בוקר טוב ושבת שלום לכולם!

אשור

New member
בוקר טוב ושבת שלום לכולם!

שנים אני פונה לרשות השידור ומבקש מהם שיחדשו את התוכנית"המסך עולה" ושום דבר לא מתקדם.אין צורך בתקציבים גדולים. לוקחים תלמידים מבתי ספר למישחק ומהחוג לתיאטרון שיכתבו תסריט יפיקו ויבימו,וזהו.לא מבין את הנהלת הרדיו.

עיניים

New member
אופס, שבת בבוקר.....

תכניות רדיו.... לאן זרקת אותי... לא יודעת למה, אבל אצלי מתקשר שבת בבוקר עם התכנית "יומן השבוע" והמוסיקה העליזה שליוותה אותו - קולות של מכונת הכתיבה, והצילצול שמודיעה שנגמרה השורה... (טוב, אז לא היה מעבד תמלילים)
זו יצירה ידועה, אולי מישו יודע מי המלחין?? שבת שלום גם לך, אשור

magy

New member
דיברו על הנעימה המיוחדת הזו

לא פעם ועל מלחינה... אבל......אני לא זוכרת.... קלינגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגג טטטט
קלינגגגגגגגגגג
טטטט טט טטטט
קלינגגגגגגגגגג
טטטט טט טטטט
קינגגגגגגגגגגג
טטטט טט טטטטט
טטט
טטטטט
קלינגגגגגגגגגגגג

שקדי

New member
אלרי קווין......מי זוכר????

היתה תכנית ברדיו על אלרי קווין הבלש האולטימטיבי שהיה פותר תעלומות רצח וכאלו כילד הייתי מחכה לו בשקיקה וקופץ בפחד עם כל חריקת דלת וצריחה מבועתת של הקורבן התורן.........

magy

New member
הייתה לתכנית גם נעימה מלאת

מסתורין ...שליוותה את הסידרה... נדמה לי שזו הייתה התכנית הראשונה בנושאים בלשיים..... תסכיתי רדיו היו......רבים....כי זה היה המקור היחיד לבידור.... האזנה לרדיו..... אבל אני זוכרת את "המסך עולה" ....וזכיתי לשמוע שם את "קזבלן" עם שלוימל´ה בר שביט.... אם איני טועה... הנ"ל קיבל תמיד תפקידים של מאהב ברדיו....היה לו ויש לו, קול מאוד רדיופוני ושרמנטי......כשראיתי את פניו לראשונה.....הייתי בהלם... הקול שונה מאד.....ממה שאני דימיינתי לי.... ומסקין הזקן.....עם קולו הרועם.....וברטונוב, את כולם הכרתי משמיעה .... עד שהלכתי להצגות.... ורובינא עם המבטא הכבד... מישהו זוכר את השיר גולדנברג.....?????????? "בית חרושת , שמעון אלכסנדר, שותפות ביחד.....עם ..........גולדנברג....." מי שר....?????? בגילי כבר יש בעיה עם שמות....... וגולנד......... ואיפה כל החזנים????. קוסביצקי.....ושות´............ מוישה אוישר..... קול ציון לגולה.....שבת בלילה...... נפתח בשיר....."שבת שלום" ..שבת שלום....... וסבא שלי....יושב עם הטרנסיסטור....הקטן.....ומקשיב לחדשות באידיש.....ואחר כך לפרקי חזנות..... לא הבנתי אותו....מה יש לו מהחזנות הזו......זה לא שירים מודרניים... לא ישראליים......לא הו הו......קיבוצי......סתם זקנים דתיים ששרים בקול של אופרה..... היום.......אני לא מפספסת אף חזנות.....אף מוסיקה יהודית כליזמרית..... כינור, חליל צד, קלרינט, אקורדיאון....וסקסופון.........הם הכלים האהובים עליי...... איך שהטעם משתנה עם השנים.....איך הענתיקיות.....הופכת לאהובה.... כמו יין ישן, ריהוט ישן, חפצים ישנים.... נעליים ישנות ונוחות..... מירק רזניק יושב אצלי בטייפ, ביחד עם מוסיקה צוענית..... א-גיט יונטעףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף

שקדי

New member
את השיר גולדנברג...........

ביצע אבא של דודו טופז שגם הוא בעצמו כבר כמעט נוסטלגיה............

magy

New member
צר לי שקדי, אבל אתה מתבלבל..

לאבא של דודו טופז, קראו גולדנברג...האיש ששר את השיר ....גולדנברג.... נשא שם עברי דווקא....והוא היה זמר.....ולא שחקן......

שקדי

New member
כשאת אומרת את זה................

אני נזכר שאת בעצם......שמא אומר כרגיל
צודקת ראיתי את הנכון כמה פעמים ופרצופו ממש עומד לפני עיניי אבל הסניליות הורגת.................
אבל את נושא הסמיילים הצלחתי לקלוט למרות הכל.........

magy

New member
זה לא יעקב גולנד......ששר את .

לא זוכרת.....ברח לי........ ????????

נתיבה

New member
היו כמה שחקנים עם מבטא ראאסי

אכן היה יוסף גולנד..אבל נראה לי שאת ´גולדנברג וגולדנברג שותפות ביחד´. עשה רודנסקי. שיחק את טוביה בסרט והיה עם שמוליק סגל ושמואליק עצמון ב´שלושת השמוליקים´.

זהבוש

New member
גולדנברג וגולדנברג ל ה

לדעתי מי ששר את זה היו רבעיית מועדון התיאטרון יענקלה בן סירא גדעון זינגר ואת שמות שני הנוספים ברחו לי מהראש כרגיל,

זהבוש

New member
אתה צודק נכון אלכסנדר יהלומי ../images/Emo79.gif ../images/Emo79.gif ../images/Emo79.gif ../images/Emo79.gif

זהו בדיוק הזמר בהתחלה כתבתי מועדון התיאטרון אבל בשנים יותר מאוחרות כנראה שהזכרון מתחיל לברוח אין מה לעשות

magy

New member
כל הזכויות שמורות לנתיבה (טרה)

שאמר כבר לפני שעתיים שזה היה אלכסנדר יהלומי...... כל אחר הצהריים ניסינו להזכר.....

נתיבה

New member
מאיר עוזיאל ממש מעביר ת´דף שלו כל

שבוע ואפילו לא מציץ, כנ"ל בכתבות של מיברג. אלה לא כתבנים אלא מה שאורי אבנרי כינה בימי ´העולם הזה´ העליזים, ´כתבלבים´. כאלה שהכל יודעים ובעצם לא הוכיחו את זה אף פעם. גם ב´הארץ´ יש כמה כאלה שעבר זמנם. אפילו כתבה של רוית נאור על חזרה לדיילות ´אל על´ או שיט בקטמרנים מקפריסין יותר מעניין, מהחזרה האין סופית על ´הידע´ המפוברק. ואולי אני כבר ´זקן´ על כל אלה.

גל-עמית

New member
הוי...חזנות.....

זרקת אותי לאחד משתי ההסכמות שהיו לי עם אבי, על חלוקת ההאזנה לרדיו היחיד שהיה לנו בזמנו...."פיילוט"... 1. ימי רביעי ב-21:00 או יותר נכון - 9 בערב.....
.....חזנות ו"דז´גאן ושומאכר".. 2. ימי שבת ברבע לשתיים בצהריים - פרקי חזנות כבקשתך.... איך שאני התמוגגתי וסלסלתי את היצירות של רוזנבלט, קוסוביצקי, אויישר,מלבסקי ועוד... חג שמייח.....ותזהרו מהנפנופים.......של ארבעת המינים כמובן....

למעלה