אשכנע אותך אך עם עובדות קשה להתווכח!!
קבלי דוגמית של הטרדה ואת שאר ההטרדות אנא חפשי וראי.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אני מצטער אך אין לי יומן עם תאריכי הטרדות של חרדים, אך מוטב שתטריחי את עצמך ותעייני בעתונים ותקשיבי לחדשות על היריקות וההטרדות של חרדים המטרידים נשים ברחוב או באוטובוסים, אני יודע שלא אשכנע אותך אך עם עובדות קשה להתווכח!!
קבלי דוגמית של הטרדה ואת שאר ההטרדות אנא חפשי וראי.
תודה כתבה מ-2011. כלומר 12 שנים הארץ שקטה :)
טוב שלא וויתרו. אין מה לוותר!

nothing but the truth

Well-known member
תודה כתבה מ-2011. כלומר 12 שנים הארץ שקטה :)

הלוואי...
אם תחפשי תמצאי גם אחרי 2011. או זה.
וקיימת גם האפשרות שזה לא מספיק מעניין בשביל לכתוב על כך... (לי באופן אישי זה נראה מטופש לעשות כתבה על כל אדם חילוני/חרדי שיורק לעבר מישהו...).

אבי בן 1231

Well-known member
הלוואי...
אם תחפשי תמצאי גם אחרי 2011. או זה.
וקיימת גם האפשרות שזה לא מספיק מעניין בשביל לכתוב על כך... (לי באופן אישי זה נראה מטופש לעשות כתבה על כל אדם חילוני/חרדי שיורק לעבר מישהו...).
מצטער,לא שמתי לב לתאריך אך היו הרבה כתבות על תקיפת נשים ע"י חרדים באוטובוסים שהם קבעו כאוטובוסים "כשרים"!!
או ברחובות שהם הגדירו שיש בהם הפרדה על המדרכה!!

למעלה