בוקר טוב וחג שמח לכל הפורום ולנתניה
ו

meytula

New member
../images/Emo24.gif

הציבור פשוט ראה לעצמו נכון לתמוך במשפחת שליט ועם הזמן הרגשנו שהוא הבן של כולנו האח של כולנו ובגלל זה נוצר רעש כה גדול,על רגש נורא קשה לשלוט,במיוחד במצב רגיש כזה,אני מסכימה שהיה אפשר להנמיך קצת אבל זה בלתי נשלט יש משהו בדברייך,זה די הפך לקרקס אבל שוב ,גלעד שליט שבוי 5 שנים,עודו חי ,זה ההבדל בין ההלולה התקשורתית סביבו לבין החיילים האחרים שנספו. במודע שלנו גלעד יותר חזק כי הוא נושא היום,הוא תמיד שם,אני מאמינה שגם אחרי שיתשחרר עדיין נזכר בזה כל יום,זה כל כך חזק במודעות ובתודעה שלנו ,שלטים על רכבים,על בתים,בכל האתרים ...זה מסוג הדברים שקשה לשכוח גם אם רוצים,המישפחה וכל התומכים עשו קמפיין עצום שגם אם היינו רוצים להתעלם מהעובדה לא יכלונו ושוב עולה פה הנקודה,דמו של מי שווה יותר ומי מחליט?זאת בדיוק הבעיה שאף אחד לא יכול להחליט דמו של מי בעל ערך גבוה יותר,כמו שציינתי קודם גלעד הוא אחד אבל צעיר,ממנו יצאו עוד דורות רבים נכון שיש אחריות,אבל כמו שיש אחריות כלפי האזרחים יש גם אחריות כלפי חייל שיצא להגן על המדינה בשירות חובה!זה לא כמו בחול שאנשים מתנדבים,פה זה חובה,אם המדינה מחייבת מישהו להגייס היא גם צריכה לקחת אחריות להחזיר אותו לביתו בריא ושלם עד כמה שאפשר. את יודעת למה אני לא חושבת שהרעש הוא זה שגורם למחיר היקר הזה? כי כבר בהתחלה כשלא היה עוד רעש ומשפחת שליט סמכה על ההנהגה,עוד בזמנים האלה הם דרשו אותו דבר. יפה אמרת בחרו בזמן עבר,היום אם ההנהגה הייתה מתמודדת אני בטוחה שלא היו בוחרים בה שוב ביי מתוקה תהני

גייל 7

New member
נכון מאוד ......... ../images/Emo31.gif

היינו צריכים כולנו, ובמיוחד משפחת שליט היקרה להתנהג בנימוס ולשתוק את הפה שלנו ולא לתת לפן הרגשי לבלבל אותנו ... כמו במקרה רון ארד זכרונו לברכה ... ובטח שלא חלה על המדינה שום, בהחלט שום חובה לשחרר כל חייל חטוף, מה פתאום ?????? רק השרות בצה"ל הוא חובה .... אם הוא נחטף זה בעייה שלו .....

meytula

New member
זה לא מה שהיא התכוונה בחלק הראשון

היא התכוונה שאם הציבור היה פועל בפחות אמוציה לחמאס היו פחות דרישות,למרות שלדעתי היו להם דרישות גבוהות עוד לפני שנוצר רעש ושקשה לא להתנהג באמוציות כשזה הפך להיות הבן של כולנו

poseidon111

Active member
את בטח חושבת שלמשפחות האסירים שלהם פחות איכפת

מיקירם מאשר המשפחות בצד שלנו.אז זהו שלא.רק שהם יכולים ללמד אותנו כמה פרקים בניהול משא ומתן,ובהתנהלות נכונה מול תקשורת.הלחץ של העם על הממשלה,היווה מרכיב מרכזי בהתעקשותם לקבל את מלוא מבוקשם. ועוד דבר,מבלי שתרצי את אכן צודקת,אין למדינה שום חובה לשחרר כל חייל חטוף.יש לה את החובה לנסות ולשחרר אותו.הכל זה עניין של המחיר ומי הולך לשלם אותו.

