בוקר אור ליום שלישי פעמיים כי טוב בו

יוליקה

Member
מנהל
ימית, מאיפה את מביאה את זה???

גם את האחים המוסלמים אנחנו הקמנו???
יעדי חמאס נגזרים מיעדי "האחים המוסלמים". החידוש שבתפיסת חמאס הוא שילוב התפיסה התאולוגית המוסלמית במסגרת המאבק הלאומי הפלסטיני. חמאס גורסת כי מדינת ישראל (או כהגדרתה, "הישות הציונית") היא ישות מלאכותית, שהיא פרי של כיבוש, עושק וגזל.

אנחנו הישות המלאכותית???? אנחנו היינו כאן עוד לפני המצאת הנצרות ובוודאי שלפני המצאת האיסלם....

בת אל751

New member
יוליקה

י מ י ת 2

New member
תקראו את גיא בכור ואת ד"ר שאול משעל

למשל איך אנחנו בנסותנו להחליש את פת"ח למעשה העלינו את חמאס. כמו שעשינו בלבנון התערבנו במקום שלא היינו צריכים וקמו החיזבאללה. זה לא שאנחנו יזמנו את עליתם אלא שפעולותינו הלא כל כך חכמות גרמנו לכך. מה לעשות אלה עובדות לא משמחות ואני לא אוהבת אותן אבל צריך ללמוד להסתכל למציאות בעינים אפילו אם היא לא נעימה ובדרך אגב גם להסיק מסקנות.

יוליקה

Member
מנהל
שפעולותינו הלא כל כך חכמות ...

את קובעת שפעולותינו לא חכמות???

י מ י ת 2

New member
אני קובעת שמדיניותנו לא חכמה

אני לא מדברת על המבצע הנוכחי. כמובן שצריך להגיב על ירי טילים. אבל מה לעשות כדי שלא יהיו טילים עוד לפני שזה מתחיל? שלשום התקיימה ועידת הארץ לשלום השתתפו מאות אנשים מכל קצוי החברה פוליטיקאים, אנשי בטחון, אנשי אקדמיה עיתונאים ורובם ככולם קראו למו"מ. ממה שדווח בנט היה הדובר החריג. לצערי לא כולם ידעו להכיל את דבריו והגיבו בצורה לא יאה.

י מ י ת 2

New member
דרך אגב, כדאי גם לשמוע את

דבריהם של תושבי עוטף עזה שיושבים ממש על הגדר וחוטפים שנים את הטילים. רק הבוקר שמעתי את חיים ילין ראש מועצת אשכול שלא מתווכח על הצעדים הצבאיים אלא על המדיניות. גם ראיתי אמש את אחלמה פרץ אשתו של עמיר פרץ. באו אנשים מהצפון לצעוק בשדרות "מות לערבים" והיא השתיקה אותם ואמרה שהיא לא רוצה אותם שם ואת צעקותיהם. יש כל מיני דעות כדאי לשמוע אותם.

יוליקה

Member
מנהל
טוב שאת קובעת...

אבל טוב יותר שיש ממשלה בירושלים שחושבת אחרת.
כשביבי מבליג אז תוקפים אותו
כשביבי מגיב אז אחרים תוקפים אותו...

בשביל זה יש קבינט בטחוני שמחשב את המהלכים ופועל כנידרש...

וועידת "הארץ" לשלום... עוד ועידה כזאת ואבדנו...בדיוק אנשי "הארץ"
הם יקבעו מה טוב ומה רע לישראל - הזויים ותלושים מהמציאות!!

יוליקה, את צודקת בהחלט !

תמיד יש אנשים יוצאי דופן, איפה שיש 10 יהודים יש 20 דיעות וכל אחד חושב שהוא הכי צודק, לכן יש בממשלה קבינט בטחוני עם אנשים בעלי ידע רב ונסיון והם המחליטים !!

כל הסיפור של השלום הוא סתם קישקוש

אחרי 66 שנים מקום המדינה ואחרי 180 שנה להקמת הציונות, לא למדו המנהיגים שום דבר.
עם ערבים אין שלום כשמדובר בפאנאטים, כמו שאין שלום עם יהודים פנאטים.
והרוב שרוצה שלום ? איך אמרה האמריקאית ההיא ? הם לא רלוונטים.
הקיצוניים לא יעשו שלום והם אלו שקובעים את מפת המלחמות שהתקצרו לטווחים של שנה וחצי, ועד שלא יכו בהם מכה קשה ביותר בלי לסגת באמצע (וביבי הוכיח כבר שהוא בעד משגל נסוג...) הם ימשיכו להרגיש חזקים וימשיכו להכות בנו.
גם ערבים נפגעים ? אז מה, זה טוב לפרופגנדה.

