בוקר אור......

B T1

New member
לקרן משם--אני שמח שטוב לך,,,

ד"ש לאחותיך, שלא תראי בזה ביקורת, אבל על מנת לטפל בנכה 100% לא היית צריכה להרחיק לכת עד שם. לצערינו יש לנו משלנו (ובהם מטפלים מטפלים מהונגריה) אני לא מאמין (אישית) ששם טוב יותר אולי רק הילדים שלך יפים יותר. (חמודים של ממש) אגב- תרשי לי לתקן, הונגריה חגגה 1004 שנה לקיומה (לא לעצמאותה) אם נבדוק בהסטוריה יתברר שהונגריה ב-1004 שנות קיומה לא היתה עצמאית ברצף 54 שנה כשנות מדינתינו. (אני לא מתכוון על השפעה, אלא על שליטה של ממש)

קרן משם

New member
היי BT

קודם כל תודה על הסבר חג ה20 לאוגוסט....הבנתי שטעותי המרכזית שהונגריה בתאריך זה לא חוגגת את עצמאותה אלא את קיומה, מאוד קשה לי ללמוד את ההסטוריה ההונגרית, אבל אהיה חייבת באיזה שלב בשביל המבחן לפני האזרחות, אבל לזה יש עוד זמן. לגבי עבודתי: לא עברתי להתגורר בהונגריה ע"מ לחפש עבודה טובה יותר, אם כבר עבודתי בארץ היתה מסודרת יותר והרווחתי טוב יותר במקצועי כאחות, אני שמחה על שכעת אני עובדת לאחר שנתיים שלא היה לי אישור לעבוד, לצאת מהבית ולעסוק במה שאני טובה בו עושה לי טוב. לגבי מיקום עבודתי זה בא בעיסקת חבילה עם המקום שבו בחרתי לחיות מהסיבות שלי, ברור לי שהסיבות שלי לא נראות לכמה חברי פורום והרי דשנו בזה הרבה. לגבי איפה טוב יותר: אני לא כותבת פה [או שולחת תמונות] כדי לשכנע מישהו שטוב לי פה, אני מציינת עובדה שלי טוב יותר פה מהרבה סיבות [וזה לא מפחית את העובדה שאני מתגעגעת לארץ וחסרים לי הרבה דברים מארץ מולדתי]... בעלי עובד נפלא ומרויח משכורת שאליה לא הגיע בארץ, עכשיו תגיד שאתה לא מאמין, הרי בהונגריה המשכורות על הפנים, בטח ביחס לישראל....הכל עניין של מזל וכנראה שכאן מזלנו שפר עלינו [הוא יזם ומנהל פרוייקט בניה בשביל חברת בניה-אנגל]. אנחנו בעיצומה של בניית ה
שלנו, דבר שלצערי לא הצלחתי להגיע אליו בארץ [מהרבה סיבות שלא אאריך בהם כעת].... אחותי לידי וזה משמח אותי [אמסור לה דש, תודה] אימי נפטרה והיא היתה הדבר היקר לי ביותר שעזבתי עם מעברי לפה... אבי פתח בדף חדש בחייו ועומד לבקר אותנו בקרוב ולעיתים תכופות... נותרו הגעגועים לחברים, למקומות, לאוכל....על כל אלה אני מנסה להתגבר ולדחוס ב2 ביקורי מולדת בשנה...כמובן ללא הצלחה...אבל לכל דבר יש מחיר.....אני את מחיר עזיבתי משלמת בשקט...אבל השקט שיש לי פה לעומת חיי [הקשים מאוד!!!] בארץ שווה לי.
הסברתי קצת את מצבי/עצמי?

קרן משם

New member
ועוד דבר קטן...

