בוקר טוב לאמצע השבוע

בת חן191

New member
שמאל קיצוני זה שמלכלך על המדינה תמורת כסף

נגד היהודים עצמם בעד הערבים ובזאת עוזר באנטישמיות
לכל אומות העולם האנטישמיים

יוליקה

Member
מנהל
אצלי שמאלני זה מי ששכח

שעניי עירך קודמים...
מי שדואג קודם לפלשתינאים... למסתננים... ועוכרי ישראל

כמו אורי אבנרי, גדעון לוי ודב חנין...

מה שמנית, אלו בוגדים במדינה, מדמנת הארץ

בזמנו הכרתי את אורי אבנרי, ובתחילה הוא עושה רושם עד שאתה מבין את מעשיו וכוונתו, כאשר הערבים בראש מעייניו כמו העיתון הצהוב שהקים.
לא ראוי להתייחסות.

כל מי שרוצה להעלות ביקורת, מוזמן לעשות זאת כאן (בארץ) ובמינון המתאים בלי להיות רשע אלא ענייני.
מי שעושה זאת בחו"ל הוא פשוט עבריין שמוציא את הכביסה החוצה ומלכלך על המולדת, כולל שוברים שתיקה ועוד כל מיני כאלו המגדירים עצמם באמנים.....

לגבי שתי מדינות, הליכוד בראשות הפריץ הנחות, מתכוונים לספח את השטחים בלי אנשים, ולכן מוציאים כל הזמן חוקים למטרה זו, כאשר הם מקווים כל כך לאמלל את הערבים עד שיברחו, ואז המתנחלים ישתלטו על כל הגדה וזו תהיה חלק מהמדינה בלי לספח, כביכול איש לא יוכל לבוא בטענות על סיפוח.
זה פשוט הרשע בהתגלמותו.

פעם היו לי חברים ערבים בכפר סולם (היא שונם המקראית). היינו נערים וממש לא היה איכפת מי יהודי ומי ערבי.
הצעירים היום יכולים לאמר דברים כמו-
"ישב תחת תאנתו ותחת גפנו", או
"לדוש חיטים בגורן"
וכדומה, ואין להם מושג מה הם מצטטים כמו תוכים.
בני דורי הכירו את זה אישית, וזו באמת היתה תקופה של שקט ושלווה יחסית ברוב הארץ (לא היתה לנו הגיבנת של השטחים), איכרים מלבנון עבדו במטולה.....

לפני כמה שנים נסעתי לסולם, הבתים המסורתיים נעלמו, ואנשים מסתובבים של עם שינאה בעיניים.....
ברחתי משם.

יוליקה

Member
מנהל
עם הקמת גשר רפול והמנהרה שמקצרת את הדרך לנצרת עילית

סולם, יצאה מהמסלול...ורק מי שרוצה לנסוע לכפר נוסע...
אולי בגלל זה הם שונאים אותנו עכשיו....

בת חן191

New member
אולי משהוא יכול להמליץ לי על חברה סוללרית

לנידים הן מבחינה כספית וטובה ככדאית?? אני לא מתכונת למכשיר אלא
להתחברות

יוליקה

Member
מנהל
אני חוברת דרך רמי לוי - מאד מרוצה!!

כ-27 ש"ח לחודש חבילת גלישה וכמות שיחות ענקית...

בת חן191

New member
תודה יוליקה דרך אגב רציתי להתחבר לסלקום tv כמו

שהמלצת אבל אין רשת שלהם במקום היכן שאני גרה

יוליקה

Member
מנהל
רמי לוי יושב על רשת של פלאפון

אצלנו ביישוב יש בעיות קליטה לסלקום ולפארטנר
ורק פלאפון הקליטה שלהם מקסימלית.

זה לא מעכשיו

ביקרתי שם לפני כ-10 שנים , חיפשתי מישהו שפגשתי במוסך שהיה ליד תחנת הרכבת של עין חרוד וסיפר לי כמה דברים.
רציתי לשבת איתו ולשמוע עוד סיפורים אבל בכפר אף אחד "לא יודע" במי מדובר.....
בינתיים הרסו את המוסך וגם את המועדון שבנו בתחנת השאיבה של הרכבת.....

ואם כך, הנה מהיתרונות של מחקר ארוך כמו שאני אוהב.
אני חוקר את רכבת העמק 22 שנה.
אנשים מכירים סיפור או שניים וזהו, לי יש כבר קרוב ל-2000 סיפורים, דיברו על 8 ואח"כ 17 תחנות, ואני מצאתי כבר 50 !!! כאלו שגם פול קוטרל ז"ל האיש שרכבות היו בנשמתו, חצי מהתחנות לא שמע עליהם, כיוון שכל "החוקרים" למינייהם בסך הכל מעתיקים אחד מהשני ואיש לא חקר ממש.

מידי שבועיים בממוצע אני מקבל מסוכן הספרים הישנים שלי (איש מדהים, מריץ את דפי הספר במהירות עצומה, ואם יש משהו עלך הרכבת, הוא קולט אותו) עד היום קניתי ממנו מעל 800 ספרים, (ובמחיר של ממוצע 50 שקל לספר....תעשו חשבון).
אחת התחנות שאיש לא שמע עליה מעולם היתה תחנת הרכבת של משתלת עין חרוד שסיפקה עצים וצמחים לכל הארץ ולחו"ל כמו צרפת וסינגפור ועוד.

אתמול קבלתי 3 ספרים שבאחד מהם "חברות בקיבוץ" עין חרוד 1944 , החברה מרים קלנר מספרת על המשתלה, ועל הפרס של המשתלה הטובה במזרח התיכון שנתנו להם הבריטים ב-1927 (יש לי צילום התעודה), והיא מספרת את קורות המשתלה שהיתה בתחילה "למטה" (בעיקר גידלו שם טבק בזכות עולים מיוון) ואחרי שנתיים עלו "למעלה" והיתה משתלה ענקית.

וכך בעצם, היו לעין חרוד ותל יוסף, שלוש תחנות רכבת.....
איזה כיף, לגלות עוד ועוד מצפונות העבר, ההיסטוריה החדשה שלנו.....

למעלה