בוקר אור פורום...בוקר שישי

odo13z

New member
בקר טוב צוות קפטיין נמו.../images/Emo140.gif

איזה שטף מבורך של רעיונות. בועז - מיום ליום אני לומד להעריך את הפנינים בהם אתה מעשיר את עולמנו פה בפורום. . בעניין ההגעה לפיסגה....חשבתי קצת. והגעתי למסקנה שלא הפיסגה היא המעניינת באמת.... אלא הדרך אליה ..... היא המתוקה מכל... ואני מצטט חבר אחד רומני ( לא ננסי ברנדס) : מהו הרגע הכי מענג עם "מאדם" צרפתיה ? והתשובה : במדרגות של המלון , בדרך לחדר..... כי אחר כך , זה אותו הדבר....
יום מענג לכם.בריאות ונחת. ותשמרו על המש ק ל.

boaz31

New member
אודי-וגם אתה לא חסר פניני הומור

ועל כך אני מברך-אגלה לך סוד בהתחלה לא אהבתי את דבריך מסיבות שלי והנה התגלית לי באור אחר..כל הכבוד לך !!!

odo13z

New member
תודה על המחמאה בועז ../images/Emo9.gif

וכל הכבוד לך שהיה לך הסבלנות למרות שלא מצאתי חן בהתחלה , לא להתקיף. אתה בהחלט מחזק את דעתה של שקדוד המובאת מעלה , שאתה בוחר על מה להגיב , ואם משהו לא לטעמך אתה יכול להתעלם. זו גם סוג של תגובה ....ולא פוגעת. אף אחד לא מושלם ולכולנו טעם אישי. שבת שלום ולהת.

מנורה

New member
בוקר אור עם זריחה וחיוך../images/Emo42.gifועוד

דרך לטפס לפסגה איש עסקים עמד להשתתף בקונגרס של אנשי עסקים בשוויץ. התכנית כללה בין השאר נאום שנישא ע"י אחד המשתתפים שתחביבו היה טיפוס הרים. הוא שכנע את איש העסקים הזה לצאת עמו לטיפוס הרים. האיש הסכים ואז בהגיע יום היציאה ארזו השנים את חפציהם התלבשו בלבוש מתאים ויצאו לרך. הקבוצה החלה לטפס מאותה נקודת התחלה. מזג האויר היה נוח, וזיות הטיפוס היתה די מתונה. ככל שהתקדמו המסלול נעשה תלול יותר והאנשים החלו להתעייף ואז הם הגיעו למקום שנקרא "הבית באמצע הדרך" עצרו לנוח ולסועד את ליבם וכשהגיע העת להמשיך ולטפס אמר אחד המטפסים למורה הדרך: "תמשיך אתה, אני אשאר כן ובדרכך חזרה אני אצטרף אליך בכיוון הביתה. יש לי כאבים בגב. ואז אדם נוסף אמר למורה דרך: "גם לי יש בעיה בברך, וקשה לי להמשיך. אם לא איכפת לך אני אשאר כאן וצטרף אליכם בחזרה, וכך השני השלישי וכך מצאו כל אחד תירוץ אחר ע"מ להשאר בבית שבאמצע הדרך. רק מתי מעט ומורה הדרך המשיכו לטפס לראש ההר הלוך וטפס בזמן שהאחרים נשארו לנוח באמצע הדרך. אלו שנשארו לנוח הסתכלו לעבר ראש ההר וראו את שאר חבריהם שהמשיכו לטפס החלו לאמר או הנה ג'ון הנה ביל וקצת הלאה גם קרייג. כך קורה להרבה אני בדרך החיים. לחלק היתה התחלה טובה אך עד מהרה תעיפו ונעצרו באמצע הדרך, חלק אחר המשיך לטפס כי הם השקיעו את המרץ והרצון להגיע למטרתם שהיא פסגת ההצלחה והאושר ובאותו זמן מסתכלים עליהם האחרים בקנאה על כי הצליחו והם לא.

bimbo.

New member
אני מסכימה עם אודו, שהדרך לפיסגה

היא המעניינת ביותר. כי כשהאדם מגיע כבר אל הפיסגה, אין לו יותר למה לשאוף, ואז חייו נעשים שיגרתיים ושטוחים.

מנורה

New member
בימבו ומה איתי../images/Emo4.gif

אם הגיע לפסגה באושר כדי לא להפוך לשיטחי ושגרתי יחפש פסגה אחרת כך שימשיך להיות מאושר לא כן

bimbo.

New member
מנורה יקרה, חשבתי גם על זה,

ואת צודקת בהחלט.
עם זאת, ייתכן שאדם שהגיע לפיסגה, וזה תהליך ממושך ולא קל, יהיה עייף מלהתחיל לטפס על פיסגה אחרת. אבל בהחלט שישנם כאלה שעושים זאת.

boaz31

New member
בימבו-וכל אותם רמטכלים שאכן

הגיעו לפסגה שאליה שאפו שנים רבות והופ עוברים לפוליטיקה ושואפים לראשות הממשלה ויש רבות הדוגמאות בימינו

bimbo.

