בוקר אור......

הילהל

New member
למה תכבו את האור?

אתן רוצות להישאר כאן בחושך לבד? הפכתן לפורום "תרבות פולניה"? בעיני הגירה היא הגירה היא הגירה. טראומתית וקשה ולא נעשית ללא שיקול דעת רציני וכואב. אין "עליה" ואין "ירידה".

גלי®

New member
עניין של התנסחות סמנטית וראיה

סובייקטיבית לגמרי... מי יחליט מהי סיבה "מוצדקת" להגירה ? האחד, חושב שאם לא ירוויח כאן את ה-10,000$ בחודש - הוא "מהגר", ואילו השני, מוכן לחיות כאן מאבטחת הכנסה של ביטוח לאומי (ברור לך שזה לא מתקרב לסכום נורמלי המאפשר קיום בכבוד, כן ?:)) ) נאחז בציפורניים בהישארות וחולם על עתיד טוב יותר, כאן ... כל אחד שיקוליו עימו וכך גם ההגדרה שלו ל"חיים טובים" ... אני נשארת בארץ, ולו רק בשביל לארח לדרדרית חברה... :)))

יוליקה

Member
מנהל
שאלה כללית

אינני רוצה בכלל להכנס לווכוח (אתם בלאו הכי שופטים אותי בחומרה על כל מילה שאני מוציאה ....) אבל הייתי רוצה לשאול מדוע אנו שופטים בחומרה כל מי שחוזר לחיות במקום הולדתו אבל מקבלים בסלחנות את מי שעוזב את הארץ לטובת ארה"ב וקנדה????

דרדרית

New member
אישית- לא מקבלת בסלחנות שום

עזיבה וממש לא משנה לי אם זה לקטמנדו או לפרס אולי לגבי המגירים בירח או בכוכב ונוס אהייה סלחנית יותר

עב

New member
דרדרית יקרה

אנשים חיים למען עצמם ומשפחתם ולא למען המדינה שלהם. מדינה זה ארגון שנועד לספק לנו שירותים שאנחנו לא יכולים לספק לבד, כמו בריאות (הזקנה במסדרון), ביטחון (כמה כלי רכב נגנבים פה בשנה? כמה בתים נפרצים? ועוד לא דיברנו על ביטחון מסוג אחר), חינוך (באיזה מקום אנחנו בדיוק בדירוג העולמי?). אין לי ספק שאת ממלאה את חובותיך כלפי המדינה שגובה ממך מסים בשקדנות. איזה חובה המדינה ממלאה כלפייך? למה המדינה מקצצת את טיפות החלב? למה חיסונים עולים כסף? למה המדינה מפטרת מורות ומצופפת כיתות? איפה האחריות של המדינה לדור הבא? אם המדינה לא אחראית אז ההורים לוקחים אחריות ומגדלים את ילדיהם איפה שהם יכולים להבטיח להם דיור, בריאות וחינוך נאותים. זו חובתם הראשונית ואני לא אגנה אף הורה שנקלע למצוקה ועזב את ישראל. אני מקווה שהמדיניות תשתנה והמשפחות יוכלו לגדל את ילדיהם כאן.

דרדרית

New member
כנראה נשאר חלוקות בדעותינו ואין בכך

כל רע. עדיין חושבת שהדבר הכי חשוב שהמדינה הזו נתנה לי היא- מדינה יהודית,בית לפעמים כמו בכל בית, צפוף, לא מסודר, מלא בלאגן, צעקות ואולי גם מריבות, אבל זה הבית שלי. וכפי שחונכתי, מחנכת גם את ילדיי - בית לא עוזבים וזהו! לא, אינני נמנית עם העשירון העליון במדינה, אני "רק" מורה.. ואין לי שמץ איך אוכל לעזור לילדיי בבוא העת אבל כל זה זניח לעומת הזכות לגדל את ילדיי על ברכי השפה העברית במדינה שלנו.(עם כל הצרות) רואה את הבת "הקטנה" שלי,שסיימה בימים אלה קורס הדרכה של הצופים, והולכת להדריך ילדים מוגבלים, רואה את הבן הבכור שלי שהיה בצבא, לומד באוניברסיטה לשון עברית -ממשיך את השפה בדרכו שלו, רואה את הנתינה הנפלאה למולדת כל אחד בדרכו מבלי לשאול לרגע מה היא נתנה לנו. כן, לא קל לנו עם השותף שלנו לענייני הכנסה, עם המחירים הגבוהים, עם כל הגזירות הכלכליות וכל מה שמנית כאן עב היקרה, אבל עדיין מעדיפה את הבית הזה עלכל סיר בשר....

