בוקר אור. אני פותחת את היום? איפה הדסה?

אני לא בנוי לכתיבת רומנים.

כל 13 הספרים של עוסקים במחקר היסטורי ותיעוד .

מי יפתח ספרים או מי לא, זה ממש לא חשוב לי.
אני עוסק במחקר ובתיעוד ולמזלי אני לא זקוק לכתיבה כפרנסה.

אולם עובדה חד משמעית שמי שלמשל נסע לכרתים עם הספר שלי, חזר באמירה שהם היו מאושרים כיוון שעם כזה שפע של מידע, לא משנה לאן נסעו, תמיד היה להם מה לראות ולחוות ובעזרת הספר גם להבין, שזה חשוב מאוד כדי שהטיול יהיה חוויה ולא עוד סימון של "וי".
וזה מה שחשוב בעיני.

המענין הוא שמי שחוזר מהטיול, אז הוא יושב לקרוא את כל הספר על כל מעל 1.500.000 המילים שבו וליהנות מ-17.000 התמונות ומי שמחפש הרפתקאות, יכול למצוא אתרים שאפילו המקומיים לא מכירים.

אבל בין הספרים שאני קורא בנושא יכולים להיות הספר של אהוד בנאי או את מר מאני, ומאידך את הספר של דוקינס "יש אלוהים?" או "ספר האגדה" של ביאליק ורבניצקי על עשרות אלפי האגדות שבו וכו.

יש לא מעט סופרים שכותבים ספרים שנראים כמו אמיתיים או מתבססים על מציאות ומקבלים נפח. אשתי אוהבת לקרוא כאלו (אני קראתי את מוסה דאג).

אני לא חיבבתי את הספר "האי של סופיה" על אי המצורעים בכרתים (בינתיים הוא גם הפך לסרט- "האי"), הוא כתוב כך שקוראים את הספר בשטף בלי לעצור בקריאה קולחת, אבל הפרטים המעטים שדיברו על מציאות היו בלתי נכונים בעליל, ולי זה צרם.

אבל ספרים "כבדים" אני מחבב מאוד, מה שאחרים לא יכולים לסבול מכובד הכתיבה והעברית הישנה, כמו למשל ספר ההיסטוריה של ערי-המדינה באיטליה עד שהתאחדו למדינה אחת, והתברר לי שהספר היה בספריה החל משנות החמישים, ועד היום אני היחידי שקראתי בו.
או הספר המשעשע מאוד של ימי הביניים: "סיפורי קנטרברי".....

מינהר

New member
שפירא, איש איש וכשרונותיו.

הספר האי של סופיה - הוא די נראה כפנטזיה. אבל עניין גילוי התרופה לצרעת זה שקר? אני לא בקיאה.

התרופה התגלתה ב-1922 אבל היתה מניעתית

משמע, מי שכבר חולה, היא לא מרפאה אותו ב-100%, חלק כן חלק לא. לכן גם אי המצורעים פעל עד 1953, האחרונים נשארו עד 1957 מסיבה פשוטה, איש לא רצה במגע איתם.
הם היו חייבים לחבוש כובעים עם פעמונים (כמו של ליצני החצר) כדי להתריע על התקרבותם, נתנו להם בגדים ואוכל אולם לעולם לא כסף, כיוון שאף אחד לא היה לוקח מידם כסף.

אבל בהחלט התרופה מונעת התפתחות המחלה.

מינהר

New member
בתחן, הרבה תודה שאת מנחמת אותי. אבל אני

לא מתוחה מן האפשרות למות בגיל 78, כמו אבי וסבי. חייתי חיים אינטנסיביים, כמותם, אין לי טענות. רק לא רוצה להיות סיעודית חלילה חלילה. עדיף סוף די מהיר כשלהם. להם לא היה אוטו ולא מעלית, הלכו הרבה ברגל. היו רזים.

מינהר

New member
תודה, בתחן. אגב, קיבלתי טיפות עינים יקרות, רסטזיס,

295 שח לחודש. אני אומרת בזהירות, שהן מקילות עלי. בלי חומר משמר, בבקבוקונים יומיים. לידיעת כל בעלי יובש בעינים. [יותר בזול מאשר לרוץ לרופאים פרטיים, שלא עוזרים].

