בוקר טוב, הזכרתם זכרונות

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב, הזכרתם זכרונות

שמאלץ... אצלנו קראו לזה שומן אווז.
אבל ניתן היה לעשות אותו מעוף...
פעם העוף הגיע בשלמות לא כמו היום בסופר
שהוא מגיע נקי וריק מתוכן.
העוף שהיה מגיע בשלמות הכיל המון חתיכות שומן...
סבתי היתה חותכת אותו, מוסיפה חתיכות עור של העוף
שהיה הופך לגריוועלך...וביחד עם הכבד מכינה את השמאלץ
בתוספת פפריקה כמובן, הונגרים לא??
היום ניתן לקנות שוקי אווז שמיובא לסופרים מהונגריה
כי רק שם עדין מותר לפטם אווזים.
אני קונה אותם לעיתים, אופים אותם בתנור בתוך כלי מפיירקס
פרט למלח ופפריקה לא מוסיפים כלום גם לא מים... אופים
והאווז מגיר את השומן... שנשאר... שומרים בקופסא... מלא
כולסתרול אבל טעים מאד למריחה על לחם טרי...

שנהיה רק בריאים!!
 

הדסהש1

New member
בוקר אור הזכרת לי את הסבתא שלי שהשמאלץ

היה חייב להיות בבישול...היום אני כבר לא יודעת אם משתמשים בזה כי המודעות
לשומן בכלל גדול..לפני שמכניסים לפה צריך לבדוק כמה אחוזי שומן יש בדבר..
לדעתי התענוג באכילה הולך.אני כבר לא עושה קניות ובעלי לא בודק.
אבל אני רואה שהוא אוהב רק את הגבינות עתירות שומן..ולשימחתי הבדיקות
שלו תקינות ברובן...
 

יוליקה

Member
מנהל
לא צריך כל יום וכל הזמן לצרוך

אבל אם פעם או מפעם לפעם טועמים זה לא יכול להזיק...
 

אפרת10511

New member
בוקר שכולו טוב עם תקווה בלב❤️��

אחרי נאומו של גנץ
והצגת אנשי מפלגתו ובצפיה רבה לסיכום בינו לבין
לפיד כמו גם בינו לבין אורלי אבוקסיס.האומנם יקרה
הבלתי יאומן ונזכה לגוש חוסם שיביס את ממשלת נתניהו
ויביא אור ושמחה, ואופק בהיר ותקווה רבה? האם יקרה
הנס הזה? האם נזכה לראות ולחוש בשינוי הגדול לו אנו
מייחלים כבר עשרים שנה יותר מידי? האם סוף סוף יבוא
הקץ לסבל, לשסע לשקרים, לעיוות הנוראי, לרמיסת כל
מערכת שלטון דמוקרטית?האם יגיעו הימים שבהם נחוש
את החדש, האיכפתי, הדואג, העושה למען...????כולנו
תקווה ואיחולי הצלחה לכל העושים במלאכת הריקמה
הסבוכה הזו שיניחו בצד את האינטרסים האישיים והמפלגתיים
ויתלכדו לגוש אחד חזק,חוסם ומכניע ויבואו אל קהל הבוחרים
בנפש חפצה ובאמירה ברורה. מי ייתן ולו יהי..
 

מינהר

New member
בוקר טוב. הבוקר הייתי עם חברים בבית התרבות היפה של סביון.

המקרן של הסרט התקלקל, אבל בינתיים ראינו את הציורים היפים, מקוריים. חלקם מן האוסף של הקבלן גינדי.

 

מינהר

New member
שרון, משנות החמישים אני זוכרת כילדה גם

את הקושי. אעפי שלרוב היה נחמד, שחקנו בחוץ, היינו בצופים. וכולם היו במצב דומה. עם זאת בגדים ופינוקים אחרים בצמצום, טלפון בבית לא היה ומכונית הס מלהזכיר.
מי זוכר את דג הפילה הנורווגי? אני זוכרת לטובה.
 

shron17

New member
מינה ,זכרונות טובים מדג הפילה ,

בדיוק השבוע חשבתי על דג הפילה הנורווגי שזכור לטוב,שבילדותינו היה מוגש בכול בית וזכור כדג מאוד טעים ,
גם בגני הילדים הכינו ממנו קציצות לפני 40 שנה,אך נעלם ממחוזותינו משום מה, וחבל שלא מייבאים אותו יותר.
 
כל אחד וטעמו


מאז תקופת הצנע, אני לא מסוגלת להתקרב אל דג הפילה בכל צורה שהיא,
כנ"ל גם לכוסמת, זה מזכיר לי תקופה של מחסור נוראי והטעם והריח של
זה עדיין מגעיל אותי, לעומת זה, אני מאד מתגעגעת לחביתה מאבקת ביצים,
אולי גם את זה לא אוהב, אבל אין לי מושג איפה משיגים, אם בכלל זה עדיין קיים,
אם אשיג, אנסה לטעום ואחליט אם זה אהוב עלי או שרק הזכרון עובד.
 

shron17

New member
לציפי, בנושא הכוסמת של פעם :

