בוקר טוב לאמצע השבוע

תודה

אני עצמי אחרי חודש וחצי של דחיפת כסא גלגלים (לכל אורך איכילוב, וזה קשה מוות כי היא שוקלת...) ושל ריצות כל יום לאיכילוב, מותש לגמרי, אני יודע לנהל את חיי בקצב איטי המתאים למצבי הבריאותי (קוצב לב, אי ספיקת לב 40%), ופה הכל היה בלחץ, שעות ארוכות של תורים, שעות של המתנות, נסיעות ארוכות ומתישות, בשבת הודעתי למשפחה שיחלקו את התורנות עליה בשבת כי אני גמור.

אשתי חמישה ימים אחרי הניתוח שוחררה הביתה, כאשר היא עדיין קצת מבולבלת, זקוקה לאמצעי עזר, לא יכולה ללכת לבד ולא למה שצריך מבחינה אישית.
הבעיה שהיא כהרגלה יודעת טוב מכולם, ופה ושם מביעה התנגדות לדברים מסויימים.

הבאתי שיפוצניק שיתקין ידיות אחיזה בבית במקלחת ובשירותים, שכרתי כסא גלגלים שאפשר יהיה לנייד אותה (מחר יש לה צילום במנסבך, ביום שני ביקורת באיכילוב) ורציתי שתתחיל בכוחות עצמה לנוע והבאתי הליכון, והיא ענתה לי שהיא תשתמש בו כשתחשוב שהיא רוצה.....

בינתיים היא גרה אצל הבת ששם יש מעלית, לפני הצהריים אני איתה ומהצהרים הבת והנכדות בבית (הבעל ליד אביו שנמצא בטיפול נמרץ בוולפסון...) , אני כעת הולך לשכנע אותה להתחיל להשתמש בהליכון כדי לעזור להבריא וגם שתתחיל לחשוב לשוב הביתה ולהפסיק לשבש את החיים במשפחת הבת, שכמובן מארחת אותה למופת, ובכלל היא הוכיחה את עצמה מעל ומעבר.

בינתיים פניתי לחברה הציבורית "דנאל" שמחר ישלחו עו"ס שתדבר איתה, היא רוצה לראות את מסמכי השיחרור של בית החולים ותלושי הפנסיה שלי ושלה ומצב החשבון בבנק, והם שיפנו לביטוח לאומי לטפל במה שצריך , ולדבריהם לפי מצבנו יש להניח שתקבל עזרה ל-4-5 שעות ביום (זה מספיק).

הבנתי שאת התשלום לשירות יקבלו מביטוח לאומי כך שזה לא יפול עלינו, אבל , איך אומרים - אאמין כשיגיע הזמן.

ובינתיים מרקיז הכל בסדר.....

בת חן191

New member
כן,, לא קל ביחוד ששנים לא כל כך בריאים אבל עם הזמן

בטוח יסתדר

תנסה לא ללחוץ עליה בקשר להליכון תן לה את הזמן שלה
כי אחרי ניתוח כל כך קשה שעברה גם סף הרגישות שואף לאפס

אני מקוה שבמהרה הכל יסתדר רק סבלנות,,,קל נורא לשני להגיד

מעצבן אותי שיש כל כך הרבה מחלות בעולם ואנשים סובלים
לא פעם אני באה בטענות לאלהים לפחות יש לי למי לפנות בטענות,

הזין ,

היא שעושה את ההבדל . המוסיקה ששרו העבדים השחורים בארה"ב , מכונה מוסיקת בלוז, היות והיא שקטה , עצובה , נוגה ומלאת כמיהה לחופש . בלוז= נוגה בלו =כחול .

נימה3

New member
מאיר החלמה מהירה לאשתך.

יכול מאד להיות שהיא יודעת באמת טוב מכולם מה מתאים לה.
באשר לשיר לארוויזיון, בינתיים לא התחברתי אבל לא שמעתי את כולו מתחילה עד הסוף. יכול מאד להיות שבמשך הזמן, כמו שקורה לעתים קרובות מתרגלים לשיר כאשר שומעים אותו עוד ועוד.
אני לא יודעת מה מתאים לארוויזיון. אני יודעת שבתחילת הדרך המיוחד של המפעל הזה היה שכל מדינה שרה בשפה שלה, במשך השנים הנוהג הזה הלך ודעך והיום בעיקר מתכוונים לאנגלית. ואצלנו לצערי הרב יש נטיה הןלכת וגוברת להתבטל בפני הלועזית קוראים לילדים בשמות לועזיים שיתאים גם לחו"ל, במגמה שאולי נהגר ואז יהיה קל להגות את השם, על החנויות השמות לועזיים ובכלל הרבה מלל לועזי ברחובות וראש וראשונה ראש הממשלה שלנו שמתהדר באנגלית המושלמת של(וזה לא פלא שהרי חי כמה שנים טובות בארה"ב ולא היה חוזר משם אלולי ארנסט קרא לו.) כאשר הוא נואם בחו"ל ניחא למרות שראיתי הרבה מנהיגים לאומיים שנואמים באום למשל, בשפה של ארצם ויש תרגום. זה נקרא לכבד את ארצך עמך ושפת אמך

בת חן191

New member
נימה אלו שמדברים בשפת ארצם מכון שלא יודעים לדבר אנגלית

תתארי לך נתניהו ידבר באו ם בעברית
איך זה ישמע בתרגום??

