בוקר טוב וחג שמח לכל הפורום ולנתניה
ו

שלום172

New member
בוקר טוב וחג שמח לכל הפורום ולנתניה../images/Emo140.gifו

לא האמנתי שאומר זאת אך נתניהו גילה כושר מנהיגות על פי דעתי שברובה לא בדיוק אהודה כאן בפורום אני מברך
על ההחלטה גם אם המחיר גבוה להחריד גלעד שליט מזמן הפך להיות יותר מגלעד הוא סמל האמונה של החילים שלא משנה מה המחיר אם חלילה יתפסו מדינת ישראל תהפוך עולם ותעשה הכל! להחזירם! שווה את המחיר

klapim

New member
אם שווה או לא שווה

זאת נדע רקבעוד מספר חודשים אם חלילה יתפצצו אנשים ברחובות אז לא היהשווה כלום. בכלל אותי מעצבן פסטיבל גלעד שליט וזה בכלל שהוא עדיין לא פה מה יהיה שהוא יבוא ישכחו מהמתמחים יישכחו ממחאה רקגלעד שליט עושה לי בחילה.

meytula

New member
בוקר טוב

ביבי חכם מידי ומצא את העיתוי הנכון לחתום על העיסקה,רצה שאהדת הקהל תחזור אליו אחרי כל מה שמתנהל בישראל. ומאידך הוא הסכים לעיסקה מזמן,חמאס הם אלה שלא חתמו ,מה שתמוה זה מה גרם להם לקבל את העיסקה,הרי כלום לא שונה בה..

easternstar

New member
בוקר טוב, לכולם../images/Emo39.gif מצאו זמן לקרוא לי

ל"רענון נהלים". יום לפני החג. טוב. אני שמח לחזור. הסיפור לפי הפרשנים הוא כזה: באשר אסאד בגלל המחאה בארצו ביקש מחאלד משעל שיופיע בטלויזיה ויתמוך בו כדי להשקיט את המהומות בארצו. חאלד משעל, הבכיר של חמאס סירב באלגנטיות ובאשר אסאד וגם האירנים הפטרונים זועמים עליו. כל כך זועמים שאמנם לא רצו לעשות גלים ולגרש אותו עם כל מפקדות החמאס ברעש ולעשות גלים אבל הפסיקו לו חלק מהתמיכה האירנית ובשאר אסד אמר לו לחפש בית אחר (עאלק.
יתום מחפש בית). במצב הזה חלד משעל רצה הישגים ומהר ומכיוון שהוא טירפד את עסקת שליט כל הזמן הפעם נעשה יותר נוח. מהצד השני חמאס עזה בבעיות המצב ברצועה לא קל והעולם עסוק באבו מאזן ובהכרזה שלו. פתח מתחזק וחמאס עזה בבעיה. גם הם צריכים הישג. גם הם התגמשו ורוצים חגיגה אצלם. מהצד השלישי יש את ביבי שלנו שגם לו יש בעיות מכאן ועד הודעה חדשה. מתמחים, עובדי קבלן והציבור כועס. מהצד הרביעי יש את מצרים שפתאום פחות מעצמה אזורית ורוצה להראות שגם אחרי ההפיכה היא המתווך והבוס בליגה הערבית. נוצר מצב חד פעמי שכולם רוצים עיסקה והשאלה באיזה מחיר! בחמאס מתחילים לצעוק על המנהיגים שמרוואן ברגותי, עבדאללה ברגותי וסעדת לא בעיסקה. צריך להחזיק אצבעות שהיא תעבור בשלום. אם לא, אני חושש שגורל גלעד שליט יהיה כגורל רון ארד. ההחלטה היא אם להחזיר אותו בחיים או שיהיה עוד קרבן במלחמה. לא נראה שתהיה עוד הזדמנות כזאת.

meytula

New member
בוקר טוב לך../images/Emo8.gif

תודה על הסיכום,עכשיו חידדת לי את התחושה שלי שהעיסקה נחתמה במהירות רבה לא כי ביבי דואג לשליט ובטח לא כי חמאס מרוצים מההסדר. בחמאס יכולים לצעוק עד מחר,העיסקה נחתמה ואין כבר דרך חזרה,או שאתה מאמין שכן?

easternstar

New member
כדאי למהר. לא סתם קבעו ליום שלישי

כדאי לא למשוך את העיסקה..נקווה לטוב.

meytula

New member
אני מקווה לטוב../images/Emo249.gif

עד שלא יראו את שליט אני לא אאמין

noaxxx

New member
../images/Emo42.gifבוקר אור וחג שמח לכולם../images/Emo65.gifולגבי המחיר,

