בוקר טוב ושבת שלום לכולם!

שקדי

New member
אבא של אשתי היה חזן.............

בארה´´ב והוא עלה אחריה לארץ והיה חזן בביהכ´´נ הרפורמי בירושלים בראש השנה הוא היה טס לארה´´ב ועושה שם מאלאן כסף בחזנות

גל-עמית

New member
חמי...גם.....

אבל, הוא היה איש בית"ר וכשכזה וגם מתוך עמדות עקרוניות - לא היה מוכן "לחזן" בחו"ל, על אף שקיבל הצעות שאני הייתי על שליש מהן נוסע.............

שקדי

New member
דוקא שמעתי על ביתרי גאה............

שבילה את חייו בחו´´ל..........ז´בוטינסקי אבל מכיוון שזה פוליטיקה אל תתיחס סתאאאאאאם

נתיבה

New member
נכון, אבל.

הבריטים אסרו על ז´בו את הכניסה לארץ לאחר שראו בו גורם מתסיס עוד מהמהומות של 1920 ליד הכותל. ולאחר המאורעות ב-1929 הוא כבר לא הורשה לחזור. ב-1934 ניסה ב"ג להגיע להסכם עם מנהיג הרביזיוניסטים בפאריס, שם ישב, ולהפסקת העימותים שהגיעו לתגרות ידיים ברחובות בין חברי ההסתדרות לבית"רים. שתי התנועות לא הסכימו לנוסח ההסכם. ב-1940 לאחר שהחלה המלחמה הוא נסע יחד עם ´סביבתו´ איך שאומרים היום מפולין לניו-יורק ושם מת מהתקף לב בכ´ בתמוז ת"ש. בערך משהו כמו 13 או 14 באוגוסט. אלו היו 60 שניות של נוסטלגיה ולא פוליטיקה,ידידי שקדי על ולדימיר-בנימין ז´בוטינסקי. אגב עד לשנת 1925 היה ז´בו אחד ממנהיגי ההסתדרות הציונית ונחשב[בעיני החלק הימני בתנועה הציונית בטרם פרש והקים לעצמו תנועה משלו] לממשיכו של הרצל.יריבו הגדול היה חיים וויצמן..ואולי זו היתה כל הבעיה..! לכן עדיין אנו בנוסטלגיה.

רדיו "פיילוט"?

בשביל לא לחשוף את מקורותי רק אומר שפיילוט היום כבר לא אבל אז - שייך למשפחה

נתיבה

New member
סתם ניחוש פיילוט זה אנגליה.

ובחיפושים באלטה ויסטה מצאתי אתר נוסטלגיה של חובבי רדיו ישן. אחד אפילו מחפש מנורות לרדיו פיילוט. היה גם סניף בברזיל..של פיילוט.אבל הוכחות אם זה אנגלי עדיין אין לי. אגב PILOT RDIO זה גם השפה של הטייסים.יש אתר אוסטרלי עם הרשימה כמו רוג´ר. OVER וכו´ רות סוף.עדיין מחפש את המקור. בינתיים תחזחקו מעמד בגלגל ההצלה שהשלכתי לכם.

magy

New member
גדול טרה........האתר לא עולה

אבל התמונה........שיגעון........................ ואני מתגעגעת לזה.........לעבור תחנות.......קול רממאלה.... גלים קצרים.....ארוכים...... שפות זרות........ ציפצופים............ מורס........ היו ימים.....

גל-עמית

New member
ה"פיילוט" שלנו היה אנגלי.......

כל הכבוד לתמונה, אבל עד כמה שאני זוכר, שלנו היה יותר "מתקדם"... עם לוח בתאורה ירוקה אנכית. מקצה העליון של המכשיר ועד לבסיסו......השנתה נעה מעלה מטה....עם רבוע במרכז הפס...4 כפתורים... שאת הימני ביותר (גלים קצרים, בינוניים וארוכים...) יכולתי לסובב רק כשבגרתי יותר.... אח"כ היה לנו "שניידר" עם מתקן ל-12 תקליטים, אוטומטי !!! מה אתם יודעים.... אבל על ה"פשלה" של אבי (נעשתה לקראת הולדתי...) - כדי לקנות את ה"פיילוט" (עם פטיפון חשמלי בנפרד! עם מחטי מתכת...), מ כ ר !!! אבי גרמופון בעל אוזן נחושת ענקית ! גרמופון עובד, תקין. אחיותי ספרו לי בשנים מאוחרות יותר......איזו טעות !!!!!!!!!!!!!

נתיבה

New member
בקשר למכירות של ענתיקות היתה לי

חרב אמיתית של סבא שלי ממלחמת העולם הראשונה.כיון שהוא היה מברלין כנראה מצבא גרמניה. נתתי אותה תמורת ציור של מישהו שחשבתי שהוא יהיה צייר נודע. איפא..רק החבר שלו הוא פסל נודע..מאוד. תגידו זה שווה ציור של חבר של.. פסל ידוע..!?

magy

New member
כשאתה מעלה אתרים

דאג למחוק את האייצ´.טי.טי.פי......שכבר מופיע בצורה מובנית בשורה..... של תפוז..... מבין.????

magy

New member
האתר עלה.....שווה צפיייייייייייייה

עוד רדיו לדוגמא................איפה קונים כזה.????????????

magy

New member
אם אתה לא מוחק.....אתה שומר בתור

קובץ.....פעולה כפולה..... יש פטנט אחר שאני לא מכירה??????? העתקה ישירה?????

נתיבה

New member
עוד מימי IOL הזכור ל..נו טוף..

צירופי כתובות וקבצים זה לא מסובך..יחסית.... נשיקות זה כבר דבר אחר..אבל גם זה יגיע..! כמו משלוח של פיצה הביתה..! ועיתון, ופרחים.! וכדור של אקדח.. ולמה? כי אתמול היה ´נשואה למאפיה´..עם מישל פפייפר שדומה ללנה טרנר שהיתה בסרט אחרי זה..עם קלרק גייבל..וולה נסחפתי..! מכור לטלויזיה אבל רק בגלל שפה באמת אין כלום...רק חול וחול..!

נתיבה

New member
אולי כאן ויש עוד אחד עם תמונות של

רדיו ישן.אגב שם של שיר של שלמה ארצי.

למעלה