בוקר טוב ויום מוצלח לכולם

מאחר ואני בקשרי מסחר [חקלאי]

עם רבים מישובי הגלבוע [מושבים וקיבוצים] כבר 30 שנה אני יודע ממקור ראשון שמדובר בדו קיום מזוייף.
הנזק שהם עושים [גניבת בקר וצאן,גניבות והשחתת ציוד,גניבת תוצרת מהשדות ובריכות הדגים]
מה שאת מראה לי זה מיעוט שבחר להנות מהטוב של היהודים בדרכי שלום - זה לא מייצג כלום.

יוליקה

Member
מנהל
אני מבקשת ממך לחדול

אין לך בר פלוגתא אחד כאן בפורום שמסכים עם דעותיך.

אין לנו ענין לתת לך כאן במה לדעותיך הגזעניות והימניות קיצוניות.

לך יש דעה מקובעת שאנו מתנגדים לה.

יוליקה

Member
מנהל
נתתי לכל שלוחי הרסן להתבטא

עד שעברו את הגבול - ונמחקו.

אם יחזרו עם אותן מנטרות - יחסמו.

אני מבקשת מכולם לשמור על איפוק ולא לכנות אף אחד בכינויים.

עמיקם10

New member
מרתי שאותי היא מגעי..

אני לא רגיל לחיות בעיר גדולה-העיר מאוד צפופה- החוסר בחניה הוא קטסטרופה.אסור לחנות אלא אם כן אתה דייר הרחוב ולנו מותר לחנות בעיר בכחול לבן. יוצא שכל העיר צבעים. בלבן אסור. באדום לבן כמובן אסור.אם כי בליל שבת חונים בכל מקום. את כל זה יצרו בני אדם. אני לא רואה שמטפלים בנושא. אם לזה את קוראת עיר מסודרת..היא מסדרת את אזרחים. זה לא ייחודי לראשון. יוקר הדירות לא ייחודי לראשון. חות מזה זו עיר של סוחרים. בכל פינה חנויות באותו נושא החת ליד השניה. ירקנים.בתי מאפה.
הרחוב שלי מחולק לשניים. באמצע יש שלט אין כניסה לחלק השני...וזה דבר ייחודי לראשון. יש מספר רחובות כאלה. רחוב אחד צר שחונים משני הצדדים ומנקז תנועה משכונה שלמה-וזה לא בגלל פרנסי העיר אלא בגלל שמספר המכוניות גדל והולך.ממושבה שקטה ונחמדה שאני זוכר עם רחוב הרצל שנסענו בו לדרום - נהייתה עיר מגע..לדעתי הכל בגלל שמכרו את העיר לקבלנים.בנו בתים גדולים על מגרשים קטנים כשרוב החניות מתחת לבתים. בין העמודים. בבניה החדשה חייבים לבנות חניה או מרתף או מתחת לבית. מה שמייקר מאוד את הבניה טוענים אנשי הנדל"ן. [ושהדירות של היום זה לא הדירות שבנו פעם.]
אני ממש מתפלא שאנשים רצים לגור כאן- אני כתבתי שבאתי בעקבות הבת שלי. ואחרי שנה מתעצמות דיעותי. הבים שלי גרים גם בצפיפות הזו-צפיפות על צפיפות..והנגב ריק..והגליל ריק..
ויש לנו שר..שמתעסק עם זה..שר של כלום.

י מ י ת 2

New member
מענין מדוע אנשים באים לגור בעיר כל כך איומה.

לך יש התירוץ של הבת כנראה שלבת יש התירוץ שלה וכך מסתבר כל אחד מהתושבים. בעובדה ממושבה קטנה הפכה לעיר החמישית בגודלה בישראל.

מאידך גיסה

לא תמצא עירוני שמוכן לגור בכפר או בעיירה.
יש בעיר גדולה אוירה מיוחדת ונוחיות שלא קיימת בעיירות קטנות, שם עירוני רגיל היה חש עצמו "חנוק" במקום כל כך קטן.
אז כל אחד ותחושותיו לגבי מקום המגורים.

