בוקר אור......

טומי*

New member
בוקר אור......../images/Emo42.gif

אם לא ממש בא לכן/ם לנסוע עד הים

ברק 188

New member
למדו..."יאני ישרבלוף, ../images/Emo10.gifאני בעבודה

אבל מחר יום כיף "בשפעים"

טומי*

New member
../images/Emo180.gif../images/Emo179.gif../images/Emo135.gif|יתושתבלו טוב !

מקום נחמד מאוד.

ברק 188

New member
נלקק ../images/Emo3.gif הרבה ../images/Emo135.gif רק בשבילך...

ובקשר ל-
ים על דאגה אני לוקח איתנו את הטומי(מ)גן
יהיה אחלה
.

קרן משם

New member
בוקר טופפפפפ../images/Emo20.gif

מזמן לא בקרתי פה, נשבעת שהתגעגעתי! טוב מיד אתעדכן במה שחלף על הפורום בשבועות האחרונים....בינתיים אספר קצת על מה שקורה איתי. חודש שעבר סגרתי שנתיים בהונגריה, להזכירכם אישור תושב יש לי, כעת הגשתי טפסים בבקשה לקבל התיישבות [לאטה לפדיש] ... לפ]ני שנתיים אמרו לי שאחרי שאסגור שנתיים בהונגריה אוכל להגיש בקשה לאזרחות וכעת לאחר שהגשתי בקשה להתיישבות אמרו לי שרק 3 שנים לאחר קבלת ההתיישבות אוכל לבקש בקשה לאזרחות....מזה, צוחקים עלי פה???????? בכולופן האזרחות לא ממש נחוצה לי כרגע כי אישור לעבוד קיבלתי בחודש שעבר וזה הכי חשוב מבחינתי.... אז אני עובדת, מטפלת בנכה100% בלילות. ההונגרית שלי משתפרת אם כי יש לי עוד הרבהההה מה ללמוד....ואני לומדת אבל לאט, לומדת הרבה מהילדים, המון! מזה חודשיים אחותי ומשפחתה פה לצידי וזה באמת כייף גדול, קל יותר....טוב לי כי אני לא לבד....לה זה טוב מצד אחד כי קליטתה קלה/נעימה/נוחה יותר ומצד שני זה לא הכי אידיאלי כי היא תמיד איתי ואנחנו מדברות עברית בלבד.... ביום שישי הונגריה חגגה 1004 שנים לעצמאותה, היו חגיגות וזיקוקים והיה נחמד מאוד... מזג האויר הריץ די אכזרי, אני יכולה לספור על 2 ידיי כמה פעמים היינו בבריכה או בבלטון...פשוט רוח נוראית וגשמים [במיוחד היום] והנה, |טוטו|טו הקיץ נגמר רשמית. אקנח את סיפורי בתמונה של הפרעונים שלי נהנים מגלישה טובה וממזג אויר חייכני יותר מהיום
שבוע נפלא לכולם

טומי*

New member
ב'מת ילדים חמודים........./images/Emo45.gif

יום שישי זה לא היה יום העצמאות, זה חג אחר נוצרי במיוחד שקשור למלך אישאוואן

B T1

New member
חג ה-20 באוגוסט בהונגריה....

ביום הזה חגגו ההונגרים את קבלת הדת הנצרית (לפני כן הם היו פגאנים) כדת בהונגריה. המלך הנוצרי הראשון היה Istvan שלאחר מותו הכרזו עליו כקדוש. )Szent Istvan( בזמן הקומוניסטים המשיכו לחגוג את ה-20 באוג, בתור יום הקונסטיטוציה. (Az alkotmany unnepe)

טומי*

New member
עזרתי לי מאוד...כי היה לי קשה לתרגם

את ה: alkotmany unnepe לעברית

20ל-אוגוסט

פעם ראשונה שבקרנו בבודפשט עוד היה קצת מסימני הקומינסטים ראינו כרזה ELJEN AUGUSZTUS 20

B T1

New member
אלעזר--גם אני ראיתי את הכרזה

שהיה כתוב עליו: Eljen augusztus 20 ומתחתיו כתב מישהו: dogoljon meg aki irta

למעלה