בוקר אור. אני פותחת את היום? איפה הדסה?

מינהר

New member
בוקר אור. אני פותחת את היום? איפה הדסה?

אני קוראת בביזפורטל שסין עשויה להפוך את המטבע שלה, יואן, למטבע בו נקבעות עסקות נפט, וכתוצאה -מטבע שימושי בעולם. במקום או לצד הדולר. עלולה להיות פה מלחמת מטבעות בין 2 הענקים הללו, לפי הכתבה.
אנו חושבים שלא משנה לנו, אבל בתור גרורה של ארהב זה ועוד איך צריך לעניין אותנו.
http://www.bizportal.co.il/wallstreet/news/article/679821

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לשבת בבוקר

מינה? האם את עשירה?? שמתי לב שנושא של נדל"ן, כלכלה, כסף מאד מעסיק אותך... אני מתעסקת בכסף בכל סוף שבוע...כשאני ממלאת טוטו אני מחשבת איך אחלק את הזכיה בין ילדי... בפייסבוק יש איזו אפליקציה שאומרת מה צופה לך 2018... וקיבלתי תוצאה שאזכה בלוטו... אבל אני בכלל לא ממלאת לוטו...

מינהר

New member
יוליקה, אני כלכלנית, זה המקצוע שלי. ומתווכת נדלן,

זה המקצוע שלי. אז זה מענין אותי. גם אם יש לי 2 גרוש בלבד.
ואם יש לך פנסיה, זה מעניין גם אותך. אם יש לך פנסיה ממשלתית- את מוגנת ומסודרת, אלא אם מדינת ישראל חלילה תפשוט רגל. לי אין פנסיה ממשלתית, אז הכל מעניין אותי. יש לי רושם שאלה שיש להם פנסיה ממשלתית לא מבינים את היתר.

יוליקה

Member
מנהל

נכון, יש לי פנסיה תקציבית! וגם לבעלי יש פנסיה תקציבית.
היום כבר לא נותנים... לא בשירות המדינה ולא ברשויות המקומיות....
המדינה הבינה שזה עולה לה הון בגלל שאנשים חיים יותר מידי שנים...

מינהר

New member
אז בגלל זה יוליקה, אתם ישנים טוב, ולא נוגע לך

במיוחד מה קורה בכלכלה בעולם ובארץ.
אבל יש לך ילדים, לא?

בת חן191

New member
כמה שאני מבינה כלום,,נראה לי שזה לא בלוף אנשים התעשרו אבל

אפשר גם להתרוקן
אני לא טיפוס של סיכונים
שינה ערבה עדיפה לי על הימור,

בעוונותי אני לא מבינה מה ההבדל

בין פנסיה תקציבית לפנסיה של מבטחים? לבעלי יש פנסיה של מבטחים שמאפשרת לנו חיי רווחה, אני כל חיי עבדתי וכל פעם שהחלפתי מקום עבודה הוצאתי את הכסף, לימים קניתי דירה נוספת ועכשיו יש לנו עוד נכס והכנסה מאוד מכובדת לצידה, לא הייתי כלכלנית אבל היתי נמרצת וידעתי מה אני עושה ולימים התברר שעשיתי צעד נבון ו כון.

מינהר

New member
ניצת, פנסיה תקציבית קיימת לעולם, כל עוד המדינה קיימת.

מבטחים בעקרון יכולה להתרוקן עם הזדקנות החברים. כרגע יש לה ערבות מדינה, מחר יהיה ביבי אחר, ומי יודע?

יוליקה

Member
מנהל
ההבדל בין פנסיה תקציבית לצוברת

פנסיה צוברת (מבטחים וכל החברות האחרות)
העובד מפריש סכום והמעביד משלים את השאר בדר"כ
כך היה בעבר 1ש"ח העובד 2 ש"ח המעביד...

בפנסיה תקציבית - רק המעביד מעביר... העובד לא משלם כלום.

