בוקר טוב אנשושים,רציתי ל....

בוקר טוב אנשושים,רציתי ל....../images/Emo15.gif../images/Emo94.gif

מה שלומכם ? רציתי לשאול אתכם.. ביקרתי בכל אתרי המחאה החילונים וקראתי היטב,הייתי באתרים של שינוי ,חופש,הל"ל וכו´ ובאמת ניסיתי עד כמה שזה אפשרי,להיסתכל במבט אובייקטיבי על התכנים,ואני מודה ,קשה היה לי להיות אובייקטיבי,אבל היה משהו מאוד בולט לעין שכל אדם היה יכול להבחין,ואני מתכוון לגיזענות,אני פשוט ראיתי שינאה גדולה כלפי הציבור החרדי,שאמנם איני נמנה עליו אך זה עדיין די מצמרר להבחין בשינאה הזו,וכמו כן הבחנתי גם במן שינאה מסוימת כלפי התורה,אני בטוח שעל זה תחלקו עליי,אך לגבי הגיזענות והשינאה,כלפי הציבור החרדי,אין חולק,זה בולט לעין כל רואה,לדוגמה כשנכנסתי לאתר של שינוי ראיתי קריקטורות,ואם לא היה כתוב שם בעברית עוד הייתי עלול לחשוב שהגעתי בטעות לאתר נאו נאצי להבדיל.... אני פשוט תוהה מאיפה באה כל השינאה הזו... האם היא באמת באה מבפנים כמחאה ,האם זו מחאה רציונאלית ? או שזו באמת שינאה עמוקה ותהומית כלפי הציבור הזה... אני חושב שהתשובה ברורה,גיזענות היא דבר פסול,לא משנה עד כמה המחאה לך גדולה וצודקת, אני אשמח אם תענו לי על כך.. יום נפלא לכם ליאור

אני רואה אהבה תהומית במילים שלך...

ליוצאים בשאלה. ואיפה בדיוק מצאת שנאה לציבור החרדי באתר של ה.ל.ל. ? אתה גם צריך לבדוק מהי גזענות לפני שאתה בא ושופך כאן. בבתי ספר של בית יעקב יתנו לך שיעור מצוין. אההה, גם בישיבות הליטאיות. אופססס, גם בשכונות חרדיות מסוימות שלא רוצות לאכלס ש"סניקים. פתאום נזכרתי... גם ביחס לערבים. אבל זה טריוויאלי אצל החרדים. אני יוצא בשאלה שאינו שונא את ציבור החרדי בכללותו אלא רק פרטים מסוימים בו. אך אני כן חושב שרבים מהציבור החרדי אינו רואה בקיומי החילוני דבר לגיטימי ולכן אני במידה מסוימת נלחם על קיומי . אני לא יודע עד כמה אתה מכיר יוצאים בשאלה. כשתכיר תתפכח...

נסיך גדול

מה שלומך ? דבר ראשון,אני לא חרדי,אני לומד בישיבת הסדר.. וכן,יש לי חברים דתלשי"ם,גם לרדים לשעבר,שלמדו בישיבות חרדיות,וגם חברה דתים שלמדו בישיבות תכוניות,אז אני די מכיר את הענין מקרוב,אגב,זה שהם עזבו את חיי התורה לא העיב לגמרי על היחסים בנינו. תקרא טוב לדוגמה את האתר של " חופש " ,אתה תראה שם בכל סנטימטר גיזענות ושינאה ,לחרדים,לש"ס ולציבור הדתי,זו עובדה,תסתכל על הקריקטורות,אתה רוצה להשוות ביניהם לבין קריקטורות מלפני 60 שנה בעיתונים נאצים ? אתה לא תמצא הבדל גדול ביניהם.... אני לא בא לעשות דלגיטימציה למחאה החילונית,אבל אני חושב שגיזענות היא דבר פסול ומכוער ומסוכן,אני אספר לך משהו רק בכדי שתבין בפורום של הדתים מישהי ,תלמידת תיכון חילוני באה וכתבה הודעה.. המורה שלה ביקשה ממנה לכתוב חמישה דברים טובים שהיא רואה בציבור הדתי, אז היא כתבה על המטלה שהטילה המורה עליה....והוסיפה," אילו חמישה דברים טובים חש בדתים ? ",היא לא מצאה בעצמה......אם היא לא מסוגלת לראות דבר טוב אחד בציבור הדתי,סימן שמשהו סימא את עניה....וזה כבר מסוכן יום טוב ליאור

אני מדבר איתך על עובדות..

ואתה מדבר איתי על דיבורים פה ושם. אני הצגתי לך עובדות חמורות ואתה מביא לי מפלגות ואתרים...

spinoza

New member
מסכים איתך

האתר "חופש" עוסק יותר בנושאים החברתיים, והפוליטיים של יחסי דתיים חילוניים, ומעט לטעמי בנושאי בפילוסופיה של הדת. האתר אינו ידידותי לדתיים. יש שם הרבה עוינות של החילוניים כלפי הכפייה הדתית (, הדתיים ) וכו´. אבל הפורום הזה אינו האתר "חופש". כאן יותר נחמדים. שפינ´ נ.ב. יש שם סאטירה אחת הניקראת "לנשק ליחזקאל ת´תחת" הבוטות שלה צורמת - (למרות שהמסר הרעיוני לעיניין )

טוב

New member
הנסיך ושכמותו.