New member
הבעיה היא, שרמטכ"ל, גם אם הוא

עשה את עבודתו הצבאית בחכמה ובידע רב, לא אומר שהוא יכול להיות גם מדינאי. כי מה עניין שמיטה לחביתה? לרמטכ"ל מתאים להיות שר בטחון, כי זה בתחום שלו, אבל פוליטיקאי? מה שייך? אם כי גם הפוליטיקאים שלנו, מכל קצוות המפה הפוליטית, מתנהגים ומנהיגים כאילו צנחו מפלנטה אחרת...

אנימו

New member
מנורה-מסכימה עימך../images/Emo70.gifואין חשש,החיים

מזמנים לנו פסגות לאין ספור

emmy5

New member
עומר ,מנורה תודה ../images/Emo24.gif

אהבתי , מאוד מעניין,הרבה מחשבה ..לכל אחד הפסגה שלו ..חייבים לנסות לעלות ,לא להתייאש באמצע הדרך ..

shkedud

New member
הדברים שנאמרו פה הבוקר מרגשים

ומעוררים למחשבה. מעניין איך כל אחד מהמקום שלו מאיר את הנושא ומוסיף נופך ועניין. יש סיפור יפה על הדרך לאיתקה (אומרים שהיוונים העתיקים הביאו לעולם כמעט את כל החכמה ואנחנו רק ממחזרים...). זה הולך כך: הדרך לאיתקה אם אתה הולך לחפש את האוצר של האי איתקה - לך לאט אם תראה נערה יפה בדרך – התאהב בה אם תפגוש אנשים – דבר אתם אם תראה נוף – עצור להתבונן בו אם אחרי כל אלה תגיע לאיתקה ולא תמצא אוצר אל תתאכזב גם הדרך היא אוצר. קאוופיס היווני.

נֵנָה

New member
שקדוש, את כל כך צודקת... יכולה לספר

על עצמי, שהיו לי כמה חלומות בחיי שלא הצלחתי להגשים עד היום. חלום אחד אני מנסה להגשים בימים אלו, אך גם אם לא אצליח להגיע לפסגה, לפחות פגשתי בזכות זה אנשים יפים באמצע הדרך, שכיף לי בחברתם ויודעת שגם אם אוותר, אדע שניסיתי ועשיתי כמיטב יכולתי, ויצאתי ברווח שהעשיר את נפשי... אני מקווה להמשיך ולהעפיל ולנסות להגשים גם חלומות אחרים, כל אחד בזמנו, בתקווה שאצליח בסופו של דבר להגיע לפסגה ולהינות מהנוף שיתגלה לעיני כשאסתכל על עצמי מלמעלה, ואוכל לאמר לעצמי "עשית זאת"!

shkedud

New member
וזו בעצם משמעות ותמצית החיים

בעיני. הרי כל החיים שלנו זה תהליך של חיפוש וגילוי. אז מה זה משנה אם גילית את זה או את זה? הרי לא שאלו אותנו אם אנחנו רוצים להגיע לכאן, אז לפחות שנבחר מה המשמעות של הטיול שלנו נכון ננה? מאחלת לך שכל הזמן תנסי ותחלמי, ובטוח שגם תצליחי, וחוץ מזה לא בטוח שחייבים להגיע לפיסגה הכי גבוהה - יש גם בדרך כמה נחמדות

אפי 7

New member
סוף שבוע מואר לכולם ../images/Emo6.gif

ובקשר לפסגה אליה שואף האדם אמר לי פעם אדם חכם: חיינו מושווים לסולם בעל שלבים. כל אדם בוחר כמה שלבים משתוקק האדם לעלות. יש המסתפק בשלב אחד, יש בשניים, יש בשלושה וכן הלאה. אולם יש כאלה שרק הפסגה תרצה אותם. לא חשוב הטיפוס - חשוב מה רואה ומה חווה. האדם בזמן העליה - בכל שלב מכניס הוא את התכנים. ויש אנשים המייעצים לאדם בפנסיה: עכשיו תעשה חיים, תיסע לתור בעולם, תעשה זה ותעשה זה. וגם פה כל אדם בוחר את סוג ההנאה שלו ובה הוא נהנה ומאושר - הרי לא נולדנו שווים - כל אדם ומאווייו. (כששאלתי חברה מדוע לא רוצה ללכת לסרט, בית קפה, ועוד, ענתה לי: אני בגיל מתקדם. היום מה שחשוב לי זו המסגרת המשפחתית ובעיקר הנכדים. זוהי הפסגה שלה. כשאני קוראת ספר טוב - זהו אחד השלבים שלי - מעשיר אותי. אגב גמרתי בלילה את "רודף העפיפונים" - רב מכר עולמי - ושוב כל אדם וטעמו הוא וזה אמור גם לגבי סרטים, הצגות, הרצאות וכו'. לכן, כמו שנאמר - לא חשוב הטיפוס לצמרת - חשובה ההנאה שבדרך. שיהיה לכם סוף שבוע מענג אפי

למעלה