BT וחברים נוספים אחרים... אני יודעת שדורות דורותיכם סבלו ועברו את השואה וסבלו בין היתר גם מההונגרים, אני יודעת שאתם שומרים טינה להונגרים....אני יודעת שמה שמקשר אתכם לפה זה שורשים ולא יותר מזה.... בגלל כל זאת ובטח עוד הרבה דברים שנשגבים מבינתי אתם מתקשים ועוד תתקשו להבין איך יהודי צבר מסוגל לקום ולעזוב את מדינתו וללכת למדינה "הנוראה" הזאת...ובסוף עוד לומר שיותר טוב לו שם...חוצפנית שכמותי!! בנושא הזה אני חייבת לכתוב משהו: *אני לא חושבת שכל פעם שאני כותבת הודעה ומספרת על חיי פה צריך "לדקור" אותי על שבחרתי לחיות פה, להטיל בספק את דברי [שטוב לי יותר פה]. אני מכבדת את כולכם ואוהבת את מדינתי [ישראל!!], בחרתי לעבור לחיות לצד בעלי ומשפחתו [ולמה בחרתי להתחתן עם בעלי מקווה שזאת לא אצטרך להסביר] ואני לא באה בתלונות על דבר, פשוט כותבת בכייף על חיי...אם זה לא נשמע/מתאים למישהו מכם פשוט תגידו לי ואפסיק לכתוב פה.... קרן

ברק 188

New member
דעתי-נהפכו את אורחת מאוד רצויה לנו

אוהבים אותכם
מכאן, ותיצגי אותנו בכבוד שם
הפורום הזה הוא גם
שלך.

B T1

New member
לקרן משם--לא מתכוון לחדש ויכוח

ישן, אני אומר, שבמה שאת אומרת ועושה, את מחזקת את טעונם של אותם אנטישמיים, אשר אומרים שליהודים אין כל לויאליות או הכרת תודה אל ארצם או מולדתם, וכאשר מגלים מקום שיותר כדאי לחיות בו, עוזבים....

קרן משם

New member
אי כל לויאליות?

הייתי מספיק לויאלית כשהתגייסתי ושירתתי את מדינתי לא? בעלי היה מספיק לויאלי כשבא ארצה ע"מ לשרת את המדינה בה קודם לא חי ולו חצי שנה. הייתי אזרחית שעבדה קשה מאוד ונתנה ממיטב כספה למיסי המדינה השונים... כשהצטרכתי את עזרתה של המדינה וזעקתי לעזרה לא קיבלתי |יד| לעזרה, אם לא הייתי מחליטה לעזוב את הארץ ככל הנראה הייתי כעת גרה באיזה אוהל עם השלישייה שלי מבקשת נדבות, לזה לא רציתי להגיע, עם כל הלויאליות שלי למדינה אני חשה חובה לכלכל את הילדים אשר הבאתי לעולם. למזלי לי היה לאן לפנות וממי לבקש עזרה, כאן בהונגריה חיים הורים של בעלי ועם עזרתם ותמיכתם הגענו למקום טוב בו אנחנו נמצאים היום. אני לא שומרת טינה למדינה נהפוך הוא, אוהבת את המקום בו נולדתי, בשלב זה לא מסוגלת לראות את עצמי מדיעה לשם לאן שהגענו פה. אין עניין של כדאיות, לא באנו כי בעלי קיבל הצעת עבודה טובה....לא עזבנו למדינה כדאית כמו כולם לקנדה....יחי ההבדל הקטן.

ברק 188

New member
צברים יפים גדלים בגינה זרה

היי קורא ונזכר בשיר הנ"ל שולח לך באהבה- ולא כביקורת, מכל ה-
התקלמות ואושר וכל שתרצו לו יהי. לפני חמש שנים עזב את הקיבוץ עם מזוודה אחת ובלוריתו המתנפנפת אמרו עליו: "נראה איך יסתדר בחוץ, תראו שעוד יחזור על ארבע אל הרפת". עבד בסטקייה אחת נידחת גר אצל הדודה וחי בהקפה במשק אירגנו משלחת לא יכלו לשאת את החרפה פעם ביובל הגיע לביקור היה חומק בשביל, ועם הוריו יושב בחדר מסמיק מעט נבוך ולא מרבה דיבור "כן" ו"לא", "אל תדאגו, אצלי הכל בסדר" אומר שלא צריך, אבל לוקח קילו אלכסנדר וכמה יונתן וממלמל: "תודה, אתה יודע, רק בשביל הדרך, כמובן". הוא עוד ישוב, הוא עוד ישוב זה ג´וק קטן וזה עובר ולא חשוב הוא עוד ישוב, הוא עוד ישוב זה ג´וק קטן וזה עובר ולא חשוב הוא, הוא עוד ישוב איך השנים חולפות, קשה להאמין הוא ללא בלורית, מפה לשם מעט מקריח אומרים חושב בשמאל, וחי לו בימין בוילה שבנה, אי ש/ם בהרצליה שפעם ביובל הוא לביקור מגיע על זרועו אישתו השחקנית יושבים עם ההורים על אבטיח הקיבוץ מביט במכונית הוא עוד ישוב, הוא עוד ישוב זה ג´וק קטן וזה עובר ולא חשוב הוא עוד ישוב, הוא עוד ישוב זה ג´וק קטן וזה עובר ולא חשוב הוא, הוא עוד ישוב איזה בן קיבוץ בא לבקר בעיר נבוך עם התרמיל ובלוריתו המתנפנפת הוא ויסקי טוב מוזג, תשתה בחור צעיר ומחייך: "ספר, אז מה נשמע ברפת" אוהב לשקוע בכורסא בנחת להזכיר כל פעם גם אם לא נחוץ בשיחה שמסביב קולחת "כשאני הייתי בקיבוץ" הוא לא ישוב, הוא לא ישוב ולמה לא ולמה לה ולא חשוב הוא עוד ישוב, הוא עוד ישוב ולמה לא ולמה לה ולא חשוב הוא, הוא לא ישוב