וועידת השלום, אלק.

עמיקם10

New member
הפתח חלש ?

בקושי העלינו אצלנו את אצ"ל - ואם הבריטים היו ממשיכים עו קצת אצ"ל היה מתחסל. כמו שחיסלו את לח"י.
אז איך יכולנו להעלות מישהו בכלל? זה שגיא בכור אומר זה לא אומר שאלה העובדות. חיזבאללה וחמאס ופתח והגיהד האיסלמי הם ארגונים שמתבססים על האישים והמנהיגים שלהם.כמו שהיו בפתח אחרים ויאסר עראפת השתלט עליהם.והיורש שלו אבו מאזן.יש להם עוד עשרות ארגונים שמנסים להוביל ולעלות-כמו שאצלנו-ככה זה בפוליטיקה איפא שאין דמוקרטיה. .חיזבאללה יושב אצלם בממשלה.חמאס יושב אצלם בממשלה- [וגם אצלנו יש קיצונים בממשלה.]
כעת בעיראק יש בלגן שאף אחד לא שיער..לאמריקאים ששיחררו את עיראק מסדאם חוסיין יש בזה חלק-אבל הם לא רצו להישאר שם וליהרג.
אלה מדינות שאין בהם דמוקרטיה וכל דאלים גבר. כמו במצרים.למשל. שהוריחדו שליט אחד ושניים -
וסוריה היא ההוכחה שמי שלא חושש להרוג אלפי ערבים שולט. וכל מה שעשינו זה שההורים שלנו באו הנה.והתיישבו כאן. חוץ מזה הם אדונים לעצמם.

עמיקם10

New member
בששת הימים שטפו את עזה.

כבר לא זוכר מה היה במלחמת יום הכיפורים אבל סיני היתה בידנו כולל הרצועה-ששרון חיסל בה את הטרור. אחרי זה היא נשארה בשלטון ישראלי. והעלו שם התנחלויות.
כנראה שבשלטון ערבי הם מהוים עצם בגרון. המו"מ [עם אבו מאזן..לדעתי בידיעת ובשותפות החמאס ולכן הוא התחבר אליהם.]
נפסק כי הם חושבים שהם יצליחו טוב יותר אחרת. החטיפה והכניסה בחמאס היא רק תירוץ. בשביל זה הם אוספים טילים ומפליגים לים הגדול. מלהיבים את עצמם כמו המצרים ב-73.אולי לביבי יש רעיון אבל בינתיים המצב סטטי. כל הרצועה היא 50 ק"מ. לפזר 50 סוללות וכל מקום שיורים להוריד את הפג תוקף..גם חיל האויר מרוקן את המלאי של הפג-תוקף.או שהם בודקים את הכיפת ברזל..

עמיקם10

New member
הרוצה בשלום יתכונן למלחמה.וזה מה יש.

יש בעיה שישראל לא לבדה במזרח התיכון.צעדים רדיקליים יובילו לתגובה של האיראנים. האירופים ובסוף גם של האמריקאים. וגם של רוסיה. אם כי פוטין למשל לא שם על אף אחד וסיפח את חצי האי קרים..שהיא חלק מאוקראינה-אבל בגלל שהיתה זמן רב חלק מבריה"מ וגם מהאימפריה של הצארים- הם רואים בה חלק מרוסיה. אבל גם אנחנו רואים בארץ ישראל חלק של עם ישראל. ואולי זו כל הבעיה.שסיפחנו את זה וזה וזה..ירושלים למשל.

עמיקם10

New member
אז ככה-הקמנו את השומר,ההגנה,אצ"ל ולח"י

חיזבאללה,פתאח,חמאס והג'יהאד האיסלמי וגיא בכור אולי שיילך ללמוד עוד פעם..יחד עם אורי מילשטיין שכתב ש'לא היתה צליחה' ו'לא היה מצור על ירושלים' כי שיירה אחת ירדה לתל אביב ושרבין היה פחדן. שני ליצנים.

