בוקר אור ליום חדש.שוב תודה למברכים ליום 50 שנה לנישואים

בת אל57751

New member
יפה מאד, השיר ניצת, ילדים - ,קראתי פעם משפט שנחרט בזכרוני

ילדים הם לא שלנו ,הם, רק באו מתוכינו
לכל ילד וילד, יש את החיים שלו,,והוא ורק הוא המחליט איך לחיות אותם,

זה נכון ןמכובד מילד שנרתם - לעזור להוריו
אבל זה צריך לבוא מרצונו,,לא מתוך כפיה,
זו דעתי,,,אפשר לחלוק עליה,

נימה3

New member
אני לא זוכרת שהתלוננתי על הורי

והם לא התלוננו עלי וכך גם אני עם ילדי. מקבלים את מה שיש משתדלים כמה שאפשר ואפילו שרוצים יותר. זהו לא מתלוננים.

בת אל57751

New member
כל יום שישי אנחנו נפגשות קבוצת נשים במדרחוב אצלינו

אשה אחת סיפרה ,שהיא לא מדברת עם ביתה כבר שנה
בעיני זה מזעזע,,,היה וכוח שלם , והיא סיפרה וסיפרה על ביתה כל מיני דברים,
חשבתי בליבי, (מובן שלא אמרתי לה)
צריך לשמוע שני צדדים,

יש משפחות שלמות שהם בברוגז,

יש אחים ואחיות שפרטים את החיים לפרטיות ולא מדברים אחד עם השני, לי יש אחות אחת ויש ביננו שוני תהומי בכל הצדדים, אבל אנחנו מאוד נאמנות אמת לשניה ומגבלות את השוני להשקפה האחרת על החיים ויש ביננו חברות אמיתית, כך גם עם גיסתי אחות בעלי שהם משפחה דתית, מזרחניקים, אנחנו מכבדים אחד את דרכו של האחר, אנחנו נוסעים אליהם בשבתות והם מקבלים את זה, מאוד חשובה לי המשפחה ושישרור שלום ביננו.

יוליקה

Member
מנהל
אני ממש נעצבת לקרוא את סיפוריכם

גורלי שפר עלי...
יש לי קשרים ויחסים נפלאים עם אחי גם עם גיסתי וגם עם האחיינים שלי
אהבה רבה שוררת ביננו.
הצלחתי להנחיל לילדי את האהבה שבין בני המשפחה ויש להם קשרים
נפלאים עם בני הדודים שלהם הן מצד אחי והן מהצד הדתי של בעלי...
עם אמי ע"ה היו קשרים הדוקים למרות שהיה ביננו מרחק מגורים...
הן כשגרנו בדימונה וכמובן כשעברנו לצפון...
כשהחמיר מצב בריאותה והבדידות העסיקה אותה... חילקנו בין הנכדים וביננו את השהות במחיצתה ממש עד יומה האחרון.
המרחק היחסי מילדי מפריע לנו כי היינו רוצים להיות יותר במחיצתם
אבל בשביל זה יש אוטו וכביש 6...
מאחלת לכולם בריאות שלמה ואושר רב שמרו על מה שיש כי זה העושר
של חיינו.

בת אל57751

New member
גם לי הי ה קשה לשמוע ששתי נשים מהחבורה סיפרו

שאחת לא מדברת עם ביתה שנה והשניה
והאחרת בכלל לא,,,זה מאד עצוב , תודה לאל אצלינו במשפחה חצי דתיים וחצי לא
אבל מסתדרים ומכבדים אחד את השני

אני הכרתי בעבודה תימניה שהיתה ברוגז עם אחיה
סיפרה שאצל התימנים כל הירושה עוברת לבנים לבנות בכלל לא
אחרי שהאב נפטר כל הכסף עבר לבן היא טוענת ובצדק לדעתי שאחיה היה יכול להתחלק עם אחיותיו הירושה והוא לא עשה כך ומאז הן ניתקו את היחסים איתו
עצוב מאד כשזה קורה במשפחה
גם לתת לילד אחד יותר מהשני ,יכול ליצור נתק בין האחים אחרי מות
וזה חבל.

