בוקר טוב אנשושים,רציתי ל....

spinoza

New member
להפך...

דווקא כשיושבים בארוחת צהריים עם כל מיני חילוניים, והשיחה קולחת וגולשת, ולפעמים תוקפים את החרדים , ואז אני דווקא מגן. מצד שני - כאן בפורום לא. אז יש לי שאלות תם: הרי זה לא שכל החרדים לומדים תורה כל החיים, ולא יוצאים לעבוד, אז השאלה היא באיזה גיל ? ובאיזה עבודות ? ומה האחוז ? ועוד שאלה - איזה מקצועות לומדים בבתי הספר ? האם מגיעים לרמה של בחינות הבגרות (מתמתיקה,אנגלית, לשון, חיבור ,מקצועות טכנולוגיים ?) אלו שאלות תם. אני באמת לא יודע - אני משער שיש ויש. שפינ´

yariv~2

New member
חרדים? בגרות?....

אני אפילו לוח הכפל לא למדתי... לא כל שכן אנגלית לשון וכיו"ב... נו טוב למדנו "כתיב וכתב"...
אחוזים...כ-45 אחוז בקרב החרדים הינם אנשים עובדים, ורובם במקצועות דת. אני לא שמעתי על ת"ת חרדי שמלמד גם כן מקצועות "חול" הרי שמו מעיד עליו "תלמוד תורה"...

adam222

New member
רוצה לחלוק משהו ...

כשאני חזרתי בשאלה הרמה שלי במתימטיקה היה שבר עשרוני (כלומר כיתה ו´)... והייתי אז בן 17 היום אני מתפרנס ממקצוע מאוד מתמטי (מחשבים). אבל את הקפיצה הזאת עשיתי בעזרת זוג חברים טובים וקריעת תחת.

adam222

New member
דרך אגב, עילה מצוינת

לתביעה הייצוגית נגד משרד החינוך! שכן חוק חינוך חובה - קיים ואני חינוך לא קיבלתי, וכאשר הזדקקתי לו, השלמתי לבד ומכספי!

yariv~2

New member
כולנו השלמנו מכספנו...

ואם כבר בעניני תביעות, כדאי לדבר עם אלי, ולארגן מכתב או כל דבר אחר לחברי הכנסת, והרעש התקשורתי שהמכתב יעורר. וודאי יעזור לנו בהשלמת החומר או בפיצוי כל שהוא לאלה שהשלימו... נו אלי, אתה לוקח עליך את המשימה?..

אלי פלס

New member
לוקח על עצמי את המשימה - בשמחה

אני רק אחשוב מה הדרך הנכונה ביותר לארגן זאת. אדם, רמה של שבר עשרוני? ואני לא היה לי מושג שיש מונח כזה... למדתי ב"חיידר אידיש" בכפר חב"ד וגם את לוח הכפל לא למדנו שם...אם כי, קיבלתי עדכון מחבר כלשהו שהיום כבר מלמדים שם את לוח הכפל.

adam222

New member
לא הקשבת ל"שרייבר"

בשיעור "חשבון", כנראה כבר אז זרקת זין אה?! :))))))))))))))))))

אלי פלס

New member
אני יודע. ובכל זאת...

אתה רואה? כנראה שאצלכם למדו יותר מאשר אצלנו...

כן שרייבר !

אתה כנראה (בטוח) צעיר מדי. כששרייבר לימד חשבון, היה רק ה´תלמוד-תורה´ וקראנו לו ´המורה חיים´ אגב רובנו זוכרים אותו לטובה....

אלי פלס

New member
אתאיסט

נראה לי שאתה טועה כשאתה מייחס את ה"שרייבר" של אדם לחיים שרייבר. אדם לא הגיע מהכיוון שלנו...

איזה כיף הנוסטלגיה הזאת ../images/Emo6.gif

הכי כיף היה בין שלוש לארבע בצהריים עם ה"שרייבער". בעצם לא למדנו כלום כי לא היה לימודים מסודרים אלא כל שרייבער לימד מה שהתחשק לו. היה לי שרייבער אחד שאני לא זוכר את שמו אבל היה איש ממש חביב שהיה מספר לנו סיפורים על נפילתו בשבי הירדני מתישהוא ב-48. הוא היה תמיד מבטיח לנו שאם נהיה ילדים טובים הוא יספר לנו את כל הסיפור וכל היה. רק שהסיפור הזה היה ארוך מאוד וכך לא למדנו במשך יומיים אלא שמענו את הסיפור שלו. במיוחד אהבתי איך שהוא סיפר שהוא כלל לא ידע איפה הגבול אלא פשוט שוטט בשדות כי הוא היה משגיח בשנת שמיטה או משהו כזה, ופתאום באו לו הירדנים וכיסו לו את העיניים ולקחו אותו לאנשהוא במקום מסתור והכריחו אותו לצעוק "איטבח אל יהוד"... נדמה לי שהוא סיפר שהם שיחררו אותו כי ראו שהוא לא ציוני כי הוא היה מוכן מיד לצעוק את זה... בקיצור, היו איתו אחלה קטעים. מה חוצמזה חדש אצלכם ?

shir_osher

New member
היי אנשים-זה גיימס הטפילד

מה שלומכם ? שאלתי שאלה מאוד פשוטה...........וקיבלתי את התשובה הכי מסובכת... הרי הכרטיסים השיאים של חלק מכם ישנם לינקים של האתרים שדיברתי עליהם,אז בטח שיש לזה קשר אל חלקיכם ובהחרה החרדית אני יודע שיש גם גיזענות,אבל אני דיברתי על השינאה והגיזענות באתרים כמו " חופי " " שינוי " וכו, שאלה מש פשוטה... בתור חברה שהומאניות חשובה להם,וטוהר מדות... אני אשמח לקבל תשובה. יום נעים לכם ליאור

למה שלא תשאל ב"חופש" או ב"שינוי" ?

וחוץ מזה כבר פסקת בעצמך שאתה יודע את התשובה, אז למה אתה מצפה ?

yariv~2

New member
זה רק אני

או שכל ה"שרייבער´ס" סיפרו את אותו סיפור?

למעלה