קרן משם

New member
../images/Emo51.gif

קיבלתי זאת בחיוך....לא מזכיר לי משהו מחיי או מעצמי, השיר עצוב אני שמחה וטוב לי.

עב

New member
ואני מאחלת לכולנו

שהתנאים בארץ יהיו נוחים למשפחות הצעירות - שתהיה הכרה בהוצאות המשכנתא, המעון, הגן והמטפלת, שהממשלה תדאג לארוחות הצהריים של הילדים במוסדות החינוך כפי שהיה בשנות החמישים כשלא היה כסף בארץ ועוד ועוד.. ואז משפחות צעירות יישארו כאן. ולקרן - באמת שלישיה מקסימה!

דרדרית

New member
עב- חייבת להגיב (ובטח אצטער על כך)

אבל גם כאן, בארץ, משפחה צעירה יכולה להתקיים. אולי לא בדירת פאר במרכז, אולי בעיירת פיתוח או במקום אחר, אבל, מכירה הרבה צעירים שנאבקים עם המשכנתא, או גרים בשכירות, האישה מרוויחה משכורת של מורה מתחילה (וזוהי בדיחה) ועוד... אבל נשארים בארץ. סליחה לי זה צורם עדיין אמנם מותר לכל אחד לעשות כרצונו אבל עב היקרה התנאים קשים גם למשפחות בוגרות יותר בלי משכנתא (כי מכרו את הבית) עם הוצאות על מתבגרים וחיים ממשכורת אחת (גירושין לדוגמא...) ועדיין לא העלו על הפרק את המחשבה של עזיבה למען "סיר הבשר"... אז פשוט - הראש החונגרי הזקן שלי (גנטית אני חונגריה. לא?) לא מעלה על הדעת לעזוב הכל רק בגלל מצב כלכלי. התנאים בארץ לא ישתנו בעתיד הקרוב והמצב לא מעודד אולי השינוי צריך להיות בפחות תחרותיות? בפחות במירוץ להישגיות? בסטנדרטים אחרים לחיים? אבא ז"ל לימד אותי ש"כסף הוא בשביל לחיות איתו". הוא האמצעי ולא המטרה. אולי ספגתי ממנו, אולי ספגתי מהחיים בבית שאף פעם לא היה יותר מידי (גם כשלאחרים היה) כי גם בשנות השישים כאן בארץ היו לי חברות לכתה שנסעו לחו"ל לטיולים והיו כאלה שקבלו בגדים "משומשים" מהדודות והאחיות הגדולות. מה השתנה? מה חדש? לא, עב היקרה, לא רק המצב הכלכלי צריך להשתנות בארץ, אולי גם הקשר בין האדם למדינתו צריך להשתנות ואת זה לא המדינה או השרים בממשלה יכולים להכתיב אלא כל אחד לבניו, ממש כמו בהגדה של פסח: "והגדת לבנך.." שוב, אין לי ביקורת לאף אחד ש"חי שם" וכל אחד יעשה את העולה על רוחו אבל אל תאשימו רק את המצב הכלכלי בארץ ב ב ק ש ה טוב? וקרן- הילדים שלך ממש מקסימים מאחלת לך ולמשפחתך כל טוב. חגית

הילהל

New member
למה להצטער?