גייל 7

New member
פוסידון,

אם החטופים שלי היו יושבים בבתי כלא 7 כוכבים, עם טלוויזיה ולימודים ותואר על חשבון הברון, טיפול רפואי דלוקס וביקורי קרובים - יכול להיות שהייתי מפעילה לחץ טיפה יותר מתון. טיפה. אבל אם מדינת ישראל כה הומנית שמאפשרת תנאים דלוקס למרצחים המנוולים - תתכבד ותחלץ בהומניות חייל שלנו שנרקב בבור 5 שנים בלי ביקור אחד של הצלב האדום. כפי שכבר אמרתי - גם אני ובני ביתי עלולים לשלם את מחיר שחרור המנוולים. ולכן, בשם עצמי - אני מוכנה לשלם את המחיר תמורת החזרתו הביתה של גלעד.

poseidon111

Active member
את מוכנה ואני מעריך זאת.הדגש הוא על את.

יש לא מעט שאינם מוכנים. ובעניין התנאים את בהחלט צודקת.זו שערוריה,שלא לומר פארסה התנאים האלו.גם בנושא זה אנו חייבים להראות שאנו יותר"הומניים",ולא מבינים שההומניות הזו היא שתפגע בנו בסופו של יום.

izmeral1

New member
חג סוכות שמח לכולם. ולמשפחת שליט......

גם לי יש דעה. א אני בעד כול עיסקה.גם והיה 2000 מנובלים. אז מה לעשות מזרח התיכון .עולה בלהבות של כול מדינות ערב.-ואנחנו לא יכולים לשבת כך סתם בצד. לעשות פעולה לא היה אפשרי. הכוונה שלי מבצע.-כדי להציל את גלעד היקר. מעל חמש שנים. והוא שם.ללא הרבה מידע. איך הוא חי.על מצבו. בכלל רק מה שנתנו מכתב ואיום בתצוגה . של הרבה לעג לישראל. זה שהוא מבקש בטלויזיה.תצילו אותי.מהאויב. חברים .כאן המדינה לא רצתה עוד סיפור של רון ערד. כי גם אותו אמרו שהיה אפשר להציל. אתם זורכים עיסקה של טנבאום חנן. לא היה מגיע .זה שעשה צחוק מהצבא. לא סיפר אמת.ואצל החיזבאללה. הוא עשה עסקים מלוכלכים. אבל המשפחה שלו מספרת שהוא חולה. נכון חולה. אבל לא מספיק. כדי לתת- לאחת כזה הרבה מעבר. חבלנים טרטריסטים. מהנבלה הכי האחזר נסראללה. אתם זוכרים. זה גלעד שליט גם נחטף. כמו .רוח.נתנה מכה.והעלימה אותו. ועוד במשחקים מלוכלים. -מי מקום למקום. שעברה-ישראל מבצע קשה של אופרת-יצוקה. ודבר לא נודע עליו. בטוח הרבה כסף גם הלך כדי לחפש אותו.. אז לא עוד רון ערד 2. ועלכוח של אחד על 1000. כך זה בעולם. תחשבו בהיגיון. האם אנחנו צבא של תולעים. חלילה. הם דודה. הכוונה של המונים אנחנו המעט. בכוח של אדם. נכון מדובר בפליסטינאים. וגם הם יותר מאיתנו. הם בכול מקום מפוזרים. אז רק בעזה זה 2 וחצי מליון. חוץ מהשטחים. מצרים הם שם לבנון הם שם סוריה הם שם . מפוזרים ושולטים.חאלד משעל. אמר וקבע. אחמד ג'בריל אמר וקבע. עוד האחים המוסלמים. הם שהפילו את מוברק. הם כוח במצרים. -נכון האופזיציה של מצרים היא חלק דתי.ועם כוח איסלם הרדיקלי.וכאן משולבים האחים המוסלמים. מי שלא מבין את כוח על מזרח התיכון ומדינות ערב בו. ומכאן יש חשש ללא נודע. על מצרים על סוריה.. במיוחד על מצרים. ותוקריה. היום מאוחדת. הכול בגלל האיסלם הרדיקלי. משם בא הפחד.של הלא נודע. ואנחנו מתמודדים. עם כול האויב מסביב. וההחלתה לא סתם נפלה. בזמן הזה. אנחנו בתקפה של הרבה חשש למחלמה. על העיסקה היא מבורכת ומקובלת. גם ואנחנו נתנו להם את האסירים.עם דם על היד. אני גם ממשפחת השכול. אחד הוא דוד שנהרג בפיגוע בירושלים קו 12 מהפיגועים הרשונים גם קרובה של משפחה. גם בצבא יש לי אבדות. ואני בעד ההסקם. בשיבילי גלעד הוא הרבה יותר מאלף אנשים. זו ההשוואה.. בן והם רעים או פחות רעים. וביבי גם היה חי בסיר לחץ של העם למען שחרור החייל הקן הזה עם . מה עשה לנו גלעד.אותו ילד תום שמר..... ולא ידע שהוא לעצמו היה צריך יותר משמר. כי חיים אנחנו עם אויב הכי רע הכי מר הכי קשה. חמאסטן. קצת מההבנה שלי. ודעתי.כמובן לבד. האם יודעים מה משמעות המילה חאמס בתורה. זה זעם ההמון. ולא סתם הם בני אבלה מתאבדים גם. נברך כולם יחד את הילד הזה. ברוך שבו הביתה. ערב טוב לכולם חג סוכות שמח לכם התגעגעתי.
תודה לכוכב. שרצה אותי כאן ולשתף גם דעה ממני משלי.