י מ י ת 2

New member
אני לא יושבת בבור ואין לי ידיעות ממקורות

ראשוניים ואני מניחה שגם לאף אחד מכם אין. אנחנו שומעים פרשנים ומדינאים ועיתונאים קוראים ספרים שומעים דוחו"ת עם פנים כאלה ואחרות וכך וקובעים את הדעות שלנו . כל אחד מחליט למי הוא מאמין יותר. אם אתם מוכנים לבטל בהינף יד את ועידת הארץ לשלום שהשתתפו שם מיטב המוחות כולל הנשיא פרס, שר הבטחון לשעבר ברק (תיכף תתנפלו עליו אבל לא נורא, ) ראש האופוזיציה הרצוג ראש השב"כ לשעבר יובל דיסקין ועוד ועוד כמו שציינתי אני לא מוכנה לבטל אותם. אני מוכנה להקשיב כי לדעתי הם ציונים אמתיים (וכל הקשקושים שהארץ הוא לא ציוני הם ממש דברי הבל) מאמינים במדינת ישראל יהודית ודמוקרטית. וכדי לשמור על היהודית ודמוקרטית יש צורך בויתורים. אולי מי מכם חושב שמוטב שלעולם תאכל חרב, שיהיה בריא, אני סוברת שכמו שאנחנו מוכנים לשפוך דם לטובת ארץ ישראל שלמה כדאי לחשוב אולי לשפוך גם לטובת השלום והשלוה.

את פשוט מתעלמת מהעובדות הפשוטות ביותר

א.
כל זמן שלדתיים בשני הצדדים יהיה משקל בהחלטות, שלום לא יהיה, כיוון שיש ציווי אלוהי גם למוסלמים וגם ליהודים, לא להתחבר אחד לשני, ושום קישקושי שלום לא ישנו את העובדה הזו.
ב.
עובדה שהסכם השלום עם ירדן ומצרים מחזיק כיוון שהשלטון היה חילוני, וברגע שהאחים המוסלמים עלו לרגע קל לשלטון, הם דיברו על ביטול הסכם השלום עם ישראל, מזל שהם התחפפו.
ג.
משך שנים רבות מתנהלות "שיחות שלום" בין ישראל לערבים בגדה, ובכל פעם מכשילים בכוונה את השיחות, או מהצד שלנו (הכרזה על בניה) או מהצד שלהם (ירושלים בירת פלסטין) .
ד.
כל המדברים על השלום מסרבים לקבל את דרך המחשבה הערבית/והיהודית הפנאטית, ולכן אין שום תזוזה בנדון.
ה.
גם אם הרוב רוצה שלום, שלום לא יהיה כיוון שהרוב איננו רלוונטי כל זמן שלא מפסיקים את השפעתם של החוגים הדתיים בשני הצדדים.
ו.
הנה, השתדלתי לעשות זאת בקיצור.

בת אל751

New member
ימית תעני על תשובה פשוטה את אומרת צריכים

ויתורים,,לאן הובילה אותנו ההתנתקות??ויתור על גוש קטיף ?? בבקשה ממך נמקי
לאן הובילה אותנו היציאה מעזה??

הרי כל חכמת החיים היא מנסיון לא מקריאת מאמרים של זה או אחר ,,לא כל מה שיוצא מפיו של עיתונאי הוא נכון וצודק,

י מ י ת 2

New member
טוב מאד בת אל שהעלית את השאלה הזו

בצורה ישירה ואענה למיטב הבנתי. טוב עשה אריק שרון שהגיע למסקנה כי יש להתנתק מהרצועה, אלא מאי כדרכו הדובית של אריק שרון גם פה הוא כשל לא במטרה אלא בדרך. ללא הסכם ללא הדברות ככה סתם ביום של חול התנתק וזהו. אני בשום אופן לא מצדיקה את הפלשתינים שלא השכילו להקים שם מדינה לתפארת כמו שאפשר לעשות שם, אבל כאשר אני מדברת על הצעדים שאנחנו עשינו זה מה שאני אומרת.
צריך הידברות
אתמול שמעתי את האלוף במיל עמוס ידלין - גם הוא אומר שבסופו של דבר צריך להידבר. השאלה היא כמה דם יישפך עד שנגיע למסקנה הזו.
ואני אשאל אותך שאלה ישירה - איך את רואה את המשך חיינו פה בחלקת הארץ הזו כאשר אנחנו בפועל שולטים על מליון וחצי פלשתינים ללא זכויות אזרח.