הטיעונים לגיטימיים, השפה נעימה - למה להצטער? אני חושבת שזה מאוד תמוה שבשנים בהן המדינה היתה ענייה יותר, היא הצליחה לתת יותר (מפעל ההזנה בבתי ספר, השאלת ספרי הלימוד). היום המדינה שלנו היא כבר לא מדינת רווחה, כמעט לא עומדת באף קריטריון (ומכיוון שזה תחום הלימוד שלי - תאמיני לי שזה בדוק) מצד אחד. ומצד שני - דורשת הרבה מאזרחיה (מיסוי גבוה, שירות צבאי). עם כל הכבוד לפטריוטיות - זו הופכת למערכת יחסים מאוד חד צדדית בין המדינה למרבית אזרחיה (יש כאן עדיין כאלה שמקבלים - אבל כדי להכלל בהם עלי לשנות את אמונותי, או מקום מגורי, או את השיוך המשפחתי...). בתור חצי מאותו זוג צעיר שאמא שלי, אני משערת, רואה לנגד עיניה כשהיא כותבת - קשה לי להסביר לעצמי למה אני נשארת פה. לחצי שלי יש אזרחות אחרת, אטרקטיבית מאוד, באחת המדינות הסקנדינביות. כאן אנחנו במאבק מתמיד. מאז שבננו נולד, מעטים הזמני בהם לא היה אחד מאיתנו מובטל. פריפריה? גרנו בה, רכשנו בה בית ורצינו להישאר - אבל תעסוקה אין. אז עכשיו אנחנו במרכז - עובדים ומשלמים את המחייה הגבוהה בהרבה ומקווים לטוב. חיים בצניעות לעומת מרבית הסובבים אותנו. נשארים בעיקר כי מרגישים שאנחנו ישראלים, ולא יהיה לנו טוב ונוח בשום תרבות אחרת. חוששים שנעצב אם הילדים שלנו יהיו סקנדינבים קרים ולא ישראלים סחבקיים. וגם כי קשה לנו עכשיו, כשאנחנו במרחק שעה נסיעה מההורים - אז איך נשרוד במרחק 4 שעות טיסה? לאור התייחסות המדינה אלינו כפרה חולבת - אני חוששת שההתנהגות שלנו הרבה פחות הגיונית וברורה מזו של קרן. ואולי כהורים לשלישיה ההגיון היה מתגבר גם אצלנו על הרגש. (כותבת לך מי שבנה בן השלוש שאל "מה זה ארנונה" ומצאתי את עצמי עונה שזה כסף שמשלמים לעיריה... כדי שהיא לא תעשה כלום, בעצם).