easternstar

New member
שלום איזמרל חמודה../images/Emo24.gif חג שמח

כולנו דואגים לגלעד שליט והלב שלנו עם המשפחה שלו
אנחנו לא יודעים מי שוחררו בעיסקה. כולנו רצינו שרוצחים שפלים ישאו בעונש אבל בסוף אומרים שהקריטריון היה מי מסוכן ויכול להרוג בעתיד אזרחים שלנו. נחכה ליום ראשון. ביום ראשון יפרסמו מי המשוחררים שלהם. אני שמח שחזרת.
חג סוכות שמח.

sexyleydi

New member
בקשה תגיד לי שזה היה בצחוק

אתה באמת מאמין שאימא ששולחת את בנה להתאבד היא תחווה כאב עליו אם ישב בכלא חמישה כוכבים?אני ממש מקווה שאתה צוחק ולא באמת התכוונת לזה אתה משווה כאב של אימא של חייל לכאב של אימא של מישהו שמתאבד,הן הרי יולדות אותם במטרה להתאבד ולרצוח

poseidon111

Active member
ממש לא.אף אמא לא שולחת את בנה,וגם אם

זה היה כך,את יכולה בהחלט להיות בטוחה שהכאב הוא כאב.את מדברת על נחישות ואני מדבר על כאב.לאותם אסירים יש נשים,אמהות,ילדים בדיוק כמו שלנו. התחושה המתנשאת שלנו כואב יותר,נובעת מאגוצנטריות,לא יותר.יש משפחות שהאבא יושב 15-20 שנה בכלא.זה לא כואב להן?שהאמא לא ראתה את ילדיה מעל 10 שנים,לא כואב לילדים?איך אפשר לכתוב את מה שכתבת? רק למען הסדר הטוב אני רוצה להבהיר שאני חושב שהעונשים על מחבלים,הם קלים באופן קיצוני.

sexyleydi

New member
הן לא רק שולחות הן גם מעודדות את ההתאבדות

ואחרי שמראיינם אימהות ''שכולות'' האימהות לא בוכות הן טוענות שככה צריך להיות וההפך מתגאוות בהתאבדות ובמוות של השהיד. כנראה שלא ראית מספיק סרטים דקומנטרים על אימהות ונשים 'שכולות'' אשר ''מתאבלות'' על הילדים השהידים שלהם. ממליצה לך בחום לפות בסרטים דקומנטרים בנושא

poseidon111

Active member
ראיתי גם ראיתי,אבל אני גם הבנתי.

כשאת רואה אמא כזו,מה את רואה?את רואה פסיכוזה המונית בפעולה.את רואה אמא שההצדקה שלה למעשה בנה נובע מההיסטריה שלה.אל תשכחי ששם מחאה אינה דבר שאי פעם תראי בטלוויזיה.את באמת חושבת שהיא לא בוכה בלילה כשהיא לבד?את חושבת שהאמהות שם הן חיות במובן הרגשי?את מתרשמת ממה שרוצים שתתרשמי,ממה שנוח למשרד ההסברה שם לשדר.ואת קונה את זה.עוד הוכחה ליעילות ההסברה שלהם. מעניין שלא התיחסת לכל שאר הודעתי.יש סיבה מיוחדת?