בת חן191

New member
האם אין לך השתתפות בקוח??אני התחלתי לאחרונה לקנות מגבונים

לעינים שנקראים eye care של דר" פישר ללא חומרים משמרים ללא בושם וצבע מעושר בתמצית קמומיל אני מרוצה מובן שמוסיפה גם טיפות ליובש,

משתפרת

New member
מינה? 78 זה ה-58 החדש

הרפואה היום איננה מה שהיתה פעם. הטיפולים בבעיות לב נעשים היום הרבה יותר בקלות, בשיטות כירורגיות שאינן פולשניות כמו פעם, בהצלחה מרובה הרבה יותר. יש הרבה יותר דרכים לטפל באי ספיקת ריאות. יש הרבה יותר דרכים להרחיב דרכי נשימה בעזרת משאפים.
לכי, תבדקי, שיוכלו לשים את האצבע על הבעיה באופן מדויק, ואז לטפל בה בצורה ממוקדת, כך שתוכלי להמשיך בחיים פעילים בלי לספור את השנים ולהשוות אותן לאלה של אביך ז"ל.

בעלי ואני עם שפעת חזקה ומרגישים

כאילו סוף העולם הגיע, לקרא אני לא יכולה כי הלך לי לאיבוד כושר הריכוז, אז יושבים כל היום מול הטלוויזיה כך שהעיניים כואבות לי עכשיו.

תודה רבה לך בת חן ושבוע טוב לכולם.

אילולא הרפואה, הייתי מת כבר 14 שנה.....

לכן כאשר יש לי ויכוח עם דתי והוא אומר שהחילוניים עגלה ריקה, אני מסביר לו שהם עצמם עגלה ריקה וחוץ מממבו-גמבו חסר ערך אין להם שום דבר, הם חלולים.

ואז הוא אומר שהנה לחילוניים אין שום אמונה,
והתגובה שלי חד משמעית ונמרצת:
החילוני מאמין בבני האדם (בזהירות הנדרשת) ובמדע , והחילוני ממצה את חייו והופך אותם לעשירים ומעניינים אם זה מטיול בטבע או לראות הצגה או לעסוק בפעילות אמנותית וכו וכו שזה הרבה יותר מעשי וענייני מאשר החרדי עוסק בהבל , סוחט מהמדינה את הכסף שלי כדי שיוכל להיות אוכל חינם ולהתבטל ולעשות הכל כדי לנסות ולהפוך אותי לחשוך כמוהו, וזה בתירוץ של חבר דמיוני.....

כי בזכות המדע העולם התקדם במאה-מאתיים השנים האחרונות כמו שלא התקדם משך אלפי שנים והכל לטובת ההבנה והאדם.
והכל בזכות החילוניים הראשונים שהתנערו במאה ה-16 מהדת החשוכה ולקח זמן אבל הקימו לתפארת מדע וטכנולוגיה אמנות וחקלאות בינוי ולימוד וכו וכו.

אז בזכות הקמת התנועה החילונית ופיתוח המדע, אני חי היום, ואני שמח לחיות ולפעול ולא להיות היום סתם גל עצמות באדמה, אני לא ממהר לשם.....
גמרנו, כבר לא מתים בגלל מיגרנה בגיל 30-40.....

אנחנו מאוד אוהבים אוכל אסיאתי, אתמול

הלכנו לאכול ארוחת צהריים במתחם יכין במסעדת ''ריבר'' שהיא מאוד אהובה עלי, הזמנו סושי צמחוני כי אני לא אוכלת אוכל נא כמו דגים ובשר, הוזמנו מנה עיקרית אחת וחלקנו ביננו, בגלל שלא מרגישים טוב לא היה לנו תאבון ולא היה לי טעים האוכל, אז המסעדה הזו כבר לא תופיע אצלי ברשימת המועדפים.

מינהר

New member
רגע, ניצת, מה המסעדה אשמה, שאתם לא הרגשתם

טוב?
אגב הלכנו היום למסעדת צ'רלי בסביונים יהוד, והיא היתה סגורה. הם גם לא ענו בטלפון. המשכנו ל"סמרקנד". החברות חגגו לי יומולדת 70 ,עגול.

יוליקה

Member
מנהל
אחד מתוך השניים

רגל קרושה אני יודעת להכין טעים שאין דברים כאלה...
סושי אני לא אוהבת ולא אוכלת לכן גם לא מכינה...
קרפלאך זה כיסונים ... אצלנו ההונגרים לא היו מכינים אז לא למדתי...

מינהר

New member
יוליקה, כל הכבוד על הרגל הקרושה.

אפילו הבוכרים מכינים קרפלאך. ההונגרים לא? כל ההונגרים?

למעלה