הבן אדם(ושמו ג´יימס) שואל שאלה תמימה, שעלתה לו במהלך שיטוטיו באינטרנט. אני מתרשמת מהודעתו זו ומקודמותיה שהוא באמת לא בא להתריס, אלא לשאול ולהקשיב, ואתה מתנפל עליו. יש כאן כמה דתלש"ים שכששואלים אותם שאלה שבאה ממישהו דתי, הם מרגישים צורך לשפוך עליו סיר של סודה (אני פשוט שונאת סודה). הוא שואל אותך על גזענות בקרב דתלש"ים, ואתה עונה לו : שהחרדים גזענים, שבית-יעקב גזענים,שהישיבות הליטאיות גזעניות. עכשיו, אני רוצה שתתרכז היטב, ותחשוב אם מה שענית לו זה תשובה למה שהוא שאל. נו... (ודרך אגב, אני בהחלט מסכימה עם דעתך שבקרב החרדים יש המוווון גזענות, אבל זה ממש לא מה שהבחור שאל, וגם ההתנפלות לא היתה במקומה.) טוב, אני שמה לב שזה לא פעם ראשונה שאני כותבת הודעה מסוג זה בפורום, כבר קרה לי פעם לגבי תשובות שענו לחי-אדר. לפיכך אני מבקשת מאמא חנה ומדוד אלי לקבל על עצמי את תפקיד "מעדנת הפיות" (מלשון פה) של אנשי הפורום. מקובל עליכם?

תקראי אותו טוב

הוא יענו שואל שאלה אבל בסוף הוא אומר "אני חושב שהתשובה ברורה...". נו, הוא קובע אם אנחנו שונאים וכמה ואני לא צריך להגיב ?

אלי פלס

New member
חלוקת תפקידים - בוקר טוב, טובי

(אל תשאלי מה את עושה לי כל פעם שאני כותב את השם שלך...השם של האבא הביולוגי שלי הוא טוביה. לא נורא - אני מתגבר על זה) מעדנת פיות? זה מה שאת רוצה? ואני כבר חשבתי שאת רוצה תפקיד יפה יותר...עם לשכה וכמה פקידים. מעדנת פיות? אני לא חושב שצריך כאן תפקיד כזה... בוודאי לא כ"תפקיד מוגדר". גם אני מעיר מידי פעם לאנשים מסויימים על דרך הניסוח שלהם (ואני גם יכול למחוק אותם
) אבל אני לא חושב שכדאי לעשות זאת במשרה מלאה. אני מסכים אתך. גם אני חושב שכדאי להימנע מ"להכנס" (מילולית) באורחים הדתיים שמגיעים לכאן אבל אני חולק עלייך במה שקשור לכוונות שלהם. אני לא חושב שג´יימס או מי מאורחינו הדתיים האחרים מגיעים לכאן מכוונה טובה כלשהי... כוונה טובה - לו הייתה להם כזו, מוכחת באי-התקרבות לכאן. דעתי.

אלי פלס

New member
נ.ב.

השאלה שלו הייתה למה החילונים שונאים את החרדים ולא למה היוצאים בשאלה שונאים את החרדים... התשובה לכך נמצאת, כפי שאמרתי לו, בפורום חילונים. אם הוא היה שואל למה היוצאים בשאלה שונאים את הציבור החרדי הייתי עונה לו שאנחנו כלל לא שונאים אותם...

טוב

New member
אלי, אלף כל (בעברית לא תקנית ביותר)

לקיחת תפקיד מעדנת-הפיות היה בצחוק. לקחת את זה יותר מידי קשה.(אני בכלל רציתי את תפקיד מאלפת האריות). בית כל, אני לא כל-כך מסכימה איתך בנוגע לאינטרסים של דתיים שבאים לפה. וחוץ מזה- מה ´כפת לי מה האינטרס שלהם? אכפת לי רק אם הם תורמים לי ולשיחה פה משהו. (אגואיסטית שכמוני). אנשים כמו חי-אדר לדעתי תורמים. גימל כל, אני לא חלקתי עליך לגבי הקשר של השאלה של ג´יימס לנושא הפורום. יתכן והשאלה לא קשורה, אז לא חייבים לענות. אבל למה לענות מגעיל? כמו שנאמר- למה באלימות? דלת כל- גם לי קשה כל פעם שאני כותבת ת´שם שלך. הוא מזכיר לי את חנה סנש.("אלי אלי").

חרדית

New member
אלי אמרו לך פעם שאתה מארח גרוע?