noaxxx

New member
גייל, לילה טוב../images/Emo29.gif

עושה רושם שלא כ"כ הבנת אותי.. לגבי משפחת שליט, כתבתי למיטל .. "לא אמרתי שהיינו צריכים להישאר אדישים, אלא להרגיע. הרעש של משפחת שליט הוא לגיטימי ואין ספק שכל משפחה שנקלעת למצב כזה, ראוי שתנהג כך. אני התייחסתי לציבור באופן כללי." אז לא יכול להיות שאת כותבת שאני אמרתי שמשפחת שליט היתה צריכה להתנהג בנימוס. לגבי החובה לשחרר כל חייל חטוף, באמת אין כזו
אם היתה כזו אז הסיפור היה נראה אחרת לגמרי. אני טוענת שאם לכל אורך השנים, הממשלות היו נצמדות למדיניות שהוחלט עליה, לא היינו מגיעים למצב היום, שבו ידינו בסה"כ כבולות ואנו מוצאים את עצמינו במצב שכל מחיר שהצד השני דורש מאיתנו, הוא גם יודע שהוא יקבל. וזה לא אומר שאני לא רוצה את גלעד בחזרה בבית, זה פשוט התסכול הזה מהמחיר שאנחנו נאלצים לשלם. כ"כ הרבה משאבים (מכל הסוגים) הושקעו וחיילים שאיבדו את חייהם כדי להביא לתפיסתם של כל אילו שאנו עומדים לשחרר... (ואת הפעילות הזו אני מכירה מקרוב, אני לא יכולה להתעלם מזה.)

גייל 7

New member
נועה, בוקר טוב ../images/Emo42.gif

א. מי לא מתוסכל ?? אני מאמינה שאין אדם שלא מתוסכל מהמחיר הכבד שאנחנו משלמים בעד החזרתו של גלעד. אני גם מאמינה שאין אדם שלא היה רוצה בחזרתו הביתה. ב. אם הציבור היה נרגע, ולא מחזק את משפחת שליט היקרה בדרישתה להחזיר את בנה הביתה, גלעד לא היה חוזר ! כמובן שלהנהגה היה קל יותר להתעלם מה"בעייה" אם היו מצליחים להפנט ולהרדים את הציבור בשננם את המנטרה ; הכל יהיה בסדר, אנחנו עושים כמיטב יכולתנו ..... ג. לגבי האין חובה לשחרר כל חייל חטוף - תלוי למה את קוראת חובה ... אולי אין חובה כתובה וחתומה, ( למרות המשפט הבומבסטי - "תדע כל אם עברייה" בלה בלה בלה ...) אך בהחלט יש חובה מוסרית עמוקה מכל מסמך חתום ! וחובה מוסרית זו היא הבסיס לקיומנו כאן. לפחות להרגשתי ותודעתי המצפונית. ג. אני רוצה להאמין שהחיילים היקרים שחרפו את נפשם ואיבדו את חייהם כדי לתפוס את המנוולים ולכלוא אותם, חלקם לפחות היו מתנחמים בכך שאמנם, לדאבון לבנו המנוולים משוחררים, אך זה למטרה נעלה שהיא שחרור חברם לנשק מגורל בלתי נסבל. ולכן מותם לא לשווא הוא. יקרים ללבי כל חיילי צה"ל והלוואי שיחזרו כולם הביתה בשלום ולא יהיו עוד מלחמות וצעירים וצעירות יוכלו להשקיע את מרצם ומשאביהם במשימות אזרחיות ראויות ומעשירות וכולנו נחיה בשלום ובשלווה. אך עד שיגיעו ימים אלה - אין ביכולתי להקריב את חייו של אף חייל ולהפקיר אותו בשבי האוייב כי המחיר כבד מדי ... מצטערת, כל אחד ודעתו ותחושתו הפנימית.

noaxxx

New member
תשמעי,

אני דנתי בעניין מהראש ולא מהלב. מבחינה ריגשית גם אני לא מסוגלת להשאיר אותו בשבי, מכאן, בין היתר, מגיע התסכול. השאלה הנשאלת היא האם מקבלי ההחלטות רשאים לקבל החלטות על סמך הלב, או שהם מחוייבים (מתוקף המנדט שקיבלו מהציבור), לקבל את ההחלטות על סמך שיקולים, שהגיעו כתוצאה מחשיבה קרה ומחושבת, כשהרעיון שמוביל אותם הוא מה יהיה הכי טוב לרוב האזרחים במדינה.

izmeral1

New member
היי נועהלה חג שמח. עוד משהו.בנושא.......