זו תופעה , ותמיד יש לה סיבה

יש לי שני דודים שבנו בית ענק, והם לא מדברים כבר אולי 40-50 שנה כיוון שפעם הסתכסכו בענין הבית , כל אחד חושב שהוא צודק, והתהום בינייהם לא ניתנת לגישור.

יש לי אח ואחות (אני הבכור), שתמיד פימפמו לאחי שהוא יותר חכם ופיקח ממני ושלחו אותו ללמוד בטכניון בזמנו, ואלי לא התייחסו (אחרי שנים הדודה שלי סיפרה לי הסיבה שהם שנאו אותי, היתה שאני הייתי.....פנצ'ר...) . וכל זה לא משנה את התנהגותו, הוא עדיין מתנהג אלי כנחות ממנו למרות שהוא מתעסק בלופט גשפטן, בעוד לי יש עבר צבאי ומשטרתי מפואר שכתבתי עליהם ספרים, עם מעל 30 עבודות מתוכם 13 ספרים בני 112-3750 עמודים, במגוון נושאים (בעיקר מחקריים), אני בעל מעל 400 פרסים ומכתבי הוקרה ופרסי ייעול וציונים לשבח , וכן נושא את עיטור-השירות של המשטרה....

זה לא משנה את ההתנהגות המתנשאת והמזלזלת שלו. כל הנסיונות שלי להתעלות מעל לכבוד העצמי ולנסות בכל זאת להתחבר, לא הועילו לי כי הוא ממשיך בשלו כשזה כבר גובל בגסות רוח. אפילו אשתי הפסיקה לנסות לשכנע אותי להשלים.....
היום הנתק מוחלט וסופי.

מנסיון שלי גם מול אחרים, תמיד מדובר בצד אחד מניאק וצד שני שעייף מלנסות לגשר, וכך הברוגז הוא סופי.

אז הנה דוגמא חיה לדברים הללו.

לעומת זאת, הבן נשוי לסינית ויש להם בת והם מחוברים כל היום בסקייפ למשפחה בסין וגם אני משוחח עם אחיה שדובר עברית.
הבת נשואה לחבר אגד, עם שתי בנות ובן (כולם שרתו בצהל) ויש לנו קשרים מצויינים עם משפחת החתן, ופעמיים בשנה הם עושים מנגל על הגג, כאשר לי ולסבא השני יש מקום קבוע, מעבירים דחקות, ואני נהנה לראות את הצעירים שמתייצבים לאירוע ועושים שמח , והחיבה ביניינו היא הדדית .

כל אירוע כזה הוא עוד שמחה. ואני רואה כיצד כולם גדלים, משרתים בצהל וקשורים היטב אחד לשני.

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, זה הכל שאלה של מנטליות וחינוך

צר לי אם אני זורה מלח על פצעים...
אבל מי שלא מכבד את האחר שלא יצפו שיכבדו אותו...
הבן שלי נשוי לרופאה. שני אחים שלה עורכי דין.
ההורים שלה במקצועות אקדמאיים מכובדים...
הבן שלי אפילו לא סיים תיכון אבל כשרוני מאד בתחום בו הוא עוסק
ומאד איטלגנטי... הוא מקובל מאד מאד במשפחה של אשתו ואוהבים
אותו ברמות עצומות...
לכן, תהיה מי שאתה ומי שלא יכבד אותך, שלא יצפה שתכבד אותו.

הדסהש1

New member
אנו משפחה ממצועת רק בת אחת למדה באוניברסיטה

היא מורה לחינוך מיוחד מלמדת בבית ספר גיל .ילדים אוטיסטים קשים.ה3 האחרות למדו בחוגים שונים.בעלות מקצוע חופשי ללא תואר אקדמאי.אבל טוב להם בזה..
האדם לא לדעתי בתוארים שצבר העיקר שיהיה אדם ...