בת חן191

New member
בקר אןר,,אז תקני יוליקה,,,אני שונאת להתעסק בכסף

ומאד חבל,,,
בחוץ אפרורי , נראה לי שלא אצא מהבית, אתמול היו לי לצהרים אורחים
את ניקוי הסירים עזבתי להיום היתי עיפה
ראתי שאף אחד לא לקח אותם,

הדסהש1

New member
מינה קשה לי לקום בבוקר כל גופי כואב מחכה שהתחמם

גם לא ישנתי כמעט דואגת לבעלי המאושפז עקב ארוע מוחי שני..מחר יחתל פיזיוטרפיה
עדין לא מרשים לו לרדת מהמיטה...מקווה לטוב...

יוליקה

Member
מנהל
בת דודתו של בעלי מהודפשט

מבקרת בארץ עם 2 בניה. היום אחר"צ נפגש את בני... אז אני עומדת ומכינה בלינצ'סים

נימה3

New member
ביליתי את כל הבקר עם שני הנכדים הגדולים ושני הנינים

הגדולים במדיטק בחולון צפינו בהצגה הכבש הששה עשר. כולנו נהנינו. אחר כך נכסנו לספריה שבמתחם וגם שם הם אוהבים לעיין בספרים וכמובן ספרתי כמה ספורים וחזרנו הביתה. היה בקר נפלא וכעת לשלאף שטונדה. גם כן נפלא.

היתרון של הזקנים

שמהנסיון הם יודעים מה ואיך למצות את מעשיהם ולא לרוץ כאחוז תזזית לכל הכיוונים, רק כך נהנים באמת.

את זה אני אומר גם למטיילים:
טייל בנחת, שום דבר לא יברח, ואם אתה מגיע לכפר שנחמד לך בו, שב בקפניו (בית קפה כפרי) עם המקומייים ועל כוסית ציקודיה (יין) או אשכול ענבים טלול וכמה חתיכות של גבינת עיזים בצד, תוכל לזכות בשעה של נחת.

מינהר

New member
שפירא, קראת במקרה את הרומן "רחמים" על אי יווני,

שבו היה ליהודי צעיר קפניאו? אני חושבת שזה על זקינטוס בזמן מלחמת העולם 2. של מיכל שליו.

לא קראתי

החומר העיקרי שאני קורא אלו מחקרים או ספרים שעוסקים בהיסטוריה בעיקר לצורך עידכון הספרים שלי כמו הספר על כרתים ועל רכבת-העמק. (את כרתים אני חוקר 28 שנים ואת רכבת-העמק 21).
יש לי סוכן ספרים ישנים שעד היום השיג לי משהו כמו 400 ספרים מתוך ה-700 שיש לי.

אתמול למשל קבלתי ממנו ועידכנתי את "מישוט בארץ" של סמילנסקי ויש שם פרק שלם בן 5 עמודים על נסיעה ברכבת-העמק מחיפה לצמח.
אנשים מכירים אולי 2-3 סיפורים על רכבת העמק, אני הגעתי כבר ל-1968 סיפורים (מספר המקורות שלי עבר את ה-1550) ומי שדיבר על 8 תחנות אח"כ 17 ובסוף 22, אני הגעתי כבר ל-50.

אני עושה זאת לא כדי להתפרנס, אחרת הייתי מזה רעב, אלא לצורך תיעוד כי בשום מקום אין מחקרים כאלו.

אגב, בין הספרים יש את הספר "זה המקום" של אהוד בנאי שבשנות השבעים טייל בכרתים חודשיים במסגרת טיולים שלו בעולם.

זה מזכיר לי שב-1975 הייתי מועמד לקורס קצינים, ובוועדה נשאלתי איזה ספר קראתי בחודש האחרון.
עניתי שלא היה לי זמן לקרוא כיוון שאני כותב ספר ("המקורות תכל'ס בשטח"- יישום סיפורי התנ"ך לטיולים בשטח).
נכשלתי, כאשר בטופס ציינו "רברבן".....
לא יכלו להאמין ששוטר יכול להיות גם סופר......

מינהר

New member
שפירא, הספר "רחמים" מעביר קורות משפחה יהודית

מזקינטוס בצורת רומן מותח. המון אנשים קראו את הספר המרתק, ולמדו בעקיפין. אדם ממוצע לא יפתח מדריך למטייל סתם כך, אלא אם הוא רוצה לנסוע לשם.
אגב יש שם גם פרק מרתק על רציחות שבט יהודי בימי מוחמד. המחברת מקשרת באיזו דרך בין הדברים.

למעלה