קרן משם

New member
לא זכור לי שביקשתי סליחה של מישהו

בגלל שעזבתי, כתבתי על חיי וציינתי עובדות שלא נראו לכם, המינימום הוא לכבד משהו שמישהו אחר כותב ולא לפקפק בדבריו ולהאשים אותו בגלל שקשה לכם לסלוח למי שבחר בדרך אחרת מזו בה אתם מאמינים. דבר נוסף הוא בעלי לא עזב דבר, אפשר להסתכל עלי ולשפוט אותי [נגיד] ואפשר להסתכל על הצד של בעלי... בעלי הונגרי שנולד וגדל בהונגריה, הוריו ומשפחתו כולם חיים פה... עזב את מדינתו ועלה ארצה כמו יהודי לויאלי אמיתי שרצה לתת למדינת היהודים ולשרת בצבא...ראה כי טוב והחליט להשאר [לבדו לבדו!!]... הכיר אישה אשר אהב והתחתן אישה, נולדו להם 3 ילדים [שלישייה, חייבת לציין זאת שוב כי בזה הרבה מהקושי שלנו, אבל גם האושר!] והחיים הקשים התחילו כאשר פוטר מעבודתו שוב ושוב ושוב, מצא את עצמו עובד בכל מיני עבודות שלא מתקרבות למה שהוא למד והוכשר בחייו.... ואז החיים הופכים לבלתי אפשריים מבחינת מחייה... מה יעשה אדם כזה????? יגיד תודה שהגיע לארץ היהודים? [אפילו לא ארץ מולדתו!] תודה למדינה שעוזרת לו כשלעזרה הזדקק??? והרי בא לפה עם מטרות וכוונות טובות, מלא אמונה כי זאת המדינה המיוחדת והיחידה ליהודים! אז, בשם האמונה הזאת להשאר? למה שלא יחזור הביתה? לבית שלו?! מה יעצור אותו? אותו רצון שהיה לו כשעלה ארצה? אותו רצון כבר עבר לו מזמן...ברגע ששירת את המדינה שמעולם לא נתנה לו דבר קודם וברגע שהוא הצטרך עזרה היא לא הגישה לו
.... לכל מטבע 2 צדדים, הוא בסך הכל חזר הביתה, למשפחתו, לחברים שלו, למקום שתמיד הסתדר בו והתפרנס בכבוד, כל זאת עזב למען מדינה שלא היתה שם כשהוא הזדקק לה [וזאת במילים עדינות]... ואני? מאמינה בכל מה שכותבת הולכת אחר בעלי, אחר משפחתי.... אני מואשמת בחוסר לואליות? בררררררררר

טומי*

New member
כל אחת/ד לפי ראות עיניו והשקפותיו.

שופט את היורדים מהארץ. אם לשלילה או לחיוב. במקרה שלנו מדובר בשתי משפחות, שהנשים צבריות ממוצא הונגרי שהתחתנו בארץ עם גברים הונגריים שהגיעו לארץ....וירדו להונגריה איתם יחד. זה המקרה הנ"ל

קרן משם

New member
אהמממ....אני לא ממוצא הונגרי....

גם לא שוריי הרחוקים ביותר [ולמיטב ידיעתי גם לאחותי אין כאלה
אבל כן, הבעלים של שתינו הונגרים שכלו ארצה לפני מספר שנים וחזרו לביתם ואנחנו איתם.

קרן משם

New member
אני מתפלאת../images/Emo6.gif

לאור שגיאות המקלדת הרבות שכתבתי בהודעת ההסבר שלי:)

עב

New member
טומי לא לדאוג ../images/Emo150.gif

אנחנו מתבטאות בנושאים כאובים ולא שולפות ציפורניים. לכל אחת עמדה משלה וזה הכל. דרדרית לא צריכה להצטער על זה שיש לה דעה שונה, זה בסדר גמור. תאר לעצמך שכולנו היינו אומרות אותו דבר, איזה שיעמום זה היה!

טומי*

New member
לא דואג לרגע.......

אני בעד ויקוחים בנושאים חשובים כאלה ובכל נושא

עב

New member
די פשוט

יהודים (עדיין) לא נרדפו בארה"ב וקנדה, לעומת ארצות אירופה שספוגות בזכרונות קשים. כמו כן ארה"ב, קנדה ואוסטרליה הן מדינות הגירה קלסיות עם הרבה דתות ועמים. באשר ל"שפיטה" אל תדאגי, את תעברי את זה ותשארי אתנו
.