מה שאני מכוונת אין בזה שום דבר רע או כעס. זה לגבי משפחת שליט. וההתנהגיות בשעה של כניסתם לישוב לבית שלהם. וכמובן בערב הידיעה הכי משמחת.אותם את כולם. יש לי להגיד שהאימא מאוד חזקה.ותודה לאל שכך. אבל החוזק שלה הוא . התפצל לקטעים של שני הארועים האלה בכניסה לבית ופני.. ואני אסביר. כידוע היא והבעל לא אנשים עם.פני חיוך? דעתי בלבד אבל כך היא מראה את החוזק שלה.וכנ"ל הבעל. נכון לא היה להם על מה לתת לנו לעולם. משך כול תקופת השבי של הבן היקר. ממשלת ישראל ראש הממשלה בעצמו.מודיע על הבשורה הכי יפה הכי מתוקה.שזה גם הלב.-אומר.הצלחנו ניצחנו....כי הבן בבית בעוד ימים והם ספורים. בשני הארועים שאני ציינתי כאן.-היא כן היתה חייבת לתת חיבוק וכמובן חיוך לעם. בלי העם לא היה הדבר גם מגיע לנצחון הגדול. גם והוא קשור למחיר היקר ולדברים הקשים שעוברת הממשלה היום זה ישראל -עוברת.בגלל כול המהפכות ומצב ללא נודע זה אומר.יש גם רוחות מחלמה.באיזור.שלא תתבלבו.כך הם הדברים. אז על אותו חיוך חצי קיים או לא .הבעל נתן גם בשביל האישה. שזה יפה. אבל עדייין אני קצת כועסת? האורז נשפך על המכונית וכמובן סוכריות. והיא האימא של גלעד אומרת אני לא צריכה את זה.? ולגבי זמו הידעה. גם היה לה רק לעשות כאלה די תעזבו אותי. עד שהבעל הגיע -וקצת תרמה מהחיוך המתבקש. אני גם מבינה אותה.היא בלחץ.והיא עדיין מתקשה להבין.את האמת.-על הידעה המשמחת. אבל. אנחנו העם והתקשרת. -אומרים לה זו המציאות. אז יש שאמרו. צריך להבין אותה את המשפחה. הם גם זקוקים לקצת שקט. האם העם ברובו ידע קצת שקט כול התקופה הזו.והכול למען משפחת שליט.. זו דרך להוקיר.? משפחת שליט. חיוך שווה גם הקרה בתודה. לא רק מילים. אבל אני כן מבינה שלמען החייל העצוב. שלא ראה הרבה שנים של אור.שווה לסלוח לאימא היקרה שלו. ומה זה אומר הכאב שלה גם התחלק לכאב שלנו.וזה האמירה כולנו גלעד שליט. שוב ההסכם העיסקה כואבת הרבה או פחות.החיים של גלעד הרבה יותר שווים. והכי הכי חשוב אותו כסה ריק יהיה מלה בע"ה בגלעד שליט בריא ושלם. שתבת שלום לך וכמובן חג סוכות
שמח לך
אגב בלי קשר.לא אוהבת לראות. את הסוכריות ליד המכונית זה דומה להם????? אבל הרבה נהגים מעורבים?

adiyon2

New member
זה עצוב מאוד שאין למדינה חובה שכזו

לשחרר חיילים שבויים. אני בתור אמא לבן לא בטוח שארצה שילך לשרת רחוק מהבית או לשרת שירות קרבי. במדינה בה השרות הצבאי הוא חובה, גם המדינה מחויבת לחייליה. קראתי חלק מהדברים שנכתבו ואני דווקא חושבת שחובתנו המוסרית לכל אחד מחיילנו היא לעשות הכל כדי לשחרר אותו. מחבלים תמיד יהיו, בין אם ישבו בכלא ובין אם ישוחררו, כך שבעיני הטיעון של שיחרור מרצחים הוא לא בהכרח תקף, אם לא אלה אז תמיד יהיו אחרים לצערי.

למעלה