זה לגמרי נכון

צעירים שקראו את הספר שלי על המשטרה (יש לי 2, אחד עלי ואחר על ההיסטוריה של מחוז תל אביב) לא מצליחים להבין למה השוטרים בזמני יכלו לקרוא לזונה "גברתי" ולגנב "אדוני".

ובדיוק הסברתי מה שאמרת כאן: אנחנו דרשנו שהעבריינים יכבדו אותנו, לכן למרות שהם מניאקים והורסים חיים של אחרים, אנחנו התנהגנו אליהם ביחס אנושי, ולכן מקרים של תקיפת שוטרים היו בודדים מאוד, ולרוב כשעבריין היה נתפס היה הולך מרצונו עם השוטר, כשבכל זאת ידע שאם יתנגד, הוא בעצם מאלץ אותם להשתמש נגדו בכח, כי את תפקידם הם ימלאו בכל מצב.
אפילו בבתי המשפט השופטים לא האמינו לעבריינים שטענו ששוטר מתנכל להם אם לא הציגו ראיה כל שהיא, כיוון שזה היה ידוע ששוטר שומר על כבודו ועל כבוד האזרח גם אם הוא פרחח.....

לי בכל השירות של 30 שנה היו 13 תיקים ירוקים (תלונה נגד שוטר) ובכולם כמובן נקבע שהתנהגותי ללא דופי.

ברור שלרוב מדובר בהתנהגות של עבריינים שחושבים שירויחו משהו מזה :

אם זה נרקומן שסילקתי אותו בכח מהכביש כדי שלא יידרס,

משפחה שבאתי לבצע צו מעצר (בשלב הראשון לא מבצעים מעצר רק נותן להם קבלה ריקה שיגשו לדואר לשלם את ההתחייבות להתייצב בבית המשפט ואז מחזירים את הצו עם מספר הקבלה ששולמה לבית המשפט) והתלוננו שאיימתי עליהם וחשבו שכך יתחמקו מהתיק,

או מישהי שהתלוננה שהרבצנו מכות רצח לאזרח (זה היה חולה נפש שברח מאברבנל, היכה את בני משפחתו מכות רצח ותקף גם אותנו במוט ברזל...) , וכו,

ועד תלונה מטומטמת של מפקד המרחב שכאשר פניתי למועצה מקומית תמר (ים המלח) שאשה עלתה על מוקש נעל, התנדבתי כחבלן לבוא ולפנות שם מוקשים למשך חודש על חשבון חופשה שנתית, הצבא נעלב ושלח מיד חבלנים לבצע את המשימה, המנהל האיזורי במחלקת ההתיישבות כתב עלי מכתב תודה למפכ"ל וזה שאל את מפקד המחוז במה מדובר וזה פנה למפקד המרחב שהחליט להעמיד אותי לדין על שימוש בנייר משטרתי.....

גם היום, אני נותן כבוד לכל אדם, יש לי יחס מיוחד לנותני שירות החל מהזבן בחנות או השומר בכניסה לקניון וכדומה, כדי לתת להם להבין שהם לא שקופים אצלי.

הפעם היחידה בחיים שהשתוללתי היתה בבית חולים לפני 4 חדשים שם תמיד המתננו בתור בשקט ואף פעם לא משנה כמה שעות (אני לרוב נלווה לאשתי והיא אלי) אבל לפני כחודשיים הגעתי עם אשתי לבית החולים כאשר היא לא יכולה ללכת וסרבו לקרוא למישהו שיביא כסא גלגלים, הצלחתי לסייע לה להגיע למיון, שם הסתבר שהיא לא יכולה לא לעמוד ולא לשבת ולא שום דבר, ותוך בנסיון למצוא תנוחה, החליקה מהמיטה ונפלה לרצפה, לי אין כח להרים אותה וקראתי לאחות והיא בכלל לא התייחסה אלי, פניתי שוב ושוב, ואין התייחסות , ואת התחלתי לשאוג, פה התגובה היחידה שלהן היתה.....להזעיק את הבטחון.....
בסוף אזרחים שהיו במיון הרימו אותה.....
לתלונה כמובן לא היתה תגובה.....
אבל אני עדיין שוקל את צעדיי

למעלה