אני לא מבינה אתה לא מבין שהחיים זה לא ככה הכל שחור לבן? יש ביניים יש אמצע1! יש תהיות, שאלות, אנשים פשוט נהנים לדבר וללבן ענינים אל תהיה כזה מרובע ותתן רק לאנשים שחושבים בדיוק כמוך להיות פה. חרדית. נ.ב: אני כבר יודעת תתגובה שלך שמי שלא ככה וככה יכול ללכת טוב נו פעם אני עוד אפתח לי איזה פורום ואני מבטיחה שתמיד תוכל להכנס ואפילו תקבל כוס קפה.(אבל לא אחרי בשר.סתם סתם לא אמרתי כלום)

אלי פלס

New member
חרדית

אני לא כזה מרובע ואני נותן גם לאנשים שלא חושבים בדיוק כמוני להיות כאן. עובדה. את וחי אדר וגם ג´יימס נמצאים כאן. עדיין, מותר לי להביע את דעתי על מה שמניע אתכם להגיע לכאן.

אלי פלס

New member
בוקר טוב גם לך...

הפורום הוא פורום של יוצאים בשאלה ולא פורום חילונים (נראה לי שאמור להיות פורום כזה. המקבילה לפורום דתיים) ולכן אני לא מבין למה אתה מצפה שנוכל לענות לך על אתרי המחאה החילונים (כהגדרתך. אם כי, אני באמת לא מבין למה ה.ל.ל. ושינוי נכנסו לקטיגוריית אתרי המחאה. ה.ל.ל הוא ארגון הומניטרי ושינוי זו מפלגה פוליטית). בנוגע לה.ל.ל., נכנסתי שוב לאתר שלנו וחיפשתי משהו שיכול בצורה כלשהי לרמז על שנאה או גזענות גורפת כנגד הציבור החרדי ולא מצאתי.

אלי..

מה שלומך ? אני מודה שהל"ל היה בין ה." קלים " שבהם,אך אני כן מצאתי שם דברים בעלי נימה גיזענית,כנס ללינק הבא ,ותראה את היחס כלפני ה...." חרדים " מילים כמו...." פליטים מעולם אפל " לא מעיד של גיזענות ? בהיזדמנות אני אספר לך סיפור אישי שקרה לי כשאני חזרתי בתשובה...בגיל 13.5,שקשור בארגון הל"ל אני בעד מתן סעד לחברה שנטשו את העולם החרדי,סעד בהשכלה,בגיוס לצה"ל,וכו" הלוואי שזה היה ארגון הומניטרי

גליתי פורום משעשע ../images/Emo6.gif

הפורום נקרא "בחדרי חרדים" והוא נמצא ב היידפארק. משתתפים בו בעיקר חרדים, אבל מכיוון שהם מזרמים שונים, הרי שכמויות השנאה והגזענות שרצות שם, יכולות לפרנס אתרי שנאה רבים. והכי הכי, זה כשנפגשים שם שנים לאותה חסידות אבל מפלגים שונים. בקיצור, משעשע מאוד. (וגם קצת עצוב)

חרדית

New member
אתאיסט---תסביר מה זה חסידות:))

אתיאסט!!!! מה שלומך? אם הפורומים החרדיים כל כך מענינים אותך. אני יכולה לתת לך כתובות טוב בעצם לא כי אולי תתמכר להם ולא תחזור. אני לא אקח סיכון. כיף שאתה פה. חרדית. נ.ב תודה על הפרטיים.

חסידים...

חסידים, לא זו בלבד שהם מאמינים באלוהים, הם מאמינים שהרבי שלהם הוא סגנו (לפחות), ולעזאזל כל השאר. נ.ב. ואני מוכרח בדיחה (למרות שבטח אתם מכירים) רגע לפני שהרבי הדליק את נרות החנוכה, אמר לו המשמש: "ימתין נא הרבי עוד דקה, ואסלק מכאן את המטאטא, שלא יאמרו החסידים שצריך שיהיה מטאטא בפינת החדר בזמן הדלקת נר חנוכה" הביט בו הרבי בחיוך וענה: "עכשיו כבר מאוחר מדי, עכשיו יאמרו החסידים שצריך לסלק מטאטא מהחדר לפני הדלקת נר חנוכה" נ.ב. ואני אומר: "איזהו חסיד גדול יותר מחברו? כל שמטאטאו גדול יותר!"

חרדית

New member
חחחחח אתא

מה נראה לך שלא ידעתי? אני יכולה להעביר לך קורס בנושא ואולי עוד להוציא ספר על זה. ררצה להיות זה שנותן לי את ההסכמות? חרדית.

חרדית

New member
לליאור.

הי ליאור כמו שראית יש פה קצת גזענות אין מה לעשות החברה עברו טראומה לא קטנה אז מה אתה רוצה? עצתי לך או שתסבול בשקט או שתחפש לך מקום אחר לפני שכויפר יגיד שאתה מועמד פונציאלי ליציאה. וחוץ מזה כולם פה אנשים טובים והם עובדים על זה. לאט לאט הם בסוף עוד יאהבו אותנו. חרדית. נ.ב- בלי אחריות לפעמים המצב פה קצת יוצא משליטה!

למעלה