לא פעם הממשלה, ונתניהו בפרט, ביקשו מהציבור להרגיע את ההפגנות והרעש התקשורתי סביב גלעד בטענה שזה פוגע בתהליך לשחרורו, ואני חושבת שהמחיר הגבוה הוא הביטוי לפגיעה הזו. העובדה שגלעד הפך לסמל רק הזיקה לנו. אולי, אם הציבור היה מסוגל לסמוך על ההנהגה (כולל הממשלה הקודמת) בעניין הזה, והיו יודעים שכל מה שאפשר לעשות אכן נעשה, אז לא היה מתעורר הצורך בכל ההפגנות. ואז אולי המחיר שנדרש היה בסדר גודל הרבה יותר נמוך מזה שנחתם. ולגבי המשפט האחרון שלך, לא סתם קיים בצבא נוהל חניבעל (כמו ש klapim ציין כאן קודם), וכל חייל מכיר אותו, ולכן טוב שהשתמשת בניסוח 'אמונה'. כי בלי האמונה הזו כנראה שהשבויים לא היו שורדים את השהות בשבי, אך לא חלה חובה על המדינה לשחרר כל חייל חטוף, ויותר מזה, זה מנוגד למדיניות הרשמית של המדינה. העניין הוא שהמדיניות הזו, שגובשה לאחר מחשבה, לא עומדת במבחן המציאות פעם אחר פעם בגלל שהפן הרגשי משתרבב לתהליך קבלת ההחלטות, בדיוק כפי שקרה הפעם.

easternstar

New member
בוקר טוב וחג שמח. יש הסבר מדוע עכשיו

נוצר מצב חד פעמי שארבעה צדדים מעוניינים מאוד בעיסקה. כתבתי את ההסבר שנתנו המומחים בהודעה מעליך. אנחנו לא משחררים את מרוואן ברגותי שתכנן והכין את האינתיפאדה השניה. לא בטוח שתהיה עוד פעם הזדמנות כזאת. כבר עכשיו מתחילות צעקות בחמאס. בוקר טוב וחג שמח לכולם.

noaxxx

New member
היי כוכב../images/Emo24.gif

קראתי את ההסבר שלך ואם אלו באמת העובדות אז אין לי מה להתווכח
אני לא התייחסתי לעיתוי חתימת ההסכם. כתבתי את דעתי לגבי המחיר הגבוה, למה לדעתי מלכתחילה הגיעו למצב שמדברים על מספרים כאלו גבוהים תמורת שחרורו של גלעד.

easternstar

New member
../images/Emo24.gif בוקר טוב, נועה. המחיר גבוה

כי הם יודעים שאנחנו נשלם.
אם הייתי במקום ביבי כנראה שהייתי מנצל את המצב הפעם וחותם עיסקה. הדרך הנכונה היא לשכנע את הצד השני שלא אכפת לך, להוריד את המחיר אבל בסוף לשחרר. יש סיפור ידוע בצבא (אמיתי וסודי עד שהעיתונות פרסמה אותו. אחד הבכירים בצבא נפל בשבי והם לא ידעו. יחד איתו נפל אזרח "פחות חשוב מבחינה בטחונית". בצבא עשו פסטיבל סביב האזרח שנאסר סתם ודרשו לשחרר אותו. נתנו מחיר לא גבוה. "על הדרך" ביקשו איזה חייל שגם נפל בשבי. הבכיר חזר לישראל ללא פגע והם לא ידעו עד הסוף מי היה אצלם. כעת העיתונות והציבור לא היו שותקים והם היו יודעים מה אנחנו רוצים. צריך לדעת לשחק פוקר ואנחנו לא יודעים. להשאיר חייל בשבי היא החלטה בעייתית מאוד. ההסברים הם של צבי יחזקאלי הפרשן לענייני ערבים של ערוץ 10.

easternstar

New member
הבעיה הגדולה היתה אז ש"הבכיר" ידע סודות

הוא הצליח לעבור את החקירות בלי לגלות את הסודות ובלי לחשוף את הכיסוי שלו. הצלחנו לשחרר אותו לפני שהוא נשבר. זה אחד מסיפורי מורשת הקרב של צהל בעבר.

noaxxx

New member
לא הכרתי את הסיפור, תודה על המידע

ובהמשך לתגובה שלי להודעה הזו שלך, זה רק מוכיח שאנחנו כן יודעים "לשחק" נכון.

noaxxx

New member
בגדול אני מסכימה איתך.. אלא ש..