קרן משם

New member
לא הבעיה לעבור את זה....

[קטן עלי, למרות שנשמע שאני מתגוננת כל הזמן, דבר שאני שונאת והזכרונות על חיי הקשים -אותם פירטתי בהרחבה בשרשור זה לא עושים לי טוב....] הבעיה שאני עוברת זאת כל פעם מחדש, את זה אני לא אוהבת, בכל פעם שאני כותבת הודעה אני מרגישה שעוקצים אותי [דוגמת: בשביל לטפל בנכה לא היית צריכה לעבור להונגריה] וכל פעם אני מסבירה את עצמי מחדש [את אותם הדברים הידועים] לא נעים לי ככה, בצורה הזאת אני צריכה לחשוב כמה פעמים אם בכלל לכתוב את שעובר עלי או בכלל ולהזהר אם אני כותבת שטוב לי, כי הרי לא יתכן שבארצות שיהודים נרדפו בהם יכול להיות טוב... אולי אם אכתוב שרע לי תהיה יותר הבנה...יתכן ואשמע את המילים "אמרתי לך" אבל בטח לא ישאר מקום לעוקצנות מעבר לכך.

קרן משם

New member
ו....אהממממ

להודעתך זו הגבתי כי הרגשתי כמו יוליקה, נשפטת, למרות שתגובתך היתה להודעתה. ואת אחלה

קרן משם

New member
ברשותכם [וגם בלעדיה] אסכם את הדברים

מבחינתי. כל אחד יעשה כטוב בעיניו, אני את בחירותיי עשיתי ואני שלמה איתם, לא באתי לפורום כדי להתייעץ אתכם לפני החלטות שלי בעבר וגם אתמול לא, כשלזה אזדקק לפחות אדע לאיזה פורום לפנות
[נגיד] לקחתי יותר מידי ללב הודעות של רבים פה [כזאת אני, לצערי] הסברתי מעבר לאפשרי מבחינתי את הנקודה שלי [ולמעשה לא נכנסתי לפורום בשביל זה בכלל], להרבה מהדברים שכתבי לא קיבלתי ולא תגובה קונקרטית אחת אלא תגובות כמו הכל בשם הלויאליות, הפריוטיות ושאר ירקות....לי לא התאים בשם כל אלה להשאר במקום בו לא הרגשתי בטחון לא כלכלי וכן, גם לא מדיני ונכון, אין מדינה מושלמת [והונגריה עוד יותר רחוקה מלהקרא כזאת] אך העובדה שאיתה אין להתווכח זה שלי טוב וילדיי בטוחים, לי זה מספיק, זה לא חייב להספיק לכל השאר. מי שבוחר להשאר ולשחק עם השלטר של כיבוי/הדלקת האור זכותו/עיניינו/בחירתו, כל אחד יחיה עם הרצונות וההחלטות שלו, אני לא באתי לפה לעשות משפט שדה לאפ'חד אבל נקלעתי בעצמי לכזה וצר לי על כך. מי שרוצה לראות מאיפה הדברים השתלשלו שיקרא את הודעתי הראשונה ויראה כי בדבריי לא פתחתי דיון בנושא ירידה/עליה מהארץ או לארץ...לו רציתי לעשות זאת הייתי פותחת שרשור/דיון פתוח וחדש ולא מגיבה לשרשור בוקר טוב של טומי. כמו כן עצוב גם שמנהל הפורום לא יכל לזהות כי בשרשור זה עושים לי משפט שדה, מבקרים אותי, שופטים אותי והיה חסר רק התליין
חבל שאנשים בוגרים ואינטלגנטיים [כמותכם!] לא יכלו לקבל דיעות והחלטות שונות משלהם והיו חייבים לירות חצים על האדם הראשון ששובר את מה שהם מאמינים בו [בהקשר זה-פטריוטיות]. חבל, כי בפעם הבאה כשארצה להכנס לפורום אחשוב יותר מכמה פעמים, לא נעימה לי חברה כזאת [וסליחה מראש הילה, עב וברק, כי אתם באמת הייתם אחלה, למרות שחלקכם חלק עלי אבל בדרך שאיפשרה לי להסביר את עצמי ולהסכים בסוף שלא חייבים להסכים על הכל וזה לגיטימי ובסדר
] ואולי כשארגע [כי בהחלט נפגעתי] אראה שלא אתם זה הפורום אלה גם אנשים כמוני וכאלה החושבים/חיים אחרת.

למעלה