עמיקם10

New member
ומאידך אולי למניעת הרוגים-להפציץ בלי הפסקה

שידעו שאם הם מרימים טיל הם חוטפים חודש. ואולי זה מה שעושים בעצם..או שהם מרגישים ככה- אז בוקר טוב אליהו.
לגבי למי יש זכויות על הארץ-למה בכלל להעלות את הנושא.?

הידברות עם מי ?

עם אבו מאזן שאומר שישראל היא מדינת טרור ?
שאומר שהוא לא רוצה להשוות אותנו לאושוויץ אבל ככה זה בעזה ?
המנוול שהוא כביכול ראש מדינה שמרשה שיפציצו מדינה שלמה בלי הרף ?
מאז שנת 2000 נורו על ישראל מרצועת עזה מעל 40.000 טילים רקטות קסאם ופצמרים, ואין פוצה פה ומצפצף.
כשישראל משיבה אש, כולם מתנפלים עליה. זה מטורף.

ישראל התנתקה מהרצועה ומאז 2005 אין אף ישראלי שם. אז למה הם ממשיכים לירות ?
כי הם רוצים להשמיד את מדינת ישראל, וכל דיבור על הידברות רק מעלה אצלם את המוטיבציה להגביר את המאמצים, ומדינה שלמה חיה תחת הפגזה.
כי לערבים ברור שישראל עם כל הצבא המפואר מפחדת מהם.

מה פה מסובך להבין ?

הבעיה הבסיסית היא חוסר הסברה של ישראל שלא מציגה אנשים מתחבאים ובורחים למקלךטים ולהשמיע את "צבע אדום", להראות בתים הרוסים שוב ושוב ושוב.
הערבים עושים זאת. הם מעלים תמונות שיקריות וכולם אומרים שהם מסכנים.
גם השחקן האמריקאי העלה תמונה של מטוס ישראלי שתוקף בעזה, הוא שקרן כמו כל המוסלמים כיוון שמדובר באירוע בפרס (אין אצלנו צריח כמו כתמונה) והמטוס הוא מטוס פרסי ולא ישראלי.

עולם משוגע, והדיפלומטיה הישראלית שותקת ומרשה לדרוך עלינו ומפקירה את המדינה לחסדי שונאיה.
איפה הבריון השכונתי ליברמן ? הוא רק יודע לעשות דאוואווינים אבל בפועל, שום דבר, כולו רעש וצילצולים.

בת אל751

New member
ימית ראשית אענה על שאלתך,,אני לא רואה שיש דרך

לעשות שלום כל זמן שלא רוצים ל עשות שלום ,והם לא מראים נכונות, וגוש קטיף ועזה זו דוגמא מצוינת לאי רצון,

אל שאלתי ,לא התיחסת לגבי ההשלכות על היהודים
דברת על הערבים שלא השכילו להקים שם מדינה,זה לא האשיו ,שיחיו איך שהם רוצים ויודעים ביניהם זה לא עסק שלנו,

אני מדברת על זה שמשם מהמקום שאמור היה להיות צעד ראשוני לויתור והמשך ליחסים תקינים שבינינו
כפי שצינת שצריך לותר,,,מאותו מקום הם יורים עלינו וממשיכים את הלוחמה

מה את אומרת שמהמקום שקיבלו כויתור והיו צריכים להראות נכונות לשלום ,אחרי שנעשה צעד מצידינו
ממקום זה הם המשיכו לירות והלחם בנו,,איך נאמין להם להבא??גם בעזה זה אותו מצב,

זה שלא השכילו לעשות מדינה ,,,מיצידי שלא ישכילו ושלא תהיה להם העיקר שיפסיקו את הלוחמה בנו
זה שיא החוצפה מהמקום שהיה אמור להיות כמחוה של רצון טוב ,נוצל למטרות מלחמה

אנחנו לא יכולים יותר להאמין בהם, ומי שלא לומד מלקחי העבר ,מגיעה לו שלא יהיה לו טוב,ביחוד שהם אומרים בריש גלי שהמטרה שלהם
היא כל אי"

למעלה