השאיפה לדעת "לשחק" נכון תמיד צריכה להיות. זו לא חכמה להגיד 'אנחנו לא יודעים', כי אנחנו כן יודעים, רק לא מממשים. וזה שהם יודעים שאנחנו נשלם, זה נובע בדיוק ממה שכתבתי בסיום ההודעה המקורית שלי, "שהמדיניות הזו, שגובשה לאחר מחשבה, לא עומדת במבחן המציאות פעם אחר פעם בגלל שהפן הרגשי משתרבב לתהליך קבלת ההחלטות, בדיוק כפי שקרה הפעם". (וסליחה שאני מצטטת את עצמי :). לגבי מה שכתבת: "הדרך הנכונה היא לשכנע את הצד השני שלא אכפת לך, להוריד את המחיר אבל בסוף לשחרר. " אתה חייב להסכים איתי שאחרי העיסקה הנוכחית הסיכוי שלנו ללכת בדרך הנכונה שואף לאפס.

easternstar

New member
כן. צריך איכשהו לשכנע אותם שהשתנינו..

ועדת שמגר כתבה המלצות שאחרי השחרור הזה כדאי להחליט על חייל כנגד חייל וגופה כנגד גופה אבל הבעיה שהם לא טפשים. הם לא יאמינו שהשתנינו.

meytula

New member
../images/Emo3.gif

אף אחד לא יאמין לנו זה מה שהגבתי לנועה,הם יודעים עם מי יש להם עסק

meytula

New member
נועל'ה../images/Emo24.gif

אבוי לנו אם היינו נשארים אדישים,כמדינה שמציגה עצמה כמוסרית ונאורה וכחברה שאמורה להוות דוגמא גם הצעידה והרעש של משפחת שליט הוא מוצדק לטעמי,שהרי אם לא הם כלום לא היה זז ומי בכלל היה זוכר את גלעד! גם בלי כל הרעש,הם היו משתמשים באותם כלים וסוחטים כמה שאפשר,הם יודעים עם מי יש להם עסק,שלחיילים פה יש ערך איך הציבור יכול לסמוך על ההנהגה שלו??הציבור לא עיוור ולא מטומטמם הוא יודע מי מנהיג אותו ,בדיוק מהסיבה הזאת הציבור עשה רעש תקשורתי בקנה מידה כזאת

respect men

New member
סליחה כן

את יותר מידי מוסרית לחברה שבה אנו חיים אי אפשר להתנהל ככה במדינה כמו שלנו עם כל הכבוד לחייל השבוי צריך לחשוב על העתיד העגום שמתבשל לנו היום כואב לכם על שליט מחר יכאב לכם על נפגעי הטרור ומי מבטיח לנו שזה לא יהיה אחד מדמינו

meytula

New member
שוב

אי אפשר להשוות כאב ודם.אומנם גלעד אחד אבל ממנו יצאו ילדים ונכדים ודור שלם..ומנגד אי אפשר להגיד שדמו יותר חשוב מדמם של אחרים. נפגעי טרור היו ויהיו פה תמיד ואני חושבת שחסרה במדינה הזאת מוסריות במידה רבה גם בלי קשר למקרה של גלעד.יש פה הרבה חוסר בזה

noaxxx

New member
מיטל יקירתי ../images/Emo24.gif

קודם כל,זה ברור שכולם רוצים שהוא יחזור, אין ויכוח על העניין הזה. אלא שצריך להפריד את הרגש ולא 'לחשוב עם הלב'. ולא אמרתי שהיינו צריכים להישאר אדישים, אלא להרגיע. הרעש של משפחת שליט הוא לגיטימי ואין ספק שכל משפחה שנקלעת למצב כזה, ראוי שתנהג כך. אני התייחסתי לציבור באופן כללי. אגב, אם ראית אתמול, את אימו של אחד משני החיילים שנהרגו באותה הפעולה שבה נחטף גלעד... מרוב רעש סביב גלעד, הציבור שכח לגמרי משני החיילים הנוספים. וגם, אלו שהפגינו שלשום נגד העיסקה, אמרו שסוף סוף התקשורת נותנת להם ביטוי. משמע שהתקשורת כולה קצת איבדה את הצפון והשתתפה ב"קרקס" הכללי. (וסליחה על המינוח, כן? לא סתם המילה במרכאות). למדינה יש גם אחריות כלפי שאר האזרחים ולא רק כלפי משפחה אחת. ניתן לטעון שההחלטה הזו היא לא מוסרית, גם כלפי משפחות הקורבנות ובעיקר כלפי משפחות הקורבנות העתידיים. ואם השתמשת בביטוי 'נאורה', אז הדבר הנכון הוא להצמד לחוק ולמדיניות שנקבעה מראש ולא לשוא. נראה לי שבלי כל הרעש, יש מצב שהמחיר היה הרבה יותר נמוך, אבל מה אני יודעת.. קטונתי
ולסיום, זה שהציבור לא סומך על ההנהגה שלו זה בכלל אבסורד, הרי ההנהגה הזו נבחרה ברוב קולות לכן אני חייבת להאמין שהרעש הגיע מהמיעוט שלא תמך בו, אחרת, איפה ההגיון?
ואני חייבת לזוז.. סורי

למעלה