תל אביב היא עיר הרבה יותר מבולגנת פקוקה ומלוכלכת מראשון לציון, וכמעט לא תמצא תל אביבי שמוכן היה לעבור לערד למשל.
כל אחד רגיל לסביבתו, חוץ מיוצאים מהכלל. תן לי לגור בישוב כפרי קטן, ואני מבסוט.....

עמיקם10

New member
מכיון שהיום לכל אחד יש מכונית-החלום הוא לגור

בכפר. ויש נהירה לשם רק שהמחיר הוא פי שלשה וארבעה. זה לא בגלל שראשון והערים בגוש דן והסביבה מושכות אותם. אלא בגלל שבמליון - מליון וחצי ניתן [עדיין]לרכוש דירה או ב-4000-5000 שקל לשכור דירה. ולשכור בית על הקרקע -8-10 אלף. היום הטרנד הוא מגדלי מגורים-שמרחיקים אותך מהרחוב. וזה מראה שהרחוב הוא-הוא אותו מקום שעליו כתבתי.
יש כאלה שאוהבים דוקא רחובות כאלה. ואילו אני אוהב ת'שקט. התרגלתי אליו בקיבוץ- וגם בערד.
בדירה שניה ששכרנו בראשון- כמעט הגענו לזה. רחוב צדדי ובקצה הרחוב. רק ששומעים כל הזמן את הצופרים מרחוב הרצל. גם כרגע ולכן ניזכרתי.
ושוב החניה ליד הבית בעייתית. גם בשיפוע גם בסיבוב..ורק למכונית קטנה. אני נכנס איכשהוא - כטרקטוריסט לשעבר.

עמיקם10

New member
מתרגילי החניה בתל אביב.

כשאבא מחכה לבן הוא מוציא את המכונית מהחניה וחונה ברחוב..בן שלי כשגר בדירת אבי שהיתה כמובן ללא חניה נסע במוניות ולא הזיז את האוטו. כששכרנו את הדירה הקפדנו שתהיה לנו חניה. בערב פקוק..היום איש מחולון אמר שבחולון קצת פחות. המדרכה הרחבה מסומנת. בתל אביב ויש גם כבישים שמסומנים לחניה. גם בראשון מסמנןת מדרכות לחניה עם שני גלגלים על המדרכה. אגב באור יהודה כבר חונים על המדרכות באיזור תעשיה. ומספרים לנו בטלויזיה שיש אנשים שחייבים עשרת אלפי שקלים על חניה במקום אסור. מה שקרה זה שהעיריות מצאו מקור לגביה- והם לא יטפלו בזה. בדיוק כמו אגרת הטלויזיה למרות שיש מליון ערוצים..אתה לא יכול להצהיר שאתה לא רואה ערוץ 1. שהרי הם גובים את זה וזה מס נוסף מהנטו.

אתה יודע מה? תעבור לשכונה שלי.

בכל השכונה אין בעיות חניה כי כאשר בנו אותה חשבו על זה, המרחקים בין הבתים סביר, שקט ושלווה חוף מאיזה אמבולנס מקרי חולף, השכנים נאים בעיניי (אפילו שמתחתיי גר הרב טריקי...), היחידי שחונה על המדרכה הוא הקטנוע שלי אחרי שכמה נהגים עוורים לא ראו אותו בחניה ומעכו אותו.....
בבנין גרים אנשים שמשלמים לא יותר מאלף שקל לחודש דמי שכירות כי אלו דיור ציבורי, ואי אפשר להעלות את שכר הדירה ואי אפשר לגרש את רוב הדיירים בגלל החוק (אני גר בדיור ציבורי 41 שנים) שאומר שמעל 7 שנים, יש לי חזקה על הדירה.
אמנם בשנים האחרונות התגבר מספר החרדים בשכונה, ומכיוון שאנשים התבגרו, אל אלו שמשעמם להם פתאום הפכו לדתיים ועושים כל מיני דווקא ביום שבת כמו ללכת על הכביש ולהפריע לתנועה.
אבל כללית, השכונה נחמדה שקטה ונעימה.
אז, הנה זרקתי לך כפפה. (אגב, אין לי מושג כמה עולה דירה).

