בוקר טוב, הזכרתם זכרונות
שמאלץ... אצלנו קראו לזה שומן אווז.
אבל ניתן היה לעשות אותו מעוף...
פעם העוף הגיע בשלמות לא כמו היום בסופר
שהוא מגיע נקי וריק מתוכן.
העוף שהיה מגיע בשלמות הכיל המון חתיכות שומן...
סבתי היתה חותכת אותו, מוסיפה חתיכות עור של העוף
שהיה הופך לגריוועלך...וביחד עם הכבד מכינה את השמאלץ
בתוספת פפריקה כמובן, הונגרים לא??
היום ניתן לקנות שוקי אווז שמיובא לסופרים מהונגריה
כי רק שם עדין מותר לפטם אווזים.
אני קונה אותם לעיתים, אופים אותם בתנור בתוך כלי מפיירקס
פרט למלח ופפריקה לא מוסיפים כלום גם לא מים... אופים
והאווז מגיר את השומן... שנשאר... שומרים בקופסא... מלא
כולסתרול אבל טעים מאד למריחה על לחם טרי...
שנהיה רק בריאים!!
שמאלץ... אצלנו קראו לזה שומן אווז.
אבל ניתן היה לעשות אותו מעוף...
פעם העוף הגיע בשלמות לא כמו היום בסופר
שהוא מגיע נקי וריק מתוכן.
העוף שהיה מגיע בשלמות הכיל המון חתיכות שומן...
סבתי היתה חותכת אותו, מוסיפה חתיכות עור של העוף
שהיה הופך לגריוועלך...וביחד עם הכבד מכינה את השמאלץ
בתוספת פפריקה כמובן, הונגרים לא??
היום ניתן לקנות שוקי אווז שמיובא לסופרים מהונגריה
כי רק שם עדין מותר לפטם אווזים.
אני קונה אותם לעיתים, אופים אותם בתנור בתוך כלי מפיירקס
פרט למלח ופפריקה לא מוסיפים כלום גם לא מים... אופים
והאווז מגיר את השומן... שנשאר... שומרים בקופסא... מלא
כולסתרול אבל טעים מאד למריחה על לחם טרי...
שנהיה רק בריאים!!