הזכרת לי את סבתי ז"ל שהייתה מאוד אוהבת את הכוסמת,עלי הגדלה,ונתנה לה מקום בעל חשיבות בבישול,כאשר אנחנו הילדים נרתענו תמיד מהריח הדומיננטי שהתפשט מסביב.
תמיד ידעתי על הערכים הבריאותיים והמחזקים של הכוסמת,ולשמחתי עברו הזמנים וךלפני כעשור שנים הצלחתי להשיג כוסמת נטולת ריח-בצבע בהיר,שמחליפה את הכוסמת ההיא הוותיקה.(כוסמת עם אותם ערכים תזונתיים ,אך ללא ריח.)
&nbsp
&nbsp
 

shron17

New member
לציפי, בנושא הכוסמת של פעם :

הזכרת לי את סבתי ז"ל שהייתה מאוד אוהבת את הכוסמת,עליה היא גדלה,ונתנה לה מקום בעל חשיבות בבישול,כאשר אנחנו הילדים נרתענו תמיד מהריח הדומיננטי שהתפשט מסביב.
תמיד ידעתי על הערכים הבריאותיים והמחזקים של הכוסמת,ולשמחתי עברו הזמנים ולפני כעשור שנים הצלחתי להשיג כוסמת נטולת ריח-בצבע בהיר,שאפשר להשיג עד היום ,שמחליפה את הכוסמת ההיא הוותיקה.(כוסמת בהירה זו היא עם אותם ערכים תזונתיים ,אך ללא ריח.)
 
גם לציקוריה ? בררררר

אצלנו השתמשו בטבליות ציקוריה/עולש , מה שבטוח אף ילד לא נגע בזה.
טענו שכדי לנפח את הנפח הוסיפו קליפות טחונות של בוטנים...

 

יוליקה

Member
מנהל
דג הפילה מעולם לא היה אצלנו בבית

הפעם הראשונה שנתקלתי בו היה בכיתה ו' כשיצאתי לקיטנה בקיץ
בכלל דגים לא היו אצלנו בבית מלבד סרדינים...
אבי ע"ה היתה רתיעה מכל סוג של דג, בגלל ניסיון מר שהיה לו בשואה
כשהיה לו בתרמיל שפופרת של אנשובי שאותה הוא מצץ כשברח ממחנה העבודה,
זה הצמיא מאוד, והוא לא הצליח להשיג מים במנוסתו... מאז הוא לא נגע בדגים
ולכן גם אנחנו לא...
הכנתי דגים רק כאשר נישאתי... אצל חמותי היה דג קרפיון...
 

shron17

New member
כעת חזרתי הביתה לאחר שעה של טיול בחוץ , אבל,,

למרות השמש שזורחת מדי פעם, זה מאוד היה מטעה ,כי הרוח הקרה נושבת ישר לפרצוף,ולא ממש היה נעים להסתובב בחוץ,אבל הרגשתי צורך לצאת לחילוץ עצמות,
חזרתי הביתה ודרך זכוכית החלונות יש שמש נעימה כאילו האביב כבר כאן.
&nbsp
&nbsp
 
אגב קור

כאיש מדבר לשעבר אני לא אוהב קור.

הלכתי לקנות דובון, זה מחמם אבל מסורבל מאוד.
בסוף מצאתי מעיל יחסית דק מאוד (העובי שלו אולי סנטימטר) אבל מחמם מצויין, לא סתם עלה 800 שקל. את הדובון נתתי לבן.
 

shron17

New member
שפירא תתחדש! למטיילים יש מעילים במילוי פוך דקים ומאוד טובים.

אני תמיד בלבוש חם בחורף,כך שבכלל לא קר לי ,
אלא מה שהפריע לי זה שנושבת רוח ישירות לפרצוף.
בדרך כלל מזג- האויר החורפי בישראל שימשי ודי נעים,ואפילו עדיף עליי בהרבה,
מאשר הקיץ הלוהט והלחות.
&nbsp
 

יוליקה

Member
מנהל
קוראים למעילים האלה יוניקלו..משהו דומה

זה המעיל שגם ביבי הולך איתו...

 
המעילים הללו זה ענין של אופנה לא יעילות

מי שרוצה להשוויץ קונה מעיל כזה לשם הדוואווין.
מוכר ישר יסביר לקונה שכעבור תקופה צריך לתת את המעיל לחייט שיפרום אותו ויסדר את הפוך במקום ויתפו מחדש, ופעמיים כאלו הם עלות של מעיל חדש.

אני קונה מעילים רק בחנות טיולים "חגור" שנים רבות, המעיל שקניתי התפירה בו היא של ריבועים קטנים ויש בהם חומר מילוי "הולופיבר".

יש לי שמיכה דקה קלה יחסית כמעט 20 שנה ממולאת בחומר הזה, וכשאני מתכסה בה, אני מתחמם תוך פחות מדקה (יש מבצע בשופרסל לשמיכות כאלו והן אפילו קלות יותר מהשמיכה שלי).

עם החומרים שיש היום ולא משנה אם זה הולופיבר או פוליסטר מעורב, זה מחמם מהר ובלי הסירבול של שמיכות או מעילים מפוך.
להזכיר לכם, שמה שחשוב בשמיכה שהיא תהיה עשויה מחומר צפוף ונושם, כי הרי בסופו של דבר לא היא מחממת אתכם אלא אתם אותה והיא רק שומרית על החום כלוא...
 

יוליקה

Member
מנהל
זה ממש לא נכון! לבעלי יש מעיל כזה כבר 4 שנים...

אני מכבסת אותו במכונה... והוא שלם בדיוק כמו ביום שניקנה.
 
למעלה