בוקר אור. אני פותחת את היום? איפה הדסה?

יוליקה

Member
מנהל
אולי רק הדתיים

אצלנו לא היה מוכר, ואפילו חמותי ע"ה שהיתה אישה חרדית
לא הכינה...
אצלנו במרק שמים נוקדלי (בצקניות) ולא קרפלאך...
אני יודעת שיש קפלאך לא במרק עם בצל מטוגן.... אבל אצלנו
לא הכינו...
 

בת חן191

New member
אני קוראת עכשיו את הספר הכלב היהודי כולם

כל כך מתלהבים ביניתים עוד לא כל כך מתלהבת אולי לא הגעתי לקטע
המענין,
 

בת חן191

New member
אצלינו אכלנו נוקרלאך אמא לא זזה ימין ושמאל במאכלים

אני כן מאמצת מכל העדות,,אבל אוכל סיני ממש ממש לא אוהבת
אוכל מרןקאי איטלקי צרפתי ערבי הכל הכל חוץ מסיני ויפני
סושי ממש לא מתחברת
 
בעניין רגל קרושה


יוליקה, ספרי איך את מכינה את הרגל קרושה, אני מכינה רגל קרושה, שזה
משו,משו, אני עושה את זה מרגל של עגל או פרה, לא משנה מה וגם מבשלת ביחד עם זה קורקבנים, התבלינים הרגילים של רגל קרושה ואני טוחנת במכונת בשר,
יוצא סמיך כמו נקניק, פעם הייתי מכינה מרגליים של עופות, זאת היתה עבודה
מפרכת לחלוט או לשרוף על הגז ולקלף את הרגליים, אבל היה שווה, כי זה היה פחות שמן, היום
אני לא מצליחה להשיג רגליים של עופות.
קרפלעך אני מאד אוהבת, אבל אין לי סבלנות להכין, אני קונה בחנות של
אוכל מוכן, יש ממולא בשר וממולא בתפוחי אדמה, אני מעדיפה את הבשר,
אימי ז"ל היתה מכינה ורניקס מגבינה מתוקה, כשהייתי ילדה ואני אהבתי
לעזור לה בזה,
סושי, מאד טעים לי, אבל אני נמנעת בגלל שזה נא.
 

יוליקה

Member
מנהל
רגל קרושה

אני מכינה רגל קרושה מרגל עגל לבנה ונקייה.
נמכר במרכולים במגשים כשהוא פרוס...
בתוך סיר לחץ אני מניחה את חלקי הרגליים נקיים ושטופים.
מוסיפה ראש שום מפורק לשיניים עם ראש השום קטן אפשר 2
פלפל שחור, מלח, ופפריקה אדומה כחצי כפית בעיקר בשביל הצבע.
מכסים היטב במים פלוס ...
לא תוחנת אלא מקצצת.
מבשלים בסיר לחץ כשעתיים עד שעתיים וחצי... עד שהכל מתפרק
והבשר נופל מהעצמות....
לתוך קערה מסננים את הנוזלים...
לאחר קרור קצר לוקחים את הבשר + גידים רכים וקוצצים היטב בסכין חדה....
יוצקים את התוכן לתוך הנוזל ומערבבים היטב... חוזרים על הפעולה
עד שהכל נגמר. גם את השום קוצצים עם הבשר. מערבבים הכל היטב.
טועמים ואם חסר מלח מוסיפים.
מצננים היטב מחוץ למקרר. מכניסים למשך הלילה למקרר.
אם פוחדים מהשומן מלמעלה אפשר להסיר אותו אבל גם מסירים את הפפריקה...
לכן אפשר לדלל קצת את השומן.
 
אשתי מעולם לא הכינה רגל קרושה

אז אני קונה בחנות של "הרוסים", זה בא בקופסאות עגולות של מנה אחת יש מבקר ויש מעוף, ואחד כזה עם ים של לימון ולחם, זו ארוחה מעולה (למגינת ליבם של המזרחיים המקיאים רק למשמע השם, כך הם טוענים...)

גם אני לא אוכל סושי, לא ניסיתי אז אני לא יודע מה זה.
בכלל, למשל עד גיל 60 מעולם לא אכלתי פיצה. עד גיל 70 מעולם לא אכלתי דג בגריל מפחד להיחנק מהעצמות (היום יש לי פינצטה מקצועית לכך).
גם לובסטר לא אכלתי מעולם, ואפילו שבלולים ניסיתי רק לפני מספר שנים (לא לעיס).

המענין שכלתי הכינה באיזו ארוחה קרפלאך עם בשר, לא היה לי ברור איך היא מכינה הרי זה אוכל יהודי, והסתבר לי שבסין זה מאכל רגיל לגמרי כשהוא מאודה בקופסאות רשת כאלו, כמו הדים-סאם שזה בעצם מין סוג של קרפאלאך..
 
למעלה