גם ככה ממילא רובם לא מקשיבים ויש להם דיעה מוצקת מראש עםשפה ובלי שפה
ועוד העברית לגמרי תרדים אותם,

זה לא ענין של כבוד זה ענין שמעונינים שיבינו אותך הכי טוב שאפשר

וכל מה שנתניהו יעשה ממילא מראש זה כבר נידון ללא טוב,

נימה3

New member
בת חן, שפה זה ענין של עיקרון ושל כבוד לאומי

ואני מרגישה שהכבוד הלאומי שלנו נסדק מאד למרות שרבים מהמנהיגים מרבים לנפנף למשל בחוק הלאום שהוא לאומני ואנטי לאומי בהחלט. אבל דוקא בעניני היומיום מתבטלים בפני שפות לועזיות. מספיק להסתובב קצת ברחוב או לשמוע את הפוליטיקאים מדברים וכבר אפשר להבחין בזה.

נימה3

New member
את חושבת שפוטין למשל לא יודע אנגלית?

אבל הוא מקפיד לדבר רוסית בכל מקום, כי הוא רוסי ושפתו רוסית.

בת חן191

New member
הוא לא יודע טוב אנגלית ןמילה אחת יכולה לשבש כל מה שרוצים

להגיד

בת חן191

New member
והרבה יותר חשוב להפגין אהבה מכבוד של שעה

וזאת אי אפשר לקחת מנתניהו הוא אוהב את הארץ בכל נימי נפשו

יוליקה

Member
מנהל
זה מזכיר לי אידיש

זוכרת שהיינו אומרים פלעצן זי ביטה וחשבנו שזה שב בבקשה
אבל זה היה תתפוצץ בבקשה...
&nbsp

נימה3

New member
מה שייך לכאן את ביבי אוהב את הארץ הוא לא היחיד שאוהב את הארץ

מדובר על כבודה של הארץ ולטעמי נאום באנגלית אולי מוצא חן באותו רגע וביבי מלא מעצמו ומהאנגלית המשובחת שלו ודאי יותר משובחת משל טראמפ, אבל באותו זמן הוא משפיל את השפה העברית שהיא שפה עתיקה ותחית השפה העברית היא הפלא הגדול ביותר שקרה לעמנו בדורות האחרונים.

זה לגמרי נכון בזכות אליעזר בן יהודה, "דבר עברית, והבראת" !!!

לגבי נמתניהו, זה היה מצחיק.
הוא אוהב את הארץ בכל נימי נפשו כמאמר בת חן ?
תזכרו שוב שאני אומר מה שיקרה - ביום שהוא יפסיד בבחירות, הוא יקח את משפחתו והמליונים שלו ויחזור לאמריקה מכורתו.....

בת חן191

New member
בטח ששיך אם את טוענת שהוא לא נותן לה כבוד בגלל שהוא לא מדבר

עברית בזה את שוללת את אהבתו לארץ מי שלא נותן כבוד זה מתוך אי אהבה

תמצאי כל דבר רע להגיד כשרק תשמעי את המילה ביבי

וכשתשמעי את המילה ערבים תתמלאי באהבה זה השמאל הקיצוני

לדעתי, נאום בשפת המקום, נותן ליותר אנשים להבין את המדובר

זה לא ענין של כבוד אלא של גישה.
אם תדבר בצרפת באנגלית, מעט מאוד יבינו אותך, אולם בצרפתית, כולם יבינו.

לגבי נתניהו, המילה "כולם" חסרת תוקף. (בתגובה שלך אלי)

נימה3

New member
ראיתי היום את שגריר רוסיה באו"ם

הוא דיבר ברוסית! ולמי שלא יודע, יש אזניות עם תרגום. ואני בטוחה שהשגריר יודע אנגלית טוב מאד.
ובת חן לא צריך לזרוק על כל דבר שמאל קיצוני. אני אשת שמאל גאה ולא קיצונית. אני בעד שוויון בין בני אדם, אני בעד תמיכה בחלשים, אני בעד להיפרד מהפלשתינים כלומר שתי מדינות וכל זה אני אומרת כישראלית פטריוטית שדואגת למדינת לישראל ולבני משפחתי ילדי נכדי וניני, שיחיו במדינה שפויה ולא כמו עכשיו שכבושה בידי כמה משיחיים קיצוניים. אני לא יודעת מה זה בעיניך שמאל קיצוני.

למעלה