בוקר טוב, הזכרתם זכרונות

shron17

New member
אני מכינה הרבה דגים ברוטב רק בתנור,עם הטיגונים כבר הפסקתי.

דג זהבון מתאים לטיגון בשמן ,
לעומת נתחי דג -אמנון ,דג לבארק ,ודג סלמון ,שנאפים מצויין בתנור.
 
אני חשבתי שהפילה של פעם הוא הבקלה

שנמכר בסופר כמו מקלות עטופים בקרח וכאשר מפשירים אותו כמעט לא נשאר דג.
 

מינהר

New member
בטוחה במאה אחוז, ניצת. ואפשר

להכין ממנו קציצות מתובלות בשום, בצל, תבלינים ולבשל ברוטב עגבניות או כמובן לטגן. הכל כמו בימי הצנע.
 

Buchachevsky

New member
הפילה של פעם היה - בקלה. או בשמו המקובל כיום -קוד COD.

אין דג שנקרא - פילה.
פילה הוא צורת ההגשה של הדג.
אז נכון שבתקופת הצנע קראו לדג הבקלה - פילה, כי זה מה שהיה (זהו דג זול באופן יחסי), וכך הוא גם הוגש, ללא עצמות בכלל.
הזהבון הוא דג יקר יותר, והציבור החל להכירו כאשר הדתיים שחשקו בשרימפסים למינהם מצאו שטעמו דיי דומה ואף הוקם מפעל שהכין מדג הזהבון מאכלי ים דמויי שרימפס כשרים למהדרין.
 
למעלה