עמיקם10

New member
משהו על חולון..והדרך אליה

את היציאה מנתיבי איילון לבת ים - חולון בנו מצד שמאל-בניגוד לכל היציאות האחרות. זה יוצר פקק חלקי כמו גם הכניסה משתי הערים בכביש 20 לנתיבי איילון צפון.
אני נמנע מלנסוע בכביש 20 בדרכי לראשון. גם בגלל הפיתולים והיציאות הרבות לבת - ים חולון. ולגבי בניית הנתיב הזה- [כביש 20]
ראיתי בדאלאס שבנו כבישים חדשים עם מחלפים - מעל לעיר..ואילו אצלנו חוסכים ואחר כך בוכים לדורות. בנו קירות אקוסטיים כאילו להגן על התושבים מהרעש.
והידעת מאיר ששדרות קוגל בעירך נקראים על שם ראש העירייה הראשון. סתם ידיעת טריוויה. אז בוקר טוב ושבת שלום.
ואגב טכנאי המקררים שהוסיף אתמול קצת גז-ד"ר פריג'ידר- אמר שראשון גרועה מחולון בענייני תחבורה וחנייה..

אני מעל 50 שנה מורה דרך וגר בחולון מ-1962

זו התשובה שלי לשאלה על חולון.
הכרתי אישית את פנחס איילון שהיה ראש העיר אחריו, ובאחת הפעמים שנסעתי ליד ביתו, והוא עצר אותי והעיר לי שאני נוסע בלי אורות ונגד הכיוון (הרחוב חד סיטרי), תשובתי:"אני לא מלמד אותך לנהל עיר , אתה אל תלמד אותי לתפוס גנבים".
הוא התנצל וחייך כשאמר לי שהוא זוכר לי חסד נעוריי (היה אירוע שמישהו איים לשחוט את ראש העיר בלשכתו וכולם חששו להתקרב, אני ניגשתי ובעזרת הסחות דעת פרקתי את הסכין מידי המאיים ועצרתי אותו, עוד לפני שמישהו הבין מה קרה כאן).

אני לא רואה שום בעיה בכביש 20, צריך להיצמד לשני הנתיבים השמאליים בלי להפריע לתנועה, ואז ממש לא מענין שיש יציאות/כניסות. להיפך, בגלל כל הכניסות/יציאות, אני יכול לצאת מוולפסון ובמקום שהדרך בעת עומס תנועה תיקח לי חצי שעה הביתה, אני יורד לנתיבי איילון ומגיע הביתה בחמש דקות.
נתיבי איילון הם צורך לאומי גם אם הקירות האקוסטיים מכערים את הנוף, אין ברירה אחרת. נתיבים מרחפים כמו באר"הב עולים פי כמה וכמה מאלו שעל הקרקע. מה גם שבארץ השוכנת לשפת לוח האירו אסייתי, מאוד לא בטוח לבנות גשרים כאלו.

מה שאמרתי לנכד שלי כשהגיב כך

אחרי שקרא את הספר שלי:"כיתת-השועלים" על פעילות מעבר לגבול .
הסברתי לו שאני שייך לדור שעשה דברים כי כך צריך לעשות, ולא היינו זקוקים ליח"צנים או עו"ד , ורובנו נשארנו אלמונים.
כשהחלטתי לכתוב את הספר שלי, זו בעצם אנדרטה לחברים שלי שנהרגו כולם בפעילות סמא"ט.
ומעולם לא חשבנו במונחים כאלו.
מאידך, אין לי ספק שיש בצהל גם היום יחידות כאלו, עם כל הכבוד הראוי.

יוליקה

Member
מנהל
שלום יואלה, יש לך רקורד מרשים

האם את גם טסה לפעמים? באיזה מטוסים?

למעלה