קרן משם

New member
הילה, הסברת יפה הרבה ממה שהתקשתי

לבטא לבד. גם אני גרתי בהכי פריפריה שאפשר [כמון, ישוב קטן מעל לכרמיאל]. עבדתי בבית חולים בנהריה, עבודה קשה שאהבתי יותר מכל, בין הדברים שהכי חסרים לי הוא העבודה במסגרת הזאת... בעלי לא מצא את עצמו, בעלי עלה ארצה לפני 8 שנים, למד את העברית, עבד בעבודות מזדמנות שלא הספיקו לכלום, אני הותרתי לילה אחר לילה עוללים בבית ויצאתי לפרנס [בקושי רב ועוד ללא משכנתא!], מעבר למרכז לא באה בחשבון כי לא היינו עומדים בזה לא כלכלית ולא פיזית [הורים שלי גרים בצפון] .... כשחשבתי לקחת משכנתא העובדה ששירתי הוסיפה לי כמה נקודות שבקושי הזיזו לגובה המשכנתא והעובדה שאנחנו זוג צעיר מזמן לא נותנת הקלה משמעותית... כשרציתי להכניס 3 ילדים למעון כדי לעבוד{!!} וביקשתי הנחה, נתקלתי בסירוב כי הרי אני עובדת, לא? אז מה הייתי אמורה לעשות? להתפטר מהעבודה ולשחק את המסכנה כדי לקבל הנחה במעונות? [מסתבר שכן, המדינה עוזרת למסכנים, אבל לא לאנשים ישרים כמוני] שהרי אם לא אקבל הנחה כל משכורתי תלך על מעונות לשלישייה.... מיותר לציין שאז בעלי טיפל בילדים...מישהו חייב לעשות זאת לא? במדינה שלנו מסתדרים כל מיני סוגים של אנשים....אבל מסביבי אני רואה הרבה שקרנים, מצטערת לומר זאת, נהפך כמעט לנחלת הכלל כמה שיותר לחלוב את המדינה ובכל דרך אפשרית, אפילו להתגרש הפך לגיטימי אם המדינה עוזרת בדרך הזאת... אני ניסיתי את כל הדרכים המקובלות לקבל עזרה כמשפחה, כזוג צעיר...לא ביקשתי נדבות, לא הלכתי למחות באיזה אוהל בכיכר המדינה על מנת שכולם יראו ויעזרו, ובטח לא התחלתי צעדה מראש פינה או מכל מקום אחר על מנת שיתעדו את האמא לשלישייה עם האומץ לקודם וללכת...לי לא מתאים סצינות כאלה. אני לא מדברת בשם כולם אני מדברת כקרן ובשמי בלבד, לעשות מה שאני עשיתי דרש ממני הרבה כוח, אומץ וכן, הייתי חייבת להיות אסטרטיבית. לגבי מה שהשרישו בי הוריי: הוריי צברים 7 דורות!! לא ידעתי משהו אחר מלבד אהבת הארץ והמדינה, כמה דברים השתנו בדרך ולא הם האשמים, ממש לא. אני לא מאמינה שיש מי שיכנס שניה למצבי [המתואר פה ובהודעות נוספות למעלה] ותוצע לו עזרה <כלכלית ופיזית> ע"י הורים של בן הזוג במדינה אחרת [כל שתהיה!] יחליט להשאר בבוץ והכל בשם אהבת המדינה. מי שרוצה להטיף על לויאליות וכדאיות שיכנס לפורומים ישראלים בחו"ל/באירופה [גם אז אין להכליל] שילך לרוב המקומות בהם אנשים הולכים כדי לנסות את מזלם, הולכים בגלל הכדאיות, אבל את החיצים הנורים עלי שלא בצדק תניחו בצד. אני לא מנסה לחפש סיבות למה עזבתי, אני לא צריכה לחפש אותם הם פשוט רדפו אותי, דלתות נסגרו אחת אחרי השניה... כל מי ששפוי והיתה מוצעת לו אותה האפשרות במקומי היה עושה זאת, ואם קיים מי שלא אני מורידה בפניו את הכובע.

Agata

New member
לא חברה בפורום הזה, הגעתי לכאן

כחברה של קרן, ושמעתי ממנה על שרשור זה. לא יכולתי שלא להגיב (למרות שכבר די סיכמתם את הדברים), אבל כאם לילדים צעירים שחיה בארץ ונאבקת בקושי הכלכלי, למרות שיש לי ולבעלי עבודה עם שכר סביר, למרות שיש הורים תומכים, למרות הכל. כאשת לוחם במילואים, שנותן הרבה למדינה, כמי ששרתה בעצמה בצבא ועוסקת במקצוע בו יש תרומה רבה לחברה, קשה לי לראות איך כל הדברים שתארה הילהל נכונים בעיני. המדינה הזו לוקחת הרבה מאד מהאנשים שחיים בה ולא תמיד נותנת בחזרה את מה שראוי! וכשעומד לנגד עיננו האינסטינקט ההורי של להגן על ילדיך, יש מי שיחשוב שבארץ תמיד הכי בטוח ויש מי שירגיש את ההפך הגמור, בעיקר כשהתחושה היא שהארץ הזו מפנה לו את גבה. גם אני בת דור שני לניצול שואה וכל חיי האמנתי שרק כאן במדינה הזו אנחנו צריכים להיות ורק כאן אנו בטוחים באמת, אולם היום האמונה הזו שלי מתערערת ואני מאד מאד מזדהה עם קרן. קרן, שיהיה לך רק טוב!!!

גלי®

New member
מצטרפת לחגית, שהחליפה אותי בתפקיד

"שוטה הכפר"... לא נכנסת לכיס של אף אחד, אבל בעיני, ירידה מהארץ, גם אם היא מנוסחת במילים יפות ומתחבאת מאחורי אידיאולוגיות שונות, היא בשורה התחתונה ירידה... מה את אומרת, חגית? אנחנו נכבה את האור כאן, אחרי שכל אלו שיש להם טענות כנגד המדינה, יעברו למקום המתאים להם יותר ? :)))))

למעלה