בוקר טוב ועצוב-ב-10:00 צפירת דומיה

yaely2

New member
מנהל
בוקר טוב גם ביום עצוב../images/Emo24.gif

יום השואה והגבורה אני זוכרת את עצמי כילדה קטנה, כשהחלו הניצולים להגיע לארץ. באו אלינו ממשרפות ומחנות. הם היו קרובי משפחה שלנו, וסיפרו וסיפרו בבכי וגם ללא. ואני... בתור ילדה ספגתי המון זוועה, המון דברים נסתרים. אחר כך שאלתי את אימי שתסביר לי מה שלא הבנתי והיא לא כל כך ששה לכך. בת דודה של אמא שסיפרה כיצד הלכה עם שני ילדיה הקטנים ומישהו לחש לה (לפני המיון) שתמסור את הילדים לאישה זקנה ואחר כך יש סיכוי שהם יינצלו, היא עברה למיון החיים, אחרי המלחמה פגשה את בעלה. ואת הילדים?.. עד היום היא בוכה מתוך ייסורי מצפון. מאמינה שהם עוד חיים והיא תמצא אותם. יש לי עוד כהנה וכהנה סיפורים מפי הניצולים שביקרו בבית אצלנו וקיבלו מקום ללון ואוכל לתקופה והביאו איתם סיפורים שלא את כולם הבנתי, רק שזה היה נורא ואיום. היום לתלמידים שלי אני לוקחת מאמר מהג'רוזלם פוסט . דבריו של יעלי הרמטכ"ל משה עילון. אני מרגישה בטוחה, יש לי מדינה (תמיד אני מברכת) ואם יש מי שמאיים עלינו שיזהר וישמר. ליהודים יש מולדת שלכם בצער ובשמחה

hajy p

New member
מהי ציונות ?

אני אומנם לא כותב כאן בדרך כלל אבל אני עודה לכם מעוד אם תאנו לי על השאלה מהי ציונות בעינכם ?? בתודה מרואש חגי קן משגב גרעין מחר

pazi66

New member
בוקר טוב ועצוב-ב-10:00 צפירת דומיה

קצב: גל אנטישמיות שוטף את אירופה יום ראשון, 18 באפריל 2004, 0:03 מאת: עמירם ברקת ושירות "הארץ", הארץ (אילוסטרציה)ראש הממשלה שרון אמר בעצרת פתיחת אירועי יום השואה כי "את חרב המגן לא נשיב לנדנה". מחר בשעה 10:00 תישמע צפירת דומייה עוד בכתבה: "עד היהודי האחרון, עד השם האחרון" » אירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה » אירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה נפתחו אמש ב-20:00, בעצרת מרכזית בכיכר גטו ורשה ביד ושם בירושלים. בעצרת השתתפו נשיא המדינה משה קצב, ראש הממשלה אריאל שרון, הרבנים הראשיים ואישים נוספים. שרון אמר כי מדינת ישראל אינה שוכחת מה עוללה שנאת ישראל בעבר, ולכן "לעולם לא נניח למרצחים של היום ולאלה של המחר לפגוע בבני עמנו. מי שייעז לעשות זאת, ייפגע. פנינו לשלום, אך את חרב המגן לא נשיב לנדנה". שרון הוסיף: "ישראל קוראת לעולם החופשי להתייצב עמה אל מול הסכנה ובמאבק לשמירת האור והחירות. היא קוראת לכל בן חורין לזכור ולעולם לא לשכוח". הנשיא קצב אמר כי "העולם ידע, העולם ראה והמשיך להתעלם משואת יהודי אירופה. הבושה צריכה ללוות את האנושות לעולמי עד". קצב ציין כי "למדינת ישראל ולמוסד 'יד ושם' יש מחויבות היסטורית לגאול את שמותיהם וסיפורי חייהם ומותם של כל הקורבנות". לדבריו, "לא נרפה מההאמצים להעניק זכרון חיים לכל יהודי שנרצח בשואה. עלינו להציל את זכרם של כל אחד אחד מששת המיליונים מתהום השכחה שהועידו לו הנאצים. חובתם של מדינות אירופה וחובתו של העולם היהודי לפעול להשבת זכרם". קצב התייחס לאירועי האנטישמיות באירופה והזהיר כי הדבר יוביל להתערערות הדמוקרטיה. "60 שנה בלבד לאחר השואה הנוראה אנו עומדים בפני התעוררות האנטישמיות באירופה. לאחר המלחמה האמנו כי האנושות לא תיתן לאנטישמיות להרים ראש ולא יהיה צורך להיאבק באנטישמיות. התאכזבנו. גל האנטישמיות ששוטף בימים אלו את אירופה מעלה פעם נוספת בצורה מסוכנת את שנאת היהודים. שוב חוששים יהודים לחבוש כיפה ומגן דוד, שוב שורפים בתי כנסת". קצב הזהיר: "במדינה בה שורפים בתי כנסת, לא ירחק היום בו יזרקו אבנים על הפרלמנט ויערערו על הדמוקרטיה". שישה ניצולי שואה החיים בישראל הדליקו בטקס משואות זיכרון. במקביל נערכה עצרת פתיחה ממלכתית לאירועי יום השואה במכון משואה ללימודי השואה בקיבוץ תל יצחק בהשתתפות הרמטכ"ל, רב אלוף משה יעלון. העצרת עמדה בסימן חסידי אומות העולם. "עד היהודי האחרון, עד השם האחרון" פרסומתיום הזיכרון עומד השנה בסימן המאמץ לאסוף את שמות כל הנספים, תחת הכותרת "עד היהודי האחרון, עד השם האחרון". ביד ושם הסבירו שכמו שהשלטונות הנאצים ביקשו להשמיד את העם היהודי עד אחרון בניו, כך אוסף ומתעד העם היהודי - באמצעות יד ושם - את שמות ופרטי הנרצחים, עד לאחרון שבהם. בשנה הקרובה יועלה לאינטרנט מאגר השמות של יד ושם, בו שמותיהם של כשלושה מיליון יהודים שנספו בשואה. כך מקווים ביד ושם לעודד גולשים בעולם להוסיף שמות למאגר. אנשי יד ושם מעריכים שניתן יהיה להגיע לחמישה מיליון שמות. לאחר עצרת הזיכרון ייערך ביד ושם רב שיח בנושא ההנצחה הפרטית של האדם בשואה, בהשתתפות חוקרי השואה הבכירים של המוסד והזמר ערן צור. היום בשעה 10:00 תישמע צפירת דומייה ברחבי ישראל. מחר גם ייערך במחנה הריכוז אושוויץ שבפולין "מצעד החיים" השנתי, בהשתתפות כששת אלפים בני נוער מישראל ומהעולם. מארגני המצעד מסרו שהשנה הוגברו אמצעי האבטחה, בגלל החשש מפעולות טרור. אירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה יינעלו מחר בטקס שייערך בבית לוחמי הגטאות בסימן דור ההמשך לניצולי השואה, בכותרת "דור שני ושלישי מדברים".

pazi66

New member
קצת הגזמת הפעם

אני מאד כועס אני פתחתי הבוקר את השירשור בסביבות 06:30 עם בוקר טוב ומספר מסרים חשובים ליום זה מדוע הית חייבת לפתוח שירשור חדש שעה אחרי זה ולהעלים את כל ההודעות שלי אומנם את אחראית על הפורום, אך זה לא נותן לך זכויות יתר ולהתנהג בפורום כרצונך יעלי גברתי, אם אני אפרוש מהפורום, או אם עוד חברה יפרשו מה תעשי בפורום ללא משתתפים ? אנא, מעט רגישות מצדך לאנשים

dani 123

New member
בעיני ציונות היא להתאזרח בארץ

כלומר לחיות כאן לדבר עיברית תקנית לכתוב כראוי וללא עיוותים

dani 123

New member
יעלי הרי לך דוגמא לעיוותים

מה לנושא הציונות ולשרשור בנושא הבעיה שהועלתה על ידי פזי??? לדעתי חיבור שאלת הציונות לשרשור היא שרירותית ופוגעת

אתה צודק, גם אני מתפלאת על ההגיון

לחבר בין את ההודעה לאחרת. עצם החיבור לא נתן לנושא להתרומם. השואל הציג שאלה רצינית ואני חושבת שיש לאנשי הפורום עם כל המטען האינטלקטואלי ונסיון החיים שלהם מה לומר בעניין הציונות, אבל משחוברה ההודעה לשירשור האומלל הזה - אין צ'אנס שהנושא יתרומם ויגיע לידי מיצוי, וגם כנראה איבדנו אפשרות לצירוף חבר חדש. בוקר טוב אנשים

מנורה

New member
פזי ידידי, ראיתי את הודעתך

ואת הודעתה של בימבו והודעתה של יעלי על הבוקר ובאמת התלבטתי אחרי מי לכתוב. אבל ביום
זה בואו נכנס לפרופורציות ונתבטא בפחות תוקפנות. גם אם חלה טעות וגם אם לא שמנו לב לא נעזוב את
ביתנו החם והנעים. יום שקט לכולם

pazi66

New member
מנורה ידידתי

אני תמיד מבטא מה שאני מרגיש, ידידי וחברי הטובים מכירים אותי ומקבלים את זה בהבנה מצטער, אינני דיפלומט ולא פוליטיקאי אם תשאלי אותי, את לא הית צריכה בכלל להלבט והית צריכה לכתוב את הודעתך אחרי השירשור שלי נפתח ב-06:33 והשירשור השני אחרי שעה 07:00 אם אנחנו באמת רוצים שביתינו יהיה חם ונעים, אסור לנו לאפשר לתופעות כאלה לקרות זאת דעתי

../images/Emo16.gif../images/Emo16.gifלזכרם אצלי כבר צהרים

ומה אני רואה ויכוחים על הבוקר, מקווה שכולם נצליח לשמור על הבית החם וגם להביע באופן חופשי את הרגשות ודעות שיש לנו מאחלת יום קל ונעים למרות יום הזכרון מצרפת תפילה שאני חושבת שמתאים ליום הזה http://www.cowboyfun.com/indian/ ממני סבתא ריקי

מנורה

New member
בוקר טוב../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

pazi66

New member
אני מעטיק את הודעותי מ-06:30

בוקר טוב ועצוב-ב-10:00 צפירת דומיהו pazi66 ו 06:33 | 19/04/04 קצב: גל אנטישמיות שוטף את אירופה יום ראשון, 18 באפריל 2004, 0:03 מאת: עמירם ברקת ושירות "הארץ", הארץ (אילוסטרציה)ראש הממשלה שרון אמר בעצרת פתיחת אירועי יום השואה כי "את חרב המגן לא נשיב לנדנה". מחר בשעה 10:00 תישמע צפירת דומייה עוד בכתבה: "עד היהודי האחרון, עד השם האחרון" » אירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה » אירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה נפתחו אמש ב-20:00, בעצרת מרכזית בכיכר גטו ורשה ביד ושם בירושלים. בעצרת השתתפו נשיא המדינה משה קצב, ראש הממשלה אריאל שרון, הרבנים הראשיים ואישים נוספים. שרון אמר כי מדינת ישראל אינה שוכחת מה עוללה שנאת ישראל בעבר, ולכן "לעולם לא נניח למרצחים של היום ולאלה של המחר לפגוע בבני עמנו. מי שייעז לעשות זאת, ייפגע. פנינו לשלום, אך את חרב המגן לא נשיב לנדנה". שרון הוסיף: "ישראל קוראת לעולם החופשי להתייצב עמה אל מול הסכנה ובמאבק לשמירת האור והחירות. היא קוראת לכל בן חורין לזכור ולעולם לא לשכוח". הנשיא קצב אמר כי "העולם ידע, העולם ראה והמשיך להתעלם משואת יהודי אירופה. הבושה צריכה ללוות את האנושות לעולמי עד". קצב ציין כי "למדינת ישראל ולמוסד 'יד ושם' יש מחויבות היסטורית לגאול את שמותיהם וסיפורי חייהם ומותם של כל הקורבנות". לדבריו, "לא נרפה מההאמצים להעניק זכרון חיים לכל יהודי שנרצח בשואה. עלינו להציל את זכרם של כל אחד אחד מששת המיליונים מתהום השכחה שהועידו לו הנאצים. חובתם של מדינות אירופה וחובתו של העולם היהודי לפעול להשבת זכרם". קצב התייחס לאירועי האנטישמיות באירופה והזהיר כי הדבר יוביל להתערערות הדמוקרטיה. "60 שנה בלבד לאחר השואה הנוראה אנו עומדים בפני התעוררות האנטישמיות באירופה. לאחר המלחמה האמנו כי האנושות לא תיתן לאנטישמיות להרים ראש ולא יהיה צורך להיאבק באנטישמיות. התאכזבנו. גל האנטישמיות ששוטף בימים אלו את אירופה מעלה פעם נוספת בצורה מסוכנת את שנאת היהודים. שוב חוששים יהודים לחבוש כיפה ומגן דוד, שוב שורפים בתי כנסת". קצב הזהיר: "במדינה בה שורפים בתי כנסת, לא ירחק היום בו יזרקו אבנים על הפרלמנט ויערערו על הדמוקרטיה". שישה ניצולי שואה החיים בישראל הדליקו בטקס משואות זיכרון. במקביל נערכה עצרת פתיחה ממלכתית לאירועי יום השואה במכון משואה ללימודי השואה בקיבוץ תל יצחק בהשתתפות הרמטכ"ל, רב אלוף משה יעלון. העצרת עמדה בסימן חסידי אומות העולם. "עד היהודי האחרון, עד השם האחרון" פרסומתיום הזיכרון עומד השנה בסימן המאמץ לאסוף את שמות כל הנספים, תחת הכותרת "עד היהודי האחרון, עד השם האחרון". ביד ושם הסבירו שכמו שהשלטונות הנאצים ביקשו להשמיד את העם היהודי עד אחרון בניו, כך אוסף ומתעד העם היהודי - באמצעות יד ושם - את שמות ופרטי הנרצחים, עד לאחרון שבהם. בשנה הקרובה יועלה לאינטרנט מאגר השמות של יד ושם, בו שמותיהם של כשלושה מיליון יהודים שנספו בשואה. כך מקווים ביד ושם לעודד גולשים בעולם להוסיף שמות למאגר. אנשי יד ושם מעריכים שניתן יהיה להגיע לחמישה מיליון שמות. לאחר עצרת הזיכרון ייערך ביד ושם רב שיח בנושא ההנצחה הפרטית של האדם בשואה, בהשתתפות חוקרי השואה הבכירים של המוסד והזמר ערן צור. היום בשעה 10:00 תישמע צפירת דומייה ברחבי ישראל. מחר גם ייערך במחנה הריכוז אושוויץ שבפולין "מצעד החיים" השנתי, בהשתתפות כששת אלפים בני נוער מישראל ומהעולם. מארגני המצעד מסרו שהשנה הוגברו אמצעי האבטחה, בגלל החשש מפעולות טרור. אירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה יינעלו מחר בטקס שייערך בבית לוחמי הגטאות בסימן דור ההמשך לניצולי השואה, בכותרת "דור שני ושלישי מדברים".

pazi66

New member
הודעתי מהבוקר

לא נשכחו pazi66 ו 06:39 | 19/04/04 נדליק נר זכרון לזכר 6 המיליונים כתובות אינטרנט נילוות: לא נשכח

pazi66

New member
מצטער על שגיאות הכתיב היתי מאד

נסער וכועס, ובמצב כזה יש